2024-09-03
雖然奧運已經過咗,但係我仲係好熱衷睇運動比賽🤣 知道2024亞洲公開花樣滑冰錦標賽9⽉2⾄5⽇係九龍灣MegaBox舉行,即刻要去睇吓😎 一排冇嚟發現呢度又多咗一啲新餐廳,最特別嘅就係有一間日本涮涮鍋過江龍,旬彩火鍋,環境好大好舒適,睇完比賽入去試吓🫶🏻 🌟 旬彩春夏限定 $398/位 放題晚市火鍋 120分鐘(包括美國精選牛肉、美國牛板腱、美國SRF極黑牛、日本黑毛和牛、西班牙栗豚及多款壽司任食)呢個係最高級嘅😎 性價比都唔錯,120分鐘好足夠🫶🏻 🍲首先要揀咗湯底先,係一人一鍋,我哋揀咗壽喜燒同香港限定湯底,柚子貝柱鍋😎 呢度嘅湯底偏淡,清清地唔會蓋過肉味,唔錯🫶🏻 🥩叫得呢個餐梗係要瘋狂叫佢嘅日本黑毛和牛啦😎 日本黑毛和牛真係好靚,油花靚,淥幾秒已經食得,入口非常軟嫩,但係又唔會好肥,非常推介🫶🏻 叫多幾碟已經回本🤣 🥩另一個推介嘅肉係美國S R F極黑牛,呢一款又係好好食,味道好濃郁,比日本黑毛和牛更有咬口,又係勁encore🤣 🥩另外驚喜位係西班牙栗豚😍 估唔到一啲都唔比牛肉差喎,入口軟嫩,肉質鮮甜,唔食牛嘅朋友呢個勁推介🫶🏻🦐海鮮嘅話,呢度選擇就真係唔算多,除咗蜆之外,其他
🌟 旬彩春夏限定 $398/位 放題晚市火鍋 120分鐘
呢個係最高級嘅😎 性價比都唔錯,120分鐘好足夠🫶🏻
🦐海鮮嘅話,呢度選擇就真係唔算多,除咗蜆之外,其他都要再另加錢😆 不過都OK嘅,佢嘅肉選擇夠晒多😌
🍣另外一樣比較特別嘅就係壽司任點任食,試過幾樣都唔錯🫶🏻 推薦佢嘅三文魚同埋鰻魚壽司🥰
🥬自助區款式選擇多,蔬菜好多款,全部都好新鮮✌️ 丸類豆腐等等都好足夠🫶🏻
🍦🧃自助區有多款雪糕飲品,另外都有特別啲嘅日韓甜品可以用QR code落單,我哋叫咗兩款韓式嘅雪糕,都唔錯喎🥰
呢間主打嘅肉類真係唔錯,如果鍾意食牛肉嘅,真係可以試吓最高級呢一個餐,日本黑毛和牛好推薦🫶🏻 環境好舒適,下次再約埋一班朋友嚟🫶🏻🫶🏻