2022-06-25 781 瀏覽
環境如殮房般一樣咁凍,叫了兩杯平時不太常見的飲品。印度香料奶茶,味道奇怪之餘並不討好。希望他快快落格。另一杯西柚咖啡沙冰,是夏日特別飲品嗎?希望轉季就不用再見到他了。味道完全和咖啡不搭配。還值得一讚是職員提醒餐廳訊號較差,要使用該店 wifi。但wifi速度也慢得可憐。要不是等待日式餐廳我也不會選擇來這裡。希望他能接受意見並作出改善。
環境如殮房般一樣咁凍,叫了兩杯平時不太常見的飲品。

印度香料奶茶,味道奇怪之餘並不討好。希望他快快落格。

印度香料奶、  西柚咖啡
2021-11-14 417 瀏覽
聖誕節味道嚟啦!!每年都好期待不過呢間常常都full又好逼Mobile pay會好啲起碼節省啲時間但最後去到都係等左頗耐食物就不錯Earl Grey Chiffon CakeGinger Bread Latte
聖誕節味道嚟啦!!

每年都好期待

食物就不錯

Earl Grey Chiffon Cake
Ginger Bread Latte

2021-09-30 253 瀏覽
為咗隻50周年杯晨早流流去starbuck排隊買野飲有涷飲同熱飲杯個人鐘意熱飲杯非透明杯設計,感覺特別啲,無咁膠飲品叫咗short size 嘅coffee of the day咖啡係直接裝咗落熱飲杯裡面如果唔想要提早出聲同佢地講味道方面順滑無苦澀味,聞落亦算香濃
為咗隻50周年杯晨早流流去starbuck排隊買野飲
有涷飲同熱飲杯
個人鐘意熱飲杯非透明杯設計,感覺特別啲,無咁膠

咖啡係直接裝咗落熱飲杯裡面
如果唔想要提早出聲同佢地講

味道方面順滑無苦澀味,聞落亦算香濃
外賣自取
2021-02-23 426 瀏覽
离电影播放的时间还有两个多小时,需要找一个地坐坐消磨点时间,Starbucks 是很好的选择。由于封了一半座位,堂食的客人是不多,不少在附近上班的人买外卖。幸运地很快就找到一座位,而且还是带有电源插座,可以为手机充电。这种叫 Organic Brazilian Nut Bar 卖24元,由于价格真的贵,没打算吃的。但被店员推介后,最后还是买了。 产品内主要是坚果,杏仁、花生和提子干等等。理论上是健康食品,但味道偏甜。今天吃的东西有点贵,性价比不高。

Organic  Brazilian  Nut  Organic  Bar

今天吃的东西有点贵,性价比不高。
2021-02-23
2020-09-28 405 瀏覽
Tall drink 叫左少少冰,最後係咁,最少廿粒,仲有喺杯入面未攞出嚟!本身呢杯嘢泡係特點,我只係想講啲冰,點解永遠都唔聽下客戶要求少啲呢,叫十次有九次都多🤦🏻‍♀️一直以來都好支持你地可唔可以做好少少
2019-12-23 550 瀏覽
孕婦戒口10個月的我在最後一週忍不住前往去購買星巴克的星冰樂,會員的家姐有買一送一卷但只限聖誕特飲,其實係加$1個樣同平時不同,口味還是一樣的現在店舖內設有聖誕禮品選購每件貨品有6折優惠特濃朱古力咖啡星冰樂 $51 (特大)特濃朱古力星冰樂 $51 (特大)星冰樂面層鋪滿了滑嘟嘟自家製的忌廉,還有脆脆片未食之前還以為是朱古力粒粒,被外觀欺騙了,旁邊插上了一個雪球人朱古力添加了聖誕氣氛味道 賣相 衞生 服務 抵食 推介

現在店舖內設有聖誕禮品選購每件貨品有6折優惠

特濃朱古力咖啡星冰樂 $51 (特大)

特濃朱古力星冰樂 $51 (特大)

賣相

衞生

推介
外賣自取
  • 特濃朱古力星冰樂
2019-07-13 516 瀏覽
星期六要上班已經好慘😢要食返個靚早餐平衡下自己但又唔想食得咁heavy想食沙律又唔知邊度有🥗就去Starbucks 睇睇啦星期六人流的確比平常少但我都係拎走返公司吧健康選擇除左有沙律仲有乳酪🥛不過沙律價錢比較貴我都係食乳酪加咖啡啦店員好貼心咁張乳酪同咖啡放入手提紙抽😊咁就唔會倒瀉雜梅希臘式乳酪杯 $39雖然比超市買的要貴好多但的確冇咁甜而且有水果殼物 感覺新鮮👍coffee latte $36選擇轉用脫脂奶 ☕味道都ok呀
星期六要上班已經好慘😢

選擇轉用脫脂奶 ☕
味道都ok呀
雜梅希臘式乳酪
雜梅希臘式乳酪
好多年前記得Starbucks 曾經出過一隻士多啤利星冰樂,人人都讚好,但之後都無再出現。終於今個夏季都重出江湖呢款水漾草莓星冰樂聲稱由原粒草莓製作,再加埋酸甜草莓醬,一聽落都覺得好似好好飲。呢間Starbucks 都幾多人,因為可能係屋苑樓下,見到好多學生坐係到溫書寫功課排咗一陣都好快可以落單。杯飲品一到手,一啜,真係好香士多啤梨味!加埋啲cream 再混咗沙冰,其實同你出面去飲Strawberry smoothie 嘅感覺差唔多最正係佢cream 上面仲會放粒士多啤梨,真係成杯野由頭到尾都好士多啤梨呀

今日俾人激親又駁唔到,條氣勁唔順!🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬心情差嘅moment真係要飲返杯甜嘢去調劑返😊,今次揀咗Starbucks嘅🍫🍫Chocolate Chip Cream Frappuccino!Frappuccino呢個字其實係starbucks獨有嘅,中文名係星冰樂,意思即係沙冰!其實自己就比較少飲coffee,生活已經夠苦,唔想苦上加苦!🤔所以呢杯朱古力就啱晒我!最頂嗰層cream配上朱古力醬簡直係成杯飲品嘅精粹😍,加咗cream真係令成杯嘢滑咗好多!杯沙冰入面仲有啲碎朱古力粒,層次唔錯!飲完真係會開心返啲🥰😋😋
碎朱古力忌廉星冰樂
碎朱古力忌廉星冰樂
2019-04-08 213 瀏覽
今晚同朋友去食快餐,食完好快就離開間餐廳啦!之後就去附近搵吓有咩地方可以坐得耐啲,朋友就好鬼鍾意去Starbucks,咁啱附近有一間。Starbucks 又真係幾好坐嘅,叫杯咖啡就可以坐兩粒鐘啦!特別係晚上又冇乜人😊😊今次叫咗杯果茶,好香,我通常要茶都會要大杯,因為加多一蚊就大杯啲🤣朋友就叫咗杯紅豆鮮奶綠茶,賣相好靚,裏面仲有香甜的紅豆,真係甜到入心啊!

2018-12-19 227 瀏覽
忍唔到口,係要買杯咖啡飲下,加頂一頂眼瞓。唔飲會唔掂,於是走落樓下starbucks買左呢杯.。見係聖誕節限定,咪試下囉。杯野叫snowball mocha,仲加whipped cream.。聞落香度一般般,飲落偏酸,而唔係甘香或苦嘅咖啡,令我有少少失望,覺得唔太好飲。本人就麻麻地呢種味,不喜歡,覺得酸得嚟同朱古力唔太夾。不過都係飲一次啫,唔會翻尋味。。。 不過咖啡呢家野都好主觀,所以,總有人鐘意嘅,只要你偏好有果酸味嘅咖啡。或者食件包或cake

或者食件包或cake

2018-11-29 165 瀏覽
聖誕臨近starbucks 又出聖誕item 啦!因為birthday 所以去左starbucks redeem 一舊蛋糕食,既然有special item 梗係㨂special item 啦Red Velvet Chocolate Cookie Cheesecake蛋糕個心係creamy 既,包住d cream 既蛋糕就係cheesecake,底就係Chocolate Cookie個red velvet 既味就係莓既味道黎,不過睇下個蛋糕都知佢d 巴素落得幾重手下成個蛋糕連埋入面d  cream 都係紅色的唔好睇呢個蛋糕細細,其實佢都食到人幾飽,我同友人share食都食唔曬,兩個人加埋只係食到一半因為cheesecake 真係又滯又漏,友人食到怕怕雖然我comment 講到咁,但係其實個味係唔差的。最好多d 人share,同埋係肚餓既情況下先好order
聖誕臨近starbucks 又出聖誕item 啦!

成個蛋糕連埋入面d  cream 都係紅色的

因為cheesecake 真係又滯又漏,友人食到怕怕

雖然我comment 講到咁,但係其實個味係唔差的。

最好多d 人share,同埋係肚餓既情況下先好order
2018-11-28
2018-07-29 275 瀏覽
33度高溫教我們如何抵擋,我們快馬加鞭衝去Starbucks喝杯冰涼的順道乘涼。我們看看有甚麼新飲品推出,再決定試新的口味還是喝依舊的。今期的伯爵薄荷檸檬蘆薈星冰樂及冰搖蜜桃啫喱紅茶充滿夏日氣息,完全為此時此刻而設,我們一於喝它們。朋友說她的伯爵薄荷檸檬蘆薈星冰樂選了少甜挺不錯,冰涼的薄荷帶來一股清爽,檸檬酸香非常醒神,蘆薈的纖維豐富了星冰樂的口感,淡淡的伯爵茶芳香怡人。我的冰搖蜜桃啫喱紅茶亦有其吸引之處,蜜桃啫喱用料豐富,甜美的蜜桃,滑溜的啫喱,慢慢咀嚼散發出絲絲果香,紅茶嚐起來不死甜,十分解渴。

2018-01-29 392 瀏覽
⭐️ Starbucks : Green Tea Chestnut Loaf Cake ‼️🍵🤤店員會幫你翻熱,OMG ! 一拎上手帶微暖❣️有茶香味👍🏻👍🏻👍🏻👉🏻成個loaf Cake 主打就係綠茶既原味,唔甜但亦不算好濃!甜味來自於上的白朱古力,但只係邊邊到,一點也不搶味🍵!👉🏻loaf cake口感屬比較厚實,有飽足感,帶有茶味同食哂都唔漏😍👉🏻中間重有食到粒粒栗子🌰,幾好味👍🏻👉🏻👉🏻size 都唔細架,好滿足🎈年尾sweet treat 😋
綠茶🍵栗子🌰蛋糕

👉🏻中間重有食到粒粒栗子🌰,幾好味👍🏻
綠茶🍵栗子🌰蛋糕
2016-12-09 739 瀏覽
有人接收工,行過 Starbucks 入去食個tea.點左杯聖誕帽特濃朱古力咖啡星冰樂,同個橙味朱古力蛋榚。兩個人 share 食,吾會太濟,甜甜蜜蜜。杯星冰樂係聖誕系列既飲品,而家額外賺到3粒金星而且個 cream 係士多啤梨味,超正!!杯成杯飲品都好好味!個蛋糕偏甜,無乜朱古力粒,但蛋糕好軟熟,都算精緻~chill 一個下午♥
有人接收工,行過 Starbucks 入去食個tea.

杯星冰樂係聖誕系列既飲品,而家額外賺到3粒金星
個蛋糕偏甜,無乜朱古力粒,但蛋糕好軟熟,都算精緻~
chill 一個下午♥
2016-12-08
5 分鐘 (堂食)