2021-09-19 4816 瀏覽
在旺角區的創興廣塲有眾多食店選擇,今晚一行三人,就選了"德家日式燒肉"的二小時放題,B餐/$278兩小時晚市放題選擇有A $228 燒肉放題B $278 燒肉放題, 安格斯拼盤,刺身盛 C $328 燒肉放題, 安格斯拼盤,刺身盛, 海鮮盛飲品自助區~ 選擇不多, 罐裝,盒裝飲品,仲有手工製茶。蔬菜沙律自助區刺身拼盤,安格斯盛,燒肉放題兩小時$278刺身拼盤(一客)~安格斯盛(一客)~自選任點任食肉類/蔬菜/海鮮~~ 極上牛脊肉,牛筋肉 ,牛舌,豚頸肉,羊排, 手羽先,雞腿肉,五花肉…~ 菠蘿,金菇, 翠玉瓜, 秋葵,粟米,虎皮椒…~ 車海老(蝦),青口,帆立貝,多春魚…~ 一口甜蛋,迷你甜薯,魚餅, 煙鴨胸…~ 烏冬,海鮮粥,冷麵, 蕎麥麵…食後感 :兩小時任點任食的肉質整體也不錯,醃味也很到位,燒烤後入口的味道和口感又估佢唔到幾好味。魚生盛(一客,不是任食)也不錯。而安格斯併盤(一客,不是任食)的肉質卻未見特出。若下次食,反而會選擇最基本的燒肉放題$228,相信會更化算。
在旺角區的創興廣塲有眾多食店選擇,

兩小時晚市放題選擇有
A $228 燒肉放題
B $278 燒肉放題, 安格斯拼盤,刺身
C $328 燒肉放題, 安格斯拼盤,刺身盛, 海鮮盛
2007 瀏覽

飲品自助區~
選擇不多, 罐裝,盒裝飲品,仲有手工製茶。

蔬菜沙律自助區

刺身拼盤,安格斯盛,燒肉放題兩小時$278

刺身拼盤(一客)~

安格斯盛(一客)~

自選任點任食肉類/蔬菜/海鮮~
~ 菠蘿,金菇, 翠玉瓜, 秋葵,粟米,虎皮椒…
~ 車海老(蝦),青口,帆立貝,多春魚…
~ 一口甜蛋,迷你甜薯,魚餅, 煙鴨胸…
~ 烏冬,海鮮粥,冷麵, 蕎麥麵…

食後感 :

通常約朋友最多嘅地方就係尖沙咀旺角銅鑼灣但係平時要諗食咩真係好難因為大家嘅喜好都唔同所以食放題就係最好嘅選擇🤤今次嚟試呢間日式放題佢有刺身又有燒肉可以滿足晒大家嘅慾望🤩🤩先來刺身睇相都見到三文魚係好厚切帶子都好大粒赤貝亦都好新鮮唔會好有雪味另外限定嘅海鮮拼盤鮑魚好大隻帶子亦都洗得好乾淨燒起上黎覺得好suprise 另外喺燒嘢食個方面餐廳亦都有吸油紙幾細心😌😌燒肉亦都好多部位揀當然唔會少得菜,如果淨係食肉都好掛飲品吧都有好多唔同類型嘅茶幾有新鮮感最後甜品收尾
通常約朋友最多嘅地方就係尖沙咀旺角銅鑼灣

燒起上黎覺得好suprise

另外喺燒嘢食個方面餐廳亦都有吸油紙
幾細心😌😌

燒肉亦都好多部位揀

當然唔會少得菜,如果淨係食肉都好掛

飲品吧都有好多唔同類型嘅茶幾有新鮮感

最後甜品收尾
2021-09-03 375 瀏覽
2021-09-03 313 瀏覽
今日夜晚係旺角諗住搵野食,去到創興樓下見到依間可打邊爐或燒肉都得既鋪試下。上到去我同老婆決定試下燒肉。我地叫左一個安格斯、刺身、海鮮、燒肉放題。黎到都好有驚喜,d刺身都好新鮮,非常唔錯。到燒肉海鮮到之後員工都好細心介紹每樣食物既煮法同需要幾耐時間。個牛肉肉質唔錯味道仲好好Tim,除左海鮮外其他肉都可以任叫,一定夠飽。出面既飲品都係任飲,最令人驚喜既係佢唔係得可樂汽水。佢好貼心咁有各種既凍茶。食左咁多熱氣野飲d茶。食完成餐飯最後仲有雪糕作結。我下次一定會再黎。今日夜晚係旺角諗住搵野食,去到創興樓下見到依間可打邊爐或燒肉都得既鋪試下。上到去我同老婆決定試下燒肉。我地叫左一個安格斯、刺身、海鮮、燒肉放題。黎到都好有驚喜,d刺身都好新鮮,非常唔錯。到燒肉海鮮到之後員工都好細心介紹每樣食物既煮法同需要幾耐時間。個牛肉肉質唔錯味道仲好好Tim,除左海鮮外其他肉都可以任叫,一定夠飽。出面既飲品都係任飲,最令人驚喜既係佢唔係得可樂汽水。佢好貼心咁有各種既凍茶。食左咁多熱氣野飲d茶!
2021-07-20
德家燒肉店都已經開咗好多年,依然屹立不倒同埋有好多客人,當然有佢嘅原因。我就揀咗佢哋最高級嘅燒肉套餐,一開始已經奉上5種高質素的牛,呢個安格斯拼盤裏面有一次性嘅安格斯牛頸脊同牛小排,脂肪分布平均。因為太正,所以只有一次,好好珍惜。仲有其他可以任食嘅牛脊肉,牛肋肉,一口牛同厚切牛舌之類,質素都唔錯,牛香十足。可以任食。另外有一盤刺身,裏面有好肥美嘅三文魚、榮螺肉、仲有好多隻細細隻甜蝦特別鮮甜、彈滑帶子同爽口赤貝。另外都有一次性嘅海鮮,我最鍾意甲羅燒,鹹香十足,而佢個鮑魚就經過調味,我就會再燒一燒先食,甜甜地又彈牙,仲有大大隻扇貝去到鮮甜,連蜆都非常大隻,亦都有海蝦,一次過滿足幾個願望。除此之外,好多肉都可以任食,仲有其他煮物等,視乎需要。出面嘅自取區亦相當豐富,包括各式各樣的配料,仲可以拎個錫紙兜加啲牛骨湯打邊爐,味道香濃。而飲品方面除咗一般市面上有嘅飲品外,仲有用咗還原水做嘅冷泡茶,味道比較清新,適合配合食用比較油膩嘅燒肉。

除此之外,好多肉都可以任食,仲有其他煮物等,視乎需要。
2021-08-28 376 瀏覽
星期五用咗 OpenRice 訂枱食飯、準時7pm去到可以食兩個鐘。聽到好似如果食6:30-8:30pm好似再平啲 ⋯⬇️Anyway 一心嚟食燒肉、所以揀最平嗰個餐因為之前刺身嗰啲早幾日放題已經食咗。星期五價錢係A餐$228加$10再加一、大約$261.5一個人。⬇️用枱邊QR code自助落單、有啲冷麵湯麵亦都可以落。飲品就要自己出去拎,基本上都好多嘢飲、紙包飲品罐裝汽水自家制無糖茶都有!⬇️牛肉最好食係一口牛、豬肉就係五花腩勝出。基本上啲肉嚟咗都唔識分,雞肉羊肉都唔差 ⋯ 海蝦紫薯燒菠蘿都好味!⬇️佢哋有錫紙兜可以自己拎湯打埋邊爐煮菜、但係個火力有啲慢同埋個兜會阻住你燒肉,建議去到尾聲先咁做。⬇️侍應都有問必答,有個好似叫陳小姐 😂 既姐姐密密收碟落肉 ⋯ 有一次落咗墨魚仔同埋五花腩都冇出現、嗰位陳小姐都有意圖幫我地追下,後尾都有拎 D 牛肉安慰我地(不過就飽冇要)⬇️最後收銀姐姐出現就會俾張雪糕紙你、出面雪糕櫃就係牛奶公司。另外嘅雪糕紙係唔一樣嘅、一人一個而我都係食返大路嘅雪糕糯米糍。朋友揀咗抹茶雪糕話好苦所以食唔晒!⬇️三個人星期五晚市埋單$785 ⋯ 合格好食會再返轉頭!
⬇️
三個人星期五晚市埋單$785 ⋯ 合格好食會再返轉頭!
2021-08-26 364 瀏覽
由頭至尾都係垃圾1)梳化、餐檯油淋淋 2)侍應完全冇服務3)三文魚刺身成舊中式燒肉咁厚,蝦又唔新鮮 4)牛肉韌到食唔到,完全冇肉味,完全唔附合食燒肉依兩個字,牛肉可以係全紅色 5)個爐唔夠熱,唔明點解要加將牛油紙係煎板上,燒極啲牛肉都好多水,好濕,一啲都唔似食燒肉 6)燒蝦叫咗三隻,啲肉係霉㗎 7)牛油雜菌在錫紙兜內根本冇可能會熟,𥚃面完全見唔到有牛油,根本唔敢食我兩個人食咗30分鐘,埋單$612 ,走都走唔切,垃圾垃圾垃圾,極度後悔入咗去食
由頭至尾都係垃圾
1)梳化、餐檯油淋淋 2)侍應完全冇服務

2021-08-08 4635 瀏覽
創興廣場出名多野食 所以帶媽咪爸爸嚟食放題 見到呢揀燒肉放題有個六週年優惠! 如果個名有 「德」或者「家」或者「興」 其實同音都得 就可以免費食燒肉 咁岩爸爸有🤣 揀左set C $328 兩個鐘!個環境唔錯 每張枱係一個包廂 所以基本上同隔離枱分得好開 ! 出面都有好多凍蝦 未燒好野食 可以食住先~ 另外飲品方面, 竟然有hoegaaren rose 味啤酒同埋梅酒 仲有自家製嘅白桃烏龍茶包!當然其他罐裝紙包飲品都有😝 每人都有一份安格斯拼盤、刺身拼盤、海鮮盛, 個人覺得安格斯拼盤值得食,因為比起其他肉更加有牛味好香!刺身拼盤好新鮮😋 尤其係三文魚帶子同埋甜蝦👍🏻 海鮮盛竟然仲有甲羅燒 平時居酒屋先會見到 未係放題食過! 蟹膏味超濃郁 😍 鮑魚扇貝都好新鮮!佢係用QR code 落單 所以唔洗成日叫店員幫手 等得黎都哂時間🙈 牛肉方面有牛肋肉、一口牛、牛舌、另外仲叫咗羊排🤣 一口牛燒嘅時間比較長 因為幾面都要燒,牛肋肉唔錯,牛舌建議揀薄切容易燒熟~羊排大大嚿,已經醃好味👍🏻 仲有香草喺面~海鮮方面,有蝦、帆立貝、多春魚、青口,蝦夠大隻,同埋幾新鮮😆仲有叫燒菠蘿!好鮮甜多汁😍😍 最後仲

刺身拼盤好新鮮😋 尤其係三文魚帶子同埋甜蝦👍🏻

仲有叫燒菠蘿!好鮮甜多汁😍😍

最後仲送埋甜品 可以揀movenpick/雪米糍/榴槤味雪糕 試下榴槤味 結果係榴槤糖味 下次都係食翻movenpick🤣
2021-08-05
2021-08-05 333 瀏覽
系社交平台見到德家日式燒肉店 x 德興日式放題鍋 三三不盡六周年店慶限定, 只要個名有德/家/興同音2字可以免費食燒肉/火鍋放題/午市定食!!雖然我無,但係見到咁多野食都忍唔住book左試下。今次我哋就試左個燒肉放題先,因為燒肉放題都有得打邊爐!燒肉放題分別有三個套餐,A餐就純燒肉放題;B餐額外有刺身盛同安格斯拼盤;而我就揀咗C餐有埋海鮮盛!🤤一係唔食,食就要食最多選擇既😜一入門口就見到幾個裝滿飲品既雪櫃,除左有盒裝/罐裝飲品之外,仲有冷泡茶!!!!最貼心既係餐廳仲擺放左常溫飲品區,非常貼心!!自助吧有多款沙律、小食、蔬菜、肉丸等。再行過小小就係甜品區。一邊食緊小食既同時,刺身盛、安格斯拼盤同海鮮陸續到齊晒。刺身都好新鮮,唔會成陣雪藏味,特別中意赤貝,爽口鮮美。海鮮盛竟然有味噌蟹膏甲羅燒,所謂甲羅,即是蟹蓋;而蟹味噌,即是用味噌製過的蟹膏。鹹甜適中,濃濃既蟹膏上面再加上蟹子好有口感,十分滋味!鮑魚好大隻,已經處理好而且洗得好乾淨,有咬口得黎又唔韌。燒肉方面,單單牛肉已經有9款另外仲有豬、雞、羊、海鮮等等,可以話係包羅萬有。當中我特別推薦牛吞,好爽口!!!牛肉既肉質都好鮮嫩,部分更醃製好

自助吧有多款沙律、小食、蔬菜、肉丸等。
再行過小小就係甜品區。

一邊食緊小食既同時,刺身盛、安格斯拼盤同海鮮陸續到齊晒。

刺身都好新鮮,唔會成陣雪藏味,特別中意赤貝,爽口鮮美。

燒肉方面,單單牛肉已經有9款另外仲有豬、雞、羊、海鮮等等,可以話係包羅萬有。當中我特別推薦牛吞,好爽口!!!牛肉既肉質都好鮮嫩,部分更醃製好不同口味。

食到咁上下開始飽就食啲比較清淡嘅蔬菜,與此同時都準備開始打邊爐。
牛油雜菌燒完都唔會干晒,濃郁嘅牛油香味。燒菠蘿更加係甜到入心。

呢個牛骨湯底煮出嚟嘅蔬菜超清甜!個湯底勁高質!下次一定要嚟試吓佢哋嘅火鍋放題

差唔多食完嘅時候,店員另外俾咗張雪糕紙我哋,原來除咗出邊嘅甜品之外,仲額外每人可以揀一款雪糕!
真心推介呢間燒肉放題,食材高質價錢貼地!
2021-08-02 345 瀏覽
今日同女朋友嚟到位於旺角創興嘅德家燒肉店,一出𨋢已經聞到好香嘅燒肉味,等咗一陣位之後職員就帶我哋入座,一坐低見到佢嘅爐係鋪咗吸油紙嘅,即刻對店舖嘅印象加分,因為有吸油紙格住,就冇咁容易食到爐既炭燶,甘首先就分別嚟咗三盤拼盤,第一盤係刺身拼盤,雖然佢係燒肉店但佢嘅刺身都好有水準,好夠新鮮,之後就係一個海鮮拼盤上面有蝦扇貝同其他海鮮,望見已經口水都流埋,之後就係燒肉拼盤,燒肉拼盤包含好多極上和牛,望到佢嘅色澤已經知肉係好新鮮而且好靚,食完三個拼盤之後,你就可以落單自由叫燒肉,可以叫嘅燒肉種類都好多而且亦都好靚。佢另外出邊仲有一個自助區可以俾你拎一啲打邊爐食嘅食物例如丸類菜類,令你燒肉是都可以享受打邊爐,最鍾意嘅係佢有一杯杯自製嘅茶對於解油膩真係10分有用。
一直都知道旺角有一間好不錯的燒肉店,今次見到有六周年優惠就同朋友仔一齊嚟試吓!朋友仔有個「家」同音字,所以佢就有半價,我哋三人同行都抵咗好多!我哋揀咗最高級嘅餐,D肉都好正,例如有安格斯拼盤,有特別好味嘅一次性安格斯牛頸脊及牛小排,脂肪分布平均,肉味濃郁;能任點的特上牛脊肉、牛肋肉、一口牛、厚切牛舌都好靚,厚切牛舌特別爽口,好值得encore。見到好多靚牛,心情特別抒發!除了有燒肉外,海鮮刺身盛燒肉半放題亦會送五款特選海鮮鮑魚、大扇貝、海蝦、大蜆、甲羅燒!鮑魚已經經過調味,口感彈牙,扇貝大大粒喎味道新鮮;而精選刺身盛就有三文魚、榮螺肉、甜蝦、帶子、赤貝,呢啲都好鮮甜~三文魚相當肥美,帶子彈性鮮香,各款都比想像中質素高。燒烤方面也有各式各樣的選擇包括甜薯,牛油帆立貝,牛油金菇,翠玉瓜,秋葵,菠蘿等,款式多多。另外出面仲可以選擇牛骨湯,要來煮菜一流,有相當特別的冰菜,口感正又新鮮!自取的地方還有很多凍蝦,彈牙有鮮味。飲品方面除了各式各樣的選擇外,也有還原水冷泡茶,相當健康,味道清淡清新消脂解膩。最後甜品方面仲有一人一盒Movenpick,好滿足環境:

見到好多靚牛,心情特別抒發!

自取的地方還有很多凍蝦,彈牙有鮮味。

最後甜品方面仲有一人一盒Movenpick,好滿足

環境:
2021-07-30 193 瀏覽
今日老公放假,同佢行旺角,晚飯去咗創興廣場4樓德家日式燒肉店食飯,呢度環境唔錯,地方名闊落,坐得舒服😌🎀原來呢間有日式燒肉都有火鍋食,我哋選了食日式燒肉點了C餐,呢個餐都幾豐富,有安格斯牛肉拼盤、海鮮盛,刺身盛,仲有可以向手機落單烤肉放題,真係好方便😄🎀出面可自助取飲品,有多款選擇,仲有自家製冷泡茶,無糖又健康😄🎀海鮮大虎蝦食落好鮮甜,鮑魚好大隻啊!鮑魚燒6分鐘就食得,味道都好夠味😋最正係蟹殼裡嘅蟹膏超入味😋安格斯牛肉拼盤,鐘意食牛嘅我哋,食得津津有味,肉質好淋好有肉味😋最後食甜糕,每人點一款雪糕,我點了豆腐雪糕好有豆腐味,今晚食得好滿足😄

今日去到一間燒肉店,有趣之處係一間店德家,德興,其實都係打通既,可以燒肉,又可以火鍋,當然入座前就已經要揀定啦。今日好想食燒肉,所以好快就揀好,而且食最貴既餐,包括了刺身,安格斯盤,仲有海鮮拼盤,燒肉放題及出面飲品,食物任拎。現在名字有德/家/興同音2字可以免費食燒肉/火鍋放題/午市定食 先上刺身,有三文魚,北奇貝,帶子,甜蝦等等,味道都幾鮮既,而且三文魚都好厚切,可以話係好比貨。 安格斯牛肉盤,上面有唔同牛既部任,這一份食完就唔可以再添加,但另外可以用QR code落單,上面都有成10幾隻牛肉唔同部位,例如係牛肋,牛肩肉,牛仔骨等等,而且可以無限叫既,肉都OK, 都幾入味,而且慢慢燒,好耐都冇食過燒牛肉了。 海鮮拼盤,裡面有蝦,有蜆,有鮑魚,扇貝,仲有甲羅燒!!!!可以話係好豐富既一餐,燒海鮮,睇住佢蜆打開蓋,真係好正,而且海鮮鮮味都唔錯,甲羅燒更加有驚喜,原來係放上去燒,再慢慢搞絆裡面料,3-5分鐘,真係食得好開心。 然後原來燒肉都可以火鍋,出面牛骨湯的,再以拎個錫紙盤,加入湯底,再拎自己想要既食材,放上去,就可以做到火鍋名時燒烤咁正既享受。我地拎左冬菇,芋絲,菜等等,仲有腸,正正
今日去到一間燒肉店,
有趣之處係一間店德家,德興,其實都係打通既,

先上刺身,有三文魚,北奇貝,帶子,甜蝦等等,
味道都幾鮮既,而且三文魚都好厚切,可以話係好比貨。
刺身

燒肉放題

海鮮拼盤,裡面有蝦,有蜆,有鮑魚,扇貝,仲有甲羅燒!!!!
可以話係好豐富既一餐,
燒海鮮,睇住佢蜆打開蓋,真係好正,

海鮮拼盤

然後原來燒肉都可以火鍋,出面牛骨湯的,再以拎個錫紙盤,加入湯底,再拎自己想要既食材,放上去,就可以做到火鍋名時燒烤咁正既享受。我地拎左冬菇,芋絲,菜等等,仲有腸,正正可以做一個小火鍋。而且仲有主食可以叫,我叫左個牛肉烏冬,配埋燒肉,仲有小火鍋一齊食。

牛肉烏冬
最後仲有movenpick 雪糕呢!
刺身
燒肉放題
牛肉烏冬
2021-07-18 259 瀏覽
上社交平台見到呢間德家日式燒肉店同同店隔離既德興日式放題鍋做緊三三不盡六周年店慶限定由即日至到8月底只要個名有德/家/興同音2字就可以免費食燒肉/火鍋放題/午市定食夠3位同行就可以享用優惠咁啱朋友中哂兩隻字就一於試下餐牌有唔同放題選擇基本上晚市放題都係2小時任飲任食最後揀左C餐,入面包左安格斯拼盤、刺身盛、海鮮盛、同任飲任食嘅燒肉放題除左套餐嘅食物,仲有自助區提供餐前小食、新鮮蔬菜仲有多種飲品,最驚喜係有Hoegaarden Rosée刺身有三文魚、刺身蝦、新鮮元貝、新鮮螺肉、帶子,味道都幾新鮮海鮮盛,有大蝦、蟹膏、貝殼同埋開殼帶子,感覺好豐富安格斯拼盤嘅肉味幾濃,牛脂非常平均除左肉類,仲有小甜薯、菠蘿、草菇蔬菜特別推薦小甜薯,非常好味最後仲送一人一杯Movenpick為今餐畫上完美既句號
上社交平台見到呢間德家日式燒肉店
夠3位同行就可以享用優惠
咁啱朋友中哂兩隻字就一於試下
餐牌有唔同放題選擇
基本上晚市放題都係2小時任飲任食
最後揀左C餐,入面包左安格斯拼盤、
刺身盛、海鮮盛、同任飲任食嘅燒肉放題
除左套餐嘅食物,仲有自助區
提供餐前小食、新鮮蔬菜
仲有多種飲品,最驚喜係有Hoegaarden Rosée
刺身有三文魚、刺身蝦、新鮮元貝、
新鮮螺肉、帶子,味道都幾新鮮
海鮮盛,有大蝦、蟹膏、貝殼
同埋開殼帶子,感覺好豐富
安格斯拼盤嘅肉味幾濃,牛脂非常平均
除左肉類,仲有小甜薯、菠蘿、草菇蔬菜
特別推薦小甜薯,非常好味
最後仲送一人一杯Movenpick
為今餐畫上完美既句號
燒海鮮
2021-07-14
燒海鮮
2021-07-18 207 瀏覽
好耐冇出街食飯啦, 今日突然好想食燒肉, 所以揀咗呢間日式燒肉放題。 食燒肉最怕就俾食到成身都係燒肉味, 呢間放題地方十分寬敞, 無咩油煙味, 在防疫角度黎睇都相當理想😂我地點左c 餐, 有燒肉、海鮮之餘仲有刺身, 一次過滿足我幾個願望。刺身方面都相當新鮮, 以兩個人份量作為前菜, 都相當足夠。飲品方面, 有梅酒同hoegaarden 任飲,性價比相當高。 海鮮盛當中, 首推海蝦同埋鮑魚, 肉質鮮甜, 可惜鮑魚冇得encore😛燒肉方面的選擇很多而且質量都很好一邊燒肉還可以一邊打邊爐, 有新鮮感之餘也減輕燒肉油膩的感覺。最後仲有一人一杯雪糕,movenpick無得輸!

刺身方面都相當新鮮, 以兩個人份量作為前菜, 都相當足夠。

燒肉方面的選擇很多而且質量都很好

最後仲有一人一杯雪糕,movenpick無得輸!