基本上,食物質素唔太特別差,不過不失,但今餐食得唔愉快,原因係出係服務上。今次我同同事去,我地總數5個人,4個食鰻魚炒飯,1個食焗鮮茄菠蘿雞皇飯,我食鰻魚炒飯嘅,我個人覺得個鰻魚炒飯味道算唔錯,兩個同事話個炒飯咸左啲。下面講服務,午餐係跟湯同飲品,呢個時段太忙漏左錯左個餐湯唔奇怪,補返就無事,我叫凍齋啡少甜嘅,結果比左杯走甜我,算喇,佢地忙中有錯我體諒嘅,但係我地一枱5人一入去坐低即刻落單,當時張單係12:47分,我地食完飲嘅野嘅時候,佢地有個黑衫嘅大姐走黎「各位兄弟姊妹,幫幫手飲埋杯野,唔該」跟住走開左,我諗緊係咪我地坐得太耐? 大姐,而家先13:07分,你要我地20分鐘內食完飲完野?我的同事都覺得食個飯60分鐘好正常,繼續慢慢飲,佢竟然前後黎催3次,催到我地13:21離開。真心講,若果唔係最低要一星,我會比零,甚至乎可以比負數我一定比負數。平心而論,呢次經驗令我建議大家黎呢間野,一係外賣,一係唔好幫襯,真心嘅,食餐飯比人催生晒,食左到背脊骨落喇
2024-07-14 137 瀏覽
沒想到早餐時間還沒過就點了早餐,選擇很多,除了一般茶餐廳有的面類配腸蛋Toast,還有類似all day breakfast的選擇。正常發揮的沙嗲牛米,配上腸蛋Toast。大推薦茄湯牛米!!偏甜口相當濃郁的蕃茄湯底🤣蕃茄完整一個上桌了,牛肉算嫩。炒蛋也在中上水平,相當滿意!

正常發揮的沙嗲牛米,配上腸蛋Toast。

2024-04-22 318 瀏覽
午餐時間去食,店員態度一般冇咩特別,可以QR code落單泰式香辣肉午餐肉碎米粉 (配火腿、炒蛋及丹麥多士) 常餐 好少常餐有香辣肉碎揀,幾特別~肉碎味道都唔錯,幾惹味,而炒蛋都幾滑,其他就不過不失,冇咩特別。份量就還好,我覺得可以再多D,因為米粉容易好快肚餓☹結論🫰唔洗等好耐🫰選擇幾多⚡️份量少左DCP值:7/10 (心態:返工食晏冇乜好揀都可以再食,突登去就不用了🫣)🎡餐廳資料餐廳名稱:木耶餐廳餐廳地址:柴灣環翠道11號興華廣場1樓109B號舖
午餐時間去食,店員態度一般冇咩特別,可以QR code落單

泰式香辣肉午餐肉碎米粉 (配火腿、炒蛋及丹麥多士) 常餐

結論
🫰唔洗等好耐
🫰選擇幾多
⚡️份量少左D

🎡餐廳資料
餐廳名稱:木耶餐廳
餐廳地址:柴灣環翠道11號興華廣場1樓109B號舖
2024-03-02 309 瀏覽
攰 又餓🥱想快食就揀咗呢間點知中咗伏,仲要係超伏嗰隻==============================個南乳豬手飯$56 (連羅宋湯同嘢飲)如圖所示,大部分都係骨有肉豬手得兩小件啲肉唔知係咪因為煮太耐又攪過嚟爛爛哋咁唔講以為係人哋食剩嘅嘢用啲汁蓋住係咁以隔離加啲飯俾你啲汁無咩南乳味,花生又得兩粒講真,兩餸飯$30大把好食過呢間嘢勸大家無必要就唔好浪費錢============================PS 侍應姨姨態度幾好👍話無哂紙巾又即刻加
攰 又餓🥱想快食就揀咗呢間
點知中咗伏,仲要係超伏嗰隻
個南乳豬手飯$56 (連羅宋湯同嘢飲)

如圖所示,大部分都係骨
有肉豬手得兩小件
啲肉唔知係咪因為煮太耐又攪過嚟
爛爛哋咁
唔講以為係人哋食剩嘅嘢
用啲汁蓋住係咁以隔離加啲飯俾你
啲汁無咩南乳味,花生又得兩粒

講真,兩餸飯$30大把好食過呢間嘢
勸大家無必要就唔好浪費錢

============================
PS 侍應姨姨態度幾好👍話無哂紙巾又即刻加

2024-03-02
2024-02-24 226 瀏覽
由佢開業到而家,從來未改變過的差,都明白經常漏單嘅問題係因為太忙都算數,坐喺度食嘢經常俾人趕走,直程問你:你食完未?可唔可以俾張枱我?😡係直接到你唔信。尤其係而家黑色衫冬菇頭嗰個阿姐,下午茶時段佢入座率得三成有成10幾張四人枱,你想舒服啲坐坐落去將四人枱諗住舒服啲,佢都叫你起身坐返嗰啲好迫嗰啲二人枱,仲要俾個西樣你睇。就算佢間鋪冇人都成日想講9你走,如果唔係附近居民食嘢冇得揀真係唔好幫襯。就算早餐午餐下午茶晚餐,啲服務都係一樣地差,呢類型茶餐廳有冇得投訴?

2023-10-28 515 瀏覽
上次出過一篇關於侍應扮睇你唔到,唔落單,有問題走左去唔理既分享,唔知點解open rice del 左今次又有單新野話說因工作關係又去依架餐廳食,之前已經好多不愉快經歷,但因貪快而再食,結果又添一次不快。事緣去左食午餐,叫左個是日午餐既蒸排骨飯,黎到份量少,賣相差到同事話成碟狗飯咁都算,依啲個人主觀意見因小弟食野好快,我十分鐘就食完(主要份量真係細),同事就繼續食啦,我慢慢飲野等佢地,再十分鐘左右,同事們都食完,見有時間就吹住水慢慢飲埋杯野咁。結果侍應就過黎收碟,收完仲馬上「請」我地埋單走人,當時都打左個突,黎左廿零分鐘,係咪食得快就要俾人趕?係咪有啲過份?之後我地體量人多想做多啲生意,咪乖乖去埋單,結果一行五人俾晒錢走出門口,突然被人叫停,話其中一人八達通無過到數,但明明我地所有人都聽到指示音,咁同事又不為意,又再嘟多次,部機條數都顯示捨左,但佢收銀部機無出單。之後收銀再話「無過數,收唔到錢,八達通收到錢會再印一張單,有埋八達通資料先作實」,咁另一同事當然唔認同,同作地理論啦,然後有個疑似「經理」既走出黎,又講同一說話,我地就再次表明明機顯示扣左數,之後「經理」就講左句「你唔好同我拗
今次又有單新野

都算,依啲個人主觀意見

之後我地體量人多想做多啲生意,咪乖乖去埋單,結果一行五人俾晒錢走出門口,突然被人叫停,話其中一人八達通無過到數,但明明我地所有人都聽到指示音,咁同事又不為意,又再嘟多次,部機條數都顯示捨左,但佢收銀部機無出單。之後收銀再話「無過數,收唔到錢,八達通收到錢會再印一張單,有埋八達通資料先作實」,咁另一同事當然唔認同,同作地理論啦,然後有個疑似「經理」既走出黎,又講同一說話,我地就再次表明明機顯示扣左數,之後「經理」就講左句「你唔好同我拗」

當事人想息事寧人俾多次錢了事,我地其他人當然覺得唔合理啦,然後「經理」當然都係要我地再俾錢啦!ok~ 我地就話,「我地比埋今次,然後去隔離地鐵站睇機,如果發現收左三次錢,我地就返黎搵你退錢。到時你唔好再咁肯定你地無錯,唔好再肯咩唔好同你拗」。咁收銀就話「好既,你地都係成日黎既熟客,我地都唔會呃你果百幾蚊」,「經理」仲話「唔會志在你果百幾蚊啦,請埋你食個飯都得啦」,咁我地梗係話「係呀,學你話齋,我地熟客成日黎,我地都唔會志在你個飯果幾廿蚊,我地而家去睇睇」

結果,去到地鐵站check機,果然發現幾分鐘內過左三次錢,我地影埋相,返去問作地收返錢啦

去到門口,佢地見到我地返轉頭,如臨大敵,「經理」匿埋唔敢出黎,我地俾八達通機張相比收銀睇,證明真係收多左錢,叫佢叫「經理」出黎。等左五分鐘至十分鐘,「經理」終於肯出黎,又講多次經過比佢聽,佢知自己衰左,第一件唔係道歉/回水,竟然係話我地咁多人塞係佢門口嚇親人,又扮委屈話我地嚇親佢,真心好野。

之後佢又打電話去公司會計又剩,會計電話都話可以即時回水,但佢又話要安排八達通公司回比我地,死都唔肯即時拎現金,又話唔知公司係咪收到錢,之前試過叫八達通公司回水又剩,仲話無理由由佢鋪面賠,講到唔關佢事,佢無錯咁。

最後又一輪理論後,最後佢先現金退返比我同事,但仍然無悔意。依間餐廳唔會再去,每次去完都受氣

2023-09-02 472 瀏覽
木耶餐廳 (柴灣)柴灣環翠道11號興華廣場1樓109B號舖✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿仲係打緊8號風球嘅時候,真係想落街食個下午茶。就落去樓下茶餐廳食。下午茶時段真係好多人。其實而家香港8號風球好多餐廳都會開。咁我就叫咗個炸髀加西多士。有驚喜。個西多士好好味。😋😋😋😋😋😋😋😋炸髀加西多士$46😋😋😋😋😋😋😋😋總結🤓其實都算好有水準嘅餐廳。總算幾好食呀👍大家可以值得一試。
木耶餐廳 (柴灣)
柴灣環翠道11號興華廣場1樓109B號舖
✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿

😋😋😋😋😋😋😋😋
炸髀加西多士$46
😋😋😋😋😋😋😋😋

總結🤓
其實都算好有水準嘅餐廳。總算幾好食呀👍大家可以值得一試。
2023-09-02
2023-08-22 343 瀏覽
下午四點零去到 試吓下午茶套餐, 種類不算少: 咖喱、扒餐、焗飯、湯米粉、通粉、三文治等等。叫咗 香草蕃茄汁焗豬扒飯, 加凍檸茶。埋單 $52 ($49+3)。食物、服務 質素尚可 與香港幾間連鎖茶餐廳相若。環境 亦企企理理。
叫咗 香草蕃茄汁焗豬扒飯, 加凍檸茶。
埋單 $52 ($49+3)。

食物、服務 質素尚可 與香港幾間連鎖茶餐廳相若。
環境 亦企企理理。
2023-08-21
2023-06-26 571 瀏覽
第一次到這間餐廳食飯,叫咗個霸王雞,點知係'叔'嘅。同個男待應講,佢竟然問我想點,我立時呆咗,咁我可以點呀,唔係應該你俾提議我咩?跟住就走咗去,我就成頭黑人問號⁉跟住問個女待應揾經理,佢話收咗工,問我咩事,我照同佢講,我話我諗到想點啦,call食環囉,個阿嬸即刻話咁你想轉咩吖,我換俾你,不過價錢就收費嗰個,咁我話轉個炒飯啦,個阿嬸仲一路話我想點要出聲嫁嘛,講咪得囉我想問,而家d餐廳對待食客嘅方式係咁嘅咩?唔通開返關,生意好咗,就俾屎個客食都ok?
霸王雞