唔知大家平時如果想喺香港食正宗嘅韓國嘢會選擇去邊呢?今次我就特登搵咗一間非常正宗嘅韓國菜。呢一間開喺佐敦嘅韓國餐廳係由韓國人主理,而且佢哋嘅職員都好熱情,好值得大家去試吓。🥰**特大牛排骨 (一件 + LA 牛排骨兩件)** 特大牛排骨真係份量十足,肉質軟嫩多汁,炭烤香氣撲鼻,醬汁甜鹹適中,帶有黑胡椒的辛香,兩種排骨各有千秋,滿足不同喜好。仲可以包埋生菜同特製醬料一齊食,清爽得來又好解膩。🐮**土豆豬骨湯 (加炒飯)** 湯底濃郁醇厚,土豆綿軟入口即化,豬骨炆至酥爛,輕易脫骨,湯中充滿土豆和豬骨的鮮甜滋味,暖胃又舒適。最尾再搭配嘅炒飯,鍋巴香脆,與湯品相輔相成,真係絕佳組合。🐷**星星炒粉絲** 賣相精緻,粉絲炒得乾爽不黏膩,配料豐富,色彩鮮豔,醬汁甜辣適中,提鮮而不搶味,整體口感清爽,非常之紮實嘅韓國菜式。🌟**1000億乳酸菌米酒** 米酒口感清甜,帶有淡淡的乳酸風味,酸甜平衡,酒精度不高,適合唔係好飲得嘅朋友或者女仔。飯後再飲,清爽解膩,仲有益生菌嘅健康益處。😋

**特大牛排骨 (一件 + LA 牛排骨兩件)**

**土豆豬骨湯 (加炒飯)**

**星星炒粉絲**

**1000億乳酸菌米酒**
2024-11-09 0 瀏覽
呢到服務員同老闆都係韓國人黎,服務員好貼心,而且老闆好Nice而且用餐前老闆都會細心準備前菜俾每位客人享用,份量十足架,食完仲可以免費添加一次前菜味道好好食,同係韓國食既味道一樣架韓式豬手肉質嫩滑,而豬皮口感彈牙,再配埋生菜,新鮮蒜片,辣椒同佢哋秘製醬汁,味道好清新得黎又好豐富層次。韓式牛腸粉絲豬腸牛肉包住粉絲口感好特別,而且嫰滑多汁,同粉絲一食落口有種煙韌口感,而且好多大蔥,紫蘇葉,泡菜,辣椒等係入面,整個湯味道好濃郁豐富,用料十足。海鮮蔥餅 外脆內軟,又唔會好油,味道清新得黎又唔會蓋過啲鮮味,好足料。同出面食開既好唔同!

前菜味道好好食,同係韓國食既味道一樣架

韓式豬手

韓式牛腸粉絲豬腸

海鮮蔥餅
2024-11-06
2024-11-08 0 瀏覽
餐廳位於佐敦,近柯士甸站多啲,主打多款韓式料理,午市更有抵食套餐。店內環境唔大,服務態度友善,地理位置較偏僻但估唔到平日晚上都有唔少客人,相信應該有料到。前菜賣相一流,包含七款小食,味道質素完全唔Hea,每日新鮮製作,可以添加一次。紫菜包飯有好多口味,配料豐富,味道清淡,飯夠少,食多幾件都唔怕膩。火鍋有辣有唔辣,店員推介烤牛肉王餃子火鍋,牛肉大塊,份量足,嫩滑帶甜,吸滿湯汁、餃子有四大粒,餡料飽滿,超級飽肚、下面仲有大量蔬菜,食住飲湯好好味。私心推介蘿蔔包豬手,肥瘦適中,適合多人分享,可按個人喜好包成一卷,估唔到係用蘿蔔片同紫蘇葉,令到整體油膩感大大降低。食韓國菜當然唔少得酒,呢款有13%,帶甜,唔錯。

2024-11-04 0 瀏覽
大伏韓國餐廳!!!!1. 食物上菜速度唔知以為自己食緊fine dining叫左個牛腸煲,炸餃子同飯捲。 等左成9個字除左可樂咩都未上 成間舖勁混亂,成10個外賣岀緊,完全冇人理過堂食既客人坐左大半個鐘隔離檯岩岩叫既飯捲居然會早到過你 當你追單個陣淨係識答你整緊整緊 明明你半個鐘前已落單2. 店員完全冇法溝通主打正宗韓國菜,但除左個老闆娘本人,全間鋪冇一個係韓國人,waitress 似係菲律賓藉,但完全沒法用英文溝通,韓文更加不能3. 態度惡劣冇expect你要當個客皇帝咁服侍,但基本應有既待人態度都要有(?)當你坐左係度呆等左大半個鐘再追單,用不耐煩既語氣同你講 we prepare we prepare.其實飯捲你都係整定 唔會係新鮮即包架啦唔明點解9個字成張單會一樣野食都岀唔到同樣既價錢你落尖沙咀或者旺角 一定會搵到比佢更好更正宗既韓國餐廳 仲要唔使受氣
大伏韓國餐廳!!!!
1. 食物上菜速度唔知以為自己食緊fine dining

叫左個牛腸煲,炸餃子同飯捲。 等左成9個字除左可樂咩都未上
成間舖勁混亂,成10個外賣岀緊,完全冇人理過堂食既客人

2. 店員完全冇法溝通

3. 態度惡劣

其實飯捲你都係整定 唔會係新鮮即包架啦
唔明點解9個字成張單會一樣野食都岀唔到

2024-11-02
90 分鐘 (堂食)
2024-09-26 614 瀏覽
幫襯左超過六七年既韓國野,間唔中都會去食下lunch,支持下。餐廳望落去唔算新,但侍應來來去去都係個幾位,唔係韓國人,但自己覺得食物質素同份量一直唔錯。食物選擇多,但侍應唔會推介,識食一定係揀餐牌入面既lunch set,要加一服務費。今次揀左豬肉餐盤,小食款式無得揀,次次都係睇彩數,但泡菜/芽菜/菠菜呢d基本上係梗局。另外有個頹湯。食過好多間韓國野,覺得呢間味道唔差,價錢有平有貴既set,識揀既話算係合理。
2024-09-07 971 瀏覽
見到個menu推介土豆豬骨鍋,所以叫左個土豆豬骨鍋黎試下!點知!🥵🥵🥵🥵大伏!從來冇食過咁難食嘅韓國鍋物,300蚊一大煲完全冇味嘅湯,入面嘅餸全部都係湯渣咁款!啲排骨完全唔入味,入味嘅得啲配菜。最後食左幾啖頂唔順,要我哋自己問侍應攞多啲醬料加入個湯度,加完都係冇味冇道👎🏻👎🏻想食正宗韓國野嘅睇路啦😡😡😡見到啲侍應就知🙂‍↕️呢間真係好垃圾🚮等食物已經好耐,仲要食到咁難食嘅潲水。
1. 等候時間長等個煲都等咗成半個鐘唔講以為煮啲咩九大簋出嚟2.食物完全無味咁大個仔第一次食過咁冇味嘅土豆豬骨鍋,唔講以為我自己食緊湯渣,一啲味都冇。話唔夠辣嘅時候俾啲撈飯嘅辣醬我,要講到明係煮煲嘢嘅辣醬先俾返啲韓式辣醬。3. 店員態度差店員啲英文一舊舊都唔知噏乜 又聽唔明英文咁 好在之後有個識少少廣東話嘅店員先聽得明我哋想要咩小結:佢哋嘅價錢完全可以喺尖沙咀韓國街或者靚商場食到一樣嘅嘢,但係質素可以好十幾廿倍冇咩事都唔建議你去食🫠
1. 等候時間長
等個煲都等咗成半個鐘唔講以為煮啲咩九大簋出嚟

2.食物完全無味

3. 店員態度差

店員啲英文一舊舊都唔知噏乜 又聽唔明英文咁
好在之後有個識少少廣東話嘅店員先聽得明我哋想要咩

• 土豆豬骨湯
   很髒。服務生很不禮貌。  即使在收銀台,你也可以看到到處都是灰塵和垃圾.  我不會再重訪。   而且,菜上來的速度非常慢。他們不會說粵語或韓語。  他們會說一些英語.   不是韓國廚師。  全部來自南亞

題外話/補充資料: 很髒。服務生很不禮貌。 即使在收銀台,你也可以看到到處都是灰塵和垃圾
2024-09-04
30 分鐘 (堂食)
  • NONE
2024-07-01 1037 瀏覽
呢間嘢2年前嚟食過晚市,印象中啲嘢食都ok估唔到隔咗2年再返去,除咗免費前菜幾好食其餘每一道菜都難食到過份首先,上菜速度以為自己去食fine dining,嗰陣先5點半,唔算多人第一道菜:五花肉紫菜飯卷(類似咁嘅名),等咗大半個鐘先上,入面塊「五花肉」薄到我爭啲睇唔到,更加唔好話食到味第二道菜:星星炸雞(原味),落枱見以為幾大嚿,跟咗兜以為係醬汁,點知原來係豉油嚟???最緊要係炸雞食極都未食到肉👍🏽第三道菜:海鮮煎餅,改名叫麵粉餅吧啦總結:食嚟都嘥quota
呢間嘢2年前嚟食過晚市,印象中啲嘢食都ok
估唔到隔咗2年再返去,除咗免費前菜幾好食
其餘每一道菜都難食到過份

第三道菜:海鮮煎餅,改名叫麵粉餅吧啦

總結:食嚟都嘥quota

2024-06-26 1109 瀏覽
📍#佐敦 #星星PhoCha #羊羊在佐敦#羊羊在九龍這次去了一家韓式餐廳,裝修和環境真的像去了韓國🇰🇷餐廳由韓國人主理,也有不少韓國人光顧呢😄🍴餐廳點評正宗韓國菜,店員不會中文,也是this👆🏻this👆🏻this👆🏻便當性價比高,有肉有菜還有湯🥣🍱雞肉便當(午餐限定)雞肉大件又多汁,是偏甜的醬汁,配白飯吃真的一口接一口🍚每格都放滿了前菜,健康的一餐💪🏻個羊比較喜歡紫菜小魚乾,泡菜真的有點辣🥵🍱牛肉便當+豆腐湯(全天供應)牛肉也是滿滿的醬汁,可能下了洋蔥,所以特別甜🧅加上太陽蛋,下點前菜,也點像拌飯🤣豆腐大醬湯,濃縮版泡菜湯,真的有點鹹😅加點水稀釋會好點,好像伴泡麵也搭🍜🍗炸雞一吃就像置身當地,韓式炸雞比較香脆,外皮較厚和硬😙蘸上醬汁吃也不錯,單吃也夠味,配🍻可能真的很搭(可惜不愛喝🤣🍖韓式豬手很大一份,雖然有很大件豬骨墊底,但是吃了很久才見骨🦴豬手外皮qq,肉質比較實,兩種不同的口感😝夾上生菜,加上大蒜和韓式辣醬,包著來吃也很好吃,同時也很健康🥬評分-回頭草指數(🍀🍀🍀🍀🍀滿分)食物:🍀🍀🍀🍀🍀環境:🍀🍀🍀🍀🍀服務:🍀🍀🍀#hkfoodie #吃喝玩樂 #原相直出 #佐敦美食 #九

📍#佐敦 #星星PhoCha

#羊羊在佐敦
#羊羊在九龍

🍴餐廳點評

🍱雞肉便當(午餐限定)
雞肉大件又多汁,是偏甜的醬汁,配白飯吃真的一口接一口🍚

🍱牛肉便當+豆腐湯(全天供應)

🍗炸雞

🍖韓式豬手

評分-回頭草指數(🍀🍀🍀🍀🍀滿分)
食物:🍀🍀🍀🍀🍀
環境:🍀🍀🍀🍀🍀
服務:🍀🍀🍀

#hkfoodie #吃喝玩樂 #原相直出 #佐敦美食 #九龍美食 #美食推介 #午餐 #午餐推介 #晩餐 #晚餐推介 #炸雞 #朋友聚餐 #情侶好去處 #高質午餐推介 #韓國菜 #薯條#浪漫餐廳 #紀念日 #節日慶祝 #情人節 #生日飯 #生日餐廳 #香港美食指南 #香港美食 #香港 #香港好去處 #美食日記
從來未食過咁難食嘅韓國餐廳 嬲到要寫食評啲食評都唔知係咪買返嚟 啲白飯又淋又水 懷疑係隔夜飯再加水叮翻熱啲嘢食個樣display出嚟好似OK咁 但味道真係超級難食!!個海鮮湯又酸又臭 點解可以整得咁難食?🤮🤮炸雞又係好似整咗好耐隔夜咁 舊雞鞋都算 食落去好似擺咗隔夜咁。個粉絲係非常油,黐埋一嚿嚿。剩係得啲前菜叫做正常味道覺得好食嘅人係咪冇食過其他餐廳? 呢間餐廳啲嘢食真心難食! 其實啲連鎖韓國餐廳做得好過佢10倍試一次都嫌多永遠不會再食,因為真係實在太難食,而且衛生非常差!
從來未食過咁難食嘅韓國餐廳 嬲到要寫食評
啲食評都唔知係咪買返嚟

啲白飯又淋又水 懷疑係隔夜飯再加水叮翻熱

個海鮮湯又酸又臭 點解可以整得咁難食?🤮🤮
剩係得啲前菜叫做正常味道

2024-05-13
2024-05-04 722 瀏覽
食過幾次 當想食韓國菜 又唔想比貴價錢試伏 就會諗起呢間🤣今次係宵夜去食 簡單叫左2個餸作為下酒菜燒酒原本$68一支 正常價錢 但酒類買2送一 幾抵飲🍻 小菜份量種類好多辣味鳳爪+飛魚子飯團$198雞腳已去骨 食落方便 辣得好惹味 飯團好煙韌 再點辣汁食就更加正但唔食開辣嘅朋友就未必食到辣炒八爪魚 $188 味道唔錯 不過八爪魚份量少 總結:幾正宗韓國味道 已回頭幾次 味道都唔會有伏 menu好多選擇 想再食試埋其他 但店面細 坐位比較逼
食過幾次 當想食韓國菜 又唔想比貴價錢試伏 就會諗起呢間🤣

今次係宵夜去食 簡單叫左2個餸作為下酒菜

辣味鳳爪+飛魚子飯團$198

但唔食開辣嘅朋友就未必食到

辣炒八爪魚 $188
味道唔錯 不過八爪魚份量少

2024-05-03
$190 (宵夜)
星星係佐敦區韓國料理的小店平日午餐時間簡直係一位難求!嘗試了牛肉紫菜飯卷,同埋石鍋拌飯牛肉與紫菜飯卷好夾 唔會太油,每一口都是韓式美味的體現。餐盤價錢已包括韓式特色配菜,如芽菜、菠菜、粉絲和腌製泡菜另外配一碗胡椒湯,有紫菜和肉碎,湯頭濃郁而不膩。總括而言 價錢合理而且份量十足,員工都係外國人,如果心思思想食韓國嘢 呢間真係幾正宗
星星係佐敦區韓國料理的小店
平日午餐時間簡直係一位難求!
嘗試了牛肉紫菜飯卷,同埋石鍋拌飯

2024-04-09
20 分鐘 (堂食)
2024-04-09 627 瀏覽
前幾日睇到個frd去食醬油蟹, 為左解個醬油蟹心癮, 男朋友就帶左我去食啦🥺平日既lunch time都幾多人, 我地去到已經無位要坐出面, 有d熱但係問每侍應可唔可以有位轉返入面. 佢話依家無呀, 我: 我知呀, 如果有. 佢應承左但後尾有既時候, 又比左其他人入去(雖然我地已經就食完)... 服務真係好一般般...醬油蟹🦀價錢係香港黎講都算幾平, 唔洗200有埋紫菜飯. 黎到既時候, 肉仲有d結冰未溶哂雪, 不過醃得夠味. 蟹膏雖然唔算多, 但都好香, 撈飯好好味呀! 撈撈下已經食哂個飯haha海鮮豆腐辣湯+星星炸雞🫕🍗男朋友就叫左個lunch set, 超大份足料. 海鮮豆腐辣湯好好味, 辣得黎又有海鮮既鮮味, 豆腐都吸哂鮮味. 星星炸雞就不錯啦, 無咩特別~🥢總結: 食物味道都唔錯, 性價比算高. 但服務態度同上菜速度就可以改善下.

醬油蟹🦀

海鮮豆腐辣湯+星星炸雞🫕🍗

醬油蟹
炸雞套餐
醬油蟹
炸雞套餐
2024-03-26 553 瀏覽
-星星炸雞盤⭐️($94)呢個主要都係諗住樣樣有,原味炸雞(好乾身普通嘢),前菜盤(正常操作,最後就會變咗個飯呢就冇嘢撈就淨飯就好似嘥咗,都有嘗試撈落個湯度嘅,但係就比較辣同鹹)-烤牛肉紫菜包飯($99)口感豐富,比出面嘅包飯係多料。個牛都OK-醬油蟹($218)賣相幾企理,都幾好食,但係個員工漏單等到食晒所有嘢提佢先嚟。已經食飽咗。-一番啤酒($42)最後就啤一啤佢如果喺旺角油麻地特登走落嚟佐敦食,我就真係唔會啦。加上佢勁迫啲位,咁啱隔籬枱加多個貼住食
-星星炸雞盤⭐️($94)

-烤牛肉紫菜包飯($99)
口感豐富,比出面嘅包飯係多料。個牛都OK

-醬油蟹($218)

-一番啤酒($42)
最後就啤一啤佢

2023-03-26
15 分鐘 (堂食)
  • 醬油蟹