2016-07-03 634 瀏覽
經過好多次但次次都食到好飽,所以一直無試到今次同媽咪食完晚飯經過,雖然飽飽地但太想試啦今次有媽咪同我share唔怕太飽!一於去馬gogogo!!!買左紫薯星星雞蛋仔 $20價錢來講唔算貴最緊要係好食紫薯味道好香!雞蛋仔食落口感脆卜卜入面d星星都keep到脆,食到星星有蜜糖香味好正!整體食落唔太甜,唔錯!如果想食埋雪糕,可以加$15有兩球,相當抵食!不過我地都飽飽地,唔太想食咁多,所以無加雪糕。呢度有好多香港特色小食,同埋有多款飲品買,店舖雖然細細,但選擇多多!如果未食飯,來「掃街」係個好選擇!

經過好多次

但次次都食到好飽,所以一直無試到

今次同媽咪食完晚飯經過,雖然飽飽地

但太想試啦

今次有媽咪同我share唔怕太飽!

一於去馬gogogo!!!
買左紫薯星星雞蛋仔 $20
價錢來講唔算貴

最緊要係好食

紫薯味道好香!

雞蛋仔食落口感脆卜卜

入面d星星都keep到脆,食到星星有蜜糖香味
好正!
整體食落唔太甜,唔錯!
如果想食埋雪糕,可以加$15
有兩球,相當抵食!

不過我地都飽飽地,唔太想食咁多,所以無加雪糕。
如果未食飯,來「掃街」係個好選擇!
  • 紫薯星星雞蛋仔
2016-06-20 338 瀏覽
早前見有網上報導星星雞蛋仔,身為雞蛋仔迷的我9秒9要試一下!星期日下午,其實人不算多大概有四五人等緊,星星系列有朱古力及紫薯味,今次揀左朱古力味雖然人少少但即叫即整,等左三個字終於出爐!星星係蜜糖星星,幾得意既,朱古力味香濃,內裡仲有少少未融化的朱古力,好正!雖然$20有少少貴下次要試埋個紫薯味Ps 店家派左張印花卡,但得半個月期,點儲呀
下次要試埋個紫薯味
Ps 店家派左張印花卡,但得半個月期,點儲呀
2016-06-15 237 瀏覽
早前好友介紹太子那間摩芽的芝士雞蛋仔好正!吃過之後覺得不錯!$2x不過就係有啲貴!?今日經過新蒲崗,原來新蒲崗都有一間喎夜晚食完飯就唔好再食芝士啦!所以叫咗一個朱古力($17),朱古力粒唔係好多,老實講我覺得媽咪雞蛋仔仲好食!不過呢間都ok
$2x不過就係有啲貴!?

今日經過新蒲崗,原來新蒲崗都有一間喎

夜晚食完飯就唔好再食芝士啦!所以叫咗一個

朱古力($17),朱古力粒唔係好多,老實講我覺

得媽咪雞蛋仔仲好食!
不過呢間都ok
外賣自取
  • 芝士雞蛋仔
2016-06-12 204 瀏覽
路經新蒲崗,突然想起之前喺fb有人介紹過有間名字好特別嘅“More雞蛋仔”,一直想試試,難得順道經過緊係幫襯下啦!紫星雞蛋仔外表已經好吸引,食落外脆內軟,每粒雞蛋仔中間都有粒星星,兩個小朋友見到已經好開心雪糕雞蛋仔簡直係fusion野,好有窩夫嘅feel,食落超夾雪糕仲有幾款比你揀 十分

紫星雞蛋仔

雪糕雞蛋仔
簡直係fusion野,好有窩夫嘅feel,食落超夾

雪糕仲有幾款比你揀
十分
  • 雪糕雞蛋仔
  • 紫星雞蛋仔
2016-06-08 245 瀏覽
食完飯經過,聞倒好香雞蛋仔味, 雖然食到好飽,但都忍唔住要試下。口味有好多種,對於選擇困難嘅我的確有d難揀,係度諗食朱古力味,綠茶定肉鬆好呢,到決定左口味又諗緊食雞蛋仔定夾餅好呢。諗左好耐,最後買左綠茶紅豆夾餅,想試下綠茶嘅外皮加夾餅餡料會係點呢!等左十分鐘左右,終於到手啦,當然要襯熱食啦,外層脆脆地,仲有好濃嘅綠茶味,岩哂我呢個綠茶控,加埋餡料,真係好正呀!明明食飽飯都成底食哂,幾時都話甜品係另一個胃~下次一定要試下個星星雞蛋仔,個樣好吸引,而且有朱古力味,再加埋朱古力粒應該唔錯,最鍾意多重口感嘅野!原來仲有腸粉魚蛋賣,下次可以唔食飯黎"掃街"lu
原來仲有腸粉魚蛋賣,下次可以唔食飯黎"掃街"lu
綠茶紅豆夾餅
2016-05-25
10 分鐘 (外賣自取)
午餐
綠茶紅豆夾餅