餐廳: 意歐
資訊:

2019-10-16 78 瀏覽
旺角女人街旁邊有好多又平又正既野食,呢間焗薯專門店,如果唔係朋友命介紹我都唔知道有呢間焗爐,路口第一間,好易搵。星期日9點去,fullhouse~等左5分鐘左右就入得啦,兩個人叫左個牛扒五成熟配碎蛋沙律焗薯, 都係外脆內軟焗薯加分~很不錯外脆內軟焗薯真的不多地方可以找到了,叫多了一個單點的黑松露碎蛋沙律焗薯,$40蚊就有一個喇!! 食一個焗薯就非常滿足了!雖然夜媽網去食都真係好邪惡,又真係好抵食。如果口痕不防去trytry開到00:00!!

旺角女人街旁邊有好多又平又正既野食,
呢間焗薯專門店,
如果唔係朋友命介紹我都唔知道有呢間焗爐,
路口第一間,好易搵。

星期日9點去,
fullhouse~等左5分鐘左右就入得啦,
兩個人叫左個牛扒五成熟配碎蛋沙律焗薯,
都係外脆內軟焗薯加分~很不錯

外脆內軟焗薯真的不多地方可以找到了,
叫多了一個單點的黑松露碎蛋沙律焗薯,
$40蚊就有一個喇!!
食一個焗薯就非常滿足了!
雖然夜媽網去食都真係好邪惡,又真係好抵食。
如果口痕不防去trytry開到00:00!!
黑松露碎蛋沙律焗薯
2019-10-10
黑松露碎蛋沙律焗薯
2019-10-16 64 瀏覽
Baked potato Italian meatballs with cheese ($45): smelled appetizing as soon as it was served to the table. Quite tender meatballs they made. 意式芝士肉丸局薯 ($45): 上菜一刻,已經香氣撲鼻,讓人胃口大開。肉丸做得挺不錯。Besides the signature, they also provide a large variety of localized Italian food like pizza and rivioli, also with very bargaining prize. 除了這道精選菜,還有多款帶點本土味的意大利菜,例如披薩和意式雲吞,並且價格相宜。

• 意式芝士肉丸局薯
2019-10-15 76 瀏覽
向英國🇬🇧住過嘅,都明英國人好鐘愛焗薯🥔jacket potato! 所以我都潛移默化,變得好鐘意食焗薯!揾到間正嘅,吃貨寶寶嘅一家當然要去食下啦!要焗得好味,其實都有啲難度!重點除左薯仔要焗得夠粉,另一重點當然係個filling啦!一般都係Baked beans/碎蛋/Tuna/芝士西蘭花等等.....但見到menu有得配黑椒牛槐粒,即blink blink眼要試下啦!估唔到又出奇地好夾,嫩肉又夠野味!仔仔喜愛芝士嘅....佢當然㨂左炸芝士條啦!成份佢自己一個食晒,本想要叫多份,但爸爸阻止左🤚🏼(教佢多食會壞肚皮)主餐仲叫左香草燒羊鞍🥩同巴馬火腿煙三文魚天使麵🍝,我唔食羊嘅,豹爹成碟清晒,證明好好味啦!而天使麵夠大份,我地3個都食唔曬囉!仔仔絕對會因為個炸芝士條而再番黎食過架😋😋

2019-10-15 52 瀏覽
今天星期五當然又想約朋友出外,今日就約了工作在旺角的朋友,朋友收工後就介紹一間食焗薯的地方去吃晚餐,去到沒想到原來都有不少選擇,價錢都十分抵食,餐牌上有我們喜歡的焗薯,仲有西式食物,飲品和食物,小食份量細細份又抵食,當然叫一些小食一齊吃,再加上主食,不久食物就來到。喜歡吃焗薯的我要了最原味的酸忌簾焗薯,焗薯好香配上微酸的味道不錯,而且仲要份量大份都是三十多元抵食。朋友要了香草燒羊鞍配蛋焗薯仲有湯同飲品,飲品加錢要了特飲凍雙重朱古力碎,羊鞍燒得幾香帶微脆邊十分惹味,焗薯配濃蛋香不用加鹽都好味道,餐湯濃蕃茄香配脆多士,飲品濃朱古力香忌簾幾滑身,小食要了二款,脆香芝士條,拉絲效果好吸引,小食拼盤份量多,雞翼夠香脆肉滑,薯條配肉醬最岩,腸仔都有二款配蜜糖好味皮帶脆。

2019-10-11 85 瀏覽
行開旺角見到有間平食西餐去到剛剛趕上下午茶時間入到去 餐廳環境暗淡無咩光餐牌爛爛地 不過都仲睇到 見到食物價錢就好平 套餐主菜湯麵包餐飲 大約 $40-70內紅白各一 麵包就太硬 所以食不下去叫左芝士咖喱漢堡扒飯睇圖好靚但實物一般 食落味道唔壞咖喱汁好濃 有啲似漿糊 只是可接受芝士份量都唔多 漢堡扒細細兩塊落差有點大 不過價錢咁抵 有伏都不奇再叫了黑椒汁牛眼肉 + 炸薯條意外地覺得好食 係茶記價但比茶記水準高肉都叫有點口感 雖然都知係雪藏扒但無雪藏味 牛都無帶根薯條更是剛炸 還是暖暖地 最後 對食品要求一般 又想搵地方休息吹水我都可接受了
行開旺角見到有間平食西餐

薯條更是剛炸 還是暖暖地

最後 對食品要求一般 又想搵地方休息吹水
我都可接受了
2019-10-09 91 瀏覽
未到Happy Friday,就本著與友人在旺角地鐵站附近找一間餐廳隨便吃晚飯,誰不知為辛勤的工作日帶來驚喜🤩.由旺角地鐵站E2出口往女人街方向行不足五分鐘,便到 達意歐焗薯專門店。進店後,店員親切地為我們安排四人座位(註:我們一行兩人😂),所以坐得特別舒適,另外配上柔和燈光和特式吊燈,使人覺得好像進入了高級西餐廳似的🥰.店內有不同食物提供,如意大利粉、焗飯、薄餅及不得不試的焗薯,皆因選擇太多,我倆則選擇了焗薯二人餐,便不用考慮太多,就能有餐湯、小食、主食及飲品❤適合有選擇困難症的大家😂.餐湯我們分別選擇了羅宋湯和忌廉湯,配上香脆法包,使人更加開胃。而小食有芝士焗西蘭花、香蒜脆雞翼及脆香芝士條,三款小食均讓我們留下深刻印象,西蘭花配上芝士令味道更豐富;香蒜雞翼配以蜜糖更突顯雞翼的咸香;芝士條拉絲的感覺更讓我們想一叫再叫🤤最後,主食為兩個不同口味的焗薯,巴馬火腿拼白汁蛋碎焗薯及黑椒牛柳粒焗薯。未曾想過巴馬火腿會與焗薯這麼配,咸咸香香的味道將焗薯的味道提升好幾倍,而黑椒牛柳的就好像帶人進入了一間西餐廳享用牛扒的感覺。.是日晚餐(連加一服務費)兩人只需$249,就食物質素及環境而言,絕對是不
是日晚餐(連加一服務費)兩人只需$249,就食物質素及環境而言,絕對是不可不試之選,物超所值🤤👍🏻店舖歡迎訂座,如果不想等位便致電店主留位啦❤
2019-09-25
  • 芝士焗西蘭花
  • 香蒜脆雞翼
  • 脆香芝士條
2019-09-26 59 瀏覽
前排忙比較少煮飯放工就直接碌出街食有一晚去咗呢度食焗薯呀叫咗一個黑椒牛柳焗薯,一個墨西哥辣肉醬焗薯另外仲加咗小食估唔到個焗薯味道又唔錯喎,好大個又唔貴,唔怪得keep住多人佢其實仲有好多款焗薯㗎,下次再試其他味道先
前排忙比較少煮飯
放工就直接碌出街食

有一晚去咗呢度食焗薯呀
叫咗一個黑椒牛柳焗薯,一個墨西哥辣肉醬焗薯
另外仲加咗小食

佢其實仲有好多款焗薯㗎,下次再試其他味道先
2019-09-03 76 瀏覽
同個friend去食  叫左兩盤軟殼蟹墨汁意粉  就黎食完  望一望個盤 見到有粒好似豆士咁既野 睇真d 原來係小強 我fd當場再睇下佢個盤 發覺兩盤都有小強  當場想嘔  好唔衛生 真心先唔好講味道 連衛生都搞唔好 唔會再食
2019-08-31 82 瀏覽
經落旺角男朋友話想食焗飯,就隨機咁入左呢間~見佢個餐牌面頭寫住焗薯專門店,所以我簡左個燒雞排+焗薯餐,包一湯一飲品一多士。可是加檸樂要+$10算貴☹️多士來到有點硬,應該是放久了。至於我個餐普普通通,焗薯也沒有太大警喜,就是表面有蛋白醬+蛋,配埋一齊雖則冇唔夾不過薯蓉成個焗但沒有得熱的感覺(個人傾向喜歡食軟身一啲)男朋友的焗豬排飯,賣相不錯,不過佢話一般般~~總結係不過不失,不過環境都算舒服,播住廣東歌,支持下本地小店同音樂
經落旺角男朋友話想食焗飯,就隨機咁入左呢間~

男朋友的焗豬排飯,賣相不錯,不過佢話一般般~~

2019-08-28 68 瀏覽
我個人非常鍾意食焗薯,但好多地方都好貴!係旺角行完街,見到一間專門食焗薯/扒類/龍蝦既餐廳。見氣氛幾好、裝修又幾特別,當然毫不猶豫就入左去食啦!我地叫左焗薯2人餐,包括餐湯+蒜蓉包、芝士焗西蘭花、芝士條、香蒜鷄翼、兩款自選焗薯、熱飲,另外再叫左一個蜜糖薯條。 餐湯+蒜蓉包:餐湯無咩特別,但蒜蓉包烤得好香脆同仲係熱既!芝士焗西蘭花:好夠芝士、好creamy、夠熱,而且好入味芝士條、香蒜鷄翼:夠熱、鷄翼好入味,配蜜糖好好食!白汁碎蛋黑松露焗薯:焗薯好熱,好新鮮、好夠霖!白汁碎蛋分量都好多,黑松露好香!非常好食!黑椒牛柳粒焗薯:牛柳粒分量多、非常軟身、味道偏濃,至岩搭配焗薯!蜜糖薯條:薯條係比較粗、比較多薯仔肉果種,唔會炸到好乾,但外面都好脆! 價錢合理之餘,食物都好好味!以港式餐廳黎講,服務都好好!其實一個2人餐已經非常夠飽,大家可以考慮只叫一個2人餐。
見氣氛幾好、裝修又幾特別,當然毫不猶豫就入左去食啦!

餐湯+蒜蓉包:餐湯無咩特別,但蒜蓉包烤得好香脆同仲係熱既!

芝士焗西蘭花:好夠芝士、好creamy、夠熱,而且好入味

芝士條、香蒜鷄翼:夠熱、鷄翼好入味,配蜜糖好好食!

2019-08-25 86 瀏覽
Cafe Retour #旺角呢間位於通菜街嘅餐廳雖然唔係好起眼,而且裝修亦都唔算太華麗,但係晚餐嘅時候都座無虛席,而且價錢非常平,本身見到間餐廳裝修有少少舊冇乜太大期望,點知原來係出乎意料咁好食!一間餐廳有好多唔同配搭的焗薯,而且仲有焗薯套餐,即係有塊扒再加焗薯,都只係七十幾至九十幾蚊左右,如果都唔夠食仲有意大利粉同埋Pizza!意式芝士肉丸焗薯 $45雖然個焗薯本身冇加啲咩調味,但係因為上面擺咗番茄醬、肉丸同埋芝士,成件事即刻變得好惹味!尤其是係佢個番茄醬加埋啲芝士一齊焗,個味道有啲似焗豬扒飯,酸酸甜甜咁好好味!另外食多底冇晒啲番茄醬同芝士嘅話,佢本身都有一個焗薯嘅海鹽俾你加,加咗之後成件事即刻好味左好多,不過個海鹽本身都偏鹹,建議加少少就夠曬。紐西蘭羊鞍(三支骨)配蛋碎焗薯 $99講真$99可以食到三塊羊扒再加一個咁大嘅焗薯真係好抵!羊扒氈味重,肉質都算幾淋,而且仲煎得好香,係完全唔使點佢附送嘅醬汁都得。雖然蛋碎焗薯冇芝士肉丸焗薯咁惹味,但係都會真係食到有一啲蛋白粒係入面,最都唔係用蛋黃整成嘅沙律醬,唔會太膩,都唔錯!另外呢個係一個套餐,所以仲會附送埋塊蒜蓉包、忌廉湯或者羅宋湯、
Cafe Retour #旺角

意式芝士肉丸焗薯 $45

紐西蘭羊鞍(三支骨)配蛋碎焗薯 $99
另外呢個係一個套餐,所以仲會附送埋塊蒜蓉包、忌廉湯或者羅宋湯、同埋一杯熱飲,真心抵食!

白酒忌廉煮蜆 $35
第一眼望以為佢係忌廉湯咁嘅味有啲失望,點知食落去超香白酒!但係又唔會覺得苦,成個湯汁真係超好味,唯一美中不足係啲蜆有少少沙唔係太新鮮,不過佢個汁真係好味到蓋過晒所有缺點!

煙三文魚沙律酥盒 $16
雖然個size少少細,不過佢個酥皮的確係非常鬆脆,而且佢將煙三文魚磨成茸,攞埋啲沙律醬一齊有幾特別喎,雖然食唔到一塊塊嘅煙三文魚,但係又真係好濃嘅煙燻味!

講真入嚟之前嘅期望真係唔係好大,佢望落去有少少殘舊,真係唔係講笑佢性價比真係超高!真心覺得好好食,強烈推介!

味道: 4.7/5
性價比: 4.9/5
2019-08-21
2019-08-24 554 瀏覽
女人搵食當然要去女人街🤣通菜街即是女人街💃 街道兩旁有不同形形色色既餐廳,今次嚟到一間主打食焗薯既西餐回味下,其實依家已經較少地方有得食焗薯,記得細個好鍾意食焗薯㗎😋-☆ 紐西蘭黑椒汁西冷牛扒蛋碎焗薯 HKD$95當然一定要叫焗薯🥔 哩個餐有扒又有焗薯啱哂我👍 焗薯上面係白汁碎蛋沙律🍳 白汁味道濃郁,仲有微微煙肉碎,焗薯無落調味料故係原味道,配埋濃味既白汁碎蛋食確係幾夾,薯仔焗得十分腍身,腍到連皮食埋都唔會覺得鞋口😋 至於西冷牛扒肉質亦十分軟腍,好容易就能切開,我個人很喜歡😊 跟餐配餐湯、蒜蓉多士及餐飲,叫左杯半價$14芝麻牛奶,好香芝麻味,哩個配搭幾特別🙂-另外仲叫左個巴馬火腿薄餅($99)同意式爐仔雲吞($35),🍕薄餅係薄批底,整得幾香脆,size唔會好大個,兩個人share啱啱好!🥟意式雲吞用爐仔溫熱住🔥 一直keep住溫度唔會因為變凍而無咁好食,非常細心💕 雲吞用非常濃郁有茄肉既蕃茄湯浸住,啱哂重口味既我,不錯的😋😋
女人搵食當然要去女人街🤣

☆ 紐西蘭黑椒汁西冷牛扒蛋碎焗薯 HKD$95
紐西蘭黑椒汁西冷牛扒蛋碎焗薯

蛋碎焗薯

另外仲叫左個巴馬火腿薄餅($99)同意式爐仔雲吞[菠菜芝士]($35),🍕薄餅係薄批底,整得幾香脆,size唔會好大個,兩個人share啱啱好!🥟意式雲吞用爐仔溫熱住🔥 一直keep住溫度唔會因為變凍而無咁好食,非常細心💕 雲吞用非常濃郁有茄肉既蕃茄湯浸住,啱哂重口味既我,不錯的😋😋
巴馬火腿薄餅

意式爐仔雲吞(菠菜芝士)

芝麻牛奶

2019-08-16
紐西蘭黑椒汁西冷牛扒蛋碎焗薯
蛋碎焗薯
巴馬火腿薄餅
意式爐仔雲吞(菠菜芝士)
芝麻牛奶
2019-08-14 166 瀏覽
晚上時份來到旺角鬧市中,門外有位伯伯招攬,看到價錢蠻適中的,進店後環境清靜,在人來人往的旺角街頭令人放鬆的感覺。黑椒牛柳粒焗薯 $46焗薯方面,是用錫紙包裹著整個薯仔,然後去焗,面頭放上牛柳粒。打開錫紙發出香噴噴的薯仔味道🤤由於焗得很徹底,薯仔都很幼滑,有點似薯蓉😄店員還附上焗薯幼鹽,一匙薯蓉加上幼鹽,突出薯仔味道🤗牛柳粒份量蠻多,咬開中間有點紅,淋上獨有醬汁,更加香氣十足😋燒紐西蘭羊鞍 $58羊鞍羶味不太濃,沾沾醬汁就可去除🤤原以為份量很少,沒想到吃下去時有點飽肚感。羊鞍下配搭沙律菜,帶點新鮮之餘又可去除油膩感覺。小食拼盤 $54雞中翼、蒜蓉什腸、肉醬粟米片經典小食拼盤,雞中翼大隻又juicy😍什腸很香口😋沒想到粟米片是薯條呢!我還誤以為會西班牙粟米片🤣.燒雞肉凱薩沙律 $49有驚喜的沙律!🥬烤得剛剛好的雞肉十分嫩滑和juicy,配搭沙律菜和沙律醬,作為前菜滿有新鮮感。.意式爐仔雲吞(菠菜芝士) $35 杯子底下有蠟燭,烘著杯子,杯子裡盛裝著滿滿的蕃茄醬和意大利雲吞。既有特色味道又很香🤤.Beef Tenderloin in Black Pepper Sauce $46The ent
牛柳粒焗薯

黑椒牛柳粒焗薯 $46
羊架

燒紐西蘭羊鞍 $58
小食拼盤

小食拼盤 $54
雞中翼、蒜蓉什腸、肉醬粟米片
雞肉沙律

燒雞肉凱薩沙律 $49
意式爐仔雲吞

意式爐仔雲吞(菠菜芝士) $35
The entire potato is wrapped in tin foil. The potato is cooked very well and very creamy. The diced beef is soft as well! 🥰
Roasted Lamb Rack $58
Lamb is less gamy and soft. The salad underneath is fresh.
Snack Platter $54
Garlic Sausage, chicken wings and fried potatoes. It’s a classic platter. Chicken wings size is moderate and juicy.
Grilled Chicken Caesar Salad $49
Grilled Chicken is quite good. This is delicious that makes me feel amazing.
Rovioli In Tomato Sauce $35
Ravioli is a square dumplings with full of tomato sauce. It is super delicious.
❤️mylittle score: 6 🌺
❣️Will I be back? 60%
➰➰➰➰➰
2019-08-07
牛柳粒焗薯
羊架
意式爐仔雲吞
2019-07-25 132 瀏覽
行行下街想搵地方坐底食野,見到有下午茶諗住試下,點知叫肉醬闊條麵,可以轉飯黎到個份量就好似午餐咁,仲要有湯同包仲要每啖都有芝士cp值高,值食之選。不過地點就隱藏左啲,要係行側邊先發現到cp高既鋪頭。
仲要每啖都有芝士
  • 肉醬闊條麵
2019-07-19 146 瀏覽
第一次食意歐,同狐狸仔系街頭行到街尾,之前食意房菜,意日菜之類,想再轉下款。。行到街尾見到意歐,就入左去啦。點知~ 原來三間系連鎖⋯⋯😂同一間黎 (無記錯名既話)入到去太累,唔想再食膩野,所以唔打算叫牛羊,不過貌似呢間主打焗薯,🤔但狐狸仔(男)就怕焗薯唔夠飽啦。最後,距叫左個羊架意粉,距話食落淡左啲,個羊Ok,我都食左舊,幾好,彈牙厚肉份量足,兩條骨。意粉配汁就無乜味啦。到我個蒜辣軟殻蟹墨魚麵,本來覺得墨魚麵麻麻地,但今日太累,想試試新野加醒神野,黎到,岀乎意料之好食!個蒜辣,系辣辣地,但好醒胃醒神幾好,狐狸仔試左就話幾濃味😒,我就話岩岩好配埋墨魚麵啦,墨魚麵本身無味架嘛,配蒜辣勁正,個麵又彈牙,粗粗地身。軟殻蟹細隻就緊架啦,不過系幾好食,啖啖肉,淨蟹身肉就大概果隻叉咁大,不過其實好夠食!咬四口慢慢歎。最後飲埋奶茶。總結:我喜歡軟殻蟹墨魚麵,唔太大食既可以一試!
⋯⋯😂同一間黎 (無記錯名既話)

羊架意粉

蒜辣軟殻蟹墨魚麵

總結:我喜歡軟殻蟹墨魚麵,唔太大食既可以一試

跟餐蒜容包
熱奶茶