2024-12-21
#慶祝 #聖誕🎄 #冬至 話說由細細個開始對韓劇愛好感因而對韓國美食好感🥰我估大部份人都睇過「星」呢套韓劇⭐️聖誕節俾我哋發現咗呢間好有特色嘅韓國小店,店舖嘅裝飾已經好似去咗韓國咁樣,仲有阿豬媽老闆娘,好親切🤣冬至一於同Lisboy & Lisba食餐好!🍽️ 花蟹魚糕火鍋天氣凍冰冰❄️一於食個新出又豐富嘅花蟹魚糕火鍋暖暖個身體🔥呢個波好有特色㗎,大大隻花蟹斬開,喺韓式火鍋入邊熬製,成個湯底都充滿蟹肉味🦀夠晒鮮甜,仲有大量唔同款式嘅韓式魚糕,好大個鍋,食完都飽晒😋🍽️ 特大牛排骨配生菜我哋估唔到個煲咁大,另外叫咗一個韓國燒烤🍖燒特大牛排骨🥩原骨直上,凍冰冰有燒肉食真係好窩心,個牛排骨燒到好Juicy,好香甜😋牛味濃,最愛韓國燒烤,因配埋生菜食罪惡感少啲🥰🍽️ 人蔘雞 + 炒粉絲Lisboy想食人蔘雞,我覺得呢度嘅人蔘雞夠晒特色,好似去咗韓國食咁樣嘅風味,隻雞燉到好軟熟,一咬即開,好入味😋冇得輸!話說外國讀書嘅時間,有位韓國同學知我好愛食韓式炒粉絲😋所以成日整俾我食,估唔到呢間嘅韓式炒粉絲可以食到以前嘅味道夠晒正宗,好懷念啊🥰🍺 2 x hite +真露因為見到呢個配搭好新鮮又夠晒吸引,所以ord
🍽️ 花蟹魚糕火鍋
🍽️ 特大牛排骨配生菜
🍽️ 人蔘雞 + 炒粉絲
🍺 2 x hite +真露
因為見到呢個配搭好新鮮又夠晒吸引,所以order咗嚟試一試🍾估唔到咁駕勢🤣好大Jar酒瓶🍻原來Beer mix真露都幾易入口😋配韓國菜好爽!