2022-08-14 444 瀏覽
本身成日有幫襯開,近一兩次發現鬆餅同麻薯波波有焗唔熟嘅情況,好大陣麵粉味,而且賣得頗貴,非常失望🥲🥲,加上麵包櫃長期打開,店舖內人流比較密集,有少少擔心衛生問題
2022-08-05 352 瀏覽
呢度嘅布甸蛋撻都輕咗一排✨熱辣辣 新鮮出爐食 真係超級好食😋曲奇皮好酥脆 牛油味重好濃郁🧈蛋漿雞蛋同奶味都好香 口感又嫩滑🥚🥛面頭仲有一層脆卜卜嘅焦糖 真係好正呀 大大個好滿足❤️
2022-08-02 337 瀏覽
🍳星味坊⭐布甸蛋撻  ($12)我去咗深水埗分店, 一去到條隊有少少嚇親我, 因為佢已經分開左畀錢同埋排隊買蛋撻兩條隊, 但係兩條都係超級長嘅, 我諗加加埋埋我哋買個蛋撻都用咗成半個鐘。味道黎講我覺得不過不失, 食落係一個可能巨型少少嘅蛋撻, 的確係落左好多蛋, 但係要用半個鐘呢排嘅話, 我就覺得唔係好值得啦。Address:#food #foodie #foodhk #foodiehk #元朗 #美食 #元朗美食  #深水埗 #深水埗美食 #hkrestaurant #hongkong #foodlover #香港
🍳星味坊

⭐布甸蛋撻  ($12)

Address:

2022-08-02 318 瀏覽
早排睇ig 見好多人推介長沙灣依間餅店嘅巨大布甸蛋撻一直都好想試,咁啱平日下午經過見得幾個人排隊,即刻買嚟試試😋 店員提醒買蛋撻要先俾錢,再排隊拎蛋撻。布甸蛋撻($12)蛋撻新鮮出爐,15分鐘拎到返屋企仲熱熱地。一拎出嚟聞到好香,留意要小心托住個底,差啲穿咗🫣 布甸表面有少少焦燶,個布甸蛋味唔太濃,亦無咩香味。味道普通蛋撻嘅蛋無太大分別,只係嫩滑少少。撻皮曲奇皮,因為做到好薄,所以好鬆化。 同普通曲奇皮蛋撻比較,味道無太大分別,只係個size大咗50%,個撻皮薄咗30%。如果要排15分鐘以上,我就覺得唔太值得🙈咁啱行過撞正出爐嘅就試吓啦😂

布甸蛋撻($12)
5 分鐘 (堂食)
如題鍾意牛角嘅一定要試!上次食蕃茄味好正今次特登過去幫襯無晒唯有食原味外層香脆,層次分明優秀~不過鍾意bagel嘅可以唔使行入去喱間有叫貝果嘅圓圈形麵包但無Bagel🤡就係咁~有機會試拿破倫~話晒都係層次嘢希望唔會好似貝果咁形同虛設😂
如題
鍾意牛角嘅一定要試!
上次食蕃茄味好正
今次特登過去幫襯
無晒唯有食原味

外層香脆,層次分明
優秀~

不過鍾意bagel嘅可以唔使行入去
喱間有叫貝果嘅圓圈形麵包但無Bagel🤡
就係咁~

有機會試拿破倫~
話晒都係層次嘢
希望唔會好似貝果咁形同虛設😂
2022-08-01
  • 蕃茄味牛角酥
2022-07-20 367 瀏覽
又係同事請我食嘅都甩(感謝)雖然仲未使曬所有口味,但係都有信心可以斷定花生應該係最好食嘅一個。首先不得不提及花生醬多到湧出嚟,足厚!好似台式搽toast麵包咁其次就係花生粒粒有咬口,因為花生醬夠多,完全掩蓋咗花生碎「銀牙」。而且,花生即是濕咗都好,花生醬嘅浸腍下完全唔會覺所以我先至話隱惡揚善麵包密度夠高度,定得住個花生醬嘅重量。同事前日買,放雪櫃一日半,直到今早我喺雪櫃拎出嚟都依然食落去好新鮮仲諗緊會唔會使其他口味,因為我都好肯定你一個係最好食

又係同事請我食嘅都甩(感謝

其次就係花生粒粒有咬口
,因為花生醬夠多,完全掩蓋咗花生碎「銀牙」。
而且,花生即是濕咗都好,花生醬嘅浸腍下完全唔會覺
所以我先至話
隱惡揚善

麵包密度夠高度,定得住個花生醬嘅重量。

仲諗緊會唔會使其他口味,因為我都好肯定你一個係最好食
2022-07-16 253 瀏覽
這間麵包店開左一段時間,成日都想試,最近見到有布甸蛋撻,好多人排隊,好想試,好吸引,今天有機會,就買了半打試下,坐了一程巴士後。蛋撻仲熱的,個盒係長形的,有六個小孔排氣,咁蛋撻就唔會有水氣啦。急不及待要試下,一打開個盒就聞到好香,蛋撻好大個又好厚身,表面有少少焗燶帶金黃色的,出面是牛油皮的,入面是布甸蛋,食一啖先,真的好味喎,蛋又香又夠滑,又唔會很甜及好漏。食一個真是好滿足。入面的蛋好滑的,用焗爐焗熱之後食仲正。

入面的蛋好滑的,用焗爐焗熱之後食仲正。
2022-07-03
2022-07-15 319 瀏覽
見到呢間店喺唔同地方出post推介自己蛋撻,特登行到去門市非繁忙時間一隻蛋撻都冇,但係明明有兩大盤擺咗喺度,佢話有人訂咗喎。但其實打開門口做生意,也要預有人訂也應預有人walkin!大熱天時特登行到去一隻蛋撻都唔賣俾你。買唔到仲送門市職員態度差,黑口黑面,好似你無打黎訂係錯。見到有張order成7:30先要六隻蛋撻都要留,我2:30親身到實體店就反而一隻都買唔到。其實佢計都無計過人哋共留左幾多蛋撻,兩三底係咪剛好買得晒。一嘢就話無。如果只接受電話預訂,就不如轉做網購啦,不宜做地舖。無所謂嘅,keep住咁做生意方式和態度,好食到曉飛都係假,遲早啲人會唾棄。

2022-07-15
15 分鐘 (外賣自取)
前一晚無意中係Youtube見到呢間麵包店嘅影片,即刻諗起中意食蛋撻嘅妹妹,加上小店離自己工作地點好近,第二日收工就買嚟試😏。同事話每日LUNCH TIME都會見到有人排隊😯,聽聞好出名,但從未食過;聽完佢地咁講,令我更加期待🤔。平日5:40左右到達小店,當時人流唔多,唔駛排隊,而且門口已經放左兩盤蛋撻。先入店內買飛,然後到門口以飛拎撻。我覺得自己好好彩😀,唔係遇到啱啱出爐嘅蛋撻,因為我見好多人話個撻太熱,出好多倒汗水,令個撻皮軟左omg…. 由於我要坐個幾鐘車先番到屋企,所以買左3個 (3個以上先有盒)。拎上手果陣,個盒仲熱熱地,撻香由個盒窿飄出嚟🤤。招牌人氣布甸蛋撻 @$12番到屋企急不及待打開佢🙉,嘩!!! 真係好大隻,足足有我一隻手掌心咁大!! 😲布甸蛋漿有1吋厚,而且好滑、有蛋味、唔係好甜,甜度比一般包店低好多(我中意😏),質感似係食緊法式焦糖燉蛋走焦糖嘅feel,自己食完一個已經好感滿足😌。撻皮做得幾薄,唔會好硬,入口仲有少少鬆化感,牛油味都有少少。如果係蛋撻愛好者,可能會對呢款布甸撻有少少失望,因為佢似燉蛋多過似蛋撻,蛋漿較厚、較實、甜度較低、蛋味弱少少。

招牌人氣布甸蛋撻 @$12

2022-07-13
2022-07-12 277 瀏覽
同事請食donuts拎上手厚實,有重量實的的。咬落去冬甩嘅飽位置雖然唔似麻薯咁煙韌,但都好肯定製餅師父無偷工減料,係一個絕對食得飽你嘅都甩下午茶份量。朱古力係某O牌子,最初以為係仿品,食落去係真正O牌,唔係廚師自己整嘅朱古力餅扮曬嘢,依家呢個時候咁有良心嘅麵包鋪真係少之又少驚喜中嘅驚喜,係朱古力餅乾脆,完全冇潮濕 整體味到唔會太甜朱古力嘅微苦味再加埋牛油香中淡咗麵包嘅砂糖味道,下次我要所有口味都打包就先
同事請食donuts

拎上手厚實,有重量實的的。

驚喜中嘅驚喜,係朱古力餅乾脆,完全冇潮濕

整體味到唔會太甜

2022-07-12 274 瀏覽
呢排好興布甸__,呢個係目前為止食過最好食嘅布甸__🤤! <布甸蛋撻> 💰$12首先,手掌咁大嘅蛋撻,只係$12真係冇嘢講……食半隻已經開始feel到dddd飽飽地😂佢係平時蛋撻嘅曲奇皮,一出爐就秒速俾人買晒,所以熱辣辣好新鮮好好食🍪🫶🏻入面嘅布甸好有驚喜,超級滑,口感偏向creamy,似法式燉蛋🥹仲要都個布甸幾厚,咁平仲竟然有呢個質素真係不得了!!難怪有咁多人排隊👍🏻 食落真係唔止$12呢個價!!就咁食佢個布甸都抵✨回頭率:🐣🐣🐣🐣🐣/5幸福感:🐣🐣🐣🐣/5飽肚感:🐣🐣🐣🐣/5性價比:🐣🐣🐣🐣🐣/5不專業評分:9.5/10👉🏻簡而精咁形容:抵到爛🤩極度懷疑標錯價!-
呢排好興布甸__,呢個係目前為止食過最好食嘅布甸__🤤!
<布甸蛋撻> 💰$12

首先,手掌咁大嘅蛋撻,只係$12真係冇嘢講……
食半隻已經開始feel到dddd飽飽地😂

回頭率:🐣🐣🐣🐣🐣/5
幸福感:🐣🐣🐣🐣/5
飽肚感:🐣🐣🐣🐣/5
性價比:🐣🐣🐣🐣🐣/5
不專業評分:9.5/10
👉🏻簡而精咁形容:抵到爛🤩極度懷疑標錯價!
15 分鐘 (外賣自取)
  • 布甸蛋撻
2022-07-11 208 瀏覽
布甸蛋撻 $12 今次專登去 原本要等好耐 ⏱30-45 mins 不過好彩有好心人讓左一個俾我👩🏻等我唔使排咁耐🥳❤️布甸蛋撻都算幾大個 🙆🏼不過冇想像中咁好食😴🤧餅底有d 過厚🤔 餅底似曲奇餅🍪成個布甸蛋撻俾我感覺只係大個d嘅蛋撻 🥶不過唔係話唔好食 👀可能我期望有啲過高 覺得唔值得等咁耐 🕰特登去食🚶🏽🚶🏿‍♀️ 不過都可以一試🙆🏼‍♀️回頭度:🌟🌟好味程度: 🌟🌟=======================
布甸蛋撻 $12

回頭度:🌟🌟
好味程度: 🌟🌟
=======================
2022-07-04 163 瀏覽
之前朋友已經推介我試下長沙灣有一間麵包店,近期大排長龍買布甸蛋撻,剛巧路過這間鋪頭, 見新鮮出爐熱辣辣,又不用排隊就可以買到,就即刻買了4個回家同屋企人分享布甸蛋撻蛋撻外型高身,曲奇餅皮夠厚,表面有少少焦糖,外脆內嫩,蛋香味適中,唔會太甜*這裏是先比錢取飛才排隊拎蛋撻
*這裏是先比錢取飛才排隊拎蛋撻
2022-06-20
2022-07-02 175 瀏覽
最近跟排隊非常有緣🤣 繼上次排了2小時的Hemma巴斯克芝士蛋糕,這次到了長沙灣,嚐嚐最近人氣爆燈的星味坊布甸蛋撻😋 可能是因為假期的關係,排隊的人龍長達三個舖位,店員的指示不算清晰,已經付費的顧客跟未付費的顧客都排到同一條隊去,最後引起罵戰,希望店家能改善一下吧😅 排了差不多一小時,終於輪到我了~🐣布甸蛋撻($12/個)巨型蛋撻剛出爐漲鼓鼓的很好看,帶到家裡吃還是帶微暖的~ 牛油皮鬆化不過厚,裡面全都是超厚的烘蛋,烘蛋嫩滑而且充滿蛋甜香,每一口都大滿足🤩 建議買完之後1-2小時內享用,要不然蛋撻的蒸氣就會將牛油皮弄濕了🙈

🐣布甸蛋撻($12/個)
  • 布甸蛋撻
2022-06-29 283 瀏覽
之前睇網上介紹,影出來話哩間餅店蛋撻要排長龍,日賣過千,再系openrice search下,原來剛剛系元朗開左分店添,咁應該吾會差得去邊。今日下午2點半去到,街坊餅店來講有咁多人都幾好。買蛋撻要先比錢,然後排隊,我前面只有兩個人,好快就有。- 應該剛剛出爐,真系超熱,摟到返屋企都好熱,正。- 餅盒白色幾吸睛,送禮都OK- 外皮系曲奇餅,好好好鬆,所以摟起要好小心,吾系一定爛,或者用匙食案情D,食落味道好香- 本來話蛋系布甸,我就吾多想買,但食落同普通蛋撻的蛋有80%似,無問題,蛋好滑好香。- 同出名的新華比較,哩間 - 比較大大約15% - 價錢比較貴 - 蛋比較滑 - 用曲奇餅皮,新華系難做的酥皮。 - 包裝比較靚。(但起碼買三個至有盒咖,買一個要非常小心爛) - 禮貌比較好, - 衛生好好多。

- 應該剛剛出爐,真系超熱,摟到返屋企都好熱,正。
- 餅盒白色幾吸睛,送禮都OK
- 同出名的新華比較,哩間
- 比較大大約15%
- 價錢比較貴
- 蛋比較滑
- 用曲奇餅皮,新華系難做的酥皮。
- 禮貌比較好,
- 衛生好好多。

2022-06-29
3 分鐘 (堂食)