2007-06-12 12 瀏覽
2007年6月7日晚上我同幾個死黨係北角打機,之後去食0野,我地肚餓,就見到一間叫有您有我o既餐廳食o野,我地一入到去,就覺得入面0既待應個個都好年青,同我地差唔多大,地方又好夠大,我地叫o野食時候有個高高瘦瘦個樣幾好o既待應走埋黎向我地介紹宵夜餐,佢介紹幾款食物比我地,我地覺佢又風趣又有禮貌,令到我同我女朋友笑個不停,過左一陣佢拿食物過黎,我覺得佢好厲害佢一手可以拿四碟野好厲害佩服,之我地不停留意住佢,我覺得佢做野o既身手好敏銳,走得好快,好少見,個個都好努力做o野,總之一句講晒好,夠勤力,食物o既味道都好好,下次我有時間一定會再黎幫親..............^^
2007-04-23 14 瀏覽
零辰同班人放工去食飯, 我個fd特別麻煩左問右問~*但係個waiter完全無發脾氣, 仲好好服務態度咁介紹幾廿種野食比佢\~我地坐係到聽條女問佢\野都聽到想發火, 但係佢\真係pretty nice* 野食又好快到~不過5知點解我叫果碟菜會慢過焗飯炒粉呢? 野食超好味~好香, 味道又岩岩好~5會太salty又5會太sweet>> 食得過!!~電視有好多部, 如果你要求waiter轉台, 佢\盡量都會幫你轉~真係好正!咩台都有得睇//seat位又夠大, 每個人坐得都幾comfortable^^
2006-07-16 9 瀏覽
lunch time照例同幾個飯腳去食飯,我和另一位同事都好想食炒一丁,有人就提議去有您有我。反正未去過,亦只係志在食碟炒一丁,所以都冇咩所謂。或者是世界盃的關係,又或者是大勢所趨,這新派的茶記也附設多部大電視,中午一邊看著有線新聞,一邊吃飯也是我的喜好。既然一心來食炒一丁,所以餐牌都冇詳細睇就叫金菇肥牛炒一丁既特餐。$30一個餐,有青紅蘿蔔湯、炒一丁和飲品,價錢合理。湯好快到,當然唔會係老火湯,但都幾清甜,大熱天時飲都幾好。金菇肥牛炒一丁很不錯,唔會太重味,肥牛夠淋,份量亦十足。凍檸業茶都好大杯,幾好。會再來!

(非會員)
2006-04-26 13 瀏覽
上星期六,我約晒成班波友睇波,在此餐廳真正感受到睇波的氣氛,有如在現場的感覺。至於食物方面有很多的選擇,更有一款適合自己,我叫左一個沙羌雞反都幾好味,班侍應全部都係後生仔,連老細都係後生仔,都幾好禮貌,希望下次去唔使我等位啦!
2006-04-12 22 瀏覽
我的公司在此餐廳附近,平日一星期到有3-4日到去此餐廳食午餐,午餐食物ok日日到有5款比食客選擇.一定有一樣食品合自己心水.雖然午餐價錢比同區貴2-3元.不過食物分量夠,店舖裝修好,店員午市時比較忙碌但係到保持一定的服務質數.所以比好2-3元好係值得的.
(非會員)
2006-04-11 4 瀏覽
我成日落去食野嫁~~一坐低就叫左半隻(菜膽雞)~~再叫多個常餐2號食意粉~~個常餐入面塊(吉烈朱扒)勁正..咬落去仲仲熱辣辣嫁...最緊要係個到d野食又正~~價錢雖然係比同區貴左小小!!但係個到d裝修,同埋d(service)係番到啦~~~~個到d樓面個個都好(後生),做野又快手快腳..個到仲有個樓面好like嫁~成日過黎同我傾計..大家得閒去試下呀~~包冇介紹錯
我成日落去食野嫁~~
一坐低就叫左半隻(菜膽雞)~~
再叫多個常餐2號食意粉~~
個常餐入面塊(吉烈朱扒)勁正..咬落去仲仲熱辣辣嫁...
最緊要係個到d野食又正~~價錢雖然係比同區貴左小小!!
但係個到d裝修,同埋d(service)係番到啦~~~~
個到d樓面個個都好(後生),做野又快手快腳..
個到仲有個樓面好like嫁~成日過黎同我傾計..
大家得閒去試下呀~~包冇介紹錯
2006-04-09 9 瀏覽
呢間新派茶餐廳開張了都一段時間今次第一次同屋企人去幫襯咁啱係星期六晩有多場足球比賽直播令到呢度差不多座無虛席難得被安排了一間獨立的房間但待應的服務水準頗低連佢地都被球賽吸引住無視我地的存在更甚係佢地可能是臨時拉夫的替工對餐牌的認識不深令人感到非常煩躁叫了一個五人套餐一碟美極豬頸肉炒河食品味道尚可但份量比較細價錢比起同區的茶餐廳貴我唸同屋企人多數都唔會再試了不同可能會同D波友下次去食飯同睇波
呢間新派茶餐廳開張了都一段時間

食品味道尚可但份量比較細價錢比起同區的茶餐廳貴
我唸同屋企人多數都唔會再試了
不同可能會同D波友下次去食飯同睇波

2005-11-30 6 瀏覽
這家茶餐廳是新開業的(原址曾幾何時是點心皇).餐廳裝修得不錯, 不是豪華型但算得上美觀. 安裝了多部大電視又標榜24小時營業, 相信可以是足球迷的又一選擇. 餐牌上食物選擇極多, 要看完要花點時間. 中、西、小菜、咖喱、扒餐...好像甚麼都有, 就怕雜而不精.Anyway, 今日經過試試下午茶, 好似幾抵食, 大大碟蘋果沙律, 火腿, 多士再加件炸魚柳, 包飲品都只收$24, 算十分吸引. 食物質素絕對唔差, 件魚柳重相當新鮮. 奶茶亦好香濃, 有水準, 比附近茶餐廳略優勝.希望佢地能保持水準啦!
這家茶餐廳是新開業的(原址曾幾何時是點心皇).

希望佢地能保持水準啦!