2023-08-08 430 瀏覽
之前成日飲呢間手作功夫茶嘅38奶霸 好好飲 今次想試吓其他唔同款嘅嘢飲 就揀咗芝士奶蓋芒果🥭🥭 $35不過味道同想像中有啲出入 本身以為係芒果果肉嘅沙冰加奶蓋 試咗之後發現唔太有真嘅芒果味🤥但個奶蓋味道係ok的 總結 推薦飲返奶茶~

總結 推薦飲返奶茶~
芝士奶蓋芒果
2023-08-08
2022-06-11 880 瀏覽
完全傷透了我的心。🥲💔當天是很希望可以飲到芝士的東西。而且我是下單了沒有糖的。而家疫情期間都唔會喺街度飲嘢,外賣自取之後就返屋企。打開望吓裏邊,是一個綠色的汪洋。說好的芝士呢?先不管。可能我下單的是熱飲所以已經溶左係裏邊。大口飲下佢,一點芝士的味道咩都沒有,而且相當甜,相信是正常的甜度。結論係應該是沖了其他飲品,就是一杯宇治抹茶奶這樣子。唯有下次檢查清楚,因為拿了回家真的很難追討什麼。希望店舖下次工作的時候走心一點。
完全傷透了我的心。🥲💔

當天是很希望可以飲到芝士的東西。而且我是下單了沒有糖的。

結論係應該是沖了其他飲品,就是一杯宇治抹茶奶這樣子。

芝士宇治抹茶
2022-06-09 182 瀏覽
夏天一到水份迅速蒸發。加上午飯之後犯困倦。必須有一杯能夠提神的飲品,能夠馬上增加工作的動力。就近的選擇不多,手作功夫茶就是其中之一的出色之選。長期店面都有人下單,今次等侯了大約20分鐘左右。可見人氣極高。本身該店的選擇之多。其中之一的人氣推介就是38奶霸。比例不錯的濃厚奶茶配上極有口感的珍珠、仙凍加上滿有纖維的椰果。傳人忍不住一口接著一口,很快就解決了一杯。飲品可以配合個一口味,本人就選擇了無糖和少冰,減低少少心理負擔。夏天一到水份迅速蒸發。加上午飯之後犯困倦。必須有一杯能夠提神的飲品,能夠馬上增加工作的動力。就近的選擇不多,手作功夫茶就是其中之一的出色之選。本身該店的選擇之多。其中之一的人氣推介就是38奶霸。
夏天一到水份迅速蒸發。
加上午飯之後犯困倦。
必須有一杯能夠提神的飲品,能夠馬上增加工作的動力。

本身該店的選擇之多。其中之一的人氣推介就是38奶霸。

加上午飯之後犯困倦。
必須有一杯能夠提神的飲品,能夠馬上增加工作的動力。
就近的選擇不多,手作功夫茶就是其中之一的出色之選。

本身該店的選擇之多。其中之一的人氣推介就是38奶霸。

38奶霸
38奶霸
2022-03-17 523 瀏覽
解禁之後就梗係好想飲番杯珍珠奶茶寄完順豐,點樣都會行過去功夫買杯珍珠奶茶咁先心安又係去甜去冰買到係VIP 有9折之餘都同個老闆都熟咗見到都知我例牌🤣🤣🤣🤣🤣街坊生意要多啲支持
解禁之後就梗係好想飲番杯珍珠奶茶
寄完順豐,點樣都會行過去功夫買杯珍珠奶茶
咁先心安
又係去甜去冰
買到係VIP 有9折之餘
都同個老闆都熟咗
見到都知我例牌
🤣🤣🤣🤣🤣
街坊生意要多啲支持
2022-03-17
5 分鐘 (外賣自取)
鐵觀音珍珠奶茶
只要想飲珍珠奶茶就一定行去功夫買佢嘅茶特別香習慣飲嘅就係鐵觀音啦我就習慣走甜走冰嘅珍珠嘅口感剛剛好走咗甜之後都仲係甜㗎但係咁樣先可以突出茶味唔好喧賓奪主呀嘛🧋🧋🧋🧋🧋🧋🧋🧋唔好睇小屋村商場珍珠奶茶其實長佢哋都要排隊快嘅就10分鐘慢嘅真係等個25分鐘㗎佢已經開咗好耐街坊生意都好支持但就係有股魔力要去飲佢個杯鐵觀音珍珠奶茶囉今日係聖誕節雖然冇燈飾但都仲係躍躍欲試想出去行㗎嘛呢間鋪夜晚11點先收真係好方便想食宵夜嘅人啊飲一杯就飽啦
只要想飲珍珠奶茶
呢間鋪夜晚11點先收
真係好方便想食宵夜嘅人啊
飲一杯就飽啦
2021-12-25
10 分鐘 (外賣自取)
$25 (宵夜)
2022-03-07 326 瀏覽
04.03.2022 星期五手作功夫茶由於這一天不煮飯,於是在屯門愛定商場H.A.N.D.買外賣回家吃,在Open Rice預訂「手作功夫茶」飲料,次次途經「手作功夫茶」都見到不少人等候,很受歡迎。在餐單排首位是凍熱黑糖波霸純鮮奶和仙草冬瓜茶,外賣自取有七折,只需要$21和16.1,實在很便宜。還有其他系列,例如薑汁、芝士奶蓋、純茶、水果茶、拿鐵、純厚奶系列等,實有一款啱飲。百香QQ(珍珠、椰果、蒟蒻)(少冰少甜)家人飲這一款,好飲38奶霸(珍珠、蒟蒻、仙草)(少冰走甜)我自己選擇這款,材料很多,很大杯,惟一原來走甜仍然頗甜,可能奶本身已經很甜。提提如果一次買得多,記得自備購物袋,寫明膠袋費$0.5。這類手搖的確很好喝,但偶一為之好了,當作氹氹自己開心,始終糖粉很高,不太健康的飲品。
04.03.2022 星期五
手作功夫茶

百香QQ(珍珠、椰果、蒟蒻)(少冰少甜)
家人飲這一款,好飲
百香QQ(珍珠、椰果、蒟蒻)、38奶霸(珍珠、蒟蒻、仙草)

38奶霸(珍珠、蒟蒻、仙草)(少冰走甜)

提提如果一次買得多,記得自備購物袋,寫明膠袋費$0.5。

2022-03-04
外賣自取
百香QQ(珍珠、椰果、蒟蒻)、38奶霸(珍珠、蒟蒻、仙草)
  • 百香QQ(珍珠、椰果、蒟蒻)
  • 38奶霸(珍珠、蒟蒻、仙草)
2022-01-20 329 瀏覽
📍 手作功夫茶 (H.A.N.D.S)朋友在屯門區買來一杯功夫茶🫖聽講呢間手作功夫茶店嘅口號係,做好茶真功夫💛呢間舖頭短時間已經喺唔同嘅地方開咗分店,相信大家都有聽過佢個名🔥不過飲我都係第一次😋蜂蜜檸檬蘆薈 少冰少甜 $32第一啖飲落去覺得超級醒神,因為極度爆炸酸🤣全因為原來我未攪勻🤣🤣🤣沉澱得太耐所以檸檬汁都沉晒底😌攪勻之後飲到甜甜酸酸嘅檸檬味🍋清清涼涼 甜而不膩👍🏻啜啜下突然之間有粒嘢飛咗上個口度🤣我以為係檸檬嘅核/檸檬肉,心諗咁變態點解會擺啲檸檬果肉係咪想酸死人🤣點知原來係蘆薈🤫,反而蘆薈都勁有檸檬味👍🏻幾有口感‼️下次會再試其他嘅飲品😎評分時間❣️ (最多五顆星,如不推薦會打交叉)食物質素⭐️⭐️⭐️⭐️環境⭐️⭐️⭐️服務質素⭐️⭐️⭐️⭐️價錢💸:埋單$32餐廳資料📋: 手作功夫茶 (H.A.N.D.S)🕌地址: 屯門屯門鄉事會路2A號H.A.N.D.S H區2樓H-218B號舖
📍 手作功夫茶 (H.A.N.D.S)

蜂蜜檸檬蘆薈 少冰少甜 $32

下次會再試其他嘅飲品😎

評分時間❣️ (最多五顆星,如不推薦會打交叉)
食物質素⭐️⭐️⭐️⭐️
環境⭐️⭐️⭐️
服務質素⭐️⭐️⭐️⭐️
價錢💸:埋單$32

餐廳資料📋: 手作功夫茶 (H.A.N.D.S)
2022-01-17
5 分鐘 (堂食)
2021-10-24 322 瀏覽
見到有$28兩杯優惠就買嚟飲下 叫咗一杯翠玉綠茶加蜂蜜蘆薈+$4微蜜一杯四季春+$4仙草正常蜜蘆薈料佢寫住無得走冰,兩杯都叫咗少冰。翠玉綠茶茶好香。飲落好清爽。但係茶份量得好少。好快飲晒飲完之後成半杯都係冰🥲如果叫第二個選擇,唔叫蘆薈。無注明係無得走冰應該好好多!四季春個杯仙草有種中藥味。我自己鍾意茶飲無咁甜。正常糖都對我來講甜左小小。但係朋友話ok ,另外叫仙草料個杯比蘆薈料個杯無咁多冰!茶份量多好多。
見到有$28兩杯優惠就買嚟飲下
叫咗一杯翠玉綠茶加蜂蜜蘆薈+$4微蜜
一杯四季春+$4仙草正常蜜
蘆薈料佢寫住無得走冰,兩杯都叫咗少冰。
翠玉綠茶
茶好香。飲落好清爽。但係茶份量得好少。
好快飲晒
飲完之後成半杯都係冰🥲
如果叫第二個選擇,唔叫蘆薈。無注明係無得走冰應該好好多!

茶份量多好多。
翠玉綠茶
2021-10-22 137 瀏覽
用美食平台叫有8折~叫定自取去到即刻有得拎 就最方便快捷話明功夫茶 杯野應該都有落足功夫整見到店員哥哥整到(杯野)嘔曬泡 實係落足心機shake到匀一匀俾我由於選項冇奶綠加芋頭唯有叫鮮芋Q走珍珠~ 芋頭泥分量正常 奶綠微甜後 唔會變左淡口 口感滑順~
用美食平台叫有8折~
叫定自取去到即刻有得拎 就最方便快捷
話明功夫茶 杯野應該都有落足功夫整
見到店員哥哥整到(杯野)嘔曬泡
實係落足心機shake到匀一匀俾我
由於選項冇奶綠加芋頭
唯有叫鮮芋Q走珍珠~
芋頭泥分量正常
奶綠微甜後 唔會變左淡口 口感滑順~

2021-04-12 555 瀏覽
超大杯嘅外型非常吸引貪心嘅我🤣🤣價錢同其他同類嘅店差唔多,叫咗一杯$29芝士奶蓋綠茶。味道系中上水平茶底好正:因為茶夠清新,After taste散發出陣陣苿莉香味,味道冰涼清甜。飲完成杯之後無殘留任何澀味、酸味,所以非常解渴🤓🤓。奶蓋唔會好少,只系唔夠密同甜咗啲。下次唔叫奶蓋叫其他先😝😝。等待時間適中、店員態度正常。

味道系中上水平

等待時間適中、店員態度正常。
2021-02-04 512 瀏覽
初時見到佢價錢牌勁平,招牌嘅鐵觀音珍珠奶茶都只係$25😱 而加一杯台式飲品至少都$30蚊,咁平即刻比錢買一杯試下,點知!好好味啊!!甚至仲好味過貢X果啲大店!!茶底飲得出有鐵觀音茶味,珍珠好q軟又有黑糖味😋 而加已經變左我日常例牌飲品同甜品!👏🏻👏🏻
2021-01-06 404 瀏覽
🇭🇰#屯門 🥤台式飲品黃店💛【#手作功夫茶 】🧀芝士宇治抹茶🍵 $33少冰 微蜜大大杯得嚟 奶味好香 奶蓋鹹甜啱啱好 因為嗌左微甜所以抹茶味就好出 就係鍾意抹茶嗰陣少少苦澀味 性價比好高 唔怪得次次地都有好多人排隊啦😍
🇭🇰#屯門 🥤台式飲品黃店💛
【#手作功夫茶 】

🧀芝士宇治抹茶🍵 $33
少冰 微蜜
2020-12-30 286 瀏覽
💛黃店🔱今次要介紹嘅食物就係位於屯門 !📜”手作功夫茶 (H.A.N.D.S) (屯門)📌 地址:屯門屯門鄉事會路2A號H.A.N.D.S H區2樓H-218B號舖🕐營業時間: 1100-2300🍽分店地區: 深水埗 屯門 仲有好多📝評價💬📢 1️⃣38奶霸 $26呢杯好勁👍🏻入面有齊珍珠仙草同埋蒟蒻😍😍😍超有口感真係好正啊💛💛💛一杯嘢飲可以滿足咁多願望真係好幸福👅👅仲要有平又大杯🥰🥰🥰肥仔水間吾中飲下就好了🥺🥺KS評分 5分最高🏵環境指數:⭐️⭐️⭐️🏵味道指數:👅👅👅👅 🏵抵食指數:💰💰💰💰🏵回購指數:❤️❤️❤️❤️
💛黃店
🔱今次要介紹嘅食物就係位於屯門 !
📜”手作功夫茶 (H.A.N.D.S) (屯門)

🕐營業時間: 1100-2300

🏵味道指數:👅👅👅👅
🏵抵食指數:💰💰💰💰
🏵回購指數:❤️❤️❤️❤️

2020-10-13 944 瀏覽
我真係好鍾意飲珍珠奶茶樓下開左間💛點可以唔幫襯已經買左好多次🤭其實我一開始係飲鐵觀音珍珠奶茶個茶底好鬼香😋我超滿足🥰我好專一架😆後來......我並唔係飲呢啲🤣而係我好奇問下店員查實38奶霸同鐵觀音珍珠奶茶咩分別佢話茶底一樣只係多左仙草同蒟蒻我當然即刻試試啦🤩多1蚊雞🤣🤣再買左N次之後,再後來......我.....依然到而家都係飲38奶霸因為口感好豐富下次要記得問問可唔可以加錢轉鮮奶我鍾意飲鮮奶多啲🤭好正👍👍👇
我真係好鍾意飲珍珠奶茶

樓下開左間💛點可以唔幫襯

已經買左好多次🤭
其實我一開始係飲鐵觀音珍珠奶茶
個茶底好鬼香😋我超滿足🥰

我好專一架😆後來......

我並唔係飲呢啲🤣而係我好奇問下店員
查實38奶霸同鐵觀音珍珠奶茶咩分別
佢話茶底一樣只係多左仙草同蒟蒻
我當然即刻試試啦🤩

多1蚊雞🤣🤣再買左N次之後,再後來......
我.....依然到而家都係飲38奶霸因為口感好豐富
下次要記得問問可唔可以加錢轉鮮奶
我鍾意飲鮮奶多啲🤭好正👍👍👇

2020-10-12
10 分鐘 (外賣自取)
  • 38奶霸
2020-09-18 270 瀏覽
行過咁岩撞到佢新開張 見好多人排隊 即管試試佢 試左芝士奶蓋綠茶 奶味好香 甜度適中 茶味都夠 幾好飲 想要多d茶味可以試下少甜 見好多人買波霸鮮奶同水果茶 下次會試下!飲過返唔到轉頭!