6天前
怎樣都想不到, 我的尼泊爾朋友帶我去食地道的香港茶餐廳😂。 她說這裡的餐廳風味跟一般茶餐廳不同🥰, 當然一定要跟她去食一次啦(5⭐️最高)鮮咸蛋煎焗肉餅爆蛋撈飯(5⭐️)$62一般傳統肉餅是蒸的,但加入了咸蛋用煎焗的方法,令到咸蛋黃更加容易滲入肉餅當中❤️配上煎蛋,撈飯就更加一流🤩。香濃咖喱牛腩飯(5⭐️)$65咖喱濃度是中辣👍🏻除了牛腩之外、亦有牛筋在當中😋。牛筋都炆得十分腍,入口即溶;牛腩亦都非常相當入味,食得出師傅用咗心機整食物🤩❤️雪花奶黃流心西多(5⭐️)$30傳統西多士中間的餡料是花生醬,但今次是選用了流心奶黃醬🤩。面上鋪了一層糖霜🤤、加入傳統的糖漿切開時, 奶黃漿慢慢由麵包中滲出入口😬,雖然如此但食落,都不會唔輸蝕傳統做法😏📍恆香冰室 (白加士街) (佐敦)佐敦白加士街43號地鋪#foodies #hkeat #hkeats #hongkongfoodie #情報 #hkfoodie #香港美食 #打卡餐廳 #相機食先 #食評 #香港好去處 #美食地圖 #食好西 #美食推介 #foodie #吃貨 #美食 #好食推介 #好味 推介#茶餐廳#雷多士#咖喱牛腩#肉餅#鹹蛋#流心
鮮咸蛋煎焗肉餅爆蛋撈飯(5⭐️)$62
香濃咖喱牛腩飯(5⭐️)$65
雪花奶黃流心西多(5⭐️)$30
📍恆香冰室 (白加士街) (佐敦)
佐敦白加士街43號地鋪