2024-02-25 386 瀏覽
每次買完呢間店既出品心情都會變好,因為隻杯實在喺太靚啦!!!🥳原諒我系顏值控當然除咗杯子,出品都好重要,喺而家大環境黑糖時代,呢類特殊嘅搭配組合(有紫薯、地瓜、桂花等等口味)實喺深得寡人嘅心,呢次系我第二次換呢個卡啦,只要滿10次就可以免費獲得一杯飲品,唔限銀兩,簡直太實啦。(不過如果另外加料仲系需要加錢嘅,因為我第一杯系桂花鮮奶茶,裡面冇包含珍珠,我另外加咗珍珠只需要俾翻珍珠錢就ok)每次都系唔同嘅杯,唔同嘅驚喜🥰仲也有之前既城市系列,我曾經獲得一個黃色嘅,我感覺下一秒就要登基啦🤣我經常去荔枝角店哩間,嗰度d店員都好好哦👍而且開門都好早,有時候可以買個吐司組合一個早餐都幾開心嘅🥰

2023-12-15 360 瀏覽
Happy Friday! 食食下飯突然好想飲杯奶茶,醒起附近依間春坊號,即刻用Openrice落單,叫左杯半糖熱錫蘭奶茶,食完飯再落去拎,過程只需10分鐘,超方便。個杯既圖案設計夠哂有心思,顏色鮮艷,睇見心情都靚啲,奶茶好香好滑,茶同奶既份量岩岩好,唔會互搶味道,飲完即刻有番精神繼續做野。
錫蘭奶茶
2023-12-15
10 分鐘 (外賣自取)
$23 (其他)
錫蘭奶茶
一間位於荔枝角的台式茶飲店,因為附近係工業大廈,所以佢地營業時間係早上7:30!所以如果你突然一起身就想飲珍珠奶茶,呢間茶飲店幫到你!而且仲有吐司套餐! _________________ 芋泥肉鬆吐司套餐 HKD20(原價33) + 桂花紅茶 HKD25 芋泥肉鬆吐司即叫即整,前後我都只等了4-5分鐘的時間,食物同飲品就出爐了,吐司邊脆身,芋泥味道較清,肉鬆甜身,作為早餐還算健康!桂花紅茶茶底濃,夠真材實料,飲得出有桂花香,夏天解暑的選擇! _________________ 推介指數:❤️❤️❤️ (五個心心為滿分)
_________________

_________________
推介指數:❤️❤️❤️
(五個心心為滿分)
2023-03-31
$45 (早餐)
2022-12-28 877 瀏覽
好冷的天气 最适合来一杯稳稳温温的奶茶了 恰好看见这家奶茶 之前没试过 就尝尝鲜了地瓜珍珠奶茶用地瓜制作的珍珠 和其他家不一样 算是一个特点啦 加入奶茶之中 没有把原本的奶茶混上地瓜味 而是纯纯的奶茶+地瓜珍珠 味道还是不错的 我点的少冰 全糖 味道刚刚好 我比较喜欢喝甜度高的 不喜欢那么浓的可以少糖紫薯珍珠鲜奶茶用紫薯制作的珍珠 虽然都是地瓜类 但是紫薯的味道会比地瓜更明显一点 本身的紫薯珍珠也会偏甜 鲜奶茶使得这杯奶茶更加好喝 一定要少糖了这杯奶茶哈哈 不然真的会有点腻
地瓜珍珠奶茶
紫薯珍珠鲜奶茶
2022-12-26
10 分鐘 (外賣自取)
  • 紫薯珍珠鲜奶茶
  • 地瓜珍珠奶茶
☺️ 小編依日約咗朋友食下午茶,但中午未見肚餓,而朋友又啱啱放工,就同佢食少少嘢,決定喺附近搵小食。[ 亂闖試飲試食 ]🍽 紅豆熱壓吐司 😋😋😋😋熱辣辣拎到手,分開見到紅豆蓉,未至於非常飽滿,微甜易入口。🥤 台灣烏龍茶 😋😋😋😋烏龍茶味濃,好大杯,而且外觀設計好適合打卡。午餐 💵 約港幣$30/人💁🏻‍♀️ 依間係外賣自取店,適合早餐及下午茶時段,或想食輕食嘅朋友叫嚟試下!🙆🏻‍♀️ 最後,喜歡嘅話,歡迎follow @foodirectory.hk !

[ 亂闖試飲試食 ]
🍽 紅豆熱壓吐司 😋😋😋😋
熱辣辣拎到手,分開見到紅豆蓉,未至於非常飽滿,微甜易入口。

🥤 台灣烏龍茶 😋😋😋😋
烏龍茶味濃,好大杯,而且外觀設計好適合打卡。

午餐 💵 約港幣$30/人

2022-06-26
2022-08-06 623 瀏覽
已經多次回購👍🏻👍🏻👍🏻玉荷青, 地瓜珍珠奶茶🧋推薦👍🏻👍🏻烏龍珍珠奶茶 🧋唔錯, 茶底超級香. 個杯又靚, 次次都唔同款🤣如果用Open rice 叫有9折, 用外賣平台仲有55折。同朋友share 叫, 超級底。🤣🤣仲有得儲印仔, 買一杯一個印仔, 吸滿十杯送一杯, 已經多次換購👍🏻👍🏻
已經多次回購👍🏻👍🏻👍🏻

玉荷青, 地瓜珍珠奶茶🧋推薦👍🏻👍🏻

2022-06-13 705 瀏覽
熱壓三文治加手搖飲是校院回憶來的茶飲料有紅茶 烏龍茶 綠茶都可以叫無糖 適合要保持身材的女生熱壓三文治就是台北familymart限定的快手三文治味道還有時下的芋泥肉鬆麵包味現叫現做 拿在手上都是暖暖的
熱壓三文治加手搖飲是校院回憶來的
茶飲料有紅茶 烏龍茶 綠茶
都可以叫無糖
適合要保持身材的女生
熱壓三文治就是台北familymart限定的快手三文治味道
還有時下的芋泥肉鬆麵包味
現叫現做 拿在手上都是暖暖的
2022-04-24 560 瀏覽
經過D2 place留意到對面開左間台式飲品店,除左有台式飲品,仲有台式熱壓吐司,類似飛碟三文治🥪男朋友叫海報上嘅骯髒奶茶,佢好簡單話都ok既。而我就叫 紫薯鮮奶綠 ,原本以為係紫薯泥先叫呢個,原來係無既😂飲落唔覺有紫薯味,每啖都有啲紫薯粉卡喉嚨🤦🏻‍♀️明明個杯好靚架嘛,好失望,不過我諗為咗個杯會比多次機會佢,下次會試下珍珠奶茶~紙杯圖案設計得好復古,款款都唔同,好鬼靚,打卡一流📸

紙杯圖案設計得好復古,款款都唔同,好鬼靚,打卡一流📸

2022-03-30
2022-02-22 474 瀏覽
飲過幾間茶飲店的桂花奶茶,只有呢間做到兩者平衡,不會太甜,又不會太漏,飲完會想再飲的一間三文治夾餅都好足料(已食完),有套餐價,超低飲,加埋都係$48下午茶一流
2021-12-22 659 瀏覽
響荔枝角有好多唔同嘅珍珠奶茶舖頭,包括李圓圓、花斑茶社等等⋯⋯之前試過呢兩間嘅珍珠奶茶都覺得麻麻哋,咁岩又開咗間新嘅春荒號於是就買一杯試吓啦。我本身都好鍾意飲珍珠奶茶,見到佢逢星期一至五都有$20一杯嘅優惠,咁啱星期二係地瓜奶茶所以我就叫咗一杯地瓜奶茶再加珍珠,加珍珠加$5所以呢杯都係$25都好抵飲呀!地瓜奶茶都有少少番薯味,甜甜地而佢嘅珍珠亦都有咬口所以整體來講佢哋個性價比都唔錯,同埋呢間舖頭近我屋企所以可以再去幫襯。

2021-11-16 610 瀏覽
哩輪日日想飲茶飲咖啡嚟提神但有比較健康嘅 當然揀好d嗰類安慰自己嘛😗茶比咖啡好小小咁多😅我用openrice外賣自取 落單效率好好落完單 距離 1分鐘轉個彎 路程😂就攞到👍👍我估係沖奶茶高手開嘅!anyway 味道、包裝、服務 everything is ok。
哩輪日日想飲茶飲咖啡嚟提神
但有比較健康嘅 當然揀好d嗰類安慰自己嘛😗
茶比咖啡好小小咁多😅

我用openrice外賣自取 落單
效率好好
落完單 距離 1分鐘轉個彎 路程😂就攞到👍👍
我估係沖奶茶高手開嘅!
烏龍珍珠奶茶🧋

2021-10-22 662 瀏覽
又見到一間新開業的茶飲店,立即買返杯先。紙杯超靚,要咗杯少甜紫薯鮮奶綠茶 $33,比較特別的地方是茶底有陣芳香味,幾清香,只是略嫌紫薯味不夠濃。呢度仲有星期一至五優惠:每日有一杯$20特價茶,另外都有台式熱壓吐司,下次再試😄

紫薯鮮奶綠

紫薯鮮奶綠
2021-09-18 538 瀏覽
第一次寫食評,就係寫呢杯野,好似好誇張咁。🤣🤣🤣但係真係好好飲,所以要分享!夏日炎炎,好口渴,見到有間新開台式飲品店,就買左杯黎試。店員介紹左呢杯top no.1 既玉荷青蘆薈蜜。呢杯野飲入面有蘆薈粒、蜜糖、荔枝味既青茶,店員仲好細心咁幫我杯野飲少甜,甜度岩岩好。飲左一啖就覺得好清新,好好飲,好消暑,飲完腐後心情仲好好添☺️☺️仲有佢地既紙杯真係好靚好靚好靚呀!!隻隻都唔一樣嫁😍😍忍唔住想儲番set 😂😂😂
第一次寫食評,就係寫呢杯野,好似好誇張咁。🤣🤣🤣
但係真係好好飲,所以要分享!
夏日炎炎,好口渴,見到有間新開台式飲品店,就買左杯黎試。
店員介紹左呢杯top no.1 既玉荷青蘆薈蜜。
仲有佢地既紙杯真係好靚好靚好靚呀!!
隻隻都唔一樣嫁😍😍
忍唔住想儲番set 😂😂😂
2021-09-18
2021-08-24 469 瀏覽
早前送小朋友上課,光顧過中環分店,買左玉荷青蘆薈蜜,荔枝味青茶,好多蘆薈肉,甜度適中,好大杯,可以同小朋友Share,個杯設計得好靚。估吾到,荔枝角開左分店,終於可以有多D唔同種類的茶飲店。店鋪仍在試業階段,基本格局和中環分店相似,都係比較高雅的配色裝修。這次沒有光顧水果茶,而係光顧了一杯傳統的珍珠奶茶好驚喜,奶茶順滑,帶有清幽茶香,珍珠Q彈,甜度適中(Order 左微甜,個人不喜歡死甜的奶茶),遲D有機會再試埋我鍾意的芋泥肉鬆吐司。
2021-08-24