4天前 0 瀏覽
中午去度,已經放個告示牌出來, 芝麻卷出品時間延遲到 2-6pm, 問多句都吾想答,成間鋪頭職員西口西面!賣幾條芝麻卷啫,仲串過碼頭咕哩,幾好食都吾會有回頭客,又吾係非吃不可!

2024-10-22 0 瀏覽
行近舖頭已經聞到好濃的芝麻味, 見到門外有很多人在排隊, 當然唔執輸去排隊買嘢食 食物 : 石磨芝麻糊 $30 ~ 傳統糖水, 唔會好甜, 都幾濃味 黑芝麻豆漿 $15 ~ 比飲其他嘢健康, 唔太甜, 幾順滑 黑芝麻菲林卷 $25 ~ 外面已經好少見, 味道香濃, 幾好味, 值得一試
黑芝麻豆漿 $15 ~ 比飲其他嘢健康, 唔太甜, 幾順滑
石磨芝麻糊
2024-09-29
5 分鐘 (外賣自取)
石磨芝麻糊
2024-10-21 0 瀏覽
食完餃子有啲意猶未盡😝見附近有間甜品外賣店好似幾吸引,諗住去睇吓🤩點知離遠已經見人龍,急急腳去排咗隊先算🤣🤣一路排已經聞到濃濃嘅芝麻香🤤仲見到有個石磨即場磨芝麻,果然係芝麻專門店😝🌑黑芝麻雪糕 ($28) 一下子見到咁多芝麻甜品真係唔知點揀😆不過見到個個都拎位杯雪糕就知要食咩😌雪糕都唔細杯,食落好香芝麻味😋加咗芝麻醬更香濃😆🎞黑芝麻菲林卷 ($25) 見到係限購品就知有幾厲害😆芝麻卷行清淡路線😌芝麻味有但唔係好濃,整體唔會好甜👍🏻

黑芝麻雪糕
🌑黑芝麻雪糕 ($28)

黑芝麻菲林卷

🎞黑芝麻菲林卷 ($25)
2024-10-18 0 瀏覽
今日去到太子一間石磨芝麻專門店一試作哋嘅黑芝麻軟雪糕,而芝麻更加係現場即磨,發出陣陣嘅芝麻香味!黑芝麻軟雪糕$28濃厚嘅黑芝麻軟雪糕,配上九蒸九曬嘅黑芝麻醬,食落味道香濃,而且軟雪糕質地沙沙,唔會太甜!此外,店舖仲有好多唔同嘅黑芝麻製成品,身為黑芝麻愛好者嘅一定唔可以錯過!暖心芝作 (太子)太子汝州街23號地下B號舖

黑芝麻軟雪糕$28

暖心芝作 (太子)
太子汝州街23號地下B號舖
2024-10-16 832 瀏覽
之前有來過買芝麻雪糕 見到好多人買菲林卷 今次想試試 有塊板寫12.30開賣 每人只可以一盒我哋二人排隊 想買一支豆漿加兩盒菲林卷今日Cashier 姐姐態度很差 非常不友善就噤話冇得賣 我第一次買 唔知道要即叫即整佢話一盒 5-10分鐘 兩盒就半小時 因為我見前面客人有買到 我以為不用等噤我話 噤我淨係要豆漿唔該 佢就無視我哋 理後面既客人成個態度好似要我哋受氣噤 自問過程中都好言好語非常不愉快!👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻
之前有來過買芝麻雪糕 見到好多人買菲林卷
噤我話 噤我淨係要豆漿唔該 佢就無視我哋 理後面既客人
成個態度好似要我哋受氣噤 自問過程中都好言好語
非常不愉快!👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻

2024-10-15 1102 瀏覽
🖤 特濃黑芝麻軟雪糕($28)一邊排隊嘅時候已經聞到好香濃嘅芝麻味🤤雪糕可以揀杯裝或者筒裝,我揀咗筒裝,雪糕筒有淡淡芝麻味同好脆;雪糕嘅芝麻味濃到好似食緊芝麻糊咁而且雪糕唔算好甜,雪糕口感比較似乳酪雪糕咁,唯一美中不足係佢好快溶🖤黑芝麻豆漿($15)佢有少糖同無糖選擇;我揀咗少糖,飲落唔算甜;同平時飲開嘅豆漿唔同,平時外面嘅豆漿係好滑無渣,但暖心芝作為咗保留豆嘅營養,所以佢地嘅豆漿係無隔豆渣,飲落去就唔算好滑;芝麻味道都好出
🖤 特濃黑芝麻軟雪糕($28)
一邊排隊嘅時候已經聞到好香濃嘅芝麻味🤤

🖤黑芝麻豆漿($15)
特濃黑芝麻軟雪糕
2024-10-13
15 分鐘 (外賣自取)
特濃黑芝麻軟雪糕
  • 黑芝麻軟雪糕
今曰第一次幫襯,買咗雪糕同菲林卷,盒菲林卷要等,叫我返轉頭拎。等咗一陣問咗兩次都未有,當時門口逼滿人,所以我企係門口較遠位置,到第三次入去問,佢態度勁差話已經嗌咗兩次我個number但我冇出現,所以將我盒野俾咗第二個……搞到我又要繼續等。我當時冇同佢嘈,費事嘥我時間同呢啲垃圾嘈。正常去一間外賣店或餐廳買外賣,個客行開咗正常係唔會將個客嘅外賣俾咗其他人,而係會幫個客hold起,呢間垃圾真係令人大開眼界,真係幫襯一次就夠,呢間野應改名叫「黑心芝作」比較適合。排咁耐仲要受佢氣,唔怪得咁多人北上消費啦。

2024-10-12
30 分鐘 (外賣自取)
2024-10-13 966 瀏覽
看了很多篇介紹這一間小店,今日特來探店。 點了菲林芝麻卷,25元一盒味道ok,可惜沒有想像中的很驚喜,個人認為這個芝麻卷,如果做成粒狀加上更多芝麻,味道會更有層次 芝麻糊:價錢好像是30,比我想像稀了一些。 味道也不是很突出,層次欠奉。 有點失望。 這裡只收現金和八達通。 可能因為這個芝麻石磨機,所以被廣泛報導過,長期也有一條小小短短的人龍, 感覺是網紅店结果我回家後把芝麻卷切成小粒,加芝麻粒,又加入芝麻冰淇淋及忌廉再加一點兒芝麻糊在碟上便完美了!
看了很多篇介紹這一間小店,今日特來探店。
2024-10-11 756 瀏覽
行經過見到呢間店,已經聞到好香嘅芝麻味💛 試咗個黑芝麻軟雪糕🍦(佢有得揀杯/cone)一遞埋嚟已經覺得好正😍 係雪糕上面仲淋咗唔少黑芝麻醬😋 食落去好香濃🤩 唔太甜👍🏻 $28嚟講算係好ok❤️

2024-10-05 713 瀏覽
咁岩行開去到太子,見到有人推薦呢間芝麻糊,於是特登行話去~去到鋪頭無堂食,見到有2部石磨機係鋪頭磨緊芝麻,見到好新鮮,真係自家工場。一去到舖頭門口已經好多人排緊隊,不過大部份都主要係買雪糕,見到佢Menu都係推介雪糕產品,好多人食。我試咗石磨芝麻糊,食得出係石磨有一粒粒芝麻嘅口感,味道唔會過甜,買完拎上手仲暖暖哋好好食,問咗職員佢話可以擺到第二日,不過放雪櫃,所以都推薦去試吓,所以即時食一個,再買多幾個返屋企等第日再食
咁岩行開去到太子,見到有人推薦呢間芝麻糊,於是特登行話去~
2024-10-01 1495 瀏覽
買了芝麻布甸及芝麻糊芝麻布甸有一層芝麻流心 感覺良好 芝麻糊非常失望 食唔到任何芝麻味道 而且一打開蓋會有一層油 不夠順滑 會確喉 不建議😅第一次食唔晒成碗芝麻糊但外賣盒設計良好 可以重用
買了芝麻布甸及芝麻糊
芝麻布甸有一層芝麻流心 感覺良好

芝麻糊非常失望 食唔到任何芝麻味道
而且一打開蓋會有一層油
不夠順滑 會確喉 不建議😅
第一次食唔晒成碗芝麻糊

但外賣盒設計良好 可以重用
2024-09-24 1661 瀏覽
作為芝麻愛好者,發現近排炒得火熱嘅芝麻小店當然唔執輸去朝聖一下。下午四點去到,一心想買芝麻菲林卷但已經售罄🥲職員話12:00pm出爐,好快就會賣晒。難得去到都買左熱石磨芝麻糊$30試下~開蓋一睇見到成層油已經心感不妙….食落就好似油+粉劑芝麻糊既粗糙感…食到一半已經頂唔順,好似飲緊成支油咁…但要讚嘅係包裝係可以放入微波爐加熱,都有誠意、成本。商家聲稱整個過程只加過濾水和黑糖,最後加咗好多黑芝麻醬落去保證好濃嘅芝麻香味,所以覺得好多油係100%的芝麻油。只能怪我唔識欣賞,大家經過可以試吓,但沒有下次。
只能怪我唔識欣賞,大家經過可以試吓,但沒有下次。
外賣自取
2024-09-21 1296 瀏覽
我哋大概夜晚七點到,原本想買菲林卷,但係已經賣晒。見好多人喺門口食緊雪糕,我哋都要咗杯。唔知係咪之前有食評話個雪糕唔會溶,所以都改咗個配方,而家係一拎到上手已經溶緊🤣 笑左都係好有黑芝麻味嘅,但係冇咩咁特別。如果要排隊就未必會再encore。
2024-09-18 1293 瀏覽
黑芝蔴,白芝蔴水準未見突出。完全沒有服務態度可言,幫襯佢仲要受氣。好似佢俾錢我咁。服務性行業做成咁,飲食界之恥。如果想食得開心,建議不要幫襯,若想试吓俾錢人受氣,強烈推介!
外賣自取
2024-09-11 1347 瀏覽
呢個$28黑芝麻軟雪糕真係堅正😍,成件事包括D雪糕,黑芝麻醬同個cone 都係咁得,雪糕同芝麻酱重黑芝麻味仲係微甜,cone 好脆,好好食好回味❤️,以後唔嘥quota 食其他了😂$15支無糖黑芝麻豆漿都好正,開心補下蛋白質😂

$15支無糖黑芝麻豆漿都好正,開心補下蛋白質😂
2024-09-10
5 分鐘 (外賣自取)
下午茶
  • 黑芝麻軟雪糕