2024-11-25
#pb食在荃灣 #pb日式系列 荃灣人氣拉麵店搬新舖🍜呢間位於荃灣大河道開業12年嘅拉麵店經常大排長龍 絕對係荃灣地標之一🤪 佢前幾個月裝修左 搬左新舖 環境大左👍🏻 店內以動漫為主題 周圍擺滿好多Figures 亦有好多動漫漫畫😍 店內座位雖然都幾多 但平日夜晚有機會要排隊等下🥰.佢主要有4款拉麵 包括魚介豚骨拉麵、紅色暴雨拉麵、骨膠原撈麵、伊台風😋 普通份量價錢$78-$98不等🤪 特盛份量會有埋配料 價錢$123-$143不等👍🏻🔹特盛魚介豚骨拉麵🍜🔹特盛魚介豚骨沾麵🍜推介❤️ 魚介豚骨湯底口感偏厚身 味道好濃郁 但又唔會有漿口嘅感覺👍🏻 拉麵麵質彈牙 沾麵有得揀凍 / 熱🥰 特盛份量包左辣豆芽、腩肉叉燒、紫菜、半熟蛋、竹筍😍 特別一讚佢嘅腩肉叉燒 肥瘦適中 肉質好淋😋.整體✨ 呢間開業12年嘅荃灣拉麵店一向好受歡迎 最近裝修左 環境大左、闊落左👍🏻 佢主要有4款拉麵 今次試左招牌魚介豚骨湯 湯底厚身、濃郁 拉麵麵質彈牙😋 一定會繼續支持佢🥰拉麵台風 (荃灣) · 🤝🏻🤪荃灣大河道85號寶成樓地下9號舖
荃灣人氣拉麵店搬新舖🍜
🔹特盛魚介豚骨拉麵🍜