2025-01-14
好友即將到澳洲發展,我們一大夥朋友一共15人,想搵有私人空間而且食物質素又ok嘅餐廳。朋友介紹呢度係以雞煲打邊爐為主,我哋今日呢個套餐仲包括刺身海鮮和牛肉,除咗刺身同海鮮係按人頭提供份量,其他包括啲靚牛肉都係無限量供應的。飲品任飲,仲可以免費自攜走水。一開始就畀咗每人一件蝦多士,都好高分,炸嘢做到唔油膩🍤。蝦唔算好大粒但係新鮮蝦,非常好食。先講佢個雞煲,做得很好,四川香味非常傳統,仲可以分辣同埋唔辣。另有一煲鴨血,鴨血都好夠味。刺身拼盤食材幾新鮮。花膠豬骨湯底就麻麻地,不過重點都係牛肉,所以湯底我就唔係好介意。牛肉佢都畀到啲靚嘅,有牛小排、牛頸脊、一口牛。基本嘅肥牛就太肥,我冇食。火鍋配料推介響鈴,人見人愛,個個讚。食咗咁多嘢,我哋都冇額外叫其他配料,真係好飽!總結嚟講,香港地包房吃飯,味道又不錯,這裡係一個不錯的選擇,無論是食物質素、環境定價錢都非常合理。