2023-04-20
星期六只係返半日工,但已急不及待快啲收工🤭因為一早已同好同事plan左收工去睇戲🎬未夠鐘睇戲就先去醫肚,好同事就帶我去明記潮鍋打個lunch邊邊😋食店好闊落,而且每張抬都好大張,放所有火鍋料都好夠位放👍🏻我地點左呢個午市特惠商務套餐,抵食之餘仲好飽😝套餐可以揀指定湯底,有海鮮食材就揀個提鮮既南瓜雞湯😋😋湯底來到再滾熱之後,我地先飲啖湯底,真係不得了😍好香濃南瓜味,甜得來好鮮味👍🏻之後火鍋料都陸續來到,侍應將海鮮盆送來時,我地真係嘩左一聲😍首先很足料👍🏻而且啲蝦既腳仔仲郁緊😅而且兩隻鮑魚大大隻,亦都好生猛係咁郁🤣我哋先將所有海鮮放落湯底滾左先,咁就可以令湯底更加提鮮🤤🤤海鮮盆食材一啲都唔hea, 不但新鮮,亦都好大隻👍🏻鮑魚有成隻手板size,而且好彈牙😋青口滾完都唔會縮到好細隻👍🏻我地食到津津有味🤭海鮮盆仲有龍躉肉及鮮魷片,鮮甜爽口👍🏻另外仲有安格斯牛肉、豚肉及潮州丸,而我地呢啲眼闊頭窄既為食鬼,再加幾款火鍋料,淮山片、炸午餐肉、芝士腸及雲吞王😋😋特別要推介炸午餐肉,佢地完全唔孤寒,因為每塊都勁厚切😍因為係已炸好,所以熱辣辣好香口🤤另外勁推介雲吞王,呢個係即叫即包,而且仲要好大粒,而每
食店好闊落,而且每張抬都好大張,放所有火鍋料都好夠位放👍🏻
另外勁推介雲吞王,呢個係即叫即包,而且仲要好大粒,而每粒入面既餡料非常足料,入面係有兩隻蝦架,超滿足😋😋