2024-10-04
作為一封投訴既食評,只可以話食左大概個半鐘既晚飯,佢D廚師煮既野少鹹但好食,員工態度殷勤友善。但!只系短短3分鐘,埋單個下對老板,總數系$3xx,佢直接收我$400,我問佢,佢就話個幾廿蚊系茶錢。喂,冇一個位寫話要收茶錢,我之後問伙記,佢地好尷尬甘望住老板講,「尼D老板決定」,我心諗乜鬼野老板決定?有計開人茶錢既話,伙記會吾知幾錢?個「茶錢」仲要系除吾開人頭數架。其實openrice都有人講過,本來$492收佢$500,叫老板比返$8,老板就叫佢以後吾好黎食,所以我先冇面對面同佢爭執。 尼間成發衛生系無問題,但食食下有人吸煙,都冇人理,乜可以室內吸煙架咩?有成10幾人都吸緊,情況好誇張。食評黎講,我食左3樣野,椒鹽鮮魷、蒜香骨、沙嗲肥牛煲。椒鹽鮮魷: 都算大大份,食極都仲有既感覺。但吾知點解食落有陣杏仁味,本人系吾中意杏仁味,所以尼點有D扣分。當時我冇查問,因為我以為每間大排檔都有自己既特色。蒜香骨: 佢D蒜系真系佈滿比你,好岩撈飯。但偏鹹,冇飯撈既話,應該好難頂到。沙嗲肥牛煲: 系普通既沙嗲肥牛,都系沙嗲味吾重。但就好大兜,相信5個人都夠食。
食評黎講,我食左3樣野,椒鹽鮮魷、蒜香骨、沙嗲肥牛煲。