2024-04-21
呢日行完杏花新城outlet,諗住求其喺附近食lunch,喺商場睇水牌有咩好食,屋企人見到日牛就話好耐無食火鍋放題咁就決定食呢間啦入座前職員叫我地揀咗食邊個餐同湯底先,我地揀咗最平嘅日牛$128/1人,湯底方面呢度係1人1鍋,我揀咗胡椒和牛清湯屋企人就揀咗生薑柚子雞湯☺️入座後就出去自助區攞野食,自助區有火鍋配料,醬汁,飲品同甜品我地個set係可以揀澳洲穀飼牛+豬肩肉+ 雞腿肉,我地打邊爐對雞肉麻麻地所以我地無叫到,我地主力食牛同豬,畢竟我地係叫最平嘅套餐所以牛嘅質素尚可接受,豬就比想像中好少少,胡椒和牛清湯有淡淡胡椒味,而生薑柚子雞湯亦只有淡淡柚子味食到飽飽地就食雪糕啦,我覺得成餐飯最好食就係佢地個雪糕😂有原味乳酪,富士蘋果味&混合可以揀…原味乳酪味道夠酸👍🏻👍🏻富士蘋果味仲正😍😍😍食落聞落都充滿香濃蘋果味