呢間台灣淡水起家既台飲店💛未過江龍之前,本來都覺得 #鹿角巷 既黑糖鮮奶唔錯,後者係幾年前應該係第一間主打黑糖鮮奶既台飲店,當時係尖沙咀isquare對面街要排成個鐘先買到一杯😫 自從係佐敦飲過呢間台飲店既黑糖鮮奶之後就無再幫襯其他,因為佢既味道真係無可取替😋-上個月知道呢間台飲店終於進駐葵廣真係好興奮,尋日去掃街即刻忍唔住要去幫襯🤤可能因為剛開業未有太多人知道佢既存在,星期日下晝居然無咩客人😳 更估唔到既係而家佢地都有會員制,只要儲夠指定印仔就可以得到享有9折優惠既會員卡一張,咁就更抵飲🥳******************************✨黑糖珍珠鮮奶2.0🥤($33)作為排名第一既2.0比正常版既黑糖珍珠鮮奶多30%鮮奶份量,價格只係相差3蚊👌🏻同其他台飲店一樣,黑糖鮮奶都係甜度同冰度固定無得調整,但呢度既出品絕對令人放心👐🏻,事關佢地既製作有自己一套黃金比例,每杯飲品既黑糖珍珠都會用電子秤量過,並非freestyle🚫而佢地既黑糖珍珠真係超級、超級、超級煙韌彈牙‼️有別於平時台飲店珍珠偏散、爛既「煙韌」,或者係偏實、硬既「彈牙」,呢度既珍珠咬落似麻糬咁綿糯Q彈而有嚼勁,口

✨黑糖珍珠鮮奶2.0🥤($33)

而佢地既黑糖珍珠真係超級、超級、超級煙韌彈牙‼️有別於平時台飲店珍珠偏散、爛既「煙韌」,或者係偏實、硬既「彈牙」,呢度既珍珠咬落似麻糬咁綿糯Q彈而有嚼勁,口感絕對係其他台飲店體驗唔到🙅🏻‍♀️
雖然鮮奶都係用上大路用緊既明治牌,但係由於佢地主打冰火口感,用既係冰碎而非冰塊🧊並且製作最後先會加上,一開始飲會強烈感受到鮮奶濃稠既口感,飲到最後唔會仲見到有冰既存在,亦唔會俾溶冰溝淡味道至奶水💧
而黑糖飲落帶有好香濃同好獨特既風味,最神奇既係明明同樣都係黑糖,呢度既黑糖飲完唔會令人覺得甜到喉涸要飲水解甜膩😳 飲過呢度既黑糖鮮奶就會覺得平時係其他台飲店飲到既係幾咁普通同埋似係現成黑糖糖漿整出黎既咁🤣 希望有飲過既朋友會認同我以上所講既🙈
👧🏻人均消費:$33
👍🏻再訪指數:4/5
📍李圓圓
地址:葵芳葵富路7號葵涌廣場2樓C78號舖
⏰營業時間:不詳❓
(📍佐敦、旺角、荔枝角及觀塘亦有分店,每間分店營業時間有所不同)
外賣自取
2020-09-10 84 瀏覽
一直想試好耐既李圓圓~因為佢既分店唔係d我成日會去既地方~😌所以一直都未有機會試下~但係~原來靜悄悄咁係➡️葵廣開左分店🤩🤩▶️黑糖珍珠鮮奶($30)黑糖珍珠倒落杯時仲係溫熱~加奶再加冰~甜度冰度冇得揀初時都會驚會唔會好甜~不過飲落其實係岩岩好~奶唔甜~加埋個黑糖漿甜度就岩岩好~拎上手時摸到杯底既珍珠係暖暖的~所以冰度冇得揀係岩架~珍珠煙靭彈牙~大大粒咁好有口感唔怪之得個個飲完都大讚啦~👍👍👍👍👍
一直想試好耐既李圓圓~
因為佢既分店唔係d我成日會去既地方~😌
所以一直都未有機會試下~
但係~原來靜悄悄咁係➡️葵廣開左分店🤩🤩
▶️黑糖珍珠鮮奶($30)
黑糖珍珠倒落杯時仲係溫熱~加奶再加冰~
甜度冰度冇得揀
初時都會驚會唔會好甜~
不過飲落其實係岩岩好~
奶唔甜~加埋個黑糖漿甜度就岩岩好~
拎上手時摸到杯底既珍珠係暖暖的~
所以冰度冇得揀係岩架~
珍珠煙靭彈牙~大大粒咁好有口感
唔怪之得個個飲完都大讚啦~👍👍👍👍👍
2020-09-08
5 分鐘 (堂食)
  • 黑糖珍珠鮮奶
2020-09-02 99 瀏覽
#yumyum葵芳😎之前去台灣淡水嘅時候冇飲過,點知過一排返黎就係香港開咗好多分店,依加仲好出名添!呢間暫時依然係我心目中黑糖珍珠鮮奶嘅top1🥇😙 仲要係黃店,咁就緊係要支持一下啦💛黑糖珍珠鮮奶2.0($33)2.0嘅意思即係每一杯都加多左30%嘅明治奶,所以會比普通版無咁甜,如果鍾意飲鮮奶嘅朋友一定會好鍾意💯🥛李圓圓嘅黑糖味十分濃郁,珍珠仲係現煮架!每一粒珍珠都有充滿住黑糖香味,仲好煙銀彈牙,而且份量十足!😍 微暖嘅珍珠配上冰冷嘅鮮奶一齊入口,有冷熱交融嘅感覺🤤好幸福💕 飲完一杯都幾飽肚,當下午茶就岩曬😆#大大力懲罰黃店💛 -⁣李圓圓 (葵芳)📍葵芳葵富路7號葵涌廣場2樓C78號舖抵食指數:😚😚😚😚/5 ⁣舔舔脷程度:😋😋😋😋😋/5
#yumyum葵芳😎

黑糖珍珠鮮奶2.0($33)

#大大力懲罰黃店💛
-⁣
李圓圓 (葵芳)
📍葵芳葵富路7號葵涌廣場2樓C78號舖

抵食指數:😚😚😚😚/5 ⁣
舔舔脷程度:😋😋😋😋😋/5
2020-09-02 72 瀏覽
來自台灣淡水嘅人氣珍珠鮮奶🤩 嚴選純正黑糖製作 真材實料💪🏻———————————————— .🔶黑糖珍珠鮮奶2.0 $33店主聲稱2.0比一般個隻更香濃飲落就發覺其實係少冰😂黑糖珍珠煙韌有咬口👍🏻而且甜度控制得唔錯!不過黑糖糖漿唔算多撈勻落牛奶度又唔會好甜但我自己就鐘意甜多少少😬
————————————————
🔶黑糖珍珠鮮奶2.0 $33

店主聲稱2.0比一般個隻更香濃
飲落就發覺其實係少冰😂
黑糖珍珠煙韌有咬口👍🏻
而且甜度控制得唔錯!
不過黑糖糖漿唔算多
撈勻落牛奶度又唔會好甜
但我自己就鐘意甜多少少😬
2020-09-01 72 瀏覽
李圓圓小弟之前叫外賣都有飲過,呢日係葵芳知道附近有間分店,心裡面又諗起黑糖珍珠既味道,即刻二話不說走去買😍小弟今次試既係黑糖珍珠奶茶~買完之前企左係旁邊偷偷欣賞下呢杯黑糖珍珠奶茶係點製作😂見到店員係收銀旁邊一大盤熱辣辣既黑糖珍珠裡面舀起d珍珠😍😍然後就走入去裡面沖奶茶👍🏻杯製成品沖好之後拎上手仲會感feel到杯底d珍珠仍然好熱🥵飲左兩啖即刻覺得即時飲比起外賣送到手先飲好飲好好好好好多😍茶味唔會苦澀,奶味都好香濃😋飲完都唔會覺得好滯👍🏻真係好好飲😍😍

2020-08-31 83 瀏覽
💛李圓圓·呢間一路都見到好多人飲 但係因為佢係港島區冇分店 所以我一路都未試過🙊🙊難得嗰日我去葵芳嗰邊 所以就去支持咗啦🥰·黑糖珍珠鮮奶紅茶$30其實佢最出名嘅係黑糖鮮奶既 但因為我自己本身唔係好鍾意 所以我就嗌咗奶茶😈佢比我想像有驚喜 佢個茶底都幾好飲 而且佢啲珍珠係超級煙煙韌韌 好有咬口 仲要個黑糖味都幾重🤤溝埋我杯無糖既奶茶我自己就覺得啱啱好啦😎😎·#rbyeat#rby甜品飲品#rby💛#rby葵芳 #rby旺角 #rby佐敦 #rby荔枝角 #rby觀塘·📍葵芳葵富路7號葵涌廣場2樓C78號舖📍旺角旺角道30-36號寶安大廈地下E2號舖📍佐敦庇利金街38號地下📍荔枝角長沙灣道883號億利工業中心地下6-A2號舖📍觀塘開源道62號駱駝漆大廈1座地下A2號舖
💛李圓圓

📍荔枝角長沙灣道883號億利工業中心地下6-A2號舖
📍觀塘開源道62號駱駝漆大廈1座地下A2號舖
黑糖珍珠鮮奶紅茶
2020-08-30 53 瀏覽
每次行街都想飲珍珠奶茶🥤台灣淡水老街人氣 #李圓圓 係葵涌廣場開咗分店,我當然要去潮聖下😆我選咗 #黑糖珍珠鮮奶2.0,係人氣No 1 飲品👍🏻鮮奶比普通多30%,飲到濃厚鮮奶味。黑糖珍珠經明火熬煮,咬落很Q彈,甜度適中係我喜歡的味道😋另外試咗 #黑糖珍珠鮮奶綠茶,選咗少甜少冰比較健康。這杯綠茶香味🍵比較出,反而奶味唔多,同樣有很Q的黑糖珍珠,飲落較清新。值得一提係店員很細心💕會主動幫我插飲管,貫徹台灣人的熱情☺️

2020-08-29 42 瀏覽
【李圓圓 Bubble Lee】.自從肺炎爆發之後,都少左好多行街shopping,最近有野要去葵涌廣場買,就發現葵涌廣場開左間李圓圓!我即刻睇一睇個餐牌,有好多特別嘅黑糖珍珠飲品,有好多都好想試!最後就揀左「黑糖珍珠鮮奶綠茶2.0」同埋「黑糖珍珠冬瓜鮮奶2.0」黎試下🤤.兩杯都叫左2.0,奶味比正常更濃。兩杯飲落都唔會太甜,但又有黑糖嘅香味。佢d珍珠好好咬,每咬一啖都有陣甜味散發出黎💕而我就比較中意「黑糖珍珠冬瓜鮮奶2.0」,飲落比較濃,有陣冬瓜茶果陣好似烤過嘅味道,好特別😍.▪️黑糖珍珠鮮奶綠茶2.0💰價錢:HKD$33💯評分:7/10.▪️黑糖珍珠冬瓜鮮奶2.0💰價錢:HKD$33💯評分:8/10.📍 葵芳葵富路7號葵涌廣場二樓C78號鋪
【李圓圓 Bubble Lee】
📍 葵芳葵富路7號葵涌廣場二樓C78號鋪
2020-08-16
  • 黑糖珍珠冬瓜鮮奶2.0
2020-08-27 35 瀏覽
喝飲料都要喝得夠「黃」😎有人跟我一樣超愛喝李圓圓的黑糖珍珠鮮奶嗎?😆珍珠超級韌 奶的比例也拿捏得非常好 口感真的好有層次🥺偶爾放縱一下 就只會喝這間🥰超喜歡的啦!
喝飲料都要喝得夠「黃」😎
有人跟我一樣超愛喝李圓圓的黑糖珍珠鮮奶嗎?😆
珍珠超級韌 奶的比例也拿捏得非常好 口感真的好有層次🥺
偶爾放縱一下 就只會喝這間🥰
超喜歡的啦!
週末回娘家吃飯,早一點去葵涌廣場走一走,順便吃一吃垃圾食物(笑)。昨天買了一杯珍奶但回家一跌就碎了一地,雖然快吃飯但經過又忍不住買了杯,補償一下昨天的心碎。知道很多人都大讚李圓圓,但每次都忍不住買春水堂,又或者是珍煮丹,知道葵涌廣場開了就買了。*黑糖珍珠鮮奶$30買了杯排名第二的黑糖珍珠鮮奶,想喝珍珠又最輕盈的吧(應該是),這杯是不能選冰度和甜度,收據上寫的是完美比例。喝之前先搖搖把黑糖珍珠與鮮奶混合,我驚訝它不是我想像中的甜,味道我還蠻喜歡的,只是黑糖的香不是很突出就對了。珍珠的份量超多,而且很好吃,黑糖味比較特出,我喜歡。*
黑糖珍珠鮮奶$30
黑糖珍珠鮮奶

2020-08-22
3 分鐘 (堂食)
黑糖珍珠鮮奶
2020-08-22 76 瀏覽
掃街既結尾就梗係要飲野啦,經過見到新開左間李圓圓,我一直都想飲架啦,因為名氣好大,但結果有啲令人失望。我揀左No. 1既黑糖珍珠鮮奶2.0,男朋友就飲No. 5既冬瓜鮮檸檬。黑糖珍珠鮮奶2.0 $33 鮮奶用明治牛奶,本身無額外加糖,全靠黑糖珍珠既甜度而有甜味。可惜黑糖珍珠太甜啦,食少少已經覺得好似要蛀牙甘,而且口感偏腍,唔夠Q彈。冬瓜鮮檸檬$22 呢杯好飲好多,消暑一流。雖然飲品本身係好飲既,但係無乜冬瓜味,飲冬瓜鮮檸檬就係想飲到冬瓜味。

黑糖珍珠鮮奶2.0 & 冬瓜鮮檸檬
黑糖珍珠鮮奶2.0 $33