2016-08-20 729 瀏覽
一個字講曬:差(細閱下文,絕非打手)此店無論食物質素,員工態度,環境方面都不停挑戰我既底線食物質素:話就話有日泰食品,但係種類不多,冇特別既種類。刺身係一間放題既主菜和靈魂,而此店既刺身更係一試難忘,唔涷,有雪味,有根,可以話係差過魚尚同爭鮮,第一次挑戰底線。叫左個三文魚頭,我X,果舊黑色既物體,就好似我對鞋既鞋底,望到都冇胃口,真心想知哩舊炭,究竟埋沒左幾多良心先可以夠膽攞上張枱度。第二次挑戰底線。加88蚊食生蠔,唔單只有沙,正常人都知D蠔一D都唔生鮮,重要張開爛左既蠔都攞上枱,其實開蠔果個有冇專業道德,知唔知開爛左既蠔係唔可以放上枱,應該係我一生人中對生蠔最絕望既一次。第三次。員工態度:相信大家都知道食蟹要用開蟹工具,至少都有把絞剪。我叫左長腳蟹腳啦,點知佢冇比開蟹工具我,冇就就緊係問佢攞㗎啦,點知個waiter西口西面禁望住我,我心諗,你累我明,但係做得依行就預左㗎啦,你西口西面禁對住我都冇用,唔通要我自己去攞咩。第四次。員工要收碟我明,但係都唔係好似鬼禁浮黎浮㗎嘛,又唔係唔知通道唔寛,點行姐。第五次。到埋單,我叫左埋單,等左十幾分鐘,我連張單都未見到。第六次。環境:地滑,成個溜
一個字講曬:差(細閱下文,絕非打手)
此店無論食物質素,員工態度,環境方面都不停挑戰我既底線
食物質素:
員工態度:
環境:
地滑,成個溜冰場禁,我心諗,我黎食野唔係溜冰,野飲全部都要自己攞,溜住冰去攞野,真係辛苦D老人家同小朋友。第七次。

最後用左成三百蚊黎挑戰自己底線

因為太失望,所以冇影到相,為此感到抱歉
2016-08-19
2016-08-19 553 瀏覽
價錢雖然便宜,位置在夜總會附近,室內非常嘈吵,地面很滑,老人小朋友要小心。員工表現差,經過見到碗碟,當睇唔到,態度差冇禮貌。食物質素差中之差,加88蚊可以有生蠔等等既食物,一黎叫左20隻生蠔,生蠔食落去淡而無味,冇用海水淨係用淡水洗,食落口仲有沙,完全係垃圾!其他野食都係差,食物溫度係凍既,選材係用最差既食材。呢間係第一間令我打食評既店鋪,如果各位諗住貪平既,千奇唔好黎呢間,否則後悔莫及!
2016-08-19
2016-08-19 558 瀏覽
從來都未試過因食物質素而寫食評, 但今次實在難以接受.1. 超漏單, 19:20落第一張刺身及燒物訂單, 去到19:30仍沒有食物奉上, 經追單後才有少許食物上枱. 往後所有order紙, 都係要樣樣追, 但都係唔齊數. 2. 無論燒物, 小炒, 或烤物全部都只有微温, 甚至只燒一面(如秋刀魚, 羊架, 牛仔骨...) 3. 所有熟食都勁多油, 見到都唔想攞尼食. 4. 網上訂座所贈送之食物, 唔問唔會提供. 5. 埋單時才說只限現金結算, 因我們使用左2人同行, 1人半價優惠, 但入座前/網上訂座時從沒提及. 總之, 這間食肆沒有下一次.
從來都未試過因食物質素而寫食評, 但今次實在難以接受.
題外話/補充資料: 因食物太差, 根本冇想過要拍照
2016-08-12
2016-08-17 621 瀏覽
眼見網上訂座有折扣,便與友人到此一遊。一分錢一分貨,食物稱不上美味,只能夠稱上”能果腹”的程度。 一入座,枱面尚有垃圾 刺生質素一般,當中的瀨尿蝦最為不堪,味淡肉質霉,鮑片瘀黑 燒豬頸肉太硬太乾 鵝肝帶子/三文魚/吞拿魚壽司苦及霉 軟殼蟹手卷無有其他食評般”的色”,反而一大舊,熱飯凍蟹 椒鹽豆腐沒有椒鹽 比較好的食物有炸雞軟骨/雞翼/椰汁糕 最好是可樂 最後人均170總結:難食,不推介,大部份食物不是難食便是無味,而且即使出席亦被餐廳將預約作缺席處理。。。。
眼見網上訂座有折扣,便與友人到此一遊。

一分錢一分貨,食物稱不上美味,只能夠稱上”能果腹”的程度。
一入座,枱面尚有垃圾
刺生質素一般,當中的瀨尿蝦最為不堪,味淡肉質霉,鮑片瘀黑
燒豬頸肉太硬太乾
鵝肝帶子/三文魚/吞拿魚壽司苦及霉
軟殼蟹手卷無有其他食評般”的色”,反而一大舊,熱飯凍蟹
椒鹽豆腐沒有椒鹽
比較好的食物有炸雞軟骨/雞翼/椰汁糕 最好是可樂

最後人均170

總結:難食,不推介,大部份食物不是難食便是無味
,而且即使出席亦被餐廳將預約作缺席處理。。。。
2016-08-15
2016-08-14 649 瀏覽
第一次試用tablemap訂枱再用whatsapp與曰泰郎確認萬無ㄧ失 場內座位舒適坐窗口位置可看对外樓店員服務也算满意 食物種類算多 魚生 炸物 湯烏冬 小炒 燒物 甜品湯羹 飲品
第一次試用tablemap訂枱

飲品

2016-08-13
  • 刺身
2016-08-13 553 瀏覽
海皇翅鹹到卜x! 落單半個鐘至到。人手明顯嚴重不足,反映佢老闆十分懂經營!唉唉唉。失望到貼地。會考慮最少一年後才再來。仲有啊,青魚扮三文魚,魚目混珠,離普至極!!

唉唉唉。失望到貼地。會考慮最少一年後才再來。

仲有啊,青魚扮三文魚,魚目混珠,離普至極!!

2016-08-13
放假得閒搵餐飯仔食但又懶得諗食咩,所以呢D 大包圍既放題都幾方便一間食晒中(港)日泰菜重點包埋野飲同甜品,唔洗走黎走去 入到去基本上都算大同埋一入到去已經見到甜品放晒出黎都算有唔少款,重點係可以食先 XD個朱古力蛋糕OK好食,食左幾件 另外,野飲都幾多種出面都好似無咩會放咁多唔同既出黎韓國飲料比較多(!?)甜品隔離都放左少少熟食湯都有兩款,試左個牛尾湯都幾香下,少少油係面,接受到一開始飲碗,暖下胃,增加戰鬥力 當然食得日式野,一定點都會叫D 刺身同壽司老老實實,呢間野真係好多款野食水準就交返個性價比出黎火炙壽司算唔錯,刺身就唔會有雪個種味 不過個人最鍾意都係幾個小食炸蝦、椒鹽沙錐魚、椒鹽豆腐 好有大排檔既感覺,全部都好香口 帶子都好大隻,都幾肥美下入口大大啖,交左功課啦串燒都做到一般出面泰式串燒既水準唔會求其燒完出黎老晒個醬都香口,幾串真係唔夠,好快食晒呢D 懶人唔洗用腦既餐廳真係幾方便一間野岩幾個人唔同口味都得同埋水準都唔錯,唔怕有伏
放假得閒搵餐飯仔食
但又懶得諗食咩,所以呢D 大包圍既放題都幾方便
一間食晒中(港)日泰菜
重點包埋野飲同甜品,唔洗走黎走去
入到去基本上都算大
同埋一入到去已經見到甜品放晒出黎
都算有唔少款,重點係可以食先 XD
個朱古力蛋糕OK好食,食左幾件
另外,野飲都幾多種
出面都好似無咩會放咁多唔同既出黎
韓國飲料比較多(!?)
甜品隔離都放左少少熟食
湯都有兩款,試左個牛尾湯
都幾香下,少少油係面,接受到
一開始飲碗,暖下胃,增加戰鬥力
當然食得日式野,一定點都會叫D 刺身壽司
老老實實,呢間野真係好多款野食
水準就交返個性價比出黎
火炙壽司算唔錯,刺身就唔會有雪個種味
不過個人最鍾意都係幾個小食
炸蝦、椒鹽沙錐魚、椒鹽豆腐
好有大排檔既感覺,全部都好香口

帶子都好大隻,都幾肥美下
入口大大啖,交左功課啦
串燒都做到一般出面泰式串燒既水準
唔會求其燒完出黎老晒
個醬都香口,幾串真係唔夠,好快食晒

呢D 懶人唔洗用腦既餐廳真係幾方便
一間野岩幾個人唔同口味都得
同埋水準都唔錯,唔怕有伏
2016-07-02
2016-07-20 4479 瀏覽
日式放題一向備受港人熱捧,但市面上的日式放題餐廳大都千篇一律,欠缺特色。吃膩了一般的日式放題,便決定與女友來試試這間日式菜和泰式菜兼具的日泰郎放題料理試試!餐廳位於佐敦新寶廣場,位置頗為方便,而且佔據七樓全層,電梯門一打開便看到餐廳的大門。大門呈幽暗的紫紅色,感覺有點神秘詭異。餐廳同時提供日式和泰式兩種食物,所以點菜單的種類格外豐富。一路進來的時候,途經其他客人,才發現原來餐廳也提供火鍋料理!要配合不同的食物,當然少不了各式各樣的醬汁來作調味,當中味道酸酸辣辣的泰式醬汁正合我心意!【各式刺身】原以為餐廳要同時兼顧日泰兩款食物,部份可能會因此而失準。然而,率先送上的刺身賣相不但精美,而且三文魚、帆立貝和赤蝦等大都很有水準,鮮甜而味美,唯北寄貝比較乏味而失色一點。更甚的,是餐廳罕有地提供泰式生蝦刺身,其味道雖不及赤蝦般鮮甜,但配以泰式生蝦的酸辣汁來吃,整體依然出色!【軟殼蟹手卷、香芒花之戀、海膽三色花之戀】壽司方面選了較有特色的香芒花之戀和海膽三色花之戀。每件花之戀都是小小的一件,容易入口之餘又夠過癮。芒果十分新鮮清甜,而海膽雖然份量不多,但質素也相當不錯,兩者各有千秋。軟殼蟹手卷也同樣是
各式刺身
【各式刺身

軟殼蟹手卷、香芒花之戀、海膽三色花之戀
【軟殼蟹手卷、香芒花之戀、海膽三色花之戀】

軟殼蟹手卷也同樣是小小的一件,不怕一下子就被壽司飯填飽了肚皮。軟殼蟹不算十分大件,但炸得極之香脆,值得一試!
【北海道松葉蟹腳】
除了泰式生蝦刺身之外,餐廳另一款提供的珍貴海鮮是北海道松葉蟹腳。吃放題竟然有機會嚐到松葉蟹腳,真的讓人好興奮呀!

要吃到這個蟹腳首先要與其他食客競速,從自助區拿過來,然後再用剪刀大費一輪功夫後,才能吃到裡面的蟹肉,過程一點也不容易呢。可是,蟹腳的海水味道過於濃烈,略咸了一點,不能吃太多。
七味雞軟骨
【七味雞軟骨】
雞軟骨炸得十分香脆,與軟殼蟹有異曲同工之妙,而雞軟骨的口感卻更能讓我們過足口癮。雖名為七味雞軟骨,但七味的味道並不突出,只嚐到一點點的咸味而已。
燒北海道元貝
【燒北海道元貝】
燒北海道元貝的賣相不太討好,好像燒得太久而令元貝變小變黑。味道方面以蒜蓉作調味,卻顯得有點死咸,不太嚐到元貝應有的鮮味。
炭燒豬頸肉
【炭燒豬頸肉】
炭燒豬頸肉用上薄切的豬頸肉,口感一流,而且燒的程度控制得宜,外皮微脆而肉質不會過韌,配上酸辣的醬汁,十分滋味!
甘葉香蒜炒魷魚鬚
【甘葉香蒜炒魷魚鬚】
聽起來惹味的炒魷魚鬚,味道沒有想像中的辛辣刺激,而只是咸香得來帶點微辣。魷魚鬚的口感有點韌,吃起來頗花牙勁的。
冬蔭公蝦湯
【冬蔭公蝦湯】
知道餐廳有提供冬蔭公湯的一刻,本是十分驚喜的,但實物來到後嚐了一口,便感覺有點失望。冬蔭公湯的味道偏咸,卻缺少了應有的酸和辣,配料不多,而且也沒有大蝦的鮮味。如果只是為了止止癮,也許也不為過。

所謂放題,說的就是任飲任食,當中所指的,除了份量,也包括一定的多元性。而日泰郎在這一點上可說是做得不錯,既能保持日式食物的水平,也能為食客提供各款泰式食物,作為一般放題以外的另一選擇。
15 分鐘 (堂食)
各式刺身
軟殼蟹手卷、香芒花之戀、海膽三色花之戀
炭燒豬頸肉
呢間放題有別於其他放題,唔只日本菜,連泰式菜都好多選擇。好似自助餐咁有沙津吧,各種湯品同熟食。甜品除左雪糕,仲有好多其他選擇,岩哂多心既為食妹。熟食方面汁燒魷魚,炸蝦餅同炸大腸、雞軟骨都唔錯,串燒亦燒得香口。另外仲有各種酸酸甜甜既泰式汁醬點。當然唔少得泰國招牌菜冬陰公,味度唔比平時既泰國餐館差架。壽司質素就普通,但係刺身又出奇咁新鮮,而且款式選擇多。好岩帶唔食生野既爸爸媽媽老人家食。
呢間放題有別於其他放題,唔只日本菜,連泰式菜都好多選擇。
好似自助餐咁有沙津吧,各種湯品同熟食。
甜品除左雪糕,仲有好多其他選擇,岩哂多心既為食妹。
另外仲有各種酸酸甜甜既泰式汁醬點。
當然唔少得泰國招牌菜冬陰公,味度唔比平時既泰國餐館差架。
壽司質素就普通,但係刺身又出奇咁新鮮,而且款式選擇多。
好岩帶唔食生野既爸爸媽媽老人家食。
  • 刺身
2016-06-25 1435 瀏覽
環境感覺似大排檔,有D污糟,仲好多(最少好幾枱)大陸人,我响自助枱度俾個大陸婆娘撞開咗刺身唔算好新鮮。芝士年糕,average,剛炸起仲係脆。燒羊鞍,味道ok,唔un。炒菜,略為多油,不過味道係可以的。炒蜆,葱油雞唔入味,味道浮於表面。魚露燒蝦,外表睇係燶燶地,但除殼後冇乜燶,入味。壽司啲飯可以雪一雪先,有D暖。燒鯖魚,有D腥。泰式蝦餅,脆,夠彈牙。泰式魚餅,好多油,得層皮,唔多覺有魚肉。總括嚟講,因為用咗7:30前離座,二人同行一人半價優惠,平均每人$170連加一,價錢算合理,如果正價$199再加一就真係要考慮下。
刺身唔算好新鮮。
芝士年糕,average,剛炸起仲係脆。
燒羊鞍,味道ok,唔un。
炒菜,略為多油,不過味道係可以的。
炒蜆,葱油雞唔入味,味道浮於表面。
魚露燒蝦,外表睇係燶燶地,但除殼後冇乜燶,入味。
壽司啲飯可以雪一雪先,有D暖。
燒鯖魚,有D腥。
泰式蝦餅,脆,夠彈牙。
泰式魚餅,好多油,得層皮,唔多覺有魚肉。

芝士年糕,燒羊鞍,炒蜆
自取項目
2016-06-23
2016-06-20 6631 瀏覽
香港的放題店越開越多,以前說到放題總會想起旺角兆萬,但現在幾乎到每個地區也不難找到放題店了。朋友就發現了有間位於佐敦的放題店-日泰郎,除了有日食外,還有大量泰式小吃,一次就能滿足到兩個願望走進店內,人流也不少呢,部分前菜小食及飲品已放在場內顯眼位置,當中有大量沙津配料,迷你精緻的小甜品,而飲品方面除了有一般的汽水外,還有韓式飲料及啤酒坐下後,店員建議我們可多加$88把放題升級,即可冇限享用海膽燒法國鵝肝,五頭璣煮飽魚,北海道松葉蟹,加拿大即開黃金生蠔,炒珍寶帶子,日式蒜香燒和牛,吞拿魚腩刺身及澳洲紅!五頭璣煮鮑魚升級後的放題頓時變得矜貴多了,每次放題的頭盤由刺身變成了五頭璣煮鮑魚!鮑魚表面被染成淡啡色的,經煮過後入口帶微鹹,而且煮得夠腍入味,每人吃過兩隻後都表示要再來一盤海膽燒法國鵝肝海膽燒法國鵝肝同樣厲害,鵝肝被切成小份的,上方再放上一小片青瓜及海膽。兩者口感綿軟,入口先是感受到鵝肝的油香,然後是海膽的甘香,不過雖然每件份量不多,但多吃幾件還是會覺得有點膩北海道松葉蟹腳松葉蟹腳的賣相相對地沒有太過吸引,蟹腳不算太粗,所以內裡蟹肉不多,而且鹹度亦相對較高,建議可把蟹腳插在冰盆子上,賣相
五頭璣煮鮑魚

海膽燒法國鵝肝
[分數:7/10]
松葉蟹腳的賣相相對地沒有太過吸引,蟹腳不算太粗,所以內裡蟹肉不多,而且鹹度亦相對較高,建議可把蟹腳插在冰盆子上,賣相會吸引多了
加拿大即開黃金生蠔
[分數:8.5/10]
一般放題店所提供的生蠔,大多不是瘦弱非常,就是味道不夠新鮮。而這裡的生蠔大小中等,味道新鮮,不帶腥味,意外地平常少吃生蠔的朋友竟然也吃了數隻
日式蒜香燒和牛

[分數:8/10]
和牛切成一片片薄切再混入蒜片及蔥粒炒香,再配上少量醬汁,味道惹味非常。每片和牛也帶有些少許牛脂,所以細嚼下有著陣陣脂香,不過略嫌肉香有點被醬汁味蓋過了
刺身拼盤
[分數:8/10]
刺身同樣有不少選擇,有三文魚,甜蝦,北奇貝,八爪魚及虎蝦等...每款刺身同樣新鮮。尤其三文魚,切得厚厚的,入口富口感之餘,還肥美非常。另一款推介得就是大甜蝦刺身,蝦身鮮甜之餘,頭部還有不少甘香的蝦頭膏,令人回味
沙嗲串
[分數:8/10]
放題中的日食跟一般放題店相若,所以就不多介紹了。接下來就介紹一下這裡比較特別的泰式食品,先是沙嗲串,有雞肉及牛肉兩款,味道當然不及炭爐所燒,但沙嗲醬香而不辣,惹味非常
炒蜆
[分數:8/10]
炒蜆感覺蠻中式的,加入了蒜蓉豆豉及椒粒炒香。蜆肉不算太大,入口帶微辣,而且炒得入味,一隻接一隻地送進口裡,很快就把一整碟吃完了
炸蝦餅
[分數:8.5/10]
每次到泰國菜館必點的炸蝦餅在這裡同屬是任食項目,送到時蝦餅還是熱辣辣的,表面薄薄的一層脆皮,入口香脆,內裡則富爽彈口感,再沾上甜酸醬提味就更好吃了
馬拉盞炒通菜
[分數:8/10]
喜歡蔬菜類的朋見到馬拉盞炒通菜就最開心了,大大碟通菜有著翠綠的顏色,而且離遠而閒到陣陣馬拉盞的香氣。通菜入口爽脆,鹹度及油份同樣不會過高,愛吃蔬菜的朋友幾乎把一整碟都吃掉
燒豬頸肉
[分數:.7/10]
豬頸肉切得較為薄身,而表面則燒至略帶微焦,細嚼下豬頸肉散發著陣陣脂香,但感覺不會過膩,可惜美中不足的是由於豬頸肉切得過薄,導致口感不足
泰式生菜包
[分數:8.5/10]
從來未曾試過任食放題竟有提供生菜包,一小碗的肉碎就有配上大量的生菜片,生菜嫩綠之餘還切得相當整齊。而肉碎就混入了辣椒及香料,不過跟生菜同吃時,略嫌味較淡太淡,入口只帶微辣,若果可以再濃味一點就更好了
[分數:7/10]
最後,甜品方面則以自助形式,自己到雪櫃揀選。當中有朱古力撻,芝士蛋糕,奶凍及布甸等...而我就選了當中的4款一試,4款當中我最喜歡的就是朱古力撻,朱古力夠軟滑之餘味道亦夠香濃,不過撻皮的口感一般。而其他3款甜品的味道則不算突出,於甜品方面仍有進步空間

日泰郎放題料理 (佐敦)
佐敦白加士街66號新寶廣場7樓全層
以上消費:$ 1360
味道:8/10
環境:7/10
服務:7.5/10
衛生:7/10
抵食:7.5/10

2016-06-18 1304 瀏覽
老老竇竇,唔係Openrice搞咩和風祭campaign真係唔會留意到度呢間嘢,本住一試既心態,帶朋友黎食生日飯,一早係Table Map訂座,準時去到睇住個店員highlight我個booking我個Table Map都可以show缺席 ,我唔知係Openrice問題定間嘢既問題啦!已send enquiry比Openrice反映,但未有回覆。anyway,未發現「被缺席」前,我已經對呢間嘢印象好差。 因為首先,落單上菜,啲食物好唔新鮮,刺身完全無encore既意慾。 三文魚無鮮味(其實成盤都無)、帶子好腥、其他都幾大雪氣... 不過熟食帶子正常啲、青口都可以,但多春魚首先好似魚苗咁細,其次燒到乾柴咁,bad! 海膽花之戀腥到喊,極唔新鮮 ;鵝肝帶子都好腥。鰻魚一般。雞翼又係煎得太乾,雖然味道不錯,但口感好差。 魷魚鬚更加啦...每款壽司都無新鮮既感覺...非常一般,坦白講,食爭鮮仲鮮啲。特登黎食日泰放題,但叫左幾款咖喱無黎,生蝦刺身又要再催先黎。泰式燒蝦更加追左至少5次 !追到口臭!天婦羅唔知用咩油炸,一陣火水味... 全場只能讚佢有韓式飲品

海膽花之戀腥到喊,極唔新鮮
;鵝肝帶子都好腥。鰻魚一般。
雞翼又係煎得太乾,雖然味道不錯,但口感好差。

魷魚鬚更加啦...
!追到口臭!
天婦羅唔知用咩油炸,一陣火水味...
全場只能讚佢有韓式飲品...
為左證明我有出席到,擺埋張單上黎,希望快D有回應!
2016-06-10
慶祝紀念
生日
用餐優惠
優惠券
2016-06-16 1147 瀏覽
呢到啲野全部唔掂,剌身係間日式放題既靈魂,佢啲剌身梅梅爛爛咁!好差!如圖,鮑片唔知擺左幾耐,有陣叔味,虎蝦都唔爽口,仲要係唔夠凍既,好失望!食食下仲見到塊三文魚有達黑色野係到,完全無胃口!呢個赤蝦剌身真係世界級,啲蝦腸又唔挑,仲要飛晒出黎,見到都反胃!我入座時間係6:00正,到走果時都係半場客都無!唔明點解可以hea到咁!豬頸肉!如圖!睇圖都見到佢又乾又鞋咁!以上三碟野都是十分乾,十分難咬!而且店員都十分無禮貌!有位男店員竟然在我在手機打字既時候,在我身旁灣低身睇我手機!十分唔尊重人!原先仲見到openrice咁多好評會唔差!世都估唔到會咁差!可能係我咁岩黑仔掛!絕對無下次!!!

豬頸肉!如圖!睇圖都見到佢又乾又鞋咁!

以上三碟野都是十分乾,十分難咬!
而且店員都十分無禮貌!

絕對無下次!!!
2016-05-29 1326 瀏覽
今日幫朋友慶祝生日,因為聽人講佐敦有個放題幾特別,於是就去左試下,之前已經一直想食放題,但係一直都約唔到人去,而家終於有人約到緊係即刻食喇。一入去就感覺到舒適嘅感覺,地方俾人感覺都算寬敞。仲要望埋個街景,真係好吸引架生蠔呢個絕對值得一試架,生蠔非常之咁肥美,感覺好鮮味,都係第一次咁樣係放題咁樣任食生蠔。鮑魚你無睇錯只要你肯加小小錢(88蚊),你就可以任食飽架喇 ,而且呢度嘅飽魚好有口感,又唔會太咸,都係第一次咁樣任食刺身呢度嘅刺身真係幾豐富下,有咩都有啲,就連虎蝦都有,虎蝦係我最鐘意食嘅野黎,呢度嘅虎蝦大大隻仲幾鮮甜甜品呢度嘅甜品種類唔算小,而且仲有好多唔同類型嘅TIM。食左咁多真係令人驚喜,下次都要同其他人黎先得。
生蠔
鮑魚
刺身
甜品
呢度嘅甜品種類唔算小,而且仲有好多唔同類型嘅TIM。
食左咁多真係令人驚喜,下次都要同其他人黎先得。
2016-05-26 1188 瀏覽
平時日式放題就食得多,但日式mix泰式就真係未見過,重點係價錢唔貴,想召集成班朋友齊齊食都無難度。強烈建議加錢升級,lv會大大提升。出面有自助小食區。仲有湯品。小食揀左泰式鳳爪,辣到不得了,但入口好爽脆。隔離是胡椒豬肚,非常暖胃,全晚共飲三碗!創作壽司都偏向細粒,但味道不錯,細細件可以試多幾樣。冬陰公用料超多,除左蝦之外,仲配上大量香料,又酸又辣好正!生蠔好大隻好新鮮,入口爽甜,encore四轉先夠喉!鮑魚我唔太喜歡,所以交由朋友解決,結果佢一人獨食10隻,睇黎應該都唔錯。刺身大部份都厚切,食落啖啖肉,而且新鮮甘甜,特別係帶子最好味。小炒和平時食的差不多。大讚炒蜆,鑊氣十足,食落濃味之餘唔覺有沙。蟹腳都唔差,肉質算彈牙,不過個人覺得少少偏鹹。炒帶子等左半個鐘以上,不過真心好味大推介,炒得香口不油膩,帶子厚肉又彈牙,好好味!
強烈建議加錢升級,lv會大大提升。
出面有自助小食區。
仲有湯品。
創作壽司都偏向細粒,但味道不錯,細細件可以試多幾樣。
冬陰公用料超多,除左蝦之外,仲配上大量香料,又酸又辣好正!
小炒和平時食的差不多。
大讚炒蜆,鑊氣十足,食落濃味之餘唔覺有沙。
蟹腳都唔差,肉質算彈牙,不過個人覺得少少偏鹹。