2024-02-21
《韓式地道大排檔美食》深水埗長沙灣真係美食多羅羅😌今次嚟到呢間以韓式大排檔為主題,滿滿打卡位嘅「新沙洞大排檔」🛑餐廳入面滿滿霓虹燈,亦用上好有韓式風格嘅餐椅餐枱🤭食得大排檔就當然要飲下酒啦✌🏻呢度有一款蜂巢🐝韓國米酒,將米酒倒進蜂巢入面,輕輕攪拌一下,蜂巢嘅蜜糖融入米酒內,令味道精華 更易入口之餘,甜度亦都好適中,飲落仲覺得好滋潤添😆韓式燒物,我哋試咗豬豬,厚切五花位,沾下醬汁再用生菜夾住食,正🤤 除咗呢個豬豬,見到另外好多客人都點咗佢哋嘅燒鱔魚,亦都係客人自己燒㗎~其他韓式必點食物,例如流水冷麵、炸雞嘅質素都幾唔錯,要另外一讚嘅係佢哋嘅韓式餐前小食,裏面個茄子做得幾出色🍆 如果想食佢哋嘅醬油蟹或者宮廷牛肋骨,建議預早order reserve定,因為我哋嗰日想食都已經賣曬喇🙈Pineapple Sorbet
Pineapple Sorbet