2023-09-23 866 瀏覽
每日最煩惱嘅問題就係lunch食乜嘢🤣🤣今日嚟到中環街市見到呢一㗎 Pizza Hut嘅車仔🚗🚗即刻解決左我今日嘅煩惱佢一個set lunch都係$50左右包一個細Pizza🍕🍕一款小食同埋嘢飲中環嚟講相當抵食💖💖咁我就叫咗個夏威夷風光Pizza搭一個脆雞棒,飲七喜🥰🥰 pizza係即叫即整㗎,所以每次都要等大概15至20分鐘左右新鮮整起嘅Pizza相當香脆,而且又用料豐富用來做lunch真係好滿足😍😍脆雞棒都夠晒香口😋😋但只係略嫌有啲熱氣唔會日日食😂
即刻解決左我今日嘅煩惱
佢一個set lunch都係$50左右
包一個細Pizza
🍕🍕一款小食同埋嘢飲
中環嚟講相當抵食💖💖

新鮮整起嘅Pizza相當香脆,而且又用料
豐富用來做lunch真係好滿足😍😍脆雞棒都夠晒香口😋😋

但只係略嫌有啲熱氣唔會日日食😂
外賣自取
2023-06-18 592 瀏覽
I have a love hate relationshop with Pizza Hut. Most places are really bad but when we do takeaway, it's actually better. It's also the best takeaway choice for get togethers with a large group as their sets are a fairly good deal.Enter the Pizza Hut at Central Market. Located in the food court area, their shop is a cute truck. You can eat at the  food court area or in their little secluded dining area next to the truck.Menu is in English and Chinese. We saw they had one person sets that include

Menu is in English and Chinese. We saw they had one person sets that included a small pizza or pasta, side and a soft drink. They even had half a roast chicken! All under $100. There is no 10% service charge. You order at the cashier and they will provide you with a buzzer for pick up. You can also order by scanning the QR code in the seating area. We didn't know about that otherwise we would have done that. We discovered that the QR code ordering system offers wings! Different flavours of wings and they come in sets. If we had known, we would have ordered wings instead of pizza.
We both ordered two pizza sets for one.  Hawaiian Paradise ($58) and Supreme Mini Pizza ($69). For sides, we chose Crispy Fried Shrimp and Crispy Chicken Strips.

They were served in small cardboard boxes with the pizza and sides separated. The pizzas were thick crust and very good.  A good amount of toppings. The crust was chewy yet crisp. The sides were ok. The shrimp wasn't too good. A bit too soft and soggy. The chicken strips were a bit dry.

It was ok. Will definitely try to order wings next time.
2023-06-09
2023-04-18 493 瀏覽
今日試咗一個青提芝士批,以下係我嘅食評。首先,講下外觀。青提芝士批係一個小小嘅批,有啲像迷你披薩嘅樣子。上面鋪滿咗芝士同埋青提,好有色彩,好吸引人。而且,批底都好鬆軟,好易咬。接下黎講味道同口感。青提芝士批嘅芝士味道好濃郁,好香,而且好濕潤,唔會覺得乾嘅。青提嘅酸甜味道同芝士嘅味道好搭,令人嘅味蕾有啲驚喜。而且批底鬆軟嘅口感,好易入口。我覺得青提芝士批都有啲創意,唔係普通嘅芝士批,令人有啲新鮮感。包裝都好方便,批個體包裝,可以隨時帶走食,又可以當作小食。總括而言,青提芝士批係一個好創意嘅小食,芝士味道好濃郁,同埋青提味道好搭。批底鬆軟,好易入口。。如果你想試下啲新鮮嘅小食,青提芝士批可以係一個好嘅選擇。
今日試咗一個青提芝士批,以下係我嘅食評。

包裝都好方便,批個體包裝,可以隨時帶走食,又可以當作小食。

2023-04-10 358 瀏覽
個意粉認真普通,好多胡椒粉味,青豆超級多加$5叫左個蒜蓉包,味道係唔錯,份量都多,蒜蓉味亦好足牛油亦都冇比少最唔滿意係個手機落單系統,明明話叫單號碼個陣會show 手機號碼,最後係顯示佢自己既系統號碼,搞到等左5個字都唔知原來自己個餐已經準備好
個意粉認真普通,好多胡椒粉味,青豆超級多
加$5叫左個蒜蓉包,味道係唔錯,份量都多,蒜蓉味亦好足
牛油亦都冇比少
Pizza Hut 有新搞作🤩🤩最近喺中環街市開設咗首間全新餐車主題概念店,仲設有一架以貨車改造成的美國餐車🚚~玩味十足!!餐廳採用半開放式廚房設計,等食客可以欣賞現場薄餅製作🧑🏻‍🍳!一於嚟打卡先📸📸🍕香甜青提芝士必勝批 $208✨呢個係中環概念店推出的全新限定口味~~包括有青提、肉丸、 車厘茄、忌廉芝士、紅洋蔥、迷迭香同意式乾番茄香草醬,十分豐富😋😋青提味道清甜🍇,可以中和返pizza的油膩感!仲有大大粒肉丸🐷同忌廉芝士🧀,整體配搭得幾夾👍🏻👍🏻🍗酸甜甜(8隻) $78✨雞翼隻隻外型飽滿,肉質嫩滑~~外皮沾滿醬汁,酸酸甜甜好開胃!另外仲有原味、美式BBQueen、微辣世界、辛甜是咪打同勁多嗲等多款口味,下次要試埋😍😍🍝一人樂享餐 $58✨午市時段設有「一人享樂」優惠套餐,有超過9款主食、4款小食同6款飲品/湯可以揀~~我今次就揀咗焗肉醬意粉同脆薯格!兩款都係佢地的招牌產品,味道唔錯呢❤️❤️
Pizza Hut 有新搞作🤩🤩

🍕香甜青提芝士必勝批 $208✨
呢個係中環概念店推出的全新限定口味~~

🍗酸甜甜(8隻) $78✨
雞翼隻隻外型飽滿,肉質嫩滑~~

🍝一人樂享餐 $58✨
係中環街市裏面,Pizza Hut 開左間充滿玩味的美國餐車🚚做主題嘅全新概念店呢間餐廳以半開放式廚房設計,裝修風格仲有一幅中環石板街當代水墨壁畫,呼應中環街市的文化氣息,真係好特別啊💖✨打卡able嘅呢📸Jami率先嚟到中環概念店,品嚐佢地 全新限定「香甜青提芝士必勝批」,估唔到青提同Pizza可以咁夾架呢款pizza以青提🍇、肉丸🧆、車厘茄🍅、忌廉芝士🧀、紅洋蔥🧄、迷迭香🌿和意式乾番茄香草醬🥫做底今次揀咗芝心批邊,❤️時令青提甜甜的,令到呢款pizza變得小清新🍕🧀✨另外,午市時段仲有「一人享樂」優惠套餐💁🏻‍♀️迷你必勝批,炸薯格同埋忌廉湯,一次過滿足晒我幾個願望😎🍽️仲有WingStreet 8隻雞翼🐥口味選擇豐富,今次揀咗美式BBQ味雞翼😋✨雞翼嫩滑,一咬就甩骨,加埋BBQ口味就更加野味🍖

另外,午市時段仲有「一人享樂」優惠套餐💁🏻‍♀️
迷你必勝批,炸薯格同埋忌廉湯,一次過滿足晒我幾個願望😎🍽️

仲有WingStreet 8隻雞翼🐥
2023-03-08
  • 香甜青提芝士必勝批
2023-03-17 142 瀏覽
星期六臨時要趕去中環街市做event🥹打亂晒我假日嘅安排要開OT好慘🥲但係男朋友全程做跟得男友陪我一齊開工🤗真係唔話得🥰收工之後拍拖👫🏻逛逛翻新過之後嘅中環街市😌發現地下食堂有架客貨van停左喺到🚐 當堂嚇一跳😱然後得啖笑🤣原來係pizza hut首個全新餐車概念店😍用貨Van改造成玩味十足嘅美國餐車!有半開放式廚房👨🏻‍🍳我哋可以欣賞現場製作薄餅過程😆仲有新pizza做緊promo😋咁就特別要try try先啦!🫒香甜青提芝士必勝批🍕概念店新推出pizza以青提🫒、肉丸🍡、車厘茄🍅、忌廉芝士🧀、紅洋蔥🧅 、迷迭香🌿和意式乾番茄香草醬🥫PizzaHut嘅芝士拉絲效果不用懷疑🤤但咁多芝士都唔會膩嘅秘密武器就係上面嘅青提🫒甜甜酸酸嘅青提化解芝士膩感🔥解膩開胃個肚仲可以再戰兩個回合😂!肉丸增加口感食趣令層次更為豐富🤗原本以為新奇配搭 原來係新鮮滋味碰撞出新火花🔥創意同味道都滿分💯🚶🏻‍♂️一人享樂餐🚶🏻‍♀️一人餐都有好多選擇🙆🏻‍♂️超過9款主食、4款小食及6款飲品/湯!我哋揀左半隻燒雞🐔薯格加野飲!燒雞都算好大隻🦃個皮烤得好香脆!而且食落熱辣辣🔥咬開嘅時候超多肉汁!而且燒雞係用咗蜜糖同埋香草去

🫒香甜青提芝士必勝批🍕

🚶🏻‍♂️一人享樂餐🚶🏻‍♀️
一人餐都有好多選擇🙆🏻‍♂️超過9款主食、4款小食及6款飲品/湯!我哋揀左半隻燒雞🐔薯格加野飲!燒雞都算好大隻🦃個皮烤得好香脆!而且食落熱辣辣🔥咬開嘅時候超多肉汁!而且燒雞係用咗蜜糖同埋香草去燒🤤啲肉味道零舍豐富☺️香草嘅味道調返出肉嘅鮮味🌿薯格新鮮整起脆卜卜🥔雖然叫一人餐 但成個餐份量十足 食完一定會超滿足😁

韓式辣椒醬雞翼🐥
呢款雞翼可以講係酥脆而且唔太辣🌶啱晒啲唔太能夠承受辣嘅人!雞翼個皮炸得好香脆😋啲肉又好嫩🤤骨肉好容易分離!味道酸辣酸辣特別醒胃!

雖然星期六仲要開工做event好慘🥺但有男朋友陪加埋食到咁正嘅pizza🍕所有辛苦都一掃而空 都真係好好好開心🥰🥰下次出黎中環街市要重溫呢種幸福滋味先得😆
2023-03-15 132 瀏覽
去中環街市,見到好有特色嘅pizza hut概念店車仔,梗係要去打吓卡啦😍見佢出咗個全新香甜青提芝士必勝批,仲要係呢間店嘅限定款,鍾意試新嘢嘅我,梗係要試吓啦😆全新香甜青提芝士必勝批開頭見到個名會覺得怪怪哋,同朋友都諗咗陣,最後都係決定試吓啦。估唔到好好味喎👍🏻甜甜哋嘅青提,加上大量芝士,真係好香。一人餐三個人食一個pizza梗係唔夠喉啦,佢仲有個有埋小食同嘢飲嘅一人餐,選擇都好多,我哋叫咗烤雞配蝴蝶蝦,真係半隻咁上,大家一齊帶上手套自己撕開食,好開心,令我哋回想起讀書年代😄雞翼雞翼係以前食pizza hut必食嘅,而家多咗好多口味,幾款都想試,不過我哋都係懷念以前嘅味道,原味真係最經典,永遠食唔厭☺️同朋友一齊食pizza hut真係充滿回憶,今次新嘢舊嘢都試晒,好開心🥳

全新香甜青提芝士必勝批

一人餐

雞翼

2023-03-14 128 瀏覽
🍕Pizza Hut全新中環街市餐車主題概念店🚚首次出現玩味十足嘅美國餐車style概念店🚚,以半開放式廚房設計令食客可以欣賞薄餅製作餐車附近仲有中環石板街當代水墨壁畫,呼應中環街市文化氣息,有別其他分店中環概念店仲有全新創意限定之作「🍇香甜青提芝士必勝批🍕」以青提、肉丸、車厘茄、忌廉芝士、紅洋蔥 、迷迭香、意式乾番茄香草醬本身以為味道一般,但估唔到呢啲材料可以碰撞出滋味口感,味道有驚喜,有鹹不甜🚩必勝客 (中環) @pizzahut.hk #PizzaHutCentralMarket 📍中環皇后大道中93號中環街市地下G20 及G21號舖
🍕Pizza Hut全新中環街市餐車主題概念店🚚

📍中環皇后大道中93號中環街市地下G20 及G21號舖
2023-03-10
陪阿女去完學童健康檢查🩺,途中經過中環街市,重建咁耐都未有機會去過,當然要去打打卡📸。行到咁上下,最後走咗落去group floor嘅food court ,第一眼就被一架充滿玩味嘅美國餐車🚚吸引住,原來係新開嘅Pizza Hut🍕。呢間Pizza Hut🍕和其他分店唔同,有一個半開放式設計嘅廚房🥰,可以讓食客欣賞到現場Pizza嘅製作🫢。另外還有一幅中環石板街當代水墨嘅壁畫,正好呼應中環街市的文化氣息,整個設計概念非常唔錯😍。咁具創意嘅新店當然有個全新款式嘅Pizza🍕作為首個創意之作 -----「香甜青提芝士必勝批」,甜嘅青提🫒搭上鹹嘅芝士🧀,果然具創意😆,但伏味甚濃😅,我今日就抱著試伏嘅心態,試一試佢🫣。香甜青提芝士必勝批 $208由於真係可以望住佢即焗,所以出到嚟零舍熱辣辣🔥,Pizza🍕配料有青提🫒、肉丸🐖、車厘茄🍅、忌廉芝士🧀、紅洋蔥🧅 、迷迭香再配埋意式乾番茄香草醬。整個Pizza芝士味非常香濃☺️,尤其pizza表面的忌廉芝士🧀,味濃得嚟非常綿滑,車厘茄🍅嘅酸味則能夠平衡整個Pizza嘅味道,最後係青提🫒,味道非常清甜清新,令整個Pizza變得非常清爽🥰,所有配料加埋一

香甜青提芝士必勝批 $208
由於真係可以望住佢即焗,所以出到嚟零舍熱辣辣🔥,Pizza🍕配料有青提🫒、肉丸🐖、車厘茄🍅、忌廉芝士🧀、紅洋蔥🧅 、迷迭香再配埋意式乾番茄香草醬。整個Pizza芝士味非常香濃☺️,尤其pizza表面的忌廉芝士🧀,味濃得嚟非常綿滑,車厘茄🍅嘅酸味則能夠平衡整個Pizza嘅味道,最後係青提🫒,味道非常清甜清新,令整個Pizza變得非常清爽🥰,所有配料加埋一齊,為整個Pizza帶來咗不同嘅層次感😍。這款新概念pizza完全唔伏😆,反之非常之好味😋。

一人享樂餐(烤雞半隻+脆薯格) $98
燒春雞🐓好juicy,啲肉係好嫩滑😋,燒得啱啱好。薯格亦炸到非常酥脆🥰。

WingStreet 8隻(勁多嗲) $39
勁多嗲即係沙嗲味雞翼🤣,雞肉🐓嘅口感好嫩滑,搭配上經過調味的沙嗲醬汁,非常好吃😋。

總括而言,中環新店嘅全新限定「香甜青提芝士必勝批」非常之好食。大家下次去開中環街市打卡,記得落去地下同呢架以貨車改造成充滿玩味嘅美國餐車🚚打埋卡。另外,為慶祝新店開幕,由即日至5月23日期間,作任何消費即獲贈連環賞咭一張(數量有限,送完即止)。等我mark定日字再去多次先😆。
2023-03-07
  • 香甜青提芝士必勝批