2023-11-19
以前觀塘返工都經常去駱駝漆食lunch,但真係一間正式嘅咖啡廳都好少油,而家放工放假嚟到觀塘,終於有一間正正式式嘅咖啡店去同朋友chill下。環境好舒適,有少少木係工業風嘅感覺,飾品嘅選擇都好多,今次同朋友食咗兩款意大利飯,特別推介龍蝦汁青口蜆肉燴意大利飯,龍蝦汁夠晒香、青口都好新鮮。另外朋友食嘅嘢菌意大利飯,不過不失,翻身可以選擇煮遠啲,可以見多到餐廳都好體貼!餐廳寫住週末推出 $158/90分鐘任飲咖啡,即刻好後悔點解唔星期六日先嚟,啱晒我同朋友呢一啲咖啡鬼!小食方面,叫咗瑞士汁雞翼,份量都唔少,同朋友食到好飽好滿足。我哋兩個咖啡鬼,到左夜晚嘅時候,竟然走去飲朱古力,因為見到隔籬枱朱古力個飲法好特別,餐廳會提供一杯牛奶底,再俾一個朱古力注射針俾你自己打入朱古力,客人玩得又飲得開心。