2023-08-18 320 瀏覽
唔知食咩好 見呢間餐廳平平地就入左去 午市有lunch set包野飲 叫左吉列豬扒咖喱飯同肉醬扁意粉 吉列豬扒咖哩飯係日式咖喱偏甜冇乜香料味 吉列豬扒唔太脆 肉醬扁意粉冇乜特別意粉偏腍
唔知食咩好 見呢間餐廳平平地就入左去
2023-06-04 518 瀏覽
😎沙田愉翠苑 意八😎嚟開愉翠苑呢一頭,想食個午餐,就嚟咗呢一間意八餐廳。午餐幾抵,幾十蚊就有一份主食同埋飲品。叫咗個香草雞扒滑蛋蓋飯,配蒜蓉汁,一嚟到嘅時候見到勁大份,好驚喜!雞扒煎得香脆,肉質嫩滑,滑蛋真係好滑,配蒜蓉汁好夾。特別推薦佢杯凍檸茶,加咗新鮮檸檬汁,唔使篤檸檬🍋,檸檬同茶底又係絕配!
😎沙田愉翠苑 意八😎

2023-05-10 323 瀏覽
點解可以咁 難食下午茶$30好似好抵咁薯角凍嘅,凍到開始硬硬哋 仲要勁鹹Pizza冇令我失望 都係好難食嘅 個底好似餅乾咁凍檸茶冇鮮檸檬 所以用檸檬汁係咪痴線架 茶走都好唔掂☹️咁嘅劣食真係唔食好過咁嘅份量都哽唔晒好多好食嘅鋪都做唔住執咗咁難食嘅反而生存到
點解可以咁 難食

下午茶$30好似好抵咁
薯角凍嘅,凍到開始硬硬哋 仲要勁鹹

Pizza冇令我失望 都係好難食嘅 個底好似餅乾咁

咁難食嘅反而生存到

2023-05-10
下午茶
2023-05-05 284 瀏覽
今日路過沙田一個屋村商場見餐廳少少,但很多食客剛好是中午時間肚子有點餓,見那麼多人光顧覺得一定有好嘢😍餐牌都算多選擇,有豬扒、叉燒、豬軟骨拉麵、肉醬意粉,烤雞扒焗飯、野菌天使麵、帆立貝海鮮湯意粉等等共幾十款菜式,而且價錢不算貴🎉我叫了牛肋條配珍珠飯,牛肋條幾冧,醬汁好味,牛肋條入晒味,這個菜式不錯,而且份量也不少。飯的質地也很好,軟綿綿的🥰奉送的原茄意大利菜湯很好,學茄味濃郁,見下午茶有各種味道的雞翼配薄餅都是$30,以今時今日的物價來說簡直超值,下次必定選下午茶時間再次到來試一試味道如何

奉送的原茄意大利菜湯很好,學茄味濃郁,

2023-04-21 246 瀏覽
2023年都未過三分之一,加咗2次價唔緊要,但點解食物質素反而越嚟越差,又經常無炒嘢,配菜只得2片瓜係咩玩法,原本經常幫襯嘅飯堂,好難再繼續支持,只好放棄了😔
外賣自取
飲飽食醉的復活節假期,都總要做下運動, 即興去圓洲角運動場打波。打完波要醫肚,在球場附近屋苑一間茶餐廳食晚餐。茶餐廳主打西餐,日式晚餐,選擇也很多。茶餐廳的服務員姨姨和叔叔都很熱情,服務很細心。 法式紅酒香茅燴牛筋條: 味道不錯, 好惹味,配白飯食不錯。 白飯選用珍珠米, 正。 紅豆冰好好味, 不會太多冰, 飲兩啖就飲完。 奶香和紅豆好好味。 抵食之選: $88牛扒餐,兩大塊殼飼牛扒, 配茶應有盡有: 薯角, 雜茶, 煎蛋, 白飯。雖然唔似其他高級餐廳會問要幾成熟, 但牛扒生熟度適中。姨姨為我們倒上黑椒汁, 以免我們弄髒衣服,真細心。 平平地, 食到飽飽, 食物都比想像中出色。

法式紅酒香茅燴牛那筋條加配紅豆冰

抵食之選: $88牛扒餐
纽西蘭榖飼牛扒黑椒汁加配紅豆冰

平平地, 食到飽飽, 食物都比想像中出色。
2023-02-25 395 瀏覽
次次經過都冇入去食,今次試吓早餐先,睇到menu 都好平,坐得都舒服😌。見到朝早都坐滿食客,應該都唔差,order食物一陣,就好快有得食,仲諗住咁多人有排等,不過佢都有好多員工👍🏻⋯⋯講返食物味道都唔差,杯檸檬柑橘都好好飲😆、凍咖啡👌🏻(仲要全日免收加一)
2023-02-24
$38 (早餐)
2023-02-11 276 瀏覽
餐牌上很多食物沒有又沒有說明,只收現金又沒有說明,食物又難吃,完全是一間垃圾餐廳,服務完全垃圾!This is a rubbish restaurant, poor service & food!
2023-02-11
20 分鐘 (外賣自取)
2023-01-21 320 瀏覽
📍沙田愉翠苑 Itamomo📍搵地方食下午茶,見到呢一間餐廳,睇落裝修幾靚,四正,但係餐牌係茶餐廳嘅高質版。下午茶時間,好多選擇,價錢都唔錯。🍴鬆軟豬扒濃湯通心 $34🍴日和芝麻燒雞炒珍珠飯 $42🍴熱柚子梨茶&熱檸檬柑桔 +$2@
📍沙田愉翠苑 Itamomo📍

🍴鬆軟豬扒濃湯通心 $34

🍴日和芝麻燒雞炒珍珠飯 $42

🍴熱柚子梨茶&熱檸檬柑桔 +$2@
2022-11-19 456 瀏覽
今日遲咗食 lunch , 諗住就近落街食個快飯。 兩點幾到達, 見門口沒有接待, 做了安心出行之後, 見餐廳內有很多空置坐位, 於是便隨意挑個位置坐下。不料, 有位女侍應走過來, 語氣極不禮貌地問我: "你食午餐定下午茶㗎? 一個人要搭枱喎!" 心想, 呢個係咩問題嚟㗎? 莫非一個人食平餐就要搭枱? 我已經餓到沒氣力跟她理論, 於是立即起身離開。諗住食餐快飯啫, 冇諗過坐低咗都要畀人叫番起返身, 仲要好似審犯咁嘅態度! 😡😡😡呢間餐廳開咗咁耐, 啲侍應態度一向都十分惡劣, 經常都覺得好受氣! 如果唔係貪佢地方就腳, 都唔會選擇幫襯。真係好希望愉翠苑商場有其他選擇 。😭😭😭😭😭😭😭😭😭

2022-11-19
其他
2022-07-02 809 瀏覽
一個萄國雞飯,雞得比得半舊,問服務員之後仲要覆係我錯覺者,擺位問題,一向都係禁細件。$52蚊個飯要求吾好太高但比半舊雞肉又過份左d,肉吾比夠都放多舊菜遮掩掩飾下佢,雖然吾係好食但愉翠商場真係冇咩選擇。
$52蚊個飯要求吾好太高但比半舊雞肉又過份左d,
萄國雞飯
2022-06-28 524 瀏覽
今次試沙田愉翠苑的意式餐廳, 都真係唔錯。 (5⭐️最高)墨魚汁小章魚墨魚意大利飯(4⭐️)墨魚🦑及小章魚🐙份量都足料及價錢合理, 但意大利飯我覺唔煮得冧在小小🤏, 因果本身個飯會有墨魚汁, 所此當炒既時候, 太冧就變左無咬口。😛推介-米蘭原茄烤豬扒焗珍珠飯 (5⭐️)真係同一般焗豬扒飯唔同;第一用珍珠飯, 口感比較細滑🥰🥰。 第二用了好多菜類👍🏻, 如紫椰菜, 南瓜, 蕃茄等。 🥰飲品:🍹玄米緣茶啫喱冰冰(4⭐️)玄米緣茶比一般綠茶更清😋, 更淡。 啫喱又唔算好甜, 如果加埋玄米粒粒,會更加好。👍🏻🧉凍朱古力我覺得味道相對比較淡。 ☺️
今次試沙田愉翠苑的意式餐廳, 都真係唔錯。 (5⭐️最高)

墨魚汁小章魚墨魚意大利飯(4⭐️)
墨魚汁小章魚墨魚意大利飯

推介-米蘭原茄烤豬扒焗珍珠飯 (5⭐️)
米蘭原茄烤豬扒焗珍珠飯

飲品:
🍹玄米緣茶啫喱冰冰(4⭐️)
玄米緣茶啫喱冰冰

🧉凍朱古力
我覺得味道相對比較淡。 ☺️
凍朱古力
墨魚汁小章魚墨魚意大利飯
米蘭原茄烤豬扒焗珍珠飯
玄米緣茶啫喱冰冰
凍朱古力
  • 焗豬扒飯
2022-05-12 520 瀏覽
今天和Honey到帝逸酒店Staycation,因為明早已經有自助早餐,所以Honey說不如到附近隨便吃一點。到了愉翠商場意八,沒想過,原來Honey沒有吃在意八吃過飯的。今天我們點了:龍蝦汁海鮮飯、肉醬意粉、柚子芝麻雞翼。龍蝦汁海鮮飯,好快就上桌了,但是沒有因此而水準下降。龍蝦汁香濃,意大利飯有咬口。還有帆立貝、蝦、魷魚、蜆肉、香菇……等等。Honey說喜出望外。至於肉醬意粉,正常啦。不過,內裏有不少洋蔥,減少了油膩感。至於柚子蜜芝麻雞翼,Honey說好好味。甜甜的。他飲熱奶茶,我就意八的奶茶,那個花奶太羶,故此我點綠茶啫喱冰。這個是我在意八必飲的。綠茶有小小苦澀,但啫喱冰卻是酸酸甜甜,很有趣。滿意的晚餐,只需$144,抵食又好味!
今天我們點了:龍蝦汁海鮮飯、肉醬意粉、柚子芝麻雞翼。

龍蝦汁海鮮飯,好快就上桌了,但是沒有因此而水準下降。
龍蝦汁香濃,意大利飯有咬口。
還有帆立貝、蝦、魷魚、蜆肉、香菇……等等。
Honey說喜出望外。

至於肉醬意粉,正常啦。
不過,內裏有不少洋蔥,減少了油膩感。

至於柚子蜜芝麻雞翼,Honey說好好味。
甜甜的。

這個是我在意八必飲的。
綠茶有小小苦澀,但啫喱冰卻是酸酸甜甜,很有趣。

滿意的晚餐,只需$144,抵食又好味!

2022-05-12
2022-04-24 333 瀏覽
$55一個lunch set碟飯份量超多飯量同雞扒份量都唔算少呀完全食唔晒下次都係叫少飯同埋其實餐廳內都坐得舒舒服服快食午餐黎講係一個好選擇CP值都幾高👍🏻👍🏻
$55一個lunch set
同埋其實餐廳內都坐得舒舒服服
快食午餐黎講係一個好選擇
CP值都幾高👍🏻👍🏻
2021-12-21 584 瀏覽
今日下午茶想食少少野,就叫左個照燒汁熱狗,加杯即磨咖啡個照燒汁少少甜,配合脆皮腸和紫菜,個味道都幾夾加埋杯即磨咖啡走糖,做輕量化下午茶,份量剛剛好整體黎講性價比都ok👌
今日下午茶想食少少野,
就叫左個照燒汁熱狗,
加杯即磨咖啡

個照燒汁少少甜,
配合脆皮腸和紫菜,
個味道都幾夾

加埋杯即磨咖啡走糖,
做輕量化下午茶,份量剛剛好

整體黎講性價比都ok👌