餐廳: 意壽司-心意之日本料理
資訊:

2014-03-11 1869 瀏覽
冇拉拉想一次過食到壽司同石頭飯! 唸住去美食廣場之際 甘岩見到意壽司食評中見到冇負評 甘就同男友去試下拉!!店铺較小! 位於香車街街市附近。叫左七款食物 其中3文魚壽c 就 $6/一件牛肉石頭飯 $4x  牛肉好un, 飯,飯蕉都不錯.  $30好似$42  好味  但唔記得左叫咩名埋單$251剛剛放工嘅男友都食飽埋 好抵食^^(埋單時發現唔洗收加一!! NICE!!!!)
冇拉拉想一次過食到壽司同石頭飯!

唸住去美食廣場之際 甘岩見到意壽司食評中見到冇負評

甘就同男友去試下拉!!
店铺較小! 位於香車街街市附近。
叫左七款食物 其中

3文魚壽c 就 $6/一件
牛肉石頭飯 $4x  牛肉好un, 飯,飯蕉都不錯.
牛肉石頭飯
芝士哈卷
好似$42  好味
  但唔記得左叫咩名
埋單$251

剛剛放工嘅男友都食飽埋

好抵食^^

(埋單時發現唔洗收加一!! NICE!!!!)
2014-03-05
2014-02-20 1264 瀏覽
令我全家好滿意既一餐。。。舖仔細細但係又幾好食。。。炸蝦天婦羅炸得岩岩好。。粉唔會太厚之餘入面既蝦肉好新鮮好多juice。。。鹽燒三文魚鰭好有魚油脂既味道亦保持左魚肉嫩滑既口感。。。刺身唔使講啦。。兩個字 : 新鮮!!。。。壽司飯口感味道岩岩好。。夾落去唔會散。。不得不提個泡泡豚肉石頭飯。。一上到黎就嗅到好香既味道。。飯既軟硬適當。。撈勻d汁。泡菜。豚肉。。。一啖擺落口。。。滿足!!!。。。。。老公都話好好味!!。。個玉子係跟個石頭飯送既。。我家大小姐食得好開心一路食d姐姐又會得閒黎幫你針下水。。。到埋單果陣唔知師傅定老闆既哥哥仔有黎問我地對d野食既意見。。。仲俾左張卡片我話以後黎食野打個電話。。。留d新鮮時令既野俾我地!!!服務態度very good 全5分支持!! 埋單仲要唔使5百大元。。。4個人食抵到爆!!最衰唔記得叫生蠔。。各位行開荃灣不妨去試下!!!
令我全家好滿意既一餐。。。舖仔細細但係又幾好食。。。

。。。

鹽燒三文魚鰭好有魚油脂既味道亦保持左魚肉嫩滑既口感。。。

刺身唔使講啦。。兩個字 : 新鮮!!
。。。

壽司飯口感味道岩岩好。。夾落去唔會散。。

不得不提個泡泡豚肉石頭飯

埋單仲要唔使5百大元。。。4個人食抵到爆!!

最衰唔記得叫生蠔。。

各位行開荃灣不妨去試下!!!
2014-02-19
  • 韓式泡菜豚肉石頭飯
  • 炸蝦天婦羅
2013-12-02 864 瀏覽
之前聽朋友介紹呢間意壽司店好好味,價錢又ok, 甘啱喺呢邊同朋友行完街就行過黎試吓!我地三個人一開始點了炸三文魚皮,脆卜卜又大塊,食完好想再食,之後再嗌左赤貝,帆立貝,海膽,和牛壽司……好新鮮 !然後就到大頭蝦刺身,我真係第一次食,超爽口~ 出面好少有甘食,同埋炸埋蝦頭,好多膏喺入面,好脆好香!再黎一個焗蠔,好難得焗完隻蠔仲係肥嘟嘟,忍吾住影低佢,食落就吾洗講,正!我地仲有嗌理蝦同金菇天婦羅,魷魚&蒸蛋,嗌到有D失控…… 但最後都要試埋朋友推介既鵝肝和牛粒石頭鍋飯,呢個真係要再食,鵝肝同和牛粒煎得好香,食入囗好多肉汁,撈埋一齊個飯好juicy!真係食到好飽,下次一定要帶埋媽咪黎食,佢可以食熟食,我食刺身,吾洗爭!
金菇天婦羅
2013-11-22
  • 大頭蝦刺身
  • 鵝肝和牛粒石頭鍋飯
  • 焗蠔
2013-11-20 605 瀏覽
下班後男朋友約了我與他的舊同事到荃灣意壽司晚飯, 一聽到是日本野, 正!我們先點了三文魚朒刺身, 甜蝦刺身, 赤貝刺身, 海膽刺身及大頭蝦刺身(個蝦頭重炸埋比你食, 好多膏,好好味)之後就到木瓜天婦羅-甜得黎脆脆的, 南瓜沙拉-南瓜蓉好正, 牛舌-好香, 野味.重有重有爆脆鵝肝和牛粒石頭鍋飯, 係店舖推介其中之一, 果然食到個個都讚還叫了很多蠔, 日式焗蠔, 香蒜焗蠔, 炸蠔, 重有生蠔!!!!嘩好滿足最後重有個好美麗的蒸蛋, 食落好滑好鮮味, 重有d白米係底, 好有家的感覺!!!多人真係好, 可以叫倒咁多好野食, 掛住食好多野食都無影埋, 太好味了!!!!!!>3<

我們先點了三文魚朒刺身, 甜蝦刺身, 赤貝刺身, 海膽刺身
加拿大海膽
大頭蝦刺身
及大頭蝦刺身(個蝦頭重炸埋比你食, 好多膏,好好味

生蠔
蒸蛋

2013-11-19
大頭蝦刺身
蒸蛋
2013-07-25 378 瀏覽
星期日出荃灣食晚飯, 見周圍都排曬長龍, 屋企人有大有細, 就上open rice睇下有咩好野食行遠d都唔緊要, 最重要係有位!之後就搵到呢間意壽司, 係門口睇到佢地餐牌, 除左魚生都仲有好多熟食(炒飯、炒烏冬、石頭飯) o岩曬唔食生野的小朋友同老人家! 一行7人, 就決定入坐開餐!見咁多人就叫左個三文魚頭鍋, 湯底好好味, 越食越濃!蟹王炒飯 (有蟹肉、蟹羔、蟹籽)食日本野點可以唔點壽司, 我就叫左佢地推介的意壽司系列!最欣賞就係呢個芥末吉列蠔, 剛剛炸好的蠔卜卜脆配芥末沙拉汁真係一絕!!仲有第一次食到咁大隻同新鮮的活赤貝, 聽店主話佢地係即日入貨不會留過夜, 所以咁鮮甜!!7個人有老有嫩埋單都係5百幾, 好抵食!個個都食到捧住個肚出門口~~~

見咁多人就叫左個三文魚頭鍋, 湯底好好味, 越食越濃!
三文魚頭鍋
蟹王炒飯 (有蟹肉、蟹羔、蟹籽)
蟹王炒飯
食日本野點可以唔點壽司, 我就叫左佢地推介的意壽司系列!
珍寶系列
珍寶系列
意系列
芥末吉列蠔
仲有第一次食到咁大隻同新鮮的活赤貝
, 聽店主話佢地係即日入貨不會留過夜, 所以咁鮮甜!!
新鮮的活赤貝
2013-07-21
三文魚頭鍋
芥末吉列蠔
新鮮的活赤貝
2013-07-09 284 瀏覽
星期日同老公去左荃灣西行街, 行到肚餓就上open rice 睇下有咩好野食, 就發現左呢間剛剛開張的日本野!決定同老公試下!!去到餐廳已經2點幾, 仲以為無曬午餐, 點知佢地做午餐做到5點, o岩曬我呢d遲起身的人!!再睇番佢地個午市餐牌, d日本餐都係30幾40元, 仲有沙拉, 湯同飲品, 真係好抵! 因為平時出去食的日本定食最少都要成70幾80元嫁!我老公最後就叫左三文魚蟹籽炒飯 (老公話d飯炒得好香, 加埋蟹籽好有咬口!!)我就單叫左佢地推介的南瓜沙拉同豚肉露筍卷 (沙拉汁調得好好, 酸酸地好開胃; 豚肉露筍卷是我第一次食到的, 豚肉的肉汁加爽口的露筍, 真是絕配!!!)下次要再同老公黎試埋晚餐!!!!

三文魚蟹籽炒飯
豚肉露筍卷
南瓜沙拉
下次要再同老公黎試埋晚餐!!!!
2013-07-07
三文魚蟹籽炒飯
豚肉露筍卷
南瓜沙拉
2013-07-04 176 瀏覽
路德圍附近都冇好食既日本料理,富來村對面新開一間,就試下拉因為新開張,入面吾係好多客!!老豆生日拉,同佢食下好野先!!佢好鍾意食三文魚架,所以叫左刺身同整個三文魚餐!!叫左三文魚腩,油甘腩,活赤貝同我最愛既甜蝦刺身,佢點刺身好新鮮呀!!好正,又抵食,三文魚腩48蚊就有六件!甜蝦42蚊就四隻連頭刺身!!好甜呀!!…………呢個係必食推介呀我老豆好挑剔架,佢都話好ok就姐係好得架拉除左刺身,要叫下料理先知師傅技術,叫左三文魚頭同燒三文鮫!!因為新鮮關係,魚汁好juicy ,配合返酸汁就冇甘膩拉!!總括都幾滿意值得我再黎!又抵又好食
2013-07-03
  • 甜蝦刺身,三文魚腩同赤貝刺身