2021-05-30 572 瀏覽
Pizza Hut lunch set都幾抵食, 主食+湯+飲品, 最低消費$49, 最貴都只係$85, 價格相當親民! 餐湯意大利菜湯蕃茄味, 酸酸地, 好多青菜同蘿蔔蘑菇忌廉雞湯好濃郁, 好多蘑菇片, 加入黑胡椒食好香口至尊迷你必勝批超級至尊可以話係pizza hut最signature嘅薄餅, 午餐呢個份量恰到好處, 適合一至兩人享用, 絕對唔使驚食唔晒! 薄餅即叫即焗, 配料有辣肉腸片, 肉碎粒, 青椒, 洋蔥, 蘑菇! 辣肉腸片烤到脆卜卜, 入口非常香脆可口! 醬料有蕃茄醬同芝士, 芝士份量足以做到拉絲效果! 批底係厚批, 食落更加有口感, 好軟熟! 吞拿魚配肉腸長通粉焗到微焦, 腸仔同醬汁份量適中, 長通粉焗到剛好, 保持到口感! 醬汁蕃茄味好濃, 唔錯! 小食 +$10 雞翼兩隻雞翼焗到好香口, 好厚肉, 好juicy!

餐湯
意大利菜湯
蕃茄味, 酸酸地, 好多青菜同蘿蔔
蘑菇忌廉雞湯
好濃郁, 好多蘑菇片, 加入黑胡椒食好香口

至尊迷你必勝批

吞拿魚配肉腸長通粉

小食 +$10 雞翼兩隻
雞翼焗到好香口, 好厚肉, 好juicy!
2021-05-28
午餐
2021-03-26 441 瀏覽
過海行街,想食少少野坐下,茶餐廳坐得太迫,食物又多油⋯⋯見到pizza hut個招牌,就上去試吓,呢間分店未幫襯過。客人唔多,坐得舒服。叫左一個下午茶餐,$41,尖沙咀嚟講唔算貴⋯⋯嘩個waffle竟然唔係microwave翻熱,係新鮮整嘅!雞翼甜甜地唔會好油,格格薯都係脆㗎!加埋杯熱OT,真心正!店員態度都幾好。埋單,會員九折,等於免收加一!如果唔係後面個兩位男士大聲講家事,今次下午茶會比滿分!
🛍Shopping後行到攰,又想坐一陣嘆返個Tea拎住一袋二袋,附近又無一間可以坐得舒適少少既餐廳,所以黎依間分店試下下午茶雪糕蘋果批有點驚喜,即叫即焗要等外,食物上枱夠熱,而且批比較脆😋吾錯依間分店凍檸茶沖得幾好,餐廳室內環境坐得較舒適,想食個下午茶☕️又想抖返陣依間分店吾錯原本唸住叫兩個下午茶餐,食食下叫左3個不過幾抵食🍽服務態度好有禮貌,而且落單好快疫情關係,服務員安排客人就坐位置好好,枱與枱客人保持距離,食得安心
🛍Shopping後行到攰,又想坐一陣嘆返個Tea

原本唸住叫兩個下午茶餐,食食下叫左3個
不過幾抵食🍽

服務態度好有禮貌,而且落單好快
下午茶
  • 雪糕蘋果批
2019-12-21 884 瀏覽
話說今日同女朋友出去尖沙咀行街,行到見有啲肚餓,望一望手錶,原來成晏晝三點啦,拿拿臨去搵地方食晏醫肚仔,行過見呢間意大利餐廳唔錯,就入咗去啦,望住個下午茶餐牌樣樣都想食,最後就叫左A1同A7餐,咁由於post主我係一個雞翼控,當然要用積分換辣味雞翼啦
脆魚拼盤
公司三文治、辣味雞翼
草莓夢幻、柚子熱情
草莓夢幻、柚子熱情
七十五回Waxxxx foodie 100post原先想吃六両三的,但近日等候人數過多,於是決定前往pizza hut吃薄餅,女朋友說是「備胎」,真的嗎?吃下又有驚喜bo~ 餐廳內外沒有太多人光顧,只有數枱客人,所以職員安排了我們坐卡位😍,舒適到不得了。食物方面點了1)海鮮Lava熱 $172;2)辣味蝴蝶蝦拼盤$88;3)青口鍋$48。先來了那個青口鍋,屈指一算也有約15隻青口,聞下去雖覺得有海水味,但吃下也有鮮味,以$48價錢計性價比甚高。後來了辣味蝴蝶蝦拼盤。包括I) 4隻蝴蝶蝦;II) 4隻辣雞翼;iii) 4條芝士腸;配以沙律醬,茄汁醬,香口野絕對吸引我的味蕾。最後來了海鮮lava熱薄餅,整個很像「花」形狀的,最引人入勝的是那個花瓣,芝士好像不用錢的,那個花瓣充滿了芝士,一咬下去芝士咇出來的,芝士迷必愛的。Many and forever!
七十五回
Waxxxx foodie 100post

餐廳內外

食物方面

青口鍋

辣味蝴蝶蝦拼盤

海鮮Lava熱

Many and forever!
2019-12-06
$161.5 (晚餐)
青口鍋
辣味蝴蝶蝦拼盤
海鮮Lava熱
2019-06-06 708 瀏覽
以前PIZZA HUT 仲有SALAD BAR既時候覺得去食PIZZA真係好開心,但隨住人大左,就算想食PIZZA都寧願買返屋企食 (WHY?)雖然PIZZA HUT既PIZZA的確係唔正宗,好似食麵包多過食PIZZA。但係俾PIZZA HUT湊大,想食PIZZA都會諗起PIZZA HUT近來PIZZA HUT 又有新野啦,我最愛既芝心批個批邊個餡再有花臣,蒜茄雙色芝士再搭我最鐘意既至尊PIZZA所以星期五既晚上就決定俾個機會一試事前已經上左網上外賣平台同埋PIZZA HUT個外賣速遞,價錢其實係同外賣自取一樣但係我最後竟然係外賣自取左⋯⋯2人餐有兩個,呢個餐$293 但係有好多野食一個普通批、一個小食、一個意粉、一個菜同埋兩碗湯由於大家都細食,所以呢個餐我地係食左兩餐的。PIZZA HUT大家都食過,所以除左新批之外,其他野食都唔需要寫食評了唔知大家覺唔覺得個普通批同以前比好似細左好多???再俾個横切面俾大家望下成個批面落左D乾曬又碎碎既煙肉碎,個芝士餡有兩款芝士(cheddar + mozzarella?) 同埋蒜茄醬如果淨芝心批,我略嫌佢有少少得個咸字呢個批芝士又多左款,蒜茄醬又

所以星期五既晚上就決定俾個機會一試

但係我最後竟然係外賣自取左⋯⋯

2人餐有兩個,呢個餐$293 但係有好多野食

一個普通批、一個小食、一個意粉、一個菜同埋兩碗湯

由於大家都細食,所以呢個餐我地係食左兩餐的。

唔知大家覺唔覺得個普通批同以前比好似細左好多???

再俾個横切面俾大家望下

如果淨芝心批,我略嫌佢有少少得個咸字

呢個批芝士又多左款,蒜茄醬又香又惹味,仲有脆脆既煙肉碎,幾樣野加加埋埋又好味口感又豐富

呢個批HIGHLY RECOMMEND
希望PIZZA HUT會將呢個批列入REGULAR ITEM
2019-05-31
20 分鐘 (外賣自取)
2019-03-21 525 瀏覽
和同事一起吃,所以點了很多配菜,大家像自助餐一般一起分享。很久沒有試過這種感覺了,就是共產烏托邦的世界,大家暫且放下早上的戰鬥格,把緊張,競爭感和壓力放在一旁,一起開心分享,享受美食。上一次做這種事已經是中學的聖誕聯歡會。在用餐時間中,大家聊了很多生活的點滴,累人的事,有時候並為對方排憂解難。美味的午餐,對學生來講有點貴,最便宜的午餐是49元雞肉意粉,因為在尖沙咀旅遊區加商業區,並沒有學生餐。午餐送一份餐湯或沙拉,外加一杯飲品。可以說的是,咖啡很苦,不建議點,凍檸茶奉送糖水,咖啡奉送奶,可自行添加。pizza hut所有的菜式包括薄餅,意粉,葡國飯,餐湯都放了很多芝士,你還可以加上芝士粉,所有的菜沒有很多肉,味道一般般,但是室內設計非常有格調,冷氣也適中。適合節日和家人朋友一起吃。

2019-03-20
10 分鐘 (堂食)
  • 肉醬意粉
2018-12-27 536 瀏覽
Boxing day, 我就同埋幾個朋友去咗 pizza hut 食一餐,食完 pizza 之後我哋就叫咗一個 雜莓窩夫 嚟食做 dessert 呢個 雜莓窩夫 個外型都幾靚,如果單靠呢影下相、打下卡、放下閃、增加存在感,應該冇乜問題,過單係講味道束講就真係唔係太好。所謂的 雜莓窩夫,嗰啲雜莓其實就衹係士多啤梨 and 藍莓咁大把,窩夫烘得唔夠鬆軟又唔夠時間,我自己又覺得唔算好夠熱,因為窩夫上面嘅雪糕根本都溶唔到,實質上唔算難食,但肯定唔係好食。

2018-12-09 355 瀏覽
很有中學與大學年代的回憶!海鮮寬條麵、辣味雞翼與蒜蓉包簡直是喚起所有回憶!尖沙咀分店比起鑽石山及沙田分店,味道真的不錯!還有午餐平均60幾蚊,真係好抵!分量仍好大!而且午餐時段都不太多人,無須等位!是個不錯的午餐選擇。
2018-12-09 236 瀏覽
唔太肚餓,所以叫左個沙律餐食下。巴馬火腿凱撒沙律+餐湯+飲品,$78。個人認為pizza hut 既忌廉湯係最好飲既,又香,又唔會有面粉味。個沙律都相當大碟,碟邊排滿面包粒,但又D淋,主角沙律就好新鮮,爽脆。pama ham 都有3大塊架。嫌唔夠沙律醬咩,佢已經自動附上個醬,俾你自由加配。由於係金會員,生日月份有$50 現金卷,又可以免加一,減完呢餐$28咋。落單時職員仲同我講生日快樂添。只要一年內累積消費滿$1000,就可以成為金會員架啦。每月仲有不同coupon 送返俾你添。

個沙律都相當大碟,碟邊排滿面包粒,但又D淋

2018-11-25 283 瀏覽
Pizza Hut 會員生日送了$50優惠卷,所以今天便來吃下午茶。下午茶的選擇也很多,有Pizza的,有輕食的,包餐湯或者汽水或者一些指定飲品。叫咗一個千島海鮮迷你必勝批$77, 上菜時熱辣辣而且Pizza皮是脆的。裏面鬆軟材料也多!好味。餐飲叫了熱的青檸魅力。飲下去味道就像維他命C飲品一般芝士海鮮焗飯外貌跟相片變差一點...不過味道也很好,海鮮配料不算多,但這個價錢可以吧。。。。。。。。。。。$70

好味。

餐飲叫了熱的青檸魅力。飲下去味道就像維他命C飲品一般

芝士海鮮焗飯外貌跟相片變差一點...

2018-11-17 179 瀏覽
如果想同一班朋友聚聚, 通常我都會揀PIZZA HUT, 因為佢地分店多, 又多野食, 唔使煩惱呀嘛~佢地最好既就係沙律, 煙三文魚有成三大塊呀!仲有2條大大既麵包條有少少芝士味, 不過菜就比較少左D呢個邪惡到唔邪惡既炸薯條同炸雞肉, 如果鐘意食脆脆薯條一定好鐘意, 因為真係卜卜脆, 炸雞都幾薄係用麵包糠炸, 不過都幾重咸味, 應該好多味精呢呢個薯蓉好咸呀!!! 同埋有D冇味道既蘑菇, 真係唔太得囉...一樣都係冇味道既菇菇, 不過寬條麵煙煙韌韌都幾好味既~

一樣都係冇味道既菇菇, 不過寬條麵煙煙韌韌都幾好味既~
題外話/補充資料: 野食一般般啦, 有幾樣都幾多味精, 不過好好坐!
🍕Pizza Hut 出左新批,又係我最愛既芝士扭邊🧀❤️ 邪惡度爆燈芝芝辣肉腸花邊批 普通批$167 🍕啖啖肉派對唔講得笑,入面真係多肉好足料👍🏻重點喺個批邊,每一格都有一塊辣肉腸包住芝士🧀蝦煙肉薯蓉蒜蓉包 $24細細份下午茶小食,蒜蓉包好出色,薯蓉都有驚喜🌸墨西哥雞肉餡餅 $52餡餅夾住大量菠菜同白汁雞肉,一定要一上枱就食喇,個餡餅整得勁香脆🥙如果擺太耐先食 就會淋左冇咁好食。即炸粗薯條好熱辣辣好香脆😍😍

芝芝辣肉腸花邊批   普通批

芝芝辣肉腸花邊批 普通批$167

芝芝辣肉腸花邊批

蝦煙肉薯蓉蒜蓉包

蝦煙肉薯蓉蒜蓉包 $24

細細份下午茶小食,蒜蓉包好出色,薯蓉都有驚喜🌸

墨西哥雞肉餡餅

墨西哥雞肉餡餅 $52

芝芝辣肉腸花邊批   普通批
芝芝辣肉腸花邊批
蝦煙肉薯蓉蒜蓉包
墨西哥雞肉餡餅
近排pizza hut推出左優惠券💡Lunchtime 就去試下啦🤓 星期一至五先用到ga💁🏻‍♀️唔太肚餓就叫左下午茶餐🧚🏻‍♀️ $24咋仲可以揀埋玫瑰特飲🌹 普普通通但勝在凍飲唔使加錢😂蒜蓉包四面都煎到好脆👍🏻 切到細細件易入口✨唔會話太多牛油好漏🍴 岩岩好 最正呢個😋白汁大蝦薯蓉都ok既🍤🥔薯蓉面燒得焦焦地 食落比較有層次🤔成個set賣相真係滿分💯 而且又夠女仔飽既員工都好nice 下次試午餐先~
近排pizza hut推出左優惠券💡
唔太肚餓就叫左下午茶餐🧚🏻‍♀️ $24咋
仲可以揀埋玫瑰特飲🌹 普普通通但勝在凍飲唔使加錢😂
蒜蓉包四面都煎到好脆👍🏻 切到細細件易入口✨
唔會話太多牛油好漏🍴 岩岩好 最正呢個😋
白汁大蝦薯蓉都ok既🍤
🥔薯蓉面燒得焦焦地 食落比較有層次🤔
成個set賣相真係滿分💯 而且又夠女仔飽既
員工都好nice 下次試午餐先~

2018-11-08 58 瀏覽
The decors of the foods were not that bad. However, the taste of the foods were not very attractive much than I had expected. As it is a Pizza restaurant, the regular pizza ‘Super supreme’ was nice and delicious. It wasn’t very nice but just alright to have a meal passing by. Services were also not bad.
Services were also not bad.