2024-10-06 66 瀏覽
等得耐,張單計錯數,好彩佢地最後計番啱火鍋湯底淡得濟,料足,但要耐心等候牛肉麵,牛肉可以,麵唔ok比較不好入口香芋幾好飲,水準較高價錢已經不用計較,呢個價錢差不多。中午十二點左右,有位置不用等,有客光顧,一行6個坐得鬆動,落單速度也不錯,環境可以,看起來衛生冇問題,餐牌清晰,飲品上菜速度不錯,火鍋要等得耐一點,可能人手有限,三杯雞即煮可以,但入口另一境界,雞件質素要改善,飯可以夠一人份量不會過多。
等得耐,張單計錯數,好彩佢地最後計番啱
火鍋湯底淡得濟,料足,但要耐心等候
牛肉麵,牛肉可以,麵唔ok比較不好入口
香芋幾好飲,水準較高
價錢已經不用計較,呢個價錢差不多。

2024-10-06
  • 火鍋
2024-10-04 116 瀏覽
一行6人入去叫左兩個二人餐再加其他散叫食物。味道我不是專業食評人,香港亦不多好吃台灣菜,只能說是中規中矩。最想講都係個紅燒海鰻魚飯。。我地本身揀左豬手飯,但係樓面阿姐話唔夠一份,叫我地揀多一款餸,可以做雙拼比我地。我地揀左呢味紅燒海鰻魚飯,真係不得了,成個人生未試過咁想報海關。大家睇睇圖,呢味紅燒海鰻魚飯,如果我係良心商家,我會改名做(罐頭)(微波爐)蒸焗鳳尾魚。經一事蔡一智,只可以話香港做生意真係好難,香港食飯更加難,永無下次直接blacklist

紅燒海鰻魚飯
2024-10-04
2024-09-14 88 瀏覽
外賣要1.5鐘,叫花技丸肉燥新竹米粉,又無黎肉燥!? 已是第2次。又要打電話去問佢外賣員攞餐未先出餐!成個米粉要$63 , 要咁嘅價,唔該比番d水準!最後一次,以後唔會再叫!嘥氣!
花技丸肉燥新竹米粉
2024-08-17 149 瀏覽
黎禾輋買野順便搵野,原來呢到好多野食,種類都好多,就揀呢間春水堂試下。一入黎職員就比左一大張coupon我地,食滿一百就送小食,我地叫左個牛腩飯,汁好味肉好淋,又叫左個擔擔麵,個面湯底好香濃,好味。
2024-07-28 168 瀏覽
今日去到禾輋邨食晚飯,經過呢間餐廳見到幾啱食又唔使排隊,於是就入咗去。古法三杯雞三杯雞味道非常惹味,份量亦都好多,雞肉都非常嫩滑,唔會太過粗鞋,都幾有鑊氣肉燥飯拼牛肉麵無論飯定係麵份量都係迷你size,不過就一定夠食。牛肉麵湯底非常濃郁,面嘅質感都非常好食,唔會過腍或者過硬。牛肉份量唔算多,但係尚算合理。肉燥飯味道好惹味唔會太鹹,撈埋飯一齊食就啱啱好。肉燥亦都唔會過於油膩。肉燥菜心菜心都好腍,唔會好硬,肉燥汁撈落去菜心,菜心入晒味好食

古法三杯雞

肉燥飯拼牛肉麵
無論飯定係麵份量都係迷你size,不過就一定夠食。

肉燥菜心
菜心都好腍,唔會好硬,肉燥汁撈落去菜心,菜心入晒味好食
2023-08-13 758 瀏覽
是日happy Friday, 喺人山人海過到嚟相對冇咁多人嘅禾輋商場,打咗個round, 嚟咗呢間唔知係咪新開嘅餐廳食嘢。印象中呢間餐廳上手係食星馬菜?唔知幾時突然間變咗食台灣嘢😆哎唔理喇,見入面仲有好多位,就即管俾個機會佢試吓啦。是旦搵張枱坐低咗就點咗個二人餐,$178,有主食,小食,甜品和飲品,都幾豐富呀!跟手冇幾耐就上咗其中一個甜品,芝麻紅豆波波,類似煎堆咁嘅物體,其實咪就係湯圓😆跟住就嚟咗碟溏心蛋同皮蛋。個豬大腸就好似翻炸再翻炸咁,唔好食。牛肉麵同豬軟⻣飯都好快送到,熱辣辣,豬軟骨炆得幾腍,牛肉都okay,算好食嘅。最後嚟個仙草凍清清熱氣。呢個價錢有咁多嘢食,仲唔駛加一,好抵架喇

呢個價錢有咁多嘢食,仲唔駛加一,好抵架喇
2023-08-04
2023-08-06 357 瀏覽
第一次去依度食晚餐,見環境都新,唔駛等位!就入去!一入到去有幾張檯無執檯,或者無未檯我地去到好多張只係叫一個鍋(係出到黎先滾熱果種),一個飯餐,兩柸飲品! 飯及鍋都等了40mins,而飲品吹左幾,最後都要90mins 先到!仲要拎瑜到出黎瀉左d 出黎同樓面講就一係得得得,一係唔應!大部份食客都係催緊野食野飲,隔離檯等碗麵,等了一個鐘唔怪得星期日都咁少人!啱啱睇返2022 年開始有食評,相信中途都換了不少樓面,長期比人催,都唔好受!樓面相對都係差廚房樓面都唔夠人做,希望快d 完約,比其他正常食肆進駐!

樓面講就一係得得得,一係唔應!

大部份食客都係催緊野食野飲,隔離檯等碗麵,等了一個鐘

唔怪得星期日都咁少人!

廚房樓面都唔夠人做,希望快d 完約,比其他正常食肆進駐!
2023-06-07 357 瀏覽
第一次去呢間新開嘅春月堂去食台灣嘢但係真係估唔到普通一間所謂台灣嘢嘅珍珠奶茶會係咁難飲,成杯珍珠奶茶嘅奶味冇之餘,仲好似用水溝得好犀利咁樣。真係建議大家唔好去呢間食,因為真係太難食喇🫠🫠 另外普普通通點咗個甜酸豬扒飯,都係嗰句樣子唔差,但係性價比太差,而且唔係好好食。
第一次去呢間新開嘅春月堂去食台灣嘢

响禾輋同老婆食晚餐,行過見到間店好似唔錯,就諗住試吓,係食火鍋同麵線加1枝冷泡茶和凍冬瓜茶,20分鐘後,火鍋同麵線都食完,兩杯飲品都仲未到追問之下原來一早出咗,但係送咗去隔離枱,而隔離枱班阿叔阿姑又响度吹水飲啤酒,冇人知黎錯嘢飲;好啦咁侍應生就話幫我哋換過,但好快就攞返出黎,事後諗諗吓應該冇換過就當換咗依間嘢真係唔會再去,唔怪得晚飯時間都勁少客,仲要係星期日,差評
2023-05-13
20 分鐘 (堂食)
  • 沒有
2023-05-02 233 瀏覽
本人多年用戶亦自幼為沙田友卻第一次寫食評實在很喜歡此店性價比好食物又有特色很多都很好,真難舉例。真是台灣拉麵已很少。而台式奶茶真嚐到茶味。唯一要彈少少的是麻辣不太到位,本人是麻辣控,但食其他的也很好。大推!
本人多年用戶亦自幼為沙田友卻第一次寫食評
實在很喜歡此店
性價比好
食物又有特色
很多都很好,真難舉例。
真是台灣拉麵已很少。而台式奶茶真嚐到茶味。
大推!
2023-04-28 137 瀏覽
Booked a pool table to play with my family on the day, and we needed to find something to eat nearby in Wo Che without having to wait long.  At first we wanted to went downstairs for a "usual place" but there were too many people waiting.  So we ended up randomly finding a place and this was it.Cooking time was reasonable and food was delicious, in particular, there are a lot of choices and the 4 of us could have something we like - and shared a little bit from others of course!  Good place and
Cooking time was reasonable and food was delicious, in particular, there are a lot of choices and the 4 of us could have something we like - and shared a little bit from others of course!  Good place and will definitely come back.
Pork Neck Fried Rice
Wu Chicken Noodels
Cold Noodles
Beef Rice
2023-03-22 263 瀏覽
之前舊店前身係東南亞餐廳時食個一次,依家轉咗手做台式餐廳,但裝修風格依然無變,前幾日經過見到佢🕓Menu Tea有我最鍾意嘅牛角酥窩夫仲要38蚊免+1,抵食🍌香蕉雪糕牛角酥窩夫即叫即做等咗15分鐘,窩夫賣相💯入口油香酥脆😋,仲有成隻蕉擺盤,蕉面燒咗層焦糖片,食起來好鬆軟,甜絲絲嘅感覺,絕對做到Cafe水準,一啲都冇令人失望😍;跟餐叫咗杯紅棗桂圓茶,另外有台式飲品選擇,🤩仲要唔使加錢就可以飲到👍🏻

🍌香蕉雪糕牛角酥窩夫

2023-03-19
2023-03-20 122 瀏覽
叫外賣送遞,送到黎個飯凍既,鹽酥雞滷肉飯,鹽酥雞冇肉,得炸粉既皮,得2-3粒鷄肉,真係好過份,食左幾啖,已經唔想食,好難食,唔會有下次,大家唔好中伏,珍珠奶茶叫走冰,又話冇得走冰,呢間野又貴又難食,十萬個差👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻劣評🤬🤬
外賣送餐
2023-03-19 89 瀏覽
叫了外賣送遞 叫左個鹽酥雞飯 鹽酥雞啲皮多過肉 得d炸粉 鷄肉得3粒 黎到已經凍哂 差到一個點 食左少少已經掉左盒飯 😡😡🤮🤮大家唔好中伏 未試過食台灣野咁難食 劣評 唔會有下次 10萬個差👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻
未試過食台灣野咁難食 劣評 唔會有下次
10萬個差👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻
外賣送餐
2023-03-06 152 瀏覽
禾輋商場最近多咗一個台式選擇,今日三點三試吓呢度嘅下午茶。我點咗個台式肉燥米粉,份量同味道都唔錯,個下午茶餐仲可以點多三個台式小吃。老公就叫左個素食之選嘅伴麵,不過都記辣,唔食得辣記得要少辣😅