復古又華麗、有氣派的環境真係好似「會長之家」咁(๑•̀‧̫•́๑)餐廳人氣滿滿好有氣氛💃🏻食物主打韓式烤肉🍖會長招牌套餐好高質豐富💫牛五花油花滿溢,可以配埋生菜食🥬牛頸脊肉嫩多汁,肉味香濃🐮豬方面就有豬肋條同豬頸肉🐽豬肋條有驚喜~口感帶嚼勁😆珍寶紅蝦份量十足😛仲有唔少蝦膏,嘢飲方面有各式梳打或者Cass啤酒🍻除咗套餐,有極邪惡牛油熟成厚切豬五花🧈韓式燒鰻魚初體驗,魚肉嫩滑得黎帶點甘香味~好特別🐟另外仲有韓式料理熟食,石鍋拌飯夠經典🤪🤪會長招牌套餐🐮 • $498๑ 韓式醬汁牛五花๑ M6澳洲和牛小柳๑ 美國極佳牛頸脊๑ 西班牙黑毛豬肋條๑ 特級豬頸肉๑ 阿根廷珍寶紅蝦 兩隻๑ Cass啤酒๑ 招牌牛油熟成厚切豬五花🐖 • $238๑ 韓式燒鰻魚🐟 • $148๑ 石鍋拌飯🍚 • $78๑ 鮮菠蘿🍍 • $48

復古又華麗、有氣派的環境
真係好似「會長之家」咁(๑•̀‧̫•́๑)
餐廳人氣滿滿好有氣氛💃🏻

๑ 韓式燒鰻魚🐟 • $148
๑ 石鍋拌飯🍚 • $78
๑ 鮮菠蘿🍍 • $48
2024-05-09 30 瀏覽
好耐冇食韓燒喇 見朋友推介呢期好出名嘅餐廳🇰🇷餐廳裝修別出心裁 無論係掛畫 擺設定衣櫃牆好似真係入左會長屋企咁 環境特別🖼️仲有職員手燒 唔怕燒燶😆前菜包括泡菜 酸菜 青瓜同芽菜🐮會長招牌套餐 (2人) $498韓式醬汁牛五花M6澳洲和牛小柳美國極佳牛頸脊西班牙黑毛豬肋條特級豬頸肉阿根廷珍寶紅蝦 2隻飲品2人餐份量十足 擺盤別具一格 🍽️肉類色澤紅潤 肉質口感有嚼勁🤤可以菜包燒肉 加啲韓大醬 蒜頭 同辣椒 非常惹味香烤珍寶紅蝦 香氣撲鼻 啖啖肉🍤仲附有蔥 洋蔥 菇 茄子招牌牛油熟成厚切豬五花 $238肥瘦適中 油香滋味 鎖緊肉汁👍🏻韓式燒鰻魚(4件)$148厚肉新鮮 配埋照燒鰻魚汁 非常香口😛石鍋拌飯 $48配菜有泡菜 芽菜 香菇 蘿蔔絲 雞蛋等🥣鮮菠蘿🍍 $38

好耐冇食韓燒喇 見朋友推介呢期好出名嘅餐廳🇰🇷

石鍋拌飯 $48
配菜有泡菜 芽菜 香菇 蘿蔔絲 雞蛋等🥣

鮮菠蘿🍍 $38

2024-05-07 23 瀏覽
長沙灣有一家很很特色的韓國🇰🇷烤肉餐廳裝修仿效了韓國七十年代韓國會長之家充滿華麗感 🎊入口位已擺放了古董傢俱、屏風、水晶燈等打造復古氛圍 超多打卡位~食物方面餐廳引入了韓國大熱全港首創 牛油熟成濟洲黑毛豬以海鹽牛油厚厚地全面包裹再放進恆溫熟成櫃,熟成至少七天肉質更鬆軟多汁 邪惡!邪惡!另外!原條燒鰻魚 餐廳做緊瘋狂半價優惠 $288(原價$548)原條鰻魚,每天新鮮到貨!厚肉新鮮,勁彈牙性價比極高😆返深圳食都要二百幾蚊一條😗⋆_ᴛᴏᴛᴀʟ ᴏʀᴅᴇʀ__ ⋆ 會長招牌2人套餐包括一個肉拼盤、一碟牛五花、2隻珍寶紅蝦 及2杯手調飲品🐂韓式醬汁牛五花五花肉搭韓式醬汁醬汁甜甜很入味 幾惹味😌烤熟後 脂香十足🐖西班牙黑毛豬肋條肉質細嫩 經過烤制後散發出濃郁的香氣🐖特級豬頸肉頸肉 肉質豐厚🐂M6澳洲和牛小柳切割成薄片 烤至剛熟柔軟口感和濃郁的肉汁🐂美國極佳牛頸脊最愛牛頸脊 脂肪比例較少 肉味濃厚豬肉😆 燒完表面有焦香感肉汁豐富之餘 肉質爽彈 好正😋🦐阿根廷珍寶紅蝦紅蝦又大隻又新鮮 燒完超級香🥺仲有唔少蝦膏 勁鮮味🫶🏻跟餐兩杯飲品好大杯 有700ml!😳另加 甜品 : 菠蘿🍍 解膩
長沙灣有一家很很特色的韓國🇰🇷烤肉餐廳
裝修仿效了韓國七十年代韓國會長之家
充滿華麗感 🎊

食物方面餐廳引入了韓國大熱
全港首創 牛油熟成濟洲黑毛豬
以海鹽牛油厚厚地全面包裹
再放進恆溫熟成櫃,熟成至少七天
肉質更鬆軟多汁 邪惡!邪惡!

另外!
原條燒鰻魚 餐廳做緊瘋狂半價優惠
$288(原價$548)
原條鰻魚,每天新鮮到貨!
厚肉新鮮,勁彈牙

仲有唔少蝦膏 勁鮮味🫶🏻

跟餐兩杯飲品好大杯 有700ml!😳

另加 甜品 : 菠蘿🍍 解膩
2024-05-05 31 瀏覽
餐廳由門口到店內設計帶點70年代韓式風格,同時擺放大量字畫,感覺好古典優雅!😊一坐底就上韓式前菜,食完可以加錢再點。招牌牛油熟成厚切豬五花 擺盤好有氣勢,豬五花用砧板上,厚片牛油包住豬五花再去熟成,令肉質更柔軟。店員會先整走痴住既牛油,再煎香豬五花兩邊至半熟,然後剪開豬肉慢慢煎熟,豬肉每邊都煎到金黃,食落好軟腍又juicy,沾韓式大醬或者泡菜都好夾。韓式燒鰻魚可以點4件或者8件,鰻魚大概煎15分鐘,煎到兩邊焦脆,同時鰻魚好肥美而且厚身,肉質紮實,再沾甜甜嘅鰻魚醬汁,好吃。👍特級豬頸肉豬頸肉好爽彈,一定要燒到帶點焦香。美國牛舌芯牛舌芯幾厚身,食落肉味濃郁,有咬口。醬油蟹膏蟹子拌飯蟹膏同蟹籽份量好多,加埋紫菜同蛋黃搞拌更豐富,同埋落咗麻油好香,食落好鮮甜,好送飯呀!😋整體幾喜歡餐廳環境及食物質素,店員好友善,會主動幫忙燒烤,另外餐廳人氣非常高,坐無虛席,有興趣記得提早預約呀!😉

一坐底就上韓式前菜,食完可以加錢再點。

韓式燒鰻魚

特級豬頸肉
豬頸肉好爽彈,一定要燒到帶點焦香。

美國牛舌芯
牛舌芯幾厚身,食落肉味濃郁,有咬口。

醬油蟹膏蟹子拌飯

2024-05-02
2024-05-03 24 瀏覽
今日特登入長沙灣,到訪依間裝修雅緻嘅韓國燒肉餐廳❤️ 入面佈置帶有濃濃嘅韓國古風特色,韻味十足,邊享用燒肉邊欣賞環境,別有一番風味🥰 上主菜之前,餐廳會送上四款地道嘅泡菜前菜,辛香得黎又唔會太嗆,好開胃超清新👍🐧🐧 聽餐廳職員推薦,叫咗份必點招牌二人套餐❤️👍 套餐除咗有足足500g 肉肉之多外🍗🍗🍗 仲有海鮮tim 😆 之後仲可以㨂兩杯手調飲品性價比勁高🥰 肉肉總共有五款❤️ 包括韓式醬汁牛五花、M6 澳洲和牛小柳、美國極佳牛頸脊、西班牙黑毛豬肋條同埋特級豬頸肉🤤❤️ 牛牛油花均勻,肥瘦恰到好處,食落牛味又濃又香,口感軟嫩又不會太韌,非常出色😚 海鮮就提供了阿根廷珍寶紅蝦😍❤️ 紅蝦超大隻好肥美😚 烘燒時已經聞到勁香嘅鮮味🤤 好誘人😚 食落爽彈又鮮美,真係好高質❣️ 跟餐㨂咗兩杯果味梳打😋 酸酸甜甜好開胃,加埋碳酸氣泡嘅口感,超清爽好解膩❤️ 🐧❣️ 原條燒鰻魚,現有瘋狂半價優惠 $288(原價$548) , 於星期一至日,4點前可享優惠🤩🌟 優惠只限3人或以上訂座時使用,不可即日使用,優惠需於至少一天前電話預訂26666881🙏 🐧❣️ 餐廳有加一服務費❣️

🐧❣️ 餐廳有加一服務費❣️
午餐
一入到餐廳 已經比裝潢吸引住🤩今次試左餐廳推薦嘅鰻魚同豬五花 好高質🌟午市同燒烤套餐好抵食 難怪午市都滿晒人🙌🏻.📌韓式前菜 $free1️⃣泡菜: 調味適中 唔會太酸辣 口感爽脆🌶️2️⃣鹹酸菜: 調味唔重 帶微甜 脆口開胃🥬3️⃣青瓜: 爽脆酸辣🥒4️⃣蘿蔔條: 爽口 辣辣地幾惹味🥕.📌韓式燒鰻魚(4件) $148餐廳話鰻魚每日到貨 好新鮮 唔腥 冇雪藏味 每邊燒五分鐘就食得 金黃有光澤😍鰻魚厚肉 口感扎實爽彈 燒過後迫咗油脂出嚟 食落肥美但唔膩🐟調味唔多 更食到魚嘅原汁原味 味道似鱔 唔係日式蒲燒鰻魚 但旁邊都配左蒲燒汁可以點嚟食👅.📌 招牌牛油熟成厚切豬五花 $238豬五花賣相好震撼 用左牛油熟成21日濟洲黑毛豬🧈店員先去除表面牛油 每邊燒三分鐘 剪成小件就食得🔥豬五花肥瘦均勻 燒完迫晒啲油出嚟 食落完全唔肥膩 肉質爽口唔柴 豬味又濃🥩淡淡牛油香 令味道昇華 仲去除豬臊味 同時都可以點啲麵豉醬嚟食👍🏻.📌西班牙黑毛豬肋條 $68豬肋條爽口彈牙 豬味唔算濃 但咬落充滿油脂感🍖剪到細細粒 燒到每面金黃色 外脆內juicy😋夾埋泡菜食 好味得嚟又減低油膩感🥬.📌石鍋拌飯 $78石鍋素菜拌飯配料有菇,

📌韓式前菜 $free
1️⃣泡菜: 調味適中 唔會太酸辣 口感爽脆🌶️
2️⃣鹹酸菜: 調味唔重 帶微甜 脆口開胃🥬
3️⃣青瓜: 爽脆酸辣🥒
4️⃣蘿蔔條: 爽口 辣辣地幾惹味🥕
韓式前菜&醬料

📌韓式燒鰻魚(4件) $148
韓式燒鰻魚(4件)

📌 招牌牛油熟成厚切豬五花 $238
豬五花賣相好震撼 用左牛油熟成21日濟洲黑毛豬🧈

📌西班牙黑毛豬肋條 $68

📌石鍋拌飯 $78
石鍋素菜拌飯配料有菇, 翠玉瓜絲, 紅蘿蔔絲, 芽菜 調味唔重 食落好清新🍄🥒🥕用左珍珠米 撈勻蛋黃 成個飯更香滑🥚加埋韓式甜辣醬 好味道🌶️
石鍋拌飯
韓式前菜&醬料
韓式燒鰻魚(4件)
石鍋拌飯
2024-05-02 23 瀏覽
🌟餐廳由門口到室內,都感覺裝修奢華,有好多屏風,畫作,好似古董一樣。門口旁邊的梳妝枱,十分華麗,重現左七十年代會長之家咁😆🌟餐廳有兩款套餐,性價比極高,叫了二人餐,$498已經包含500g肉,珍寶紅蝦,仲有兩杯飲品👍🏻🥩韓式醬汁牛五花🥩澳洲M6和牛小柳🥩美國牛頸脊🥩西班牙豬肋條🥩特級豬頸肉🌟全部肉類同海鮮都好高質,加左仲紫菜飯,兩人食份量剛剛好,好滿足公🌟好鐘意佢仲爐,不容易燒焦。如果有小小燶,用舊豬油捽一捽就乾淨晒!🌟兩杯飲品係大杯裝,好有誠意。🌟🌟不食套餐都可以散叫,見到有個超級優惠,好吸引。前一日電話預訂,三人以上,就可以半價$288 食到原條鰻魚😍職員話鰻魚係每日新鮮到貨,即日即劏即賣,肉厚勁牙,聽到勁想食🤤

🥩韓式醬汁牛五花
🥩澳洲M6和牛小柳
🥩美國牛頸脊
🥩西班牙豬肋條
🥩特級豬頸肉

🌟兩杯飲品係大杯裝,好有誠意。

2024-04-29
  • 阿根廷珍寶紅蝦
  • 韓式醬汁牛五花
  • 會長招牌套餐(2人)
  • 特級牛肩脊
  • 韓式醬牛五花
2024-05-02 59 瀏覽
位於長沙灣既「會長之家韓燒」係韓式燒肉店,好多人都推介,所以黎左試下🍜韓式水冷麵麵條彈牙有勁,清爽既湯底絕對可以解一解油膩嘅感覺🍚石鍋拌飯帶有獨特的石鍋香氣,米飯經過石鍋既加熱,底部有一層酥脆飯焦,再加上燒肉做配菜、同埋韓國醬汁撈埋一齊真係好好食👯‍♀️二人套餐🐮韓式醬汁牛五花牛五花肉好嫩滑,搭配著韓式獨特的醬汁,口感豐富多樣。肉質鮮嫩多汁,每一啖都食到牛肉既香味同韓式醬汁的微辣🐄澳洲和牛小柳高級和牛肉質細嫩,入口即化。每一小柳肉都充滿左和牛獨有既濃郁香味🐮美國牛頸脊口感鮮嫩多汁,肉質帶有一絲嚼勁。雖然不及和牛既油脂豐富,但是仍然有濃郁既牛肉香味🐷西班牙黑毛豬肋條豬肉質地軟嫩,帶有微微既油香。經過燒烤後,肋條表面呈現出微焦既外皮,增添了一種獨特口感🐖特級豬頸肉韓式燒肉中既經典選擇,豬頸肉肉質鮮嫩,搭配上店家特調的蘸醬,更加突顯了豬肉既鮮美風味。🦐阿根廷珍寶紅蝦紅蝦鮮嫩彈牙,入口後散發出濃郁既海鮮甜味本身見到有燒鰻魚,但係食得太飽,所以冇叫到🤩原條燒鰻魚有半價優惠 $288,真係好吸引但係大家就要留意:-星期一至日,4點前可享優惠-優惠只限3人或以上訂座-不可即日使用,優惠需於至少一天前電
🍜韓式水冷麵
麵條彈牙有勁,清爽既湯底絕對可以解一解油膩嘅感覺
🍚石鍋拌飯
👯‍♀️二人套餐
🐮韓式醬汁牛五花

🐄澳洲和牛小柳

🐮美國牛頸脊

🐷西班牙黑毛豬肋條

🐖特級豬頸肉

🦐阿根廷珍寶紅蝦
紅蝦鮮嫩彈牙,入口後散發出濃郁既海鮮甜味

但係大家就要留意:
-星期一至日,4點前可享優惠
-優惠只限3人或以上訂座
-不可即日使用,優惠需於至少一天前電話預訂26666881
-有加一服務費

#會長之家烤肉
2024-05-01 24 瀏覽
老細食鱔日記🪱 12食鱔老細🪱狐假虎威,蝦蝦霸霸既行為,真係令人髮指。但作為富三代,又有邊個員工夠膽去challenge 佢吖?要生活過得好,大家講好要向佢老豆(即係會長)投訴,於是去左會長之家。點知最後成班人全部縮沙,但係就留左喺嗰度食飯。✨️會長屋企真係好靚,而且d設計同擺設都非常古典優雅。嗰啲屏風同埋掛畫,我諗真係價值連城。仲有好多古董,懷舊嘅裝飾。講笑遮,我地自己代入角色,但呢間餐廳絕對係吹水,聚腳訴苦既好地方。🍖熟成牛油豬五層肉,用成塊砧板上,加上有把豬肉刀,賣相非常吸睛。但係其實把刀並無用武之地,因為店員會好細心咁幫你去煎,剪開,反轉,之後又會放係旁邊,保溫又可以慢慢食,保持脆口,又唔會燶。而成個過程最重要喺佢幫你處理到最好嘅狀態,如果自己煎,分分鐘side左塊靚肉。豬肉夠哂脆,熟成左既肉比較實淨,但係又唔會鞋,好有口感。🍖另外我地叫左四件鰻魚,感覺喺超級新鮮,睇成個皮嘅光澤同埋緊致度,就已經略知一二。再加埋煎好之後,魚肉喺咬落去果種回彈嘅口感,就更加確定呢點。🍖有魚有肉其實已經好正,但係燒烤既時候,總係想加啲牛肉,所以我地又叫左鹿兒島牛三角,我今次堅持個己煎,店員好似知我被
老細食鱔日記🪱 12

🍖有魚有肉其實已經好正,但係燒烤既時候,總係想加啲牛肉,所以我地又叫左鹿兒島牛三角,我今次堅持個己煎,店員好似知我被壓抑太耐,就只話我聽方法,煎一邊到見血水,反過去一陣就得,件肉真係特別好食又肥美,自主既感覺太好啦。

🍺韓國啤酒當然唔少得,但係有特色既手搖蜜桃特飲,清新好味,會唔會係暗示我要轉工去台灣呢?

以上既ff情節雖然天馬行空,但哩個地方總算為我地呢一班有冤無路嘅員工帶來一點慰藉!真係一個舒緩壓力嘅好地方。

2024-05-01 31 瀏覽
《會長之家烤肉 - 長沙灣》計我話,燒肉呢樣野真係點食都唔厭的😂今次唔食日燒,又去左食韓燒🤓小店位於長沙灣,喺附近都有不少食肆,不過我哋行過附近就已經比呢間韓式燒烤吸引住,未行到門口都已經聞到好香燒烤味,晚市會長招牌二人餐都係$498,入面一共有五款肉、韓式醃菜、兩隻大蝦同埋兩杯飲品包左🤓仲可以揀韓國Cass啤酒添,都幾抵食架💁🏻‍♀️韓式醬汁牛五花韓國菜既醬汁普遍較甜少少,不過食落幾開胃又易入口,五花肉切到薄薄的,輕輕燒三十秒就食得,入口香甜肥美,用生菜夾住食就最啱不過💁🏻‍♀️M6澳洲和牛小柳牛小柳都幾厚切,肉質較為彈牙,有少少肥位幾香口👍🏻適合夾泡菜一齊食😉💁🏻‍♀️美國極佳牛頸脊牛頸脊既花紋好靚,肥瘦適中而且牛肉味出,不過相對無咁重油香,但食落唔會太膩💁🏻‍♀️西班牙黑毛豬肋條比起牛肉,我覺得佢呢度個豬肉處理得更好,豬肋條爽口彈牙,燒到兩邊金黃色後點少少岩鹽食已經好好味,用生菜包都十分唔錯架💁🏻‍♀️特級豬頸肉而最後一款肉類豬頸肉同樣都係比較肥美同彈牙,不過呢個就係薄切少少,豬肉味嘅油香比起牛肉更適合用生菜包,可以點少少韓式麵豉醬一齊食更加不錯💁🏻‍♀️阿根廷珍寶紅蝦每一客二人餐入面都有兩
《會長之家烤肉 - 長沙灣》
💁🏻‍♀️韓式醬汁牛五花

💁🏻‍♀️M6澳洲和牛小柳

💁🏻‍♀️美國極佳牛頸脊

💁🏻‍♀️西班牙黑毛豬肋條

💁🏻‍♀️特級豬頸肉

💁🏻‍♀️阿根廷珍寶紅蝦
每一客二人餐入面都有兩隻珍寶紅蝦,個size有成手板咁大㗎😬個蝦經燒烤之後會有一陣好香嘅海鮮,蝦頭有啲膏可以食埋佢,個人覺得點小小懷疑就已經夠晒味
2024-04-24
2024-04-26 17 瀏覽
fé 及茶餐廳林立的長沙灣,發現了一間韓式燒肉,當然要試一試。一踏進餐廳就可以感受到一個良好的抽風環境,讓用餐時的空氣流通順暢,再加上適中的冷氣調節,不會感到太悶熱。我們離開時衣服上沒有燒肉的氣味,有別於傳統燒肉店。是次點選了招牌2人套餐。每一份套餐都包含了500克的肉及海鮮選。套餐食物有以下: 韓式醬汁牛五花:這道牛五花肉搭配著韓式醬汁,口感豐富多汁,肉質嫩滑。澳洲M6牛小柳:這種牛肉切割成薄片,烤至剛熟,保留了肉質的嫩度和原汁原味。每一口都能感受到牛肉的柔軟口感和濃郁的肉汁。美國極佳牛頸脊:牛頸脊紋理緊實而多汁,入口後散發出豐富的牛肉風味。烤至適中的熟度後,肉質更加鮮嫩,令人回味無窮。西班牙豬助條:這道西班牙豬助條肉質細嫩,經過烤制後散發出濃郁的香氣。口感豐富,具有一定的肉汁滋味,絕對是豬肉愛好者的一道美味選擇。特級豬頸肉:這款特級豬頸肉肉質豐潤,經過烤制後口感鮮嫩多汁。豬肉本身帶有一點點油脂,這增添了口感的豐富度和風味。阿根延珍寶紅蝦:這道珍寶紅蝦相當鮮美,烤制後保持了其鮮甜的味道和彈牙的質感。作為套餐中的海鮮選擇,這道菜品絕對能夠帶來一份獨特的享受。此外,餐廳還提供了百香果梳打

特級豬頸肉:這款特級豬

此外,餐廳還提供了百香果梳打和葡萄柚梳打這兩款手調飲料。百香果梳打帶來清新的酸甜口感,而葡萄柚梳打則帶有微苦的風味,兩者都相當適合用來搭配燒肉,為整餐增添了一些清爽的口感。
1K
2024-04-26 72 瀏覽
🚇交通:近長沙灣地鐵站C2出口,直行過馬路轉彎入興華街,走五分鐘到。🏠環境:門面很華麗,室內更甚,以深木系為主,天花掛有水晶燈,近門口有個宮廷式梳妝枱、中式屏風、牆身裝上壁畫和紙畫,很古色古香,整體華麗雅致。🤵🏻服務:QR Code/人手下單,收取加一。🍽️午市:提供二至四人套餐,也可以散點麵食。會長招牌套餐 $498/2人前菜:泡菜、醃蘿蔔乾、青瓜和茄子🍆,全部都辣勁十足。🦐阿根廷珍寶紅蝦🤤大條而肉質甜美,蝦頭更有膏🤩。🐮韓式醬汁牛五花油脂分佈較多,煎焦後顯得香脆😋,用生菜、蒜片、青椒片包裹,既解膩,又豐富了口感🤤。🐮M6澳洲和牛小柳🤩厚切而肉質很軟身,入口很濃郁肉味。🐮美國極佳牛頸脊薄切而油脂均勻☺️,肉質也嫩,入口較爽口。🐷西班牙黑毛豬肋條😆外表以為是牛肉排骨,後來才知是豬肋條,煎香時需塊,入口彈牙而滿油香😋。🐷特級豬頸肉厚切、肉質彈牙😚,油脂感滿滿。🥤百香果梳打大杯而裝有粒粒果肉,甜酸開胃。
🏠環境:門面很華麗,室內更甚,
以深木系為主,
天花掛有水晶燈,
近門口有個宮廷式梳妝枱、中式屏風、
牆身裝上壁畫和紙畫,
很古色古香,整體華麗雅致。

🤵🏻服務:QR Code/人手下單,收取加一。
🍽️午市:提供二至四人套餐,也可以散點麵食。
會長招牌套餐 $498/2人
前菜:泡菜、醃蘿蔔乾、青瓜和茄子🍆,全部都辣勁十足。
阿根廷珍寶紅蝦
🦐阿根廷珍寶紅蝦
🤤大條而肉質甜美,蝦頭更有膏🤩。
🐮韓式醬汁牛五花
🐮M6澳洲和牛小柳
M6澳洲和牛小柳
🤩厚切而肉質很軟身,入口很濃郁肉味。
🐮美國極佳牛頸脊
薄切而油脂均勻☺️,肉質也嫩,入口較爽口。
🐷西班牙黑毛豬肋條
🐷特級豬頸肉
厚切、肉質彈牙😚,油脂感滿滿。

🥤百香果梳打
大杯而裝有粒粒果肉,甜酸開胃。
2024-04-22
阿根廷珍寶紅蝦
  • 美國極佳牛頸脊
2024-04-25 47 瀏覽
儘管餐廳在中午12點才開門,我們早到,但侍應非常友好地接待了我們,並貼心地安排了座位。他還特別提醒我們地下剛剛清潔完畢,小心地滑。中午套餐包括了主食、前菜(中華沙律)、紫菜湯和泡菜組合 。烤美國極佳牛頸脊配飯(中午套餐) $78:經過烤製後的美國牛頸脊帶來了豐富的肉香和口感,肉汁鮮美。韓式大醬牛肉湯配飯(中午套餐) $68:牛肉湯的口感濃郁,味道鮮美。搭配著飯菜,這道菜帶來了一種滿足感和舒適感,特別適合在寒冷的天氣中享用。除了美味的菜品,服務也非常出色。儘管套餐不包括飲料,但他們提供了一小碗湯。儘管理論上不可以添湯,但侍應知道我覺得好飲,都好不吝嗇畀多碗我,服務態度一流。另外餐廳位置非常寛敞,適合大伙兒用膳。
中午套餐包括了主食、前菜(中華沙律)、紫菜湯和泡菜組合 。

韓式大醬牛肉湯配飯
烤美國極佳牛頸脊配飯
2024-04-24 37 瀏覽
喺「會長之家燒肉」食咗佢哋嘅招牌2人套餐,勁正!首先,佢哋嘅**韓式醬汁牛五花**,肥瘦得宜,燒得剛剛好,啖啖肉香,醬汁味道夠晒鮮美,真係令人回味無窮。**MG澳洲和牛小柳**同**美國極佳牛頸脊**,兩款牛肉都係軟滑多汁,油花分佈得好均勻,燒烤出嚟嘅香味,堅無得頂(*ノ´∀`)ノ至於豬肉部分,**西班牙黑毛豬肋條**同**特級豬頸肉**,肉質彈牙,外層微焦,入口即溶,豬肉嘅甜味同肉汁完美結合,超滿足!**阿根廷珍寳紅蝦**,大隻又鮮甜,燒完之後嘅蝦肉彈牙,蝦膏更加係濃郁無比,一啖咬落去,海鮮嘅鮮味立即喺口腔爆發。飲品方面,**百香果梳打**同**葡萄梳打**都十分清新解渴,飲落去感覺好清爽,啱晒配燒肉食。尤其係百香果梳打,酸酸甜甜,好適合而家嘅天氣。雖然今次冇機會試到佢哋嘅燒鰻魚,但見到佢哋有個瘋狂半價優惠,$288(原價$548),真係好吸引!不過要星期一至日4點前嚟食,先可以享有呢個優惠。值得留意嘅係,優惠只限3人或以上訂座,唔可以即日使用,要至少一日前打電話預訂,同埋有加一服務費。下次一定要提早啲book位,嚟試吓佢哋嘅燒鰻魚!

長沙灣呢邊好多cafe同食店,我地都經常過嚟呢邊食飯同chill 下,咁岩經過見到呢間裝潢好靚好有特色嘅韓式燒肉就即刻試下!呢間有二人套餐,牛肉好高質,阿根廷紅蝦好大隻鮮甜!超抵食😍!👑會長招牌套餐 $498🔸韓式醬汁牛五花牛五花油脂分布好靚,唔講以為係和牛!油脂仲一啲都唔覺得肥膩,入口即化!而且牛肉非常有牛味,加上甜甜地嘅醬汁,無得彈。🔸MG澳洲和牛小柳澳洲和牛牛小柳真係驚喜!估唔到燒肉嘅牛小柳可以咁腍身,仲要彈牙有肉味,點辣醬再包生菜食真係一流!🔸美國極佳牛頸脊極佳牛頸脊就咁睇個色澤已經好吸引,燒完後加少少海鹽吊味就perfect! 肉質好軟腍,入口有咬口,慢慢咬,啲牛肉味滲出嚟,好享受。🔸西班牙黑毛豬肋條黑毛豬肋條可以燒到岩岩好就可以,唔使怕生,因為可以少少生都ok的。豬肋條好彈牙,豬肉味特出,又係配辣醬同生菜嘅極品。🔸特級豬頸肉豬頸肉係比較厚身有咬口,加少少海鹽,再搭配生菜、泡菜、大蒜醬等一起食用,增添左口感和風味的層次!🔸阿根廷珍寶紅蝦 兩隻兩隻阿根廷珍寶紅蝦真係好巨型,而且蝦頭有非常多甘香嘅膏。蝦身中間剪開,方便燒烤,好貼心,抵讚!大大隻嘅蝦身燒到離殼就岩岩好,食落啖啖肉同

👑會長招牌套餐 $498

🔸韓式醬汁牛五花

🔸MG澳洲和牛小柳

🔸美國極佳牛頸脊

🔸西班牙黑毛豬肋條

🔸特級豬頸肉

🔸阿根廷珍寶紅蝦 兩隻
兩隻阿根廷珍寶紅蝦真係好巨型,而且蝦頭有非常多甘香嘅膏。蝦身中間剪開,方便燒烤,好貼心,抵讚!大大隻嘅蝦身燒到離殼就岩岩好,食落啖啖肉同好濕潤唔乾,仲有淡淡海水嘅咸味,真係好回味!

🔸百香果梳打 同 葡萄梳打 700ml
食燒肉緊係要飲返杯有汽梳打先爽㗎嘛!兩款梳打好好飲又解渴,跟餐都大大杯,超抵!

🫘紅豆鯛魚燒 $48
另外叫左個鯛魚燒嚟做甜品,輕輕燒到有少少燶面就岩岩好,食落真係好似日本食到嘅鯛魚燒味道👅紅豆甜度岩岩好,個皮又夠脆身!

📍 會長之家烤肉 (長沙灣)
長沙灣福榮街506-510號榮發閣地下A1號舖
2024-04-15