2021-06-16
🌟黑糖珍珠鮮奶2.0🧋 $33 (9.5/10)賣相好吸引 啲黑糖紋做得好靚 而且持久度都幾好 唔會攞咗一陣就溶晒因為係2.0版本 所以牛奶份量更重 奶味香滑濃郁 珍珠分量幾多 大概裝裝滿1/3杯 而且珍珠係大粒size更有口感 咬落煙煙韌韌 而且軟硬度適中 唔會煮得過淋或者個芯係未熟晒 黑糖味都好重 不過飲到最後可能因為黑糖既部份飲晒 只係飲到比較重嘅奶味而且間小店嘅甜度拿捏得幾好 我本身好怕甜 但係覺得呢杯甜度適中冬瓜鮮檸檬 少冰 🍋 $22 (8.5/10)呢杯就相對清新啲喇 檸檬味好突出 而且仲有少少檸檬果肉 之後就會飲到相對淡少少嘅冬瓜味 本身因為唔記得嗌少甜 仲好擔心佢會唔會過甜但意外地個甜度適中OVERALL: 大推薦🤩 (9/10)呢間小店想試超級耐 終於都比我試到佢最出名嘅珍奶 果然冇令我失望 黑糖紋做得好靚好 珍珠又彈牙 雖然葵廣出名多嘢食多嘢飲 但係我都覺得呢間小店好值得飲🌟為推薦
冬瓜鮮檸檬 少冰 🍋 $22 (8.5/10)
OVERALL: 大推薦🤩 (9/10)
🌟為推薦