2023-06-18 256 瀏覽
開完會成個人散晒去咗大埔嘅Starbucks,叫左杯中杯嘅latte。我要話呢杯咖啡幫我提提神,真係唔錯,味道濃郁而且唔太甜。個店嘅效率都好快,等嘅時間唔會太長。總括黎講,呢度嘅latte係我平日必飲的
開完會成個人散晒
2020-08-14 737 瀏覽
已經好耐唔敢去呢間星巴克,原因係熱死人,以為冷氣會有改善,點知又係可以坐喺到食都熱到出哂汗,以為自己怕熱,原來真係好熱,見到其他枱既人都係係到抹汗,可想而知,好彩又係我一直會帶把風扇仔袋住。👏👏👏👏————-一早就忙到七彩,location係呢到,而家太肚餓要食D嘢😅去親星巴克大多數都係飲莫加咖啡☕️⋯⋯唔知點解😜😜可能習慣成自然味道比之前無咁甜,依然係好味道⋯⋯但係冷氣又係依舊......熱死人😅😅😅—————🐔雞批——-味道都算不算,焗熱咗食落都好香脆既,不過以後如果再經過呢到,真係熱怕怕😂😂—————開心🥳⋯⋯唔係咁簡單😂😂😜😜

————-
去親星巴克大多數都係飲莫加咖啡☕️⋯⋯
唔知點解😜😜
可能習慣成自然
味道比之前無咁甜,依然係好味道⋯⋯
但係冷氣又係依舊......熱死人😅😅😅
—————

—————
開心🥳⋯⋯唔係咁簡單😂😂😜😜
2020-08-09 276 瀏覽
平時返工因為貪時間趕急所以都會去食麥記而且又貪佢夠平不過今日返工見仲有大把時間所以今次我就選擇咗去Starbucks嗰度慢慢享受返個早餐,估唔到撞正Starbucks 20周年推出左個早餐套餐優惠。今次有三款麵包選擇包括有雞沙律芝士火腿芝士同埋碎蛋沙律,我自己今次就選擇咗火腿芝士,飲品方面可以選擇美式咖啡或者茶我就選咗美式咖啡,個店員話可以加$4幫我加大杯飲品,埋單都只係$33真係好抵食啊!而且個麵包仲可以幫我加返熱tim。今次呢個早餐真係平價之選值得推介。

今次呢個早餐真係平價之選值得推介。
2019-06-20 278 瀏覽
忙完自己的工作,約左朋友係呢區食晚飯,但又未到晚飯時間,做乜好,當然係飲杯咖啡,港鐵站出口,又方便又好free的感覺。不過呢到D冷氣好唔掂,熱到想死,究竟係港鐵問題定星巴克問題😅😨😨😨😨叫反我喜歡飲的其中一款棒子咖啡須然味道係好飲,但就不及我平日去開的P字頭果間好飲,棒子味道唔夠濃厚,總係差小小😅😅😅不過好熱唔多覺有冷氣果種感覺就好大鑊,好彩我自己有把私人風扇一路吹住一路hea時間,真係...........😅😅😅😅😅😅希望可以改善一下D冷氣設備😰😰😰😰
叫反我喜歡飲的其中一款棒子咖啡
希望可以改善一下D冷氣設備😰😰😰😰
2017-08-05 609 瀏覽
見到個杯,未飲都心情靚晒!有時,店員嘅服務就佔左餐飲經歷嘅一大部份。喺Starbucks叫杯咖啡自己坐埋一邊飲本來就冇乜服務可言,不過店員花點心思,就令我繁忙嘅一日有個好開始👍
2017-08-05
2017-03-27 433 瀏覽
<Starbucks>💚綠茶紅豆鬆餅($19)❤️紅莓香橙士干餅($19)▪️一口氣食兩件會不會太大食😻🙋🏻終於都比我買到佢la🍵綠茶鬆餅!之前2次特登去買都無😣其實我覺得starbuck d cake質素都ok架,都幾大件,抵坐下嘆下,好過某d cafe賣$4~50一件甜點🤔👉🏾其實我好想知點樣可以烤個鬆餅可以長得咁大高爆得咁大,我整個d爆得好內斂🙊🙎🏻每次食鬆餅都會抉擇食傳統藍莓味定新口味,因為藍莓鬆餅表面個層奶油酥脆粒好吸引好好食😂有時好羨慕d無選擇困難嘅人,獨孤一味就5洗諗咁多🙈👉🏾本身諗住翻熱食,凍左嘅鬆餅質地會偏紮實同乾,但咁啱個焗爐壞左,話得微波爐😰微波爐點焗得翻脆個面wo😩最後我選擇就咁食就算。👉🏾所以我都打定心理準備個質素會差d😌🌸食落有淡淡綠茶嘅清香,表面d紅豆粒硬硬地幾有𡁻口😁凍左表面偏紮硬,內裡都算鬆軟,但乾身左d。👉🏾第一次食個時發現中間有蜜紅豆蓉覺得好驚喜👀甜蜜蜜,質地厚稠。▫️🍓士干餅係為左湊夠優惠卷個金額 額外搭單買,平時只會食草莓士干餅,因為有果肉係入面,酸酸甜甜好食😋!👉🏾紅莓香橙🍊應該係新味,之前食過聖誕版淨紅莓味,勁普通,入面又無果醬,
<Starbucks>
💚綠茶紅豆鬆餅($19)
❤️紅莓香橙士干餅($19)
▪️一口氣食兩件會不會太大食😻
👉🏾所以我都打定心理準備個質素會差d😌
▫️
👉🏾紅莓香橙🍊應該係新味,之前食過聖誕版淨紅莓味,勁普通,入面又無果醬,得表面少少莓乾。
👉🏾凍食嘅Scone真係無乜期望,但一食個口感超鬆脆😍我諗應該係啱啱焗完冷卻左一陣而已。
👉🏾中間厚嘅部分好鬆化,平時食scone會覺得有d滯同乾,但依個口感有d似蛋糕🙊我覺得口感仲正過個鬆餅😋😋😋
👉🏾我麻麻地朱古力,但表面層白朱古力幾重料,厚到結左成塊脆皮😻啖啖奶香配上帶一點酸嘅紅莓乾,好match,仲就d合桃碎😼增加香脆口感。
👉🏾內裡有d橙皮碎,食食下會滲出一絲橙香,但份量偏少😅
#wwhkfood #uhkfood #hkfoodies #wwhkfood #hkig #hkeat #hkfood #hkfoodie #hkfoodie #foodie #foodies #foodiehk #foodieshk #instafood #foodielife #food #foodstagram #foodlover #starbucks #muffins #scones
2016-09-25 336 瀏覽
得知有伯爵茶蛋糕,心思思想試一試,但每次放工都是賣完,這次終於試了蛋糕有淡淡的茶味,忌廉也不算甜~但略嫌蛋糕不夠鬆軟,有點點失望~但我還是會再買來吃另外,試了這個西柚蜂蜜紅茶,真的不錯哦,可能蜂蜜中和了西柚的酸,沒有想像的酸很清新
蛋糕有淡淡的茶味,忌廉也不算甜~
但略嫌蛋糕不夠鬆軟,有點點失望~
但我還是會再買來吃
很清新

2016-09-24
外賣自取
$64 (其他)
2013-07-18 276 瀏覽
Starbucks推出新產品,雖然不算特別!本身已經有抹茶及朱古力飲品系列,只是轉轉新意思,加入新配料白朱古力布丁,又成為新產品推出市面。鍾情抹茶的小妹當然揀上抹茶味道。正直下午4時,人客不算多,見他們優哉游哉好不自在,有些客人在看雜誌、有些在玩手機、有些有傾談、有些在上網,不過小妹並沒有時間坐下與他們分享時光,買完便拿著離開。點了小裝的(白朱古力布丁抹茶忌廉口味$37),走甜...男店員即刻stop小妹,無得走甜喎...他說明抹茶本身已甜,所以小妹繼續講落去,你只要唔好額外加糖水,另外還要脫脂奶同少忌廉,不消一會時間就完成了。顏色一層白、一層綠、再一層白,頗有環保氣息,喝下去...甜度:5粒星,甜到震騰騰,抹茶味已經喝不到,反而喝到加了忌廉和甜甜的奶味,再加上白朱古力布丁濃郁的味道,除非真的超愛甜品人士,否則走了甜都甜得這麽厲害,小妹真的怕怕了!

2013-07-09 210 瀏覽
經典意式肉丸焗鍋 ($38)通常係食開西蘭花焗鍋嘅,不過唔知點解一時有一時冇,好似話收納有D問題,可能因為咁不如唔好再出吧?今次都係第一次食呢個<經典意式肉丸焗鍋>,袋裝的肉丸放入焗鍋加熱,碟邊放置一件麥麵包,可惜麵包又腍又韌,不過都係For你點汁同食,咁就好食嘅,因為呢個茄汁連同芝士、香草同煮,好香濃好味,肉丸也大粒,足有7~8粒,女仔食完都夠飽肚。芝腿脆多 Croque Monsieur ($18)其實見到呢件多士賣$18真係覺得貴,可是想食野又冇其他選擇之下,唯有貴都試一下吧,還惦未食過Starbucks出品的<芝腿脆多>。店員翻熱後的多士,面層沾滿的芝士變得脆口,芝士有少少咸,原來都幾好食,不過食完真係有D罪惡感,食到尾都有一點點膩!芝心煙肉洋蔥蛋糕 ($19)Starbucks好似係第一次出咸蛋糕?其實台灣等地好耐之前已經出過,我就一直都想試吓究竟係乜味架?終於等到推出啦,第一日推出已經去買來試喇,質感原來係實的的唔係軟嘅,外圍的邊位有D硬身添,冇蛋味又唔似蛋糕又唔係包,餡料有粒粒車打芝士,煙肉份量啱啱好,唔會覺得好肥,不過都係唔知食緊乜咁,都OK啦。香草煙肉蛋意大利包 ($
經典意式肉丸焗鍋 ($38)

經典意式肉丸焗鍋 ($38)
芝腿脆多 Croque Monsieur ($18)

芝腿脆多 Croque Monsieur ($18)
芝心煙肉洋蔥蛋糕 ($19)
芝心煙肉洋蔥蛋糕 ($19)
香草煙肉蛋意大利包 ($22)

一定要叫店員烘焗熱D,咁包面脆口D會好食D,煎蛋似足麥當當的"煙肉蛋漢堡",蛋白厚厚的仲有香草粉溝沙律醬言味,煙肉薄薄的切條狀,少少咸,味道適中喇,包中也有紅椒絲及青椒,整體都幾唔錯。
香草煙肉蛋意大利包 ($22)
2013-07-07
  • 芝腿脆多
  • 香草煙肉蛋意大利包
  • 經典意式肉丸焗鍋
2011-11-24 100 瀏覽
是日約了外父出旺角辦點事情, 我就先行去到火車站. 可是時候尚早, 說了在美心等, 可是又要上樓梯上上落落. 不如我就留在車站大堂, 一樣是邊飲野邊等, 不過地點改變為大堂的星巴克.去星巴克, 為的當然是一杯咖啡. 而latte就是我的常規選擇.人流不多的星巴克, 總是會沖出好味道的咖啡來, 這一家咖啡店, 於10點多呢一個時段, 的確人流不多. 人流不多時, 咖啡師是特別有心機去沖調的. 此咖啡雖好, 入口順滑, 咖啡師是花了心機去沖調的, 不過用了紙杯, 拉花的技巧也許沒有做了, 不過此乃星巴克, 不能作出任何強求. 咖啡香濃夠滑已是好.地方舒適因為人流不多, 地方舒適舒適因為大埔墟火車站的獨特設計. 地方舒適的星巴克, 係香港, 的確不多.

$26 (早餐)
2011-09-02 55 瀏覽
突然想喝一杯他一向買給我的東東,於是走到了Starbucks因一向都是他買的,我不知是甚麼...看著餐牌...「係咪呢個星冰樂?」我問他?!他點頭!我沒再看清楚就點了─朱古力星冰樂.最後發現一向飲開的是朱古力咖啡星冰樂(其實都唔知係咪呢...飲開嗰款係有啲朱古力碎架)當然沒有咖啡的星冰樂也同樣美味但心裡想著的是始終是朱古力咖啡星冰樂呢

因一向都是他買的,我不知是甚麼...
看著餐牌...「係咪呢個星冰樂?」我問他?!
他點頭!我沒再看清楚就點了─朱古力星冰樂.
最後發現一向飲開的是朱古力咖啡星冰樂
(其實都唔知係咪呢...飲開嗰款係有啲朱古力碎架)
當然沒有咖啡的星冰樂也同樣美味
但心裡想著的是始終是朱古力咖啡星冰樂呢
2011-09-01
外賣自取
$37 (其他)
40週年朱古力蛋糕 ($32)coffee mousse 冇咖啡味 (我係飲tea既, 所以唔係因為我飲緊咖啡而食唔到咖啡味), praline又唔滑, 配個得個甜字既citrus jam真係九唔搭八, 仲要加個白朱古力crunch...係就係有幾種唔同質感放埋一齊, 但真係好唔夾law~ 食左咁多年starbucks (雖然唔夠40年) 都未食過咁難食既
40週年朱古力蛋糕
40週年朱古力蛋糕 ($32)
2010-12-28 56 瀏覽
Having my Hazelnut chocolate chips muffin wif a cup of warm water The staff was really nice n I appreciate wif her hard work busy working wif only 1 staff in the whole Starbucks!!The muffin was full of hazelnut but it was overheated for the 1st time n so i asked the staff to change. Luckily she was so nice.. I just had a good rest wif the muffin n my book sitting there

2010-12-28
3 分鐘 (堂食)
  • Hazelnut chocolate chips muffin
2010-08-30 55 瀏覽
返工前去左大埔火車站既Starbucks食下野!飲返杯冷咖啡!叫左杯大冷薄荷朱古力咖啡!同埋一條Sausage Roll!薄荷朱古力咖啡!朱古力十分濃香!但薄荷就欠缺!就係呢下差少少!個Cream大大個!十分抵!之後叫左個Sausage Roll!十分香口!唔錯!服務方面!有傾有講!Good整體都唔錯!只係嘈左d!可能係火車站既關係!下次一定影返幾張相!

叫左杯大冷薄荷朱古力咖啡!
同埋一條Sausage Roll!

薄荷朱古力咖啡!
朱古力十分濃香!但薄荷就欠缺!就係呢下差少少!
個Cream大大個!十分抵!

之後叫左個Sausage Roll!十分香口!唔錯!

服務方面!有傾有講!Good

整體都唔錯!只係嘈左d!可能係火車站既關係!

下次一定影返幾張相!
2010-08-29
$50 (其他)
  • Sausage Roll
  • Mint Mocha
2010-04-16 58 瀏覽
入大中之前,就呢度飲杯野先。就叫左個大既凍薄荷朱古力咖啡。凍薄荷朱古力咖啡幾好飲既,咖啡味算幾濃。之間又有朱古力味,薄荷味都有既。不過就唔係太重,整體上都幾好飲既,杯野算幾抵飲。實有下次既,下次可以試下第二。
入大中之前,就呢度飲杯野先。就叫左個大既凍薄荷朱
古力咖啡。

凍薄荷朱古力咖啡
幾好飲既,咖啡味算幾濃。之間
又有朱古力味,薄荷味都有既。不過就唔係太重,整體
上都幾好飲既,杯野算幾抵飲。

實有下次既,下次可以試下第二。
2010-04-10