2023-10-30 16 瀏覽
今日喺駱駝漆行完街就去左揾食, 見到呢間新開cafe 望逸咖啡研究所, 就入左去試下, 餐廳係水泥風, 格調簡約👍我就叫咗龍蝦汁青口蜆肉燴意大利飯, 青口鮮甜, 意大利飯口感比較硬身, 每粒飯粒都俾龍蝦汁裏滿, 仲帶點蒜香味😋烤豬肋骨配BBQ汁, 份量超級大, BBQ汁甜甜地, 烤得好香口, 肉質唔會好乾, 底下仲有啲薯條😌仲有煙三文魚配牛油果沙律配檸檬油醋汁整體食材好新鮮, 沙律菜爽甜, 配埋沙律醋, 酸酸甜甜好開胃🤣另外, 我叫左污糟益力多, 飲落層次豐富, 先聞到咖啡味, 後勁有少少乳酸嘅味道,冇諗過乳酸既香氣和咖啡咁夾🤣

仲有煙三文魚配牛油果沙律配檸檬油醋汁

真真正正以咖啡為主打嘅觀塘樓上Cafe探索咖啡世界,讓我們一起品味咖啡的奇妙旅程吧!☕️🌟☕️Cold Brew Jasmine $53
特別的針筒設計, 裝住特濃咖啡液,可以隨心所欲調整濃度,以茉莉花茶做底,咖啡獨特的苦味配上清新茉莉花香氣非常特別。☕️ Genmaicha Latte $47
焙茶拿鐵同樣採用針筒設計裝住特濃咖啡液,濃郁的焙茶香與咖啡的層次感完美融合, 而且加咗奶會令到整體冇咁苦。點解來講我都非常之推介佢哋嘅咖啡,而佢哋由11月開始,更在每個週末推出特別優惠 - $158/90分鐘任飲(包括咖啡和手沖等), 如果鍾意靜靜地飲咖啡嘅觀塘友 你可以考慮!☕️🍝 青醬野菌扁意粉 $88
意粉的口感絕佳,青醬的清新風味為它增添了獨特的滋味。🍚 紅菜頭蟹肉燴意大利飯 $118
這道紫紅色的美食絕對吸睛,搭配蟹肉的香氣,份量十足。🍗 半邊春雞配豬肋骨 $148
嫩滑的春雞搭配豐盈的豬肋骨,一次滿足兩種美味的願望。🍟 炸薯條配凱撒醬&黑松露蛋黃醬 $58
誘人的薯條搭配兩款不同風味的醬汁
真真正正以咖啡為主打嘅觀塘樓上Cafe
探索咖啡世界,讓我們一起品味咖啡的奇妙旅程吧!☕️🌟
Genmaicha Latte
Matcha Latte
☕️Cold Brew Jasmine $53
☕️ Genmaicha Latte $47

🍝 青醬野菌扁意粉 $88
意粉的口感絕佳,青醬的清新風味為它增添了獨特的滋味。
🍚 紅菜頭蟹肉燴意大利飯 $118
這道紫紅色的美食絕對吸睛,搭配蟹肉的香氣,份量十足。
🍗 半邊春雞配豬肋骨 $148
嫩滑的春雞搭配豐盈的豬肋骨,一次滿足兩種美味的願望。
炸薯條配凱撒醬&黑松露蛋黃醬
🍟 炸薯條配凱撒醬&黑松露蛋黃醬 $58
誘人的薯條搭配兩款不同風味的醬汁
2023-10-22
Genmaicha Latte
Matcha Latte
炸薯條配凱撒醬&黑松露蛋黃醬
2023-10-27 15 瀏覽
☕️之前上網見到呢間餐廳個名好特別✅咖啡研究所好吸引🤩啱晒我哋鍾意嘆咖啡嘅人嚕🥳💯估唔到佢地除咗咖啡款式夠多✅連主食都非常之唔錯播😍值得推介喔🥳🥗煙三文魚配牛油果沙律配黑醋汁 $78🌈超大份嘅煙三文魚配牛油果沙律呀😍沙律菜好爽口🥬夠新鮮💯我哋揀咗配黑醋汁😋唔錯👍🍊另加$10 橙汁咖啡 🌈午餐已包一杯$35以下嘅飲品☕️我見到呢度有我好喜歡嘅橙汁咖啡🍊我梗係要叫番杯嘆吓啦🥳佢哋將咖啡放咗入支針筒入面💉然後放入杯橙汁度😍你自己可以按自己嘅口味加入咖啡☕️咖啡好香❤️配埋橙汁🍊簡直係perfect match呀🥳🐥半邊春雞配烤豬肋骨 $148🌈呢個半邊春雞配烤豬肋骨真係好抵食又好食🤤春鷄超級嫰滑🐥仲有兩支烤得好香口帶啲徼辣嘅豬肋骨🐷側邊仲鋪滿一堆超脆卜卜又惹味嘅炸薯條🍟啲炸薯條堅係好食😋成份餐好食到全份清曬💯好推介呀🥳☕️伯爵茶鴛鴦 $45🌈超級特別嘅伯爵茶鴛鴦☕️佢哋不但可以保留earl grey獨🈶️嘅茶香味😍加埋咖啡☕️味道好平均👅入口既有伯爵茶味亦都有咖啡味☕️喜歡鴛鴦嘅朋友仔一定要試吓喔🥳

🥗煙三文魚配牛油果沙律配黑醋汁 $78

🍊另加$10 橙汁咖啡

🐥半邊春雞配烤豬肋骨 $148

☕️伯爵茶鴛鴦 $45

1K
2023-10-27 17 瀏覽
觀塘上班的我, 常會觀塘找好野食, 最近我的新同事說駱駝漆大廈有間新開質素不錯的西餐廳🍴,幫襯完都說評價回頭率極高🤩 所以我都去了!半邊春雞🐓配烤豬肋骨皇牌最愛呢款燒春雞再配豬肋骨好豐富,燒雞嫩滑可口,燒得剛剛好香味俱全!豬肋骨🍖惹味又夠醬汁小食點了款黑松露香滑🥔薯蓉黑松露香氣撲鼻,薯蓉滑溜溜味道一流!配上自家製的香蕉朱古力蛋糕 夠哂滿足🍰🍫🍌望逸咖啡研究所 地址:觀塘開源道60號駱駝漆大廈第3座1樓J室

半邊春雞🐓配烤豬肋骨
豬肋骨🍖惹味又夠醬汁

小食點了款黑松露香滑🥔薯蓉
黑松露香氣撲鼻,薯蓉滑溜溜味道一流!

配上自家製的香蕉朱古力蛋糕 夠哂滿足🍰🍫🍌

望逸咖啡研究所
地址:觀塘開源道60號駱駝漆大廈第3座1樓J室
2023-10-22 54 瀏覽
​觀塘呢個地方真係好多平民美食😋今日去左食呢間新開既cafe🦭味道相當唔錯🦭仲要好抵食🦭直接一句:「啲薯條真係世一」今次肥豹試左🦭1. 忌廉白酒青口​作為前菜🦪本來諗住食返兩三隻就算😂但佢真係好誇張,兩個人食起碼人頭5隻🦭都只係$78,而且佢個汁係咸淡適中之餘,仲要keep到酒味,唔似一般食個啲白酒青口😂得個咸字🦭2. 黑松露帶子飯​呢個飯相當有口感🦭正宗既Risotto係應該保留少許硬身,呢間都做得幾好🦭而且佢個飯入曬香草同醬汁既味😋就算整係得個飯都絕對無問題👌🏻3. 燒春雞拼豬肋骨個春雞做得唔錯🦭即使係雞胸,切落去都係爆曬汁(詳情可以去ig睇返條片)😋而豬肋骨佢比左三大條,醬汁味頗濃🦭$148有呢個量相當唔錯🦭而且仲要有一堆薯條😂真係非常滿足🦭4. 凱撒沙律醬黑松露薯條呢個薯條係肥豹當晚既最愛🦭沒有之一。事關佢薯條係實心得黎,而又幼身🦭所以佢可以炸到好乾身,層外皮超脆👌🏻😋入面因為實心既原故,就非常軟糯👍🏻入口係有薯仔既甜味,做得好好👍🏻豹言豹語: ​呢啲隱世小店真係經營唔易🦭好開心又搵到間唔錯既樓上鋪🦭
​觀塘呢個地方真係好多平民美食😋
今日去左食呢間新開既cafe🦭
味道相當唔錯🦭仲要好抵食

🦭直接一句:「啲薯條真係世一」

今次肥豹試左🦭

1. 忌廉白酒青口

2. 黑松露帶子飯

3. 燒春雞拼豬肋骨

4. 凱撒沙律醬黑松露薯條

豹言豹語:

​呢啲隱世小店真係經營唔易🦭好開心又搵到間唔錯既樓上鋪🦭

2023-10-21 286 瀏覽
Cafe會以咖啡為主打,證明店主對自家咖啡品質有一定既信心,今次吸引我既都係呢間既coffee menu☕️Cold brew Jasmine $46Cold brew平時飲得多,加埋苿莉花茶呢個組合非常新鮮🌼首先最吸引眼球既係以針筒承載嘅冷萃咖啡溶液,實際作用係可以因應自己口味而調較啡與茶嘅比例,以咖啡迷黎講,當然唔洗考慮就加晒所有冷萃咖啡,出乎意料既係苿莉茶不單止冇搶到咖啡香氣,茶香更加可以提升咖啡既滋味,令到一杯Cold brew增添層次☕️半邊春雞配烤豬肋骨 $148(配送是日餐湯及$35飲品)檸檬梳打 (+$6)估唔到$150左右既main dish份量咁足料,春雞半隻+2大條豬肋骨+薯條🍟春雞啖啖肉,肉質鮮嫩,雞皮燒我微微焦香,即使雞胸部分肉質都唔會乾身,切起上黎有肉汁,而且香草味濃,令到雞肉非常惹味豬肋骨肉質軟嫩鬆化,肉面上既燒烤汁非常入味,有2大條好滿足🐷$148包埋餐湯同飲品真係幾抵,餐湯亦有水準,今晚既係蘑菇湯,入口Creamy,調味適中🤎卡邦尼扁意粉 $88呢款卡邦尼扁意粉係我最愛既質感,醬汁稠身Creamy,每條意粉都掛汁,啖啖蛋香,而且冇採用傳統煙肉碎片,用以粒粒

Cold brew Jasmine
Cold brew Jasmine $46
半邊春雞配烤豬肋骨

半邊春雞配烤豬肋骨 $148
(配送是日餐湯及$35飲品)檸檬梳打 (+$6)

卡邦尼扁意粉

卡邦尼扁意粉 $88
呢款卡邦尼扁意粉係我最愛既質感,醬汁稠身Creamy,每條意粉都掛汁,啖啖蛋香,而且冇採用傳統煙肉碎片,用以粒粒火腿煙肉粒,令味道具咸香又唔會太油膩

青醬野菌扁意粉 $88
青醬既羅勒味道濃郁,香氣十足,意粉軟硬適中,條條掛汁

Cold brew Jasmine
半邊春雞配烤豬肋骨
卡邦尼扁意粉
  • Cold  brew  Jasmine
餐廳位於駱駝漆最旺的第三座 1樓,唔想等LIFT, 行上去都得。 不過餐廳個招牌名太特別 (印章),  所以大家認住呢張相啦~行入餐廳,最當眼的是呢個咖啡吧ICED ESPRESSO 是餐廳特製,可以一枝枝買回家加凍奶或水即飲,超級方便我就即時係餐廳試番杯先~  凍咖啡會用針筒裝住,飲嘅時候自己唧出黎, 混合凍牛奶,好玩又IGABLE~除左器皿有諗頭,呢度咖啡嘅味道都好特別同創新 好似有Cold Brew Jasmine , Dirty 益力多, 可樂咖啡 我呢杯伯爵茶鴛鴦 (Earl Grey Latte ) 有很香濃的伯爵茶味,MIX 埋咖啡味,好特別呀~~職員話由11月開始,望逸咖啡研究所逢星期六日推出 - $158/90分鐘任飲優惠(包括咖啡、手沖等), 咁就可以一次試過哂佢嘅特別口味啦~~雖然呢度以咖啡為主,不過佢都係一間餐廳黎,有意粉/ 意大利飯 / MAIN COURSE 同甜品都有齊,而且水準都幾高~ 忌廉蘑菇湯 (跟餐上)  非常濃郁香甜~ 仲有蘑菇粒粒增加口感卡邦尼扁意粉 $88 方型肉粒得意又好味,俾我女快速KO哂~~  白汁嘅烹調手法非常好,剛好沾在意粉上, 又

行入餐廳,最當眼的是呢個咖啡吧
我就即時係餐廳試番杯先~
除左器皿有諗頭,呢度咖啡嘅味道都好特別同創新

卡邦尼扁意粉 $88
方型肉粒得意又好味,俾我女快速KO哂~~
白汁嘅烹調手法非常好,剛好沾在意粉上, 又唔會水汪汪一PAT 留係底,係近來我食過最喜愛的卡邦尼~
MAIN COURSE
半邊春雞配烤豬肋骨 $ 148  (跟餐湯和飲品)
份量是超級大份的。除左半邊春雞外,想不到豬肋骨竟然有3條咁多~~而且係大大條,啖啖肉的。

春雞外皮煎得香口,肉質嫩滑不柴
烤豬肋骨嘅BBQ醬非常好味,唔會太死咸,用黎配薯條食係絕配呀~
跟餐點了呢個檸檬梳打水 (無糖)
非常夠氣。口感清新,食完個豬肋骨飲番啖,又係爽~
餐廳嘅lunch set 都好抵食呀~
2023-10-15
  • 卡邦尼扁意粉
  • 伯爵茶鴛鴦
  • 咖啡
2023-10-18 37 瀏覽
駱駝漆大廈真係有好多驚喜😍今次發現到一間咖啡店☕️ 環境舒適,有著輕鬆的氛圍。除了咖啡外,亦提供意粉輕食等。⭐️龍蝦汁青口蜆肉燴意大利飯 💲128意大利飯加入蜆肉和濃郁的龍蝦汁燴煮,有豐富的海鮮風味。米飯煮得剛好軟硬適中,口感綿密。旁邊的青口味道清甜,啖啖肉。⭐️香辣蒜片蜆肉配扁意粉 💲88蜆肉和蒜片在香辣醬汁中炒製,營造出濃厚的辣味和蒜香,非常惹味!意粉煮得彈牙,有口感。⭐️美式炸雞翼配燒烤汁(6隻) 💲58炸雞翼外酥內嫩,散發出濃郁的炸雞香氣。配上燒烤汁,酸酸甜甜的。⭐️玄米茶拿鐵 💲48結合了玄米茶的香氣和拿鐵咖啡的濃郁,令人驚喜!有種溫暖舒適的感覺。⭐️檸檬梳打 💲42氣泡水加入新鮮的檸檬,清爽宜人,消暑解渴。晚上時間未有嘗啡,職員推薦我們11月再來,逢星期六日有90分鐘任飲優惠。愛啡之人當然不可錯過!📍望逸咖啡研究所 觀塘開源道60號駱駝漆大廈第3座1樓J室

⭐️龍蝦汁青口蜆肉燴意大利飯 💲128

⭐️香辣蒜片蜆肉配扁意粉 💲88

⭐️美式炸雞翼配燒烤汁(6隻) 💲58

⭐️玄米茶拿鐵 💲48

⭐️檸檬梳打 💲42
氣泡水加入新鮮的檸檬,清爽宜人,消暑解渴。

📍望逸咖啡研究所
觀塘開源道60號駱駝漆大廈第3座1樓J室
觀塘駱駝漆新開左間cafe,見到啲食物都好吸引😍價錢唔算貴,當然要試試佢🫣🌟半邊春雞配烤豬肋骨 $148👀呢款真係啱晒選擇困難嘅朋友,兩款主食每樣都可以試少少~個人覺得佢嘅燒春雞真係整得好出色!嫩滑之餘真係好入味🥹雞胸位都係滑㗎!豬肋骨好多肉!面頭都係甜甜嘅醬汁,啱晒食肉獸🤝🏼另外佢哋仲會再跟個薯條‼️係我食過最香脆嘅薯條🥹條條都脆卜卜!點解可以咁好味🌟菠菜忌廉煙三文魚燴意大利飯 $108👀落單時店員有提及呢度嘅意大利飯係正宗煮法,所以飯粒係會偏硬少少。我自己接受到呢種口感,覺得又ok wo~每粒米飯都沾滿醬汁,配埋三文魚一齊食好夾!🌟帶子配牛油果沙律配檸檬油醋汁 $108👀冇諗過呢個沙律係成座小山丘咁😂帶子好味!牛油果份量冇好多,配埋檸檬油醋汁清晒成碟都冇問題🤩

🌟半邊春雞配烤豬肋骨 $148

豬肋骨好多肉!面頭都係甜甜嘅醬汁,啱晒食肉獸🤝🏼

🌟菠菜忌廉煙三文魚燴意大利飯 $108

🌟帶子配牛油果沙律配檸檬油醋汁 $108

餐廳位於官塘工業區中心地帶,新進駐開源道駱駝漆大廈3座一樓,餐廳裝修簡約的工業風為主,枱無枱之間都寬敞, 坐位舒適。紅菜頭蟹肉燴意大利飯 $118桃紅色的紅菜頭意大利飯令人眼前一亮,是帶有口感的意大利飯粒,飯上有蟹肉絲。白酒忌廉汁藍青口 $78藍青口唔算細隻,微量酒味襯托青口鮮味。半邊春雞配烤豬肋骨 $148整碟份量都不少,春雞好嫩滑,燒得很香口,而烤豬肋骨有2大條,肉質夠入味,還有薯蓉質地滑溜。此主菜還會包$38以下飲品及餐湯。伯爵茶鴛鴦香濃伯爵鴛鴦入口嫩滑。是日餐湯係蕃茄湯。臨走時職員話由11月開始,望逸咖啡研究所逢星期六日推出$158/90分鐘任飲優惠(包括咖啡、手沖等)。

紅菜頭蟹肉燴意大利飯 $118

白酒忌廉汁藍青口 $78
藍青口唔算細隻,微量酒味襯托青口鮮味。

半邊春雞配烤豬肋骨 $148

伯爵茶鴛鴦
香濃伯爵鴛鴦入口嫩滑。

是日餐湯係蕃茄湯。

2023-10-16 23 瀏覽
今日去呢一間嘅Cafe好靚,簡約得來又好有工業風風格!再加上連出面店面都有好特別嘅裝飾物,除咗吸睛亦都好美觀!另外呢度仲多咗個貓店長身形嬌小非常可愛!今日主打第一道菜;半邊春雞拼烤豬肋骨,呢個烤得啱啱好,除咗好有心機烹調之外,感覺質感仲好似慢煮咁好食!豬肋骨好Juicy!咬落淡淡香層次!另外半邊雞烤得香濃美味!第二道菜:白汁忌廉煮青口呢個亦都係主菜之一!淡香既白汁配上青口,有啲香甜青口亦非常鮮嫩!連貓店長經過都覺得香!之後第三道菜:龍蝦汁青口,蜆肉會意大利飯:龍蝦汁非常開胃,在配合青口加蜆肉嘅燴飯!真係淡淡都係鮮味!淡淡都有海鮮嘅感覺!最後飲品方面,叫做杯Mocha!將指定嘅飲品利用空氣針筒擠壓落去Mocha!感覺新奇又好有特色!加上味道超好飲必飲!餐廳方面再配咗個甘筍湯!味道亦非常鮮甜!望逸咖啡研究所 地址: 觀塘開源道60號駱駝漆大廈第3座1樓J室

第二道菜:白汁忌廉煮青口
呢個亦都係主菜之一!

之後第三道菜:

望逸咖啡研究所
地址: 觀塘開源道60號駱駝漆大廈第3座1樓J室
1K
2023-10-15 19 瀏覽
本身鍾意去工廈搵食貪佢冇大商場咁千篇一律今日試咗呢間新間嘅cafe佢哋嘅出品幾有誠意,值得介紹一下飲品選擇多,咖啡類係主打我比冷萃咖啡茉莉花茶吸引住上枱時竟然喺咁精美!針筒入面係cold brew浸喺凍茉莉花茶中正所謂有得食又有得玩😆(不過要擠啲啡出黎係要啲力水)茉莉花茶好香,每啖都有啡同茶味個combination幾特別的,可以一試Dirty靚又好飲唔洗多講☺️餐牌有意粉意大利等主食亦有薯條雞翼沙律輕食🍟黑松露&海撒醬炸薯條老實講呢個我有少少失望主要係啲薯片炸得太過火好硬同埋似係食到底好短好散但我都明嘅,一包薯條總有長有短起碼有兩款醬點下幾有新意🥗煙三文魚牛油果沙律檸檬油醋份量不俗,牛油果粉夠夠沙律菜新鮮,煙三文魚兩大片唔腥🍛紅菜頭蟹肉燴意大利飯粉紅色賣相靚靚重點係佢個飯煮得幾好外軟內有口感,啱我胃口蟹肉雖然就唔算多,但係好食嘅甜品好似相反冇乜選擇Cafe嚟講呢方面雖要加强朱古力mousse同香蕉蛋糕底朱古力味唔濃,香蕉蛋糕幾香合格之作唔算有驚喜整體來講餐廳飲品係正食物我覺得都ok唔差新開店有好多嘢都要慢慢做去摸索服務有熱誠呢樣係我最buy環境都幾好坐㗎!小店值得去支持!
本身鍾意去工廈搵食
貪佢冇大商場咁千篇一律
今日試咗呢間新間嘅cafe
佢哋嘅出品幾有誠意,值得介紹一下

飲品選擇多,咖啡類係主打
我比冷萃咖啡茉莉花茶吸引住
上枱時竟然喺咁精美!

針筒入面係cold brew浸喺凍茉莉花茶中
正所謂有得食又有得玩😆
(不過要擠啲啡出黎係要啲力水)
茉莉花茶好香,每啖都有啡同茶味
個combination幾特別的,可以一試

Dirty靚又好飲唔洗多講☺️

餐牌有意粉意大利等主食
亦有薯條雞翼沙律輕食

🍟黑松露&海撒醬炸薯條
老實講呢個我有少少失望
主要係啲薯片炸得太過火
好硬同埋似係食到底好短好散
但我都明嘅,一包薯條總有長有短
起碼有兩款醬點下幾有新意

🥗煙三文魚牛油果沙律檸檬油醋
份量不俗,牛油果粉夠夠
沙律菜新鮮,煙三文魚兩大片唔腥

🍛紅菜頭蟹肉燴意大利飯
粉紅色賣相靚靚
重點係佢個飯煮得幾好

外軟內有口感,啱我胃口
蟹肉雖然就唔算多,但係好食嘅

甜品好似相反冇乜選擇
Cafe嚟講呢方面雖要加强
朱古力mousse同香蕉蛋糕底
朱古力味唔濃,香蕉蛋糕幾香
合格之作唔算有驚喜

整體來講餐廳飲品係正
食物我覺得都ok唔差
新開店有好多嘢都要慢慢做去摸索

服務有熱誠呢樣係我最buy
環境都幾好坐㗎!小店值得去支持!
2023-10-15 24 瀏覽
🔺半邊春雞拼烤豬肋骨$148春雞半邊都蠻大隻的,雞皮烤至焦香,調味以簡單香草調味,雞肉多汁嫩滑,就算雞胸肉也不會乾柴豬肋骨非常長一條,燒烤醬味道入味而且甜度適中,可惜豬肉沒有離骨,口感可以更嫩一些整個菜最有驚喜的是薯條,很久沒有吃過這麼幼身的薯條,非常香脆而且調味剛好,讓我停不了口🔺青醬野菌扁意粉$88喜歡店家選用幼義大利麵,掛汁力高一些青醬非常香,又不會過份油膩,而且份量很多所以每一條意粉都很入味意粉軟硬度剛好,未至於al dente不過也是偏硬身的,口感煙韌☕️Yakult Dirty$48非常有趣的配搭,益力多的酸味跟fruity的酸味相映成趣,入口會比想像中酸喝到一半之後多了一些yakult的甜味就入口比較smooth,酸甜的搭配蠻好喝的☕️Cold Brew Jasmine$46Cold brew以針筒呈現讓客人可以自己調配茶跟咖啡的比例,還可以把握時機打卡一張美美的漸層茶的清香把fruity的咖啡的酸度襯托出來,餘韻有淡淡茉莉花香,喝起來很舒服❗️我還收到消息,店主表示11月開始逢週末會推出$158可以90分鐘任飲咖啡,包括咖啡和手沖,大家記得要喝多幾杯手沖☕️☕️
🔺半邊春雞拼烤豬肋骨

🔺青醬野菌扁意粉

喜歡店家選用幼義大利麵,掛汁力高一些

☕️Yakult Dirty

☕️Cold Brew Jasmine

2023-10-10 58 瀏覽
喺觀塘駱駝漆行街,無意中發現呢間cafe,係我鍾意嘅工業風,坐低叫咗杯Earl Grey Latte,咖啡香濃細滑,伯爵茶味特出,是高品質的咖啡豆,咖啡師還特意給我拉花,非常開心。再叫咗個青口蜆肉意粉,是即點即做的,意粉爽口,配上醬汁,非常好味,估唔到咖啡店都可做到咁好食,小食叫咗BBQ雞翼,BBQ汁好好惹味。值得再去的cafe
,估唔到咖啡店都可做到咁好食
,小食叫咗BBQ雞翼,BBQ汁好好惹味。值得再去的cafe
呢間喺🚇觀塘駱駝漆大廈三座新開嘅café🍴除咗有多款精品咖啡☕️及相關飲品之外,佢哋午市同埋晚市都有幾高質素嘅🤤食品供應,而且性價比十分之高👍!🥂白酒忌廉汁藍青口😍新鮮大隻,個白酒忌廉汁好滑好香濃😋,而且只係$78💰,真係好抵食!半邊春雞🐓配烤豬肋骨只係💰$148,仲配埋是日餐湯🥣同埋$38以下飲品☕️。春雞好嫩滑又有🐔雞味,豬肋骨🍖十分之入味,整體份量都唔少👍,而且仲配咗香滑🥔薯蓉添!是日餐湯🥣十分之杰身,蕃茄🍅味出眾,入口香甜又🤤鮮味。餐飲方面我加咗💰$12要凍嘅伯爵茶鴛鴦🥤,上枱嘅時候伯爵茶鴛鴦放喺💉針筒入邊,可以自己唧佢入去杯奶🥛度,算係呢度小小嘅😆特色。紅菜頭🦀蟹肉燴意大利飯🍚$118,落單嘅時候職員話佢哋嘅🇮🇹意大利飯煮得比較似傳統硬身啲嗰種質感🥰,如果有需要可以煮得腍啲,都幾❤️細心。我哋揀咗比較傳統🇮🇹嘅做法,入口會比較有😋咬口,而且意大利飯🍚加入咗紅菜頭汁去煮所以有陣陣清甜香味☺️,再撈埋上邊嘅蟹肉🦀一齊食感覺好鮮甜清新。最後職員💁‍♂️仲同我哋講下個月(11月)🗓️開始佢哋逢星期六同日會有💰$158/90分鐘任飲優惠🤩(包括意式🇮🇹咖啡同埋手沖咖啡☕️等等),啱晒咖啡控 week

是日餐湯🥣十分之杰身,蕃茄🍅味出眾,入口香甜又🤤鮮味。

最後職員💁‍♂️仲同我哋講下個月(11月)🗓️開始佢哋逢星期六同日會有💰$158/90分鐘任飲優惠🤩(包括意式🇮🇹咖啡同埋手沖咖啡☕️等等),啱晒咖啡控 weekend 來 chill 吓!