2024-07-10
今日陪男友返佢舊office一帶處理公事,佢話要帶我去食好野,心諗果頭唔通係去食burger???點知去到附近佢帶我行咗上一條斜路度,眼見斜路上得一個屋苑,唔通係食住家菜咁古惑?原來係我諗多咗,個屋苑樓下其實係有間幾大嘅亞洲菜餐廳「悅知味」!🧡越南鮮蝦芒果米卷($68)米卷超大份,比起平時食開嘅大兩倍有多!每嚿米卷咬落除咗大啖芒果肉外仲有原隻去殼大鮮蝦,加埋勁多菜絲同紅蘿蔔絲,絕對係爽口清新又好開胃!🧡泰式炒雜菜($88)炒雜菜香口唔乾柴,鑊氣十足!味道濃郁食完又唔會覺得口渴,多種菜同菇嘅配搭令口感好豐富,正!🧡泰式蝦醬炒飯($108)飯身靚正,用料十足,臘腸、肉粒、肉鬆等配料加起身口感豐富!入口陣陣蝦醬咸香味,濃而不膩,夠哂滿足!🧡泰式甜品拼盤($68)超值嘅甜品拼盤,一共有4款唔同嘅甜品,份量嚟講我覺得4個人都夠食。甜度適中啱啱好,味道口感同樣出色,結尾一流! 完餐後仲附送埋餐後生果,正!
🧡越南鮮蝦芒果米卷($68)
🧡泰式炒雜菜($88)
🧡泰式蝦醬炒飯($108)
🧡泰式甜品拼盤($68)
完餐後仲附送埋餐後生果,正!