朋友生日想一班人飲下酒食下野,去居酒屋🏮就最岩不過,揀左呢間「心燒食堂」磯煮鮑魚鮑魚煮得入味又彈牙,佐酒小食一流一帶一露上面係帶子刺身同海膽再加左少少黑松露醬,下面係青瓜沙律,但青瓜沙律都佔左好多位,海膽份量偏少,不過味道是不錯的燒鱈魚干燒到好脆身,好似食緊薯片咁,食唔停口炸七味魷魚鬚魷魚鬚漿粉唔算好厚,加埋七味粉作調味,仲有沙律醬可以蘸,更加惹味涼拌山葵牛脷醬汁酸酸甜甜,牛脷厚薄適中,做前菜真係一流燒雞皮燒到好脆加埋雞皮既油香,齒頰留香燒白鱔白鱔好厚大件呀,但味道有點腥,麻麻地南蠻炸雞炸漿好脆身,入面d雞仲保持juicy,好味燒特級牛脷芯牛脷好厚身,好有咬口心燒龍串鳳(蝦乾釀雞翼)蝦乾本身好乾,燒後更加乾同硬,同雞翼唔太夾燒佐賀白金豚豚肉就好似五花腩咁,一層肥一層瘦,非常邪惡又好食心燒免治雞肉棒雞肉棒入面有d雞軟骨,燒得岩岩好唔會太乾,蘸埋個蛋黃一齊食仲正燒豬頸肉伴柚子汁燒得又嫩又香口,柚子汁有助中和返個油膩感海鮮脆炸廣島蠔、薑蔥煎蠔個蠔都一般,感覺唔太新鮮,而燒魷魚筒 & 自家製手打墨魚餅味道就唔錯澱粉質類日式燒飯團搽上醬油後燒致有飯焦的,飯焦控一定好鍾意燒芝士年糕餅亦都燒得好好,

磯煮鮑魚
鮑魚煮得入味又彈牙,佐酒小食一流

燒鱈魚干
燒到好脆身,好似食緊薯片咁,食唔停口
炸七味魷魚鬚

涼拌山葵牛脷
醬汁酸酸甜甜,牛脷厚薄適中,做前菜真係一流
燒雞皮
燒到好脆加埋雞皮既油香,齒頰留香
燒白鱔
白鱔好厚大件呀,但味道有點腥,麻麻地
南蠻炸雞
炸漿好脆身,入面d雞仲保持juicy,好味

燒特級牛脷芯
牛脷好厚身,好有咬口
心燒龍串鳳(蝦乾釀雞翼)
蝦乾本身好乾,燒後更加乾同硬,同雞翼唔太夾
燒佐賀白金豚
豚肉就好似五花腩咁,一層肥一層瘦,非常邪惡又好食
心燒免治雞肉棒
燒豬頸肉伴柚子汁
燒得又嫩又香口,柚子汁有助中和返個油膩感

海鮮

澱粉質類
日式燒飯團搽上醬油後燒致有飯焦的,飯焦控一定好鍾意
燒芝士年糕餅亦都燒得好好,入面既芝士加上年糕煙煙韌韌的
海膽炒飯就炒得麻麻,唔夠乾身
燒松菜蟹蓋配多士,蟹膏調味唔錯,唔算好咸配多士食都好夾

蔬菜
咁多肉類都要叫d蔬菜食下,叫左海膽胡麻豆腐沙律、燒秋葵、燒翠玉瓜 & 高湯蘿蔔,味道還不錯

整體既食物都尚算不錯,係有幾款食物就有d失準,最開心係有間房安排左卑我地,自成一角,咁就唔怕嘈親人啦

燒鱈魚干
#MyFatDiary銅鑼灣#MyFatDiary日本菜.今日嚟呢間日本餐廳食晚餐,發現呢度食物質素高,店員服務態度又友善,非常值得推薦!🤩.#良心小店系列💛一帶一露🍸✨海膽新鮮,帶子厚肉鮮甜,配上黑松露嘅濃,同埋青瓜沙律嘅清,夠晒層次!😛燒牛舌芯🐮👅✨牛舌厚切,肉質彈牙,Juicy又有牛味🥰脆炸粟米金磚🌽✨一片片新鮮粟米用嚟炸,食落夠晒甜,出面真係非常少見!🥰燒白鱔 🐟✨白鱔肉地夠晒厚,肉質滑中帶彈,魚皮燒得夠香夠脆,必嗌! 🤪燒提子豚肉 🍇 🥓✨青提子燒完後果肉甜味好出,加埋外面豚肉嘅油脂真係好夾!😚燒芝麻湯圓🏐✨外皮脆、內煙韌,芝麻餡又香,第一次食有驚喜! 😎梅子清湯飯🍚✨昆布鰹魚湯有淡淡鰹魚味,食完串燒後配呢個飯可以清一清口腔! 🍻🍷🍹飲品款式好多,有唔同種類嘅酒,價錢合理~.📍心燒食堂 Sum Siu Bar and Grill銅鑼灣駱克道487-489號駱克駅22-23樓.#hkfoodie #hkfood #hkig #yellowshop#香港美食 #銅鑼灣美食 #日本菜 #黃店

#MyFatDiary銅鑼灣
#MyFatDiary日本菜
#良心小店系列💛

一帶一露🍸
燒牛脷芯

燒牛舌芯🐮👅
✨牛舌厚切,肉質彈牙,Juicy又有牛味🥰

脆炸粟米金磚🌽
✨一片片新鮮粟米用嚟炸,食落夠晒甜,出面真係非常少見!🥰

燒白鱔 🐟

燒提子豚肉 🍇 🥓
✨青提子燒完後果肉甜味好出,加埋外面豚肉嘅油脂真係好夾!😚
燒芝麻湯圓

燒芝麻湯圓🏐
✨外皮脆、內煙韌,芝麻餡又香,第一次食有驚喜! 😎

梅子清湯飯🍚

🍻🍷🍹飲品款式好多,有唔同種類嘅酒,價錢合理~
📍心燒食堂 Sum Siu Bar and Grill
銅鑼灣駱克道487-489號駱克駅22-23樓
#香港美食 #銅鑼灣美食 #日本菜 #黃店
2023-03-25
燒牛脷芯
燒芝麻湯圓
  • 燒豚肉葡萄卷
2022-10-30 2202 瀏覽
今晚為姊姊和姊夫慶祝生日,帶媽媽一起來到心燒食堂慶祝用膳,來到等候了一下員工們收執好房間安排我們入座,食物方面有鮑魚好爽口彈牙👍一帶一露賣相依舊係非常之吸引😍帶子和海膽鮮甜美味👍一口鵝肝好出色完全是外脆內嫩👍牛仔骨好淋好juicy👍串燒好香好入味非常出色👍薑蔥燒蠔好肥美好正👍最後我們用燒芝麻湯圓為豐富的晚餐劃上句號。芝麻湯圓外皮香脆可口內裡煙靭👍員工也非常有禮和細心服務,整晚家人都好高興好滿足😊將久違了的日本味道讓我們再次品嘗到😋無論食材和烹調都是用心製作,感謝你們🙇🏻
2022-10-29
  • 月見海膽飯
  • 燒白鱔
  • 薑蔥煎蠔
2022-10-27 1305 瀏覽
友人相約食飯,我提議食居酒屋佢即刻訂咗呢間,話係不二之選-首先,我哋叫咗兩杯Mocktails成杯橙色仲有小南瓜竹籤串起幾片蜜桃好有萬聖節氣氛~飲落微酸帶點甜絲絲前菜有芥末章魚,入口滑嫩清爽芥末味香但不嗆辣,好開胃~友人推薦的汁煮鮑魚,食落軟嫩滑爽口感飽滿仲入哂味南蠻炸雞炸得酥脆,肉質軟嫩又多汁火喉同時間控制得剛剛好配埋酸甜的醬汁同京蔥絲,口感更清爽牛舌心串燒食落肉質幼嫩帶彈性而且冇筋鮮味配鹽及黑椒已足夠雞肉串帶微焦香配埋日本蛋黃,味道昇華咗友人推薦醬汁烤飯團,食落香脆可口整體食物水準非常不錯,適合傾偈、享受氣氛
友人相約食飯,我提議食居酒屋
佢即刻訂咗呢間,話係不二之選
首先,我哋叫咗兩杯Mocktails
成杯橙色仲有小南瓜竹籤串起幾片蜜桃
好有萬聖節氣氛~飲落微酸帶點甜絲絲
前菜有芥末章魚,入口滑嫩清爽
芥末味香但不嗆辣,好開胃~

友人推薦的汁煮鮑魚,食落軟嫩滑爽
口感飽滿仲入哂味

南蠻炸雞炸得酥脆,肉質軟嫩又多汁
火喉同時間控制得剛剛好
配埋酸甜的醬汁同京蔥絲,口感更清爽

牛舌心串燒食落肉質幼嫩帶彈性而且冇筋
鮮味配鹽及黑椒已足夠

雞肉串帶微焦香配埋日本蛋黃,味道昇華咗

友人推薦醬汁烤飯團,食落香脆可口

整體食物水準非常不錯,適合傾偈、享受氣氛
2022-10-12 965 瀏覽
今晚朋友帶我食佢最鍾意嘅居酒屋,食完呢次個list又多一間選擇可以回頭🤤燒白鱔-朋友首推,燒到外脆,但肉質彈牙厚肉,配埋醬汁少少甜,好食😋粟米金磚-朋友另一最愛,炸到香口但唔油膩,而且粟米已經切好晒,可以大啖大啖食。薑蔥煎蠔-呢個係我最愛,蠔身超厚,粒粒都脹卜卜,煎到外層金黃,但內裡重好juicy,薑蔥汁又勁香。燒豚肉葡萄卷-卷葡萄已經新奇,但又真心好夾,重要葡萄係撇好皮🤩心燒免治雞肉棒-本身我鍾意呢款,粗碌、雞肉中溝左d軟骨,配埋蛋汁食,但我鍾意軟骨再多d😏就very good~燒午餐肉-意外好食,因為外層有蜜糖包住燒,少少甜,係未預計既味道。燒芝麻湯圓-見到就眼睛發亮,呢個整法係好食,但芝麻餡乾咗d,再流心d會更好。另外重食手打墨魚餅、燒雞軟骨串、燒芝士年糕、燒豆腐、燒秋葵、燒甜蕃薯、枝豆,都好食,但唔算好特別。當然日本啤係不可少,但唔記得影🤦🏻‍♀️但唯一美中不足就係用餐時間,想慢慢食慢慢吹水比較難。

但唯一美中不足就係用餐時間,想慢慢食慢慢吹水比較難。
2022-10-11
銅鑼灣餐廳林立,總有一間特色餐廳係左近。今日同朋友book左呢間開左好耐而極具特色既居酒屋😍餐廳簡約設計,但好有日本味,而且有兩層,感覺好似係日本咁✈️ wanna travel so bad⭐️我recommend 。燒特級牛脷芯 ($78)⭐️超級爽口,而且勁好味。燒豚肉葡萄卷 ($48)⭐️葡萄超級甜,而呢個組合係好特別,值得試試。燒澳洲羊架 ($88/件)⭐️羊架份量好大,燒出尼5成熟,羊羶味好濃。薑蔥煎蠔 ($108)賣相未必好,但係蠔好新鮮,而且薑蔥味道好掛汁。心燒炒麵 ($108)內有牛肉墨魚,但冇乜燒汁味,只得正常炒麵味😂。日式燒飯糰 ($38)脆口,日本燒汁滲入飯團,幾好味。心燒免治雞肉棒 ($48)⭐️雞肉棒燒汁味濃,而且裏面有雞肉粒,口感特別。燒雞腎 ($38)有麻辣/鹽燒選擇,我怕辣所以選擇左鹽燒但係味道唔夠,好似冇乜味咁,但爽口。燒冬菇 ($26)正常發揮。燒芝士年糕餅 ($42)⭐️感覺似熱版旺旺小曼頭😂但係好好味 裏面好軟。 燒菠蘿 ($38)份量都多,味道正常發揮。燒芝麻湯圓 ($30)⭐️極級特色,表皮脆口,內裏芝麻溶溶岀尼咁回頭指數: ⭐️⭐️⭐️⭐️食物質素: 🌮🌮🌮🌮服

⭐️我recommend

。燒特級牛脷芯 ($78)⭐️
超級爽口,而且勁好味

。燒豚肉葡萄卷 ($48)⭐️
葡萄超級甜,而呢個組合係好特別,值得試試
燒豚肉葡萄卷

。燒澳洲羊架 ($88/件)⭐️
羊架份量好大,燒出尼5成熟,羊羶味好濃
燒澳洲羊架

。薑蔥煎蠔 ($108)
賣相未必好,但係蠔好新鮮,而且薑蔥味道好掛汁
薑蔥煎蠔

。心燒炒麵 ($108)
內有牛肉墨魚,但冇乜燒汁味,只得正常炒麵味😂
心燒炒麵

。日式燒飯糰 ($38)
脆口,日本燒汁滲入飯團,幾好味

。心燒免治雞肉棒 ($48)⭐️
雞肉棒燒汁味濃,而且裏面有雞肉粒,口感特別

。燒雞腎 ($38)
有麻辣/鹽燒選擇,我怕辣所以選擇左鹽燒
但係味道唔夠,好似冇乜味咁,但爽口

。燒冬菇 ($26)
正常發揮

。燒芝士年糕餅 ($42)⭐️
感覺似熱版旺旺小曼頭😂但係好好味 裏面好軟
燒芝士年糕餅

。 燒菠蘿 ($38)
份量都多,味道正常發揮

。燒芝麻湯圓 ($30)⭐️
極級特色,表皮脆口,內裏芝麻溶溶岀尼咁

回頭指數: ⭐️⭐️⭐️⭐️
食物質素: 🌮🌮🌮🌮
服務質素: ☺️☺️☺️
消費指數: 💰💰💰(人均消費$450)
環境質素: ☘️☘️🍀🍀

• 心燒食堂 (銅鑼灣)
銅鑼灣駱克道487-489號駱克駅22-23樓

同類餐廳 #cocofood_日本菜 #cocofood_串燒
同區餐廳 #cocofood銅鑼灣
2022-07-31
20 分鐘 (堂食)
燒豚肉葡萄卷
燒澳洲羊架
2022-09-10 1246 瀏覽
今次同朋友慶祝生日就揀左係位於銅鑼灣既心宵食堂💛好耐無食過居酒屋 一入到去店員安排咗一間細房仔比我地 😍 但房間既隔音就麻麻地 好透聲唔建議大家係到講秘密🤣 同埋就算自己同朋友傾偈都會有回音 千祈唔好咁大聲講嘢🤣🤣另外 呢間居酒屋好多野食選擇😍最後忍唔住咁叫左好多野食👇🏻🦖一帶一露💸 $138/份個名好特別 但佢入面有黑松露 海膽 帶子同青瓜好似好吸引咁 但食落就無咩味 有d冰鮮感🫥🐚汁煮東風螺 💸 $68/份份量都算多 佢既汁好濃 好似甜味既滷水汁咁🤣螺肉都好彈牙🤣有驚喜!🌽脆炸粟米金磚 💸 $78/份🍚海膽炒飯 💸 $138/碟炒飯底粒粒分明 食落唔夠熱🤣🤣 🐮日式金菇肥牛卷 💸 $88/份🐮芝心牛肉卷 💸 $58/串千奇要襯熱食 如果唔係凍左就好難咬🥹🐷燒豬頸肉伴柚子汁 💸 $48/串好食! 肉質嫩滑 配埋柚子汁 食落好fresh😍🐷燒豚肉葡萄卷 💸 $48/串好特別 豚肉包住葡萄係入面 可以解左豚肉既油膩感😆🐔燒雞腎(麻辣)💸 $38/串好彈牙爽口😍😍 🐣燒雞軟骨(鹽燒)💸 $38/串居酒屋必點😆 無得輸😍🍢燒芝士年糕餅 💸 $42/份食落好似芝士味既麻薯波波 必點❤️‍🔥🍍燒

今次同朋友慶祝生日就揀左係位於銅鑼灣既心宵食堂💛

個名好特別 但佢入面有黑松露 海膽 帶子同青瓜
好似好吸引咁 但食落就無咩味 有d冰鮮感🫥

🐚汁煮東風螺 💸 $68/份
份量都算多 佢既汁好濃 好似甜味既滷水汁咁🤣
螺肉都好彈牙🤣有驚喜!
汁煮東風螺

J MY FOOD指數♥️
🌤 環境:3.5/5
🤵🏻 服務: 4/5
🍼 味道: 4/5
👣 推薦: 🙆🏻‍♀️ (只分推薦與不推薦)

2022-09-07
慶祝紀念
生日
燒菠蘿
  • 燒芝士年糕
  • 燒豚肉葡萄卷
2022-06-22 1473 瀏覽
與好友於心燒食堂相聚,為的除了是其日本居酒屋的氛圍,還有多元的餐點選擇。有創意滿分的 一帶一露 (帶子海膽黑松露沙律杯),以店舖命名的 鹽燒心燒雞翼,還有鑊氣十足的主食如 黑松露蟹肉炒飯 及 心燒炒麵。享受美味的食物,來一杯威士忌梳打,迎接美好的週末吧。Sum Siu Bar and Grill is your checkpoint for the start of an amazing weekend, with the unique vibe like Japanese izakaya, and a variety of food choices like sea urchin and scallop cocktail, grilled chicken wings & black truffle and crab fried rice.
鹽燒心燒雞翼
黑松露蟹肉炒飯
鹽燒心燒雞翼
黑松露蟹肉炒飯
2022-05-21 1454 瀏覽
難得同友人一行六人 預早約左 等左一陣就入得 餐廳安排左一個房比我地(事前無要求架)好驚喜 因為隔音好 加坐得非常舒服所以未食已經爆加分來到唔係唔飲酒嗎? 呢JIM BEAM 佢係佢地主打之一 幾好飲 易入口海膽飯 見到都流曬口水啦~~~中間有個旦 錦上添花🥰🥰新鮮甜味牛舌真係必叫!!!!!!!好味到不得了 VIP!!! 好易上癮 我地每個人都擇佢最好食6個人唔同性格 唔同食野習慣都係擇佢 無得輸有d儀式感都會食鵝肝3文治都係入口即溶架其他炒飯 串燒都正路 就無咩特別無咩特別得來 賣相都靚靚仔仔咁 唔會覺得好差~~~推薦大家來試呀
難得同友人一行六人 預早約左
等左一陣就入得
餐廳安排左一個房比我地(事前無要求架)
好驚喜 因為隔音好 加坐得非常舒服

所以未食已經爆加分

來到唔係唔飲酒嗎?
呢JIM BEAM 佢係佢地主打之一
幾好飲 易入口

海膽飯 見到都流曬口水啦~~~
中間有個旦 錦上添花🥰🥰新鮮甜味

牛舌真係必叫!!!!!!!
好味到不得了 VIP!!!
好易上癮 我地每個人都擇佢最好食

都會食鵝肝3文治
都係入口即溶架

其他炒飯 串燒都正路 就無咩特別

無咩特別得來 賣相都靚靚仔仔咁
唔會覺得好差~~~

推薦大家來試呀

2022-05-20
10 分鐘 (堂食)
  • 月見海膽飯
  • 鵝肝多士
2022-03-19 1326 瀏覽
無晚市堂食星期六下午來支持下 下午一時都七成滿 食物選擇只得一半左右,原本想食茄子同東風螺都無。我估因為停晚市堂食,不能入太多種類的食物吧。明白的。 食物最驚喜係炸雞軟骨,炸粉薄但又包得晒雞軟骨,雞軟骨size perfect , 必食👍🏻串燒好食👍🏻👍🏻👍🏻鹽燒雞翼皮脆👍🏻但略嫌味道淡燒白鱔,推薦👍🏻肥美厚肉😋燒豬頸肉配柚子醬,一般,不太喜歡這款豬頸肉燒牛舌心,必食,厚得來又唔會靭,正 仲食左燒菠蘿 ,但忘了拍照😅 心燒炒麵,等了好耐才上,足料的,有魷魚、豬肉、溫泉蛋、椰菜, 但味道太咸了。如果「減咸」就perfect了 total :$580 , 價值還好吧,都值的。服務不太差的,但要常常提,例如水都唔會主動上,見其他枱有先知。 衛生方面,洗手間無廁所水😅 總結: 會再來的👍🏻食物質素吸引的👍🏻
無晚市堂食
星期六下午來支持下
下午一時都七成滿

炸雞軟骨

串燒好食👍🏻👍🏻👍🏻
鹽燒雞翼

鹽燒雞翼皮脆👍🏻但略嫌味道淡

燒白鱔

燒白鱔,推薦👍🏻肥美厚肉😋

燒豬肉配柚子醬

燒豬頸肉配柚子醬,一般,不太喜歡這款豬頸肉

燒牛舌心

燒牛舌心,必食,厚得來又唔會靭,正

仲食左燒菠蘿 ,但忘了拍照😅

心燒炒麵

total :$580 , 價值還好吧,都值的。

衛生方面,洗手間無廁所水😅

總結: 會再來的👍🏻食物質素吸引的👍🏻

炸雞軟骨
鹽燒雞翼
燒牛舌心
2022-03-04 1224 瀏覽
ℕ𝕖𝕧𝕖𝕣 𝕦𝕟𝕕𝕖𝕣𝕖𝕤𝕥𝕚𝕞𝕒𝕥𝕖 𝕥𝕙𝕖 𝕡𝕠𝕨𝕖𝕣 𝕠𝕗 𝕒 𝕤𝕞𝕒𝕝𝕝 𝕒𝕔𝕥小店生存甚艱難🥺 疫情下每一個落單都係好大既幫助🙏 今次支持既係 @sumsiu23 團購, 難得係屋企都食到過海既餐廳🥳 團購有特別套餐仲有85折, 平時都幾貴既串燒即刻抵食左🥡 套餐叫做心外押, 就係寓意order幫小店救心💛個餐有齊冷熱肉菜鹹甜, 不過比較大食既我地3️⃣個人就再加左散叫🙊 都幾豐富! 燒物超入味, 連牛仔骨都腍甜唔痴牙🦷 炆到勁腍滑既牛筋腩更加唔駛講, 牛筋勁重膠質!🤤燒秋葵同豆腐干都好有串燒風味夠乾身, 我最愛既免治雞肉棒🍗有貼心地配埋佢既靈魂生雞蛋🥚 兩個冷盤同炒飯都係比較有特色, 最後配埋超甜新鮮燒菠蘿🍍當甜品真心一流😋-心外押A餐 ($475/2-3人份)海蜇伴青瓜🥒涼拌山葵牛脷👅 心燒免治雞肉棒🍗燒牛仔骨🥩燒秋葵炸雞皮餃子🥟燒豆腐干牛油炒雜菇🍄黑松露蟹肉炒飯🦀燒菠蘿🍍汁煮蘿蔔牛筋腩🐮 ($64)-*疫情下暫時只做團購不設堂食 (午市亦暫停), 團購時間表請參閱IG @sumsiu23

心外押A餐 ($475/2-3人份)
海蜇伴青瓜🥒
燒豆腐干
牛油炒雜菇🍄
黑松露蟹肉炒飯🦀
燒菠蘿🍍
汁煮蘿蔔牛筋腩🐮 ($64)
外賣送餐
  • 燒牛仔骨
  • 汁煮蘿蔔牛筋腩
  • 燒豆腐干
2022-01-20 782 瀏覽
已經食過心燒食堂多次,每一次都滿意。知道現時開唔到晚市,就專登下午茶時間嚟食。名物葡萄豚肉卷、牛脷心,都係好味提子去晒皮,好有心思。但係今次牛脷心,就燶咗少少,火候過咗,冇咁多肉汁蟹膏蟹肉配多士,非常燶,好食燒油麥菜、粟米金磚好少有串燒店連蔬菜類都做得咁出色,呢度就非常之好食。同行有朋友係食素嘅,都食得好飽好滿足。可惜因為人手少,服務就一般,侍應仲叫我哋只落一次單,唔好再加單,因為佢哋會好忙碌,咁樣個感受似乎唔太好
已經食過心燒食堂多次,每一次都滿意。
知道現時開唔到晚市,就專登下午茶時間嚟食。

名物葡萄豚肉卷、牛脷心,都係好味
提子去晒皮,好有心思。
但係今次牛脷心,就燶咗少少,火候過咗,冇咁多肉汁

蟹膏蟹肉配多士,非常燶,好食

燒油麥菜、粟米金磚
好少有串燒店連蔬菜類都做得咁出色,
呢度就非常之好食。

同行有朋友係食素嘅,都食得好飽好滿足。

可惜因為人手少,服務就一般,
侍應仲叫我哋只落一次單,唔好再加單,
因為佢哋會好忙碌,咁樣個感受似乎唔太好
2022-01-14
2021-12-09 803 瀏覽
〔 月見海膽飯 〕 $198 .不是很大碗, 日本米, 海膽一啲都唔會小, 入面加入蛋增加海膽的鮮味.〔 脆炸芝麻雞翼 〕 $58 .外脆內軟, 雞好juice保留肉汁 , 加上芝麻加香味道.〔 燒秋葵 〕 $40 .燒得剛剛好, 帶有點蕉味而不苦.〔 燒特級牛脷芯 〕 $68 .牛舌完全唔會硬, 好容易咀嚼.〔 心燒免治雞肉棒 〕 $48 .雞肉棒加上醬油蛋將增加味道.〔 燒芝士年糕 〕 $42 .年糕外脆脆的, 入面芝士不是流心,所以不熱親.(好味指數: 9/10)
〔 月見海膽飯 〕 $198 .

〔 脆炸芝麻雞翼 〕 $58 .
外脆內軟, 雞好juice保留肉汁 , 加上芝麻加香味道.

〔 燒秋葵 〕 $40 .
燒得剛剛好, 帶有點蕉味而不苦.

〔 燒特級牛脷芯 〕 $68 .
牛舌完全唔會硬, 好容易咀嚼.

〔 心燒免治雞肉棒 〕 $48 .
雞肉棒加上醬油蛋將增加味道.

〔 燒芝士年糕 〕 $42 .
年糕外脆脆的, 入面芝士不是流心,所以不熱親.

(好味指數: 9/10)
2021-12-02 606 瀏覽
朋友同我講呢度係嚟小酌 但我同班損友喺度食到放題咁 食咗好多好多好多嘢 而且真係好好食 以下都係recommended嘅😌💟心燒免治雞肉棒雞蛋係我嘅最好朋友 所以呢個一定係推薦嘅🤪 雞肉中間會有啲軟骨 好鍾意 而且雞肉同燒汁都好香口 撈蛋汁係100分💟鵝肝多士Crazyyyy呀呢個!!! 之前食過一隻鵝肝多士油到嘔電 食呢個先知原來整得好係咁好食 塊多士完全做到解膩嘅效果 鵝肝亦唔會太重油膩感 味度啱啱好💟燒白鱔好Q厚肉 好Q滑 好Q juicy 塊皮好jelly咁同有啲脆邊 💯 💟燒芝士年糕本身唔諗住嗌 以為係cheapy放題年糕啊又唔係喎衰鬼 糯米皮雖然冇乜味但薄身 芝士味唔會太假 好大舊 真心值得食😍😍💟燒牛脷芯其實真係唔明呢班損友點解會癲到每人一串咁嗌 每舊牛脷 仲要大舊到cls 勁香口 juicy 但一人一串真係會飽到嘔電 建議大家學習分享 唔使咁痴線💟黑松露蟹肉炒飯不嬲對炒飯炒麵唔會感太大興趣 但如果大家想食啲飯麵 我會覺得呢個係幾好食 飯炒得粒粒分明 黑松露是堅的!💟燒雞腎呢個蠻辣的 但真係好爽口 會係咁食🤪💟燒雞軟骨呢個相對比其他outstanding嘅菜式比較普通

💟心燒免治雞肉棒

💟黑松露蟹肉炒飯

💟燒雞腎
呢個蠻辣的 但真係好爽口 會係咁食🤪

💟燒雞軟骨
呢個相對比其他outstanding嘅菜式比較普通 但係都係大大粒的 其他更值得試

其實我仲有食好多好多好多好多好多其他嘢食 多到10張相影唔晒 最後講埋佢嘅燒酒 好好飲 好易入口 好甜 好高質😚😚
2021-11-19 448 瀏覽
同朋友慶生佢揀左呢間BOOK左位唔駛等點左~日式燒飯團點個飽肚少少外面幾香少少脆可以一試呀~燒豚肉露筍卷呢個正常啦露筍幾嫰豚肉帶肥肉露筍吸左油香好正~帶子刺身反而一般般刺身口感唔夠軟熟~燒白鱔朋友食既佢幾滿意呀~燒雞軟骨大愛雞軟骨呢個幾好唔會好細粒果D~燒油麥菜比較少見又想食下蔬菜係燒到少少燶同埋略嫌細份左DD~燒日本大蔥同朋友都好大蔥都OK WOR唔會入面唔夠熟呀~燒豆腐干見係推介出面燒得干身裡面又唔會無晒水份幾好~燒芝麻湯丸見呢個好特別又可以當甜品個皮燒到少少金黃都保持到煙UN讚架~仲點左支SAKE朋友揀得幾好易入口呀OVERALL 質素好不錯架係限時1.5小時有少少趕囉
同朋友慶生
佢揀左呢間