2023-06-06 398 瀏覽
今日帶埋呀仔去中央廣場整回鄉證,痴線架,咁既天氣商場壞冷氣,等左1個鐘終於搞掂啦。整完落樓搵野食,見到好幾間都要枱bb上樓梯,再轉入商場搵到呢間。開頭都好驚商場壞冷氣好熱,但姐姐話佢坐果個涼啲,又真係喎。佢午餐有豬扒炸蝦飯,但驚吾夠淋呀仔食吾到,姐姐好好人幫我轉左雞扒,仲送麵豉湯,不過不失啦。雞扒炸蝦飯,麵豉湯加一杯飲品 $50因為呢排呀仔食得好慢,食下食下都食左1個鐘,姐姐話因為坐位比較少,搞到我都勁幾吾好意思。

開頭都好驚商場壞冷氣好熱,但姐姐話佢坐果個涼啲,又真係喎。

雞扒炸蝦飯

雞扒炸蝦飯,麵豉湯加一杯飲品 $50

2023-06-04 208 瀏覽
早餐堂食,只是$39元的沙爹牛肉麵,有超厚午餐肉約半cm以上,很不錯的炒蛋份量大,重味沙爹牛肉,還配上牛角包!牛角包味道很好,就美心$18的級數。要了咖啡來配著吃很好味。
2023-06-04
5 分鐘 (堂食)
2023-04-15 210 瀏覽
等咗幾個月,終於可以去補領回鄉證,人好多有排等,所以攞咗籌之後就去食早餐,中央廣場樓下呢間惠三郎細細間但早餐竟然有牛角包就入去試下,入去無位坐住吧枱先,之後靚姐見我着住裙,一有位就叫我轉落卡位,之後我搵紙巾抹餐具佢馬上比杯水我,好細心呀!早餐平均$32-40,點了個粟米火腿通+餐肉炒蛋牛角包+凍咖啡,每樣嘢都熱辣辣攞出嚟幾吸引!味道亦唔錯,如果落單可以香趣D更好,一間平實的小店值得支持。
2022-08-03 406 瀏覽
屯門中央廣場樓下的其中一間日式小店,應該係家庭式經營, 暫時只做早餐和午市,午餐嘅時候需要搭枱,看似生意唔錯,店員會推介午市優惠,主要係飯餐, 舖頭內裝修好有日本小店感覺,第一次幫襯嗌咗一個炸蝦牛粒飯,牛粒有啲似係牛丸嘅感覺,食到有脂肪嘅味道,炸蝦粉漿較厚,蟹肉比較幼小,反而洋蔥汁同配菜係做得幾好味,第一口食落去覺得好甜之後覺得撈飯唔錯,飯真係日本米,檸茶有真檸檬👍由於係小店所以不設免費紙巾提供,而且只收現金,大家要留意。
炸蝦牛粒飯

由於係小店所以不設免費紙巾提供,而且只收現金,大家要留意。
2022-04-09 505 瀏覽
近年屯門泳池附近有新寓所落成,隨著人流增加,餐廳亦愈開愈多今次跟朋友一齊食呢間平民日式小店。我們各自要了一個套餐,包括一份茶碗蒸及麵豉湯,仲有飲品,抵食!茶碗蒸用上湯加入蛋漿、蟹柳、菇、洋蔥等材料蒸成,好夠味道!麵豉湯,味道不過不失啦!🥄煎和牛粒溏心蛋飯和牛粒質感軟腍,好易咬開,肉質一點都不老。丼飯仲有一隻流心蛋,用匙羹切開見到蛋液流出好吸引。飯量超足,要了少飯但都食得好飽!不過略嫌醬汁鹹咗少少。🥄咖喱吉列魚柳飯朋友點的,份量亦豐富,吉列魚柳超大塊,比我的手掌更大🤭

茶碗蒸用上湯加入蛋漿、蟹柳、菇、洋蔥等材料蒸成,好夠味道!

麵豉湯,味道不過不失啦!

🥄煎和牛粒溏心蛋飯

🥄咖喱吉列魚柳飯
朋友點的,份量亦豐富,吉列魚柳超大塊,比我的手掌更大🤭

1K
2022-03-15 335 瀏覽
朋友介紹有一間日式餐廳挺好吃,偶然今日到這邊外賣,就試試。這間食堂是連Openrice 都沒有,靠街坊宣傳。位置:在中央廣場地下,南浪海灣對面,馬路旁邊。環境:店內面積狹小,只有三張卡座和一行吧台,但相當整齊清潔,室內光線充足,簡潔明亮。服務:外賣只是等了五六分鐘,很快!午市:套餐均有沙律和餐飲,點了阿華田和熱檸水。煎和牛粒溏心蛋飯$62份量正常,有一隻完整的溏心蛋,是流心的蛋黃,很好吃😋和牛粒的牛味較淡,有少少脂肪,肉質較軟綿,有洋蔥和碎蔥,醬油汁很香,撈飯一流,整體不錯。黑豚肉生薑燒飯$50這是媽媽點叫,本來想吃鯛魚飯,怎知道賣完,看來真是頗受街坊歡迎。豬肉瘦肉多少脂肪,同樣是配洋蔥,相信味道差不多,只是肉類不同,媽媽都甚為滿意!

位置:在中央廣場地下,南浪海灣對面,馬路旁邊。

環境:店內面積狹小,
只有三張卡座和
一行吧台,但相當整齊清潔,室內光線充足,簡潔明亮。

服務:外賣只是等了五六分鐘,很快!

午市:
套餐均有
沙律和餐飲,點了阿華田和熱檸水。

煎和牛粒溏心蛋飯$62
份量正常,有一隻完整的溏心蛋,
是流心的蛋黃,很好吃😋和牛粒的牛味較淡,有少少脂肪,
肉質較軟綿,有洋蔥和碎蔥,醬油汁很香,撈飯一流,整體不錯。

黑豚肉生薑燒飯$50
2022-03-10
8 分鐘 (外賣自取)