2021-12-14 1177 瀏覽
我想和你無所事事喺將軍澳Popcorn 附近行街,成日口痕想飲吓嘢,台式飲品真係會上癮㗎😍初夏初戀總是美荔枝桂圓四季春~$32佢個名真係又長又搞笑,四季春茶味濃,不太甜,幾好飲我想和你無所事事🏠:將軍澳唐德街9號PopCorn商場二期1樓F96號舖☎️:27777052
我想和你無所事事

初夏初戀總是美荔枝桂圓四季春~$32
佢個名真係又長又搞笑,四季春茶味濃,不太甜,幾好飲

我想和你無所事事
🏠:將軍澳唐德街9號PopCorn商場二期1樓F96號舖
☎️:27777052

😋我一向都好鍾意食軟雪糕,偶然經過將軍澳pop corn咁靚嘅商場裏面有間叫做我想和你無所事事嘅店名咁得意,仲要一杯軟雪糕只係$10咁抵食😍梗係要試吓啦首先牛奶雪糕嘅賣相肥嘟嘟好得意食,落口都好香濃嘅牛奶味,個雪糕筒你超級香脆,拍得住薯片嘅口感,重點係食到個雪糕底部嘅時候竟然有黑糖珍珠😍真係好有驚喜同埋好好味呀!

小編成都經過popcorn見到呢間野望到啲menu飲品嘅名真係好可愛😂所以小編就好想親自過黎試下❤️❤️推介指數: 8.25/10 😎會回訪嗎: ✔️等候時間:5 mins—————————————————————🧋凍GG黑糖珍珠鮮奶 $32 (8.25/10)小編特登請friend飲😈佢話珍珠口感Q彈咬口🤪黑糖味都好重🥰至於係黑糖都真係有啲甜嘅😂🥭茫茫人生遇上人海芒芒果銀毛茉莉 $36 (8.25/10)想講嘅係佢真係好大杯😂味道比較似係芒果茶嘅感覺🤩茶偏濃也會有一點回甘的感覺😋唔會好甜但如果芒果味重一點會更好😚個人覺得這個價錢有啲貴有點芒果肉(?)可能會更值呢個價🤨😍谷上腦爆谷 (免費)難得附送爆谷😂但個名都真係幾可愛😆至於免費小食就冇期望太高未至於好脆同好甜😬唔係真係熱辣辣咁😢總結而言以價錢來說其實唔太貴🥰性價比是還可以的😘黃店當然一定會支持😛🙋🏻‍♀️呢篇係自費食評 係試食/promotion就唔會有呢一句😙🙏🏻食評只供參考—————————————————————💯小編分數表6️⃣以下:不合格😣7️⃣:整體普通8️⃣:值得一試🤪9️⃣:必試🥳🔟:呢種程度應該不能挑剔吧~
小編成都經過popcorn見到呢間野
望到啲menu飲品嘅名真係好可愛😂
所以小編就好想親自過黎試下❤️

❤️推介指數: 8.25/10
😎會回訪嗎: ✔️
等候時間:5 mins
—————————————————————
凍GG黑糖珍珠鮮奶
🧋凍GG黑糖珍珠鮮奶 $32 (8.25/10)
小編特登請friend飲😈

唔會好甜但如果芒果味重一點會更好😚
個人覺得這個價錢有啲貴
有點芒果肉(?)可能會更值呢個價🤨
谷上腦爆谷

😍谷上腦爆谷 (免費)
難得附送爆谷😂

6️⃣以下:不合格😣
7️⃣:整體普通
8️⃣:值得一試🤪
9️⃣:必試🥳
🔟:呢種程度應該不能挑剔吧~
凍GG黑糖珍珠鮮奶
茫茫人生遇上人海芒芒銀毛茉莉
係popcorn 入面,有好大個霓紅燈,打卡一流~芝士奶蓋四季春茶 $28價錢黎講算幾親民出面有芝士奶蓋既茶都$30up奶蓋偏鹹重芝士味,味道都ok不過份量算少叫左少冰但都多冰😂茶就叫左少甜,都唔會話蓋哂茶味不過不失~
係popcorn 入面,有好大個霓紅燈,打卡一流~
芝士奶蓋四季春茶 $28
價錢黎講算幾親民
出面有芝士奶蓋既茶都$30up
奶蓋偏鹹重芝士味,味道都ok不過份量算少
叫左少冰但都多冰😂
茶就叫左少甜,都唔會話蓋哂茶味
不過不失~
芝士奶蓋四季春茶
2021-10-19 461 瀏覽
我想和你無所事事🥰🌹GG香檳葡萄🥂🍇又名鮮果芝士奶蓋沙冰茶酒鬼本身想飲GG荔枝火龍果點知俾香檳葡萄吸引左個腦第一下諗左香檳正喎後尾落完單先諗起個品種係香檳葡萄唔係真係落左香檳🍾️ 😂😂😂真係笑大人個口啦杯野黎到之後個顏色就唔太吸引不過真係紅提子既色啦飲落個芝士奶蓋略鹹搞到個芝士味唔太出可能個人口味問題啦下面既葡萄味都正常而略鹹既奶蓋Mix埋下面既沙冰之後就無咁鹹不過整體來講都正常既但係下次會想試其他😂
我想和你無所事事🥰🌹

而略鹹既奶蓋Mix埋下面既沙冰之後就無咁鹹
不過整體來講都正常既
但係下次會想試其他😂
2021-09-22 553 瀏覽
間鋪頭嘅menu都多選擇嘅咁傳統嘅茶飲品都有嘅,例如芝士奶蓋呀,普通嘅奶茶嗰類啦。咁我哋就是一身嘢嘅就係鮮果茶嗰類。嗌咗一杯係叫做白桃火龍果烏龍同埋另一杯係芒果泰式珍珠奶茶咁兩杯都係唔好飲嘅煮係啲食材係完全係唔係match原本就咁白桃烏龍茶係一個係好嘅配搭啦大家著火龍果真係就非常之難飲去呢間舖頭係將啲唔夾嘅食材係撈埋一齊然後嗰杯芒果珍珠奶茶都係好難飲超級甜囉基本上就係只飲到甜味而且係奇怪嘅建議大家都係解放傳統嘅嘢飲好啲是歌詞會再試嘅鋪頭
間鋪頭嘅menu都多選擇嘅
咁傳統嘅茶飲品都有嘅,例如芝士奶蓋呀,普通嘅奶茶嗰類啦。
咁我哋就是一身嘢嘅就係鮮果茶嗰類。
嗌咗一杯係叫做白桃火龍果烏龍

基本上就係只飲到甜味而且係奇怪嘅
建議大家都係解放傳統嘅嘢飲好啲
是歌詞會再試嘅鋪頭
2021-09-09 464 瀏覽
【將軍澳台式飲品店 我想和你無所事事🤪】作為台Drink愛好者,緊係要四圍試下味啦💗今次就去到Popcorn試呢間充滿玩味嘅飲品店😬離遠見到個店面同店名已經俾佢吸引咗過去🤣佢仲有部「谷上腦爆谷」機,好頂癮😂我買嘅係法蘭西芝士奶蓋四季春茶($26),大商場嚟講價錢唔貴。奶蓋表現一般,唔夠香濃,個茶就幾甘甜🤪作為一杯奶蓋茶就普普通通,唔會令人好想再買嚟試,但最大問題係佢個杯係比一般嘅窄身,而且多冰,所以幾啖已經飲哂😭試一次夠皮了😢阿優推薦指數:🏃🏻‍♀️🏃🏻‍♀️
【將軍澳台式飲品店 我想和你無所事事🤪】

作為台Drink愛好者,緊係要四圍試下味啦💗

阿優推薦指數:🏃🏻‍♀️🏃🏻‍♀️
外賣自取
2021-08-22 577 瀏覽
✨ 綠茶控專用拿鐵 ($29) 小編作為綠茶控,見到有「綠茶控專用拿鐵」梗係要買杯試下 🤣 拿鐵啱整好時,見到綠白色漸變層好靚,底層仲有粒粒紅豆,層次豐富 😘 ✨ 銀毛茉莉茶 ($20) 加蘆薈 (+$5) 聽講鋪頭嘅茶葉黎自香港老字號「蘇記茶莊」,每款嘢飲都用靚茶底沖泡調配 😝

2021-08-02 816 瀏覽
完全比舖頭名吸引去睇下咩黎,原來係飲品店🧋唔單止舖頭名,Meun上既飲品名都好搞鬼🤩🤩重好有香港特色😙😙是諗但泰式珍珠奶茶🧋聽個名就是諗但,但其實唔係😆係好正宗既泰式奶茶,仲好香濃添,而珍珠又有咬口,可惜奶茶有d甜得滯,怕甜既朋友仔可以選擇少甜☺️返工好驚青檸鳳梨四季春茶好一個返工好驚🤣🤣係咪飲完就唔驚😝茶底清清地,再配青檸鳳梨帶出好fresh既感覺🤗🤗仲好消暑解渴😋😋😋買兩杯飲品仲送爆谷🥰🥰🥰📍 我想和你無所事事 (PopCorn) (將軍澳)將軍澳唐德街9號PopCorn商場二期1樓F96號舖

是諗但泰式珍珠奶茶🧋
聽個名就是諗但,但其實唔係😆

返工好驚青檸鳳梨四季春茶

買兩杯飲品仲送爆谷🥰🥰🥰

📍 我想和你無所事事 (PopCorn) (將軍澳)
將軍澳唐德街9號PopCorn商場二期1樓F96號舖
2021-08-01
5 分鐘 (堂食)
2021-07-22 478 瀏覽
🌟法蘭西芝士奶蓋四季春 HKD 26芝士奶蓋唔算濃稠。四季春茶就茶味偏淡, 普普通通。呢款小編就唔多推薦😂不過除左呢款, 店入面都仲有唔少既選擇, 有D名都幾得意,好似有杯叫左乜得你甘馨香芋拿鐵, 可能下次小編會再試試其他款😂😂
🌟法蘭西芝士奶蓋四季春 HKD 26
2021-07-08 590 瀏覽
👧🏻👧🏻👧🏻👧🏻如果有睇開👧🏻s啲post嘅話就會知👧🏻s之前去過將軍澳popcorn嗰邊嗰BEANS The Backyard食嘢,而餐廳嘅斜對面其實係有間叫"我想和你無所事事"嘅台式飲品店。見到個店名咁盞鬼,夢想係可以每日都無所事事嘅👧🏻s就緊係要試試佢啦。仲記得👧🏻s一睇到menu嗰陣個個都選擇困難症上身,因為……真係太多飲品可以揀啦‼每個類別下面都有接近五六款飲品可以揀,完全唔怕揾唔到自己想飲嘅嘢。👧🏻s諗黎諗去,最後就揀咗下面嗰兩款黎試啦。😚✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧1) 最愛高瘦蘋果伯爵茶 HK$29蘋果!係蘋果呀!依杯茶一黎到,👧🏻就見到入面有幾塊蘋果片🍎同埋好多蘋果粒,真係一睇就知佢係蘋果茶。飲落就係同普通蘋果茶差唔多,唔會話特別驚豔,不過可以一路飲一路咬下啲蘋果粒都幾正嘅。😉 同埋揀少糖嘅👧🏻就覺得有少少甜,如果大家怕甜嘅話,就可以試下其他有得揀半糖或者微糖嘅飲品啦。😊😍賣相:🌕🌕🌕🌕🌑😋味道:🌕🌕🌕🌑🌑2)法蘭西芝士奶蓋鐵觀音烏龍 HK$26芝士奶蓋質地唔算太厚身,味道濃郁同時帶有少少鹹味,分量都算非常充足,不過👧🏻覺得如果可以鹹多少少,個芝士味就會更
👧🏻👧🏻👧🏻👧🏻

✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧

1) 最愛高瘦蘋果伯爵茶 HK$29

😍賣相:🌕🌕🌕🌕🌑
😋味道:🌕🌕🌕🌑🌑

2)法蘭西芝士奶蓋鐵觀音烏龍 HK$26

芝士奶蓋質地唔算太厚身,味道濃郁同時帶有少少鹹味,分量都算非常充足,不過👧🏻覺得如果可以鹹多少少,個芝士味就會更出。鐵觀音烏龍嘅茶底🍃有茶香味,入口唔會有苦澀味。不過因為👧🏻中意濃啲嘅茶,依款鐵觀音對👧🏻黎講,茶味有少少淡。🤔同埋👧🏻好建議大家飲嘅時候打開蓋飲咗奶蓋先飲茶❗

😍賣相:🌕🌕🌕🌗🌑
😋味道:🌕🌕🌕🌑🌑

有一點想讚嘅係佢地飲品嘅包裝都會根據飲用嘅需要而有所不同,好似👧🏻s上面嗰兩杯都係可以開杯蓋飲嘅,令人可以好方便咁食埋啲生果同飲個奶蓋。👍🏻總括而言,佢地飲品嘅價錢唔算太貴,質素亦都不過不失,👧🏻覺得如果係想消暑☀️或者路過嘅都可以去試下佢地嘅飲品。☺

✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧

✨整體評分✨(5分滿分!)
🏠環境:🌕🌕🌕🌗🌑
🍽 我想和你無所事事 (Popcorn分店) 🍽
📍 將軍澳唐德街9號PopCorn商場二期1樓F96號舖
☎️ 2777 7052
2021-06-30 370 瀏覽
經過呢間餐廳第二次,終於無咩人排隊,就試下!珍珠奶茶奶味香濃,珍珠數量亦好多,軟硬剛好,可以一試!至於香柚梳打都好好飲,天氣咁熱,少少酸,解喝好岩!不過,按份量來說,性價比不高。
經過呢間餐廳第二次,終於無咩人排隊,就試下!
珍珠奶茶奶味香濃,珍珠數量亦好多,軟硬剛好,可以一試!
2021-06-27 305 瀏覽
呢間個名都已經相當吸引啦😂。相當搞鬼嘅一間茶飲店🤣。亦都成功引我去試咗飲佢嘅芝士奶蓋茶。想試吓佢究竟同其他店係有啲咩分別。呢度嘅芝士比較淡味啦🥺,同埋啲茶其實都香嘅。就唔會話好似其他嗰啲咁厚身嘅鹹芝士嘅。但係如果將芝士撈埋個茶一齊飲其實都OK。☺️如果經過食左beans都可以有優惠價可以買呢間野飲。不過同職員講話我想和你無所事事嘅時候都真係好搞笑。😂😂希望下次有機會試吓去其他嘅果茶啦。👍🏻

希望下次有機會試吓去其他嘅果茶啦。👍🏻
外賣自取
2021-06-08 428 瀏覽
行行吓,經過我想和你無所事事👀,見到佢哋杯雪糕幾得意,雖然午餐已經食得好飽,但係出於好奇心😂,都忍唔住買番杯嚟試吓😙。-🍴黑糖珍珠鮮奶雪糕🍦($10) - 見到餐廳所標示,分別有4️⃣樣嘢,牛奶雪糕、脆脆筒、黑糖糖漿同埋珍珠。雪糕融得好快😨,所以都食得好論盡,拎住幾秒已經成隻手都係融咗嘅雪糕😢。首先食雪糕,冇咩鮮奶味🧐,反而好重黑糖味,比較似黑糖雪糕😂,好甜。食到最後先食到珍珠,反而珍珠冇雪糕咁甜🤨,而且冇咩黑糖味,口感偏淋,有少少失望🤭。

2021-06-03 368 瀏覽
#pb食在將軍澳搞鬼台式飲品店👻第一個將軍澳嘅post🤣 呢間台式飲品店無論個店名、飲品名都好搞鬼 超吸引人🤪 之後仲發現佢係Beans嘅老闆開 所以就買杯支持下💛 不過我覺得味道一般🙈.飲品選擇都幾多 仲要個個名都好鬼正🤣 望住個餐牌真係好難揀🤣 挑戰同店員講飲品全名講到自己都笑死🤪 除左飲品 佢都仲有雪糕賣😋🔹啱啱生完咁新鮮水果伯爵紅茶🥤笑死我🤣 簡單d即係水果茶🤪 呢款有得轉茶底👍🏻 隻色望落好似凍檸茶🙈 水果份量都幾多 底部好多熱情果 味道正常發揮🤪🔹不分青紅皂白桃火龍果烏龍茶🍑呢杯都幾失望😐 飲落超級淡 怪怪地😐 白桃、火龍果都唔多覺🙈 隔耐左d冰溶埋 味道仲怪🥺.整體真係麻麻地😐 除左d名吸引同撐黃 都真係唔太吸引🙈 不過個日search將軍澳個幾個商場好似都冇咩黃嘅茶飲店🤨 大家可以考慮下🤭我想和你無所事事 (PopCorn)將軍澳唐德街9號PopCorn商場二期1樓F96號舖
#pb食在將軍澳
搞鬼台式飲品店👻

🔹啱啱生完咁新鮮水果伯爵紅茶🥤
🔹不分青紅皂白桃火龍果烏龍茶🍑

我想和你無所事事 (PopCorn)
將軍澳唐德街9號PopCorn商場二期1樓F96號舖