成日聽到食糖水都驚會肥,又有無諗過有食極都唔肥既糖水呢💁🏻‍♀️之前見唔少foodie都有推介呢間位於葵芳嘅糖水店,睇到我心思思,今日去開葵芳就係想試吓先美顏·瘦身·點食都唔肥系列🎈甜菊代糖燉本草銀耳呢個甜品有美顏抗衰老嘅作用,銀耳本身對女性來講係非常之好,有坊間稱之為平價燕窩,再加上用甜菊代糖一齊燉,真係點食都唔怕肥又養顏🎈開盅雪梨桂圓肉燉紅棗呢款糖水有滋陰潤肺嘅作用,而且仲係全素,素食者都啱食㗎!我自己就係做嘢新冠之後比較重視養生,呢款咁樣新嘅糖水就啱晒我啦,可以俾我補一補個肺,而且唔會太甜,糖水味道剛剛好,而且仲好足料㗎!雪梨都燉得好淋,好好食🎈椰皇貓山皇燉雙皮奶冇諗過貓山王肉係分開上嘅,滿滿嘅一碗貓山王肉,見到真係心心眼!😍😍雙皮奶甜度適中,用椰皇嘅外殼裝住,好有看頭㗎!呢個配搭係出面嘅糖水店我冇食過,第一次食都幾有驚喜!榴槤控必試!整體嚟講,店舖坐得好舒適,加上喺商場入面,真係比較少有咁高質嘅糖水店,而且地方整潔,啱晒行吓商場嘅時候,攰攰地入去食碗糖水補充下體力💁🏻‍♀️

美顏·瘦身·點食都唔肥系列

下午茶
甜菊代糖燉本草銀耳
開盅雪梨桂圓肉燉紅棗
椰皇貓山皇燉雙皮奶
  • 原盅雪梨桂圓肉燉紅棗(全素)
2023-05-25 41 瀏覽
之前去過尖沙咀分店食佢哋嘅甜品已經覺得好精緻,今日再去埋葵芳店度試食最近杏甜品 推出咗點食都唔肥套餐😼啱晒我呢啲想瘦但係又鍾意食甜嘢嘅人😽叫兩個甜品都只係$88都幾抵我試咗生磨玫瑰燉杏仁茶熱嘅同甜菊糖燉雪燕 凍嘅佢哋嘅甜品用咗甜菊糖代替所以唔會肥擺盤精緻 雪燕晶瑩剔透 啱晒低糖飲食嘅朋友呢個係520情人節推出嘅新品JUMBO SIZED椰汁椰皇桃膠燉雙皮奶(凍)椰子肉好多比普通椰皇厚肉一倍超級足料 椰奶味好重超多桃膠 雙皮奶好滑😻食完覺得好滋潤嘅感覺佢哋芒果類同榴槤嘅甜品都幾好食😋
之前去過尖沙咀分店食佢哋嘅甜品
已經覺得好精緻,今日再去埋葵芳店度試食

最近杏甜品 推出咗點食都唔肥套餐😼

佢哋嘅甜品用咗甜菊糖代替所以唔會肥
擺盤精緻 雪燕晶瑩剔透 啱晒低糖飲食嘅朋友

呢個係520情人節推出嘅新品
JUMBO SIZED
椰汁椰皇桃膠燉雙皮奶(凍)
椰子肉好多比普通椰皇厚肉一倍
超級足料 椰奶味好重
超多桃膠 雙皮奶好滑😻食完覺得好滋潤嘅感覺

佢哋芒果類同榴槤嘅甜品都幾好食😋
雖然話食甜品係第二個胃,但有時都唔敢食咁多,始終都驚糖分太高🙆🏻‍♀️最近杏甜品 @almonddesserthk 推出咗新系列,會主打用日本甜菊代糖燉製既甜品,做到低卡同埋零糖分嘅效果,會無論係素食、糖尿病、乳糖不耐症、生酮人士都適合食❤️‣ 點食都唔肥套餐 ($88)呢個套餐係包括一份燕窩同埋一份養生糖水,我就揀左甜菊代糖燉雪燕&秘製椰汁杞子燉海椰子🥥甜菊代糖燉雪燕擺盤賣相幾精緻,雪燕望落晶瑩剔透,食落口感幾順滑細膩,用左代糖食落唔怕太甜,幾適合低糖飲食嘅朋友秘製椰汁杞子燉海椰子椰子味幾香,海椰肉煮得到啱啱好,口感幾爽滑,味道都唔錯,同樣唔會太甜‣ 貓山王榴槤爽冰 ($59)賣相已經好吸引,榴蓮爽冰上面有一球榴蓮肉,食落貓山王榴蓮味好正,爽冰口感唔錯,甜度適中💭 C͟o͟n͟c͟l͟u͟s͟i͟o͟n͟新開分店出品水準都唔錯,多種款式口味,滿足到唔同口味嘅朋友,價錢適中,鍾意食甜品嘅朋友不妨試下💰Total: $147 ($73.5pp 無服務費)📍杏甜品|@almonddesserthk葵芳興芳路223號新都會廣場4樓477-478號舖 (到訪分店)尖沙咀加拿分道40-46號香檳大廈地下6號舖旺角豉油街

‣ 點食都唔肥套餐 ($88)

甜菊代糖燉雪燕

秘製椰汁杞子燉海椰子

‣ 貓山王榴槤爽冰 ($59)

💭 C͟o͟n͟c͟l͟u͟s͟i͟o͟n͟

💰Total: $147 ($73.5pp 無服務費)
📍杏甜品|@almonddesserthk
尖沙咀加拿分道40-46號香檳大廈地下6號舖
旺角豉油街25-31號地下3號舖

🚩更多同類餐廳 #foodstep_甜品
🚩更多同區餐廳 #foodstep_葵芳 #foodstep_尖沙咀 #foodstep_旺角

📣Like & Share & Follow @ourfoodstephk_
🙏🏻謝謝你的支持,成為我努力分享的動力💪🏻
🌟餐廳:杏甜品 (新都會廣場)📍地址:葵芳興芳路223號新都會廣場4樓477-478號舖💰價位:$50以下⏰營業時間:星期一至日11:00 - 23:00📱電話:96028135鍾意食甜品但又怕肥,相信係好多人既心聲🤣🤣人氣甜品店 - 杏甜品最近就新出咗✨點食都唔肥養生套餐✨咁岩weekend去咗葵芳新都會行街,順便去埋新店試試😬新店環境寬敞開揚,坐得舒適,仲有大大粒杏仔可以比大家影相打卡❣️———————————————————🔹 甜菊代糖燉桃膠🌼用上日本甜菊代糖燉製,低卡、零糖份,點食都唔會肥😍桃膠具生津止渴、滋陰功效,養顏又護膚,蘊含有大量纖維,可以提高飽腹感同時潤腸通便💡大大粒飽滿桃膠煙韌有咬口,清甜滑溜好滋味💋———————————————————🔹 原盅雪梨桂圓肉燉紅棗🍐清香雪梨配以香甜桂圓、紅棗,甜度適中,潤肺清燥、止咳化痰,好岩而家轉季食用💕———————————————————🔹 泰國金標龍眼爽冰黎到杏甜品必食呢個杏仁仔推介🌟啖啖都食到好濃郁嘅龍眼味,口感軟綿舒爽,呢幾日天氣咁熱,解暑一流🙋🏻‍♀️———————————————————😋味道:4/5🏢環境:4/5💁🏻‍♀️
🌟餐廳:杏甜品 (新都會廣場)
📍地址:葵芳興芳路223號新都會廣場4樓477-478號舖
💰價位:$50以下
⏰營業時間:星期一至日11:00 - 23:00
📱電話:96028135

🔹 甜菊代糖燉桃膠🌼
用上日本甜菊代糖燉製,低卡、零糖份,點食都唔會肥😍
桃膠具生津止渴、滋陰功效,養顏又護膚,
蘊含有大量纖維,可以提高飽腹感同時潤腸通便💡
大大粒飽滿桃膠煙韌有咬口,清甜滑溜好滋味💋

🔹 原盅雪梨桂圓肉燉紅棗🍐
清香雪梨配以香甜桂圓、紅棗,甜度適中,
潤肺清燥、止咳化痰,好岩而家轉季食用💕

🔹 泰國金標龍眼爽冰
黎到杏甜品必食呢個杏仁仔推介🌟
啖啖都食到好濃郁嘅龍眼味,口感軟綿舒爽,
呢幾日天氣咁熱,解暑一流🙋🏻‍♀️

😋味道:4/5
🏢環境:4/5
💁🏻‍♀️服務:4/5
💵價錢:4/5
🤟🏻性價比:4/5
2023-05-21
2023-05-20 51 瀏覽
[葵芳]杏甜品.點食都唔肥養生套餐食剩指數:0/100套餐選用甜菊代糖燉製、0糖份、超低卡主打想健康養生都可以食仲要係全素食原盅雪梨桂圓肉燉紅棗雪梨好多塊燉得好軟身紅棗桂圓份量都多清甜滋陰套餐仲揀左甜菊代糖燉桃膠燉桃膠用左甜菊糖食落口無平時咁甜有陣淡淡既清甜味道.椰皇燕窩燉雙皮奶食剩指數:0/100雙皮奶口感滑溜椰香味好足燕窩本身無味撈埋落去啱啱好食到一半開始可以刮埋啲椰肉食好易刮同埋幾清甜.地址:葵芳新都會廣場4樓477-478號舖
[葵芳]杏甜品
食到一半開始可以刮埋啲椰肉食
好易刮同埋幾清甜
地址:葵芳新都會廣場4樓477-478號舖
2023-05-19 51 瀏覽
🤗杏粉來報到喇!Almond Dessert 杏甜品🌟Honey 真係由細食到大🥰最近佢哋係葵芳新都會廣場開咗新店,仲推出左點食都五肥系列套餐😍😍😍 ✨佢哋選用日本甜菊代糖燉製、0糖份、超低卡、保留材料的原汁原味。適合懂健康,養生既你😘👅今次同好朋友沛沛玩完一齊孖公仔去食甜品😍👩‍👩‍👧‍👦今次我地order咗✨甜菊代糖燉雪燕✨雪燕滋陰潤肺、潤腸通便、滋潤皮膚又可美白補血。非常足料,每一啖都充滿燕窩👍🏻 ✨秘製椰汁杞子燉海椰子✨美顏潤燥,清熱解毒。充滿椰子嘅鮮甜味,口感非常幼滑,仲有啖啖椰肉👍🏻✨ 甜菊代糖燉桃膠✨桃膠和血益氣,更可助便秘人士促進消化。滿滿一碗清甜嘅桃膠😍配以代糖糖水,自由調節甜度。✨玫瑰燉杏仁茶✨呢度嘅杏仁茶係我同Honey 最愛😍杏仁茶味香濃😍今次加埋玫瑰仲有美顏嘅作用🥰,仲有效改善睡眠。✨呂宋芒小丸子杏仁茶吸吸✨吸吸係每次同honey嚟到必點嘅item😍可以選擇杏仁茶/椰子吸吸👍🏻今次我哋揀咗椰子,椰子味香濃,配埋酸酸甜甜嘅呂宋芒,仲有口感非常軟糯嘅小丸子,呢杯嘢真係又好味又飽肚👍🏻
🤗杏粉來報到喇!

今次同好朋友沛沛玩完一齊孖公仔去食甜品😍

✨玫瑰燉杏仁茶✨

✨呂宋芒小丸子杏仁茶吸吸✨
吸吸係每次同honey嚟到必點嘅item😍
2023-05-19 45 瀏覽
有次行經葵芳新都會見到新開養生甜品店,坐低食下先😁🎀選了點食都唔肥養生套餐🍐原盅雪梨桂圓肉燉紅棗大大塊雪梨肉,雪梨肉好好味,甜度岩岩好,暖暖地咁食好滋潤嘅感覺😋🌼甜菊糖燉桃膠桃膠大大粒,食落口感好煙韌,暖暖地咁食好好味😋甜度一樣岩岩好,食完好想再食多碗😂🍨貓山王榴槤爽冰遠遠已經聞到榴槤味,香噴噴😌第一啖食落去好香濃榴槤肉,嘩~😍好正呀!榴槤肉加埋西米粒椰汁🥥真係令人一食就會愛上🥰🍡全家福湯圓湯圓一共有5粒,有芝麻味、花生味,最特別有榴槤味和綠茶味,每粒食落口感都各有口味😋好鐘意湯圓皮薄好有口感,甜度岩岩好😋🎀另外店內好注重環保🌍,大部份都用左環保餐具同埋包裝,完全地支持呢個咁有意義為地球盡一份力♻️
有次行經葵芳新都會見到新開養生甜品店,坐低食下先😁

🎀選了點食都唔肥養生套餐
🍐原盅雪梨桂圓肉燉紅棗

🌼甜菊糖燉桃膠

🍨貓山王榴槤爽冰

🍡全家福湯圓

2023-05-18 34 瀏覽
🌟🍰🎉 Almond Dessert 杏甜品 🎉🍰今日去咗葵芳玩 玩完行過商場 口痕想搵野食🔥經過咗間糖水舖 見到低糖同埋點食都唔肥嘅餐牌‼️‼️即刻心動左入咗去坐底😂💛 點食都五肥系列套餐🔥選用甜菊代糖燉製、全港首創生酮糖水!0糖份、超低卡、保留材料的原汁原味‼️‼️適合懂健康,養生, 生酮飲食既你🤲🏻🔥我點咗點食都唔肥嘅套餐💕(A+B)$88選擇左以下兩款📍1️⃣秘製椰汁杞子燉椰海椰子(全素)(凍/熱☑️)打開蓋 即刻聞到好香嘅椰子味🔥食落去好滑我選擇左熱食 食落個胃好舒服🫶🏻仲可以清熱解毒👍🏻小朋友都岩食啊🫶🏻2️⃣甜菊代糖燉雪燕(全素)(凍/熱☑️)雪燕本身係一個好滋補既甜品🫶🏻有美顏滋潤嘅功效💕口感好滑👍🏻仲系用甜菊代糖尼代替平時用既砂糖‼️感覺好健康👍🏻食極五肥之餘仲好養生💚💚飲品🥤我選左左👇🏻呂宗芒小丸子杏仁茶吸吸💕飲落粒粒小丸子 好香既芒果+杏仁既味道味道好特別🔥平時消薯一流‼️‼️
🌟🍰🎉 Almond Dessert 杏甜品 🎉🍰

💛 點食都五肥系列套餐
適合懂健康,養生, 生酮飲食既你🤲🏻🔥

我點咗點食都唔肥嘅套餐💕(A+B)$88
選擇左以下兩款📍
1️⃣秘製椰汁杞子燉椰海椰子(全素)(凍/熱☑️)

2️⃣甜菊代糖燉雪燕(全素)(凍/熱☑️)

飲品🥤我選左左👇🏻
呂宗芒小丸子杏仁茶吸吸💕
飲落粒粒小丸子 好香既芒果+杏仁既味道
味道好特別🔥平時消薯一流‼️‼️

2023-05-16 45 瀏覽
Almond Dessert響葵芳開咗新分店☺️終於響新界區都有機會食到😬點食都唔肥養生套餐😝$88以A+B形式選擇😜每項都有三至四款可以揀😉結果就揀咗原盅雪梨桂圓肉燉紅棗😚滋陰潤肺,清甜潤喉😌仲有雪梨果肉響入面,夠晒真材實料😍另外配甜菊糖燉雪燕(150g)🥳採用日本甜菊糖,基本上唔會被身體消化吸收☺️完全適合生酮飲食同減糖人士😌雪燕份量都唔少,口感同燕窩相近😇如果想食燕窩,可以另外加$128升級😉泰國金標龍眼爽冰🍧$55的確每次到訪都一定會食😋龍眼肉打碎製成嘅爽冰😊入口即化,口感軟綿😚啖啖都散發出龍眼獨特嘅香氣☺️杏甜品 (新都會廣場) (葵芳)葵芳興芳路223號新都會廣場4樓477-478號舖
Almond Dessert響葵芳開咗新分店☺️
終於響新界區都有機會食到😬

點食都唔肥養生套餐😝$88
以A+B形式選擇😜
每項都有三至四款可以揀😉

結果就揀咗原盅雪梨桂圓肉燉紅棗😚
滋陰潤肺,清甜潤喉😌

仲有雪梨果肉響入面,夠晒真材實料😍

另外配甜菊糖燉雪燕(150g)🥳
採用日本甜菊糖,基本上唔會被身體消化吸收☺️
完全適合生酮飲食同減糖人士😌
雪燕份量都唔少,口感同燕窩相近😇
如果想食燕窩,可以另外加$128升級😉

泰國金標龍眼爽冰🍧$55
的確每次到訪都一定會食😋
龍眼肉打碎製成嘅爽冰😊

入口即化,口感軟綿😚
啖啖都散發出龍眼獨特嘅香氣☺️

甜品 (新都會廣場) (葵芳)
葵芳興芳路223號新都會廣場4樓477-478號舖

成日都覺得食飽飯再食多碗糖水🍮先係最滿足🥰但糖糖水又多數好肥啵😅而最後回答近竟然比小編係上網發現左間係減肥糖水🤣咁得意就梗係要試試佢啦😚🧊 甜菊代糖燉雪燕 $88燉雪燕係一樣好滋補嘅甜品嚟㗎😙有美顏滋潤嘅功效❤️口感好滑溜✨仲要係用甜菊代糖嚟代替平時用嘅白砂糖,保留到種甜味之餘仲健康好多😍識落都同平時食嘅雪燕味道一樣㗎!😆呢個甜品唔知食唔肥之餘,仲好養生🌈🧊生磨玫瑰杏仁茶一打開過就聞到好香嘅杏仁茶味😍杏仁茶好香滑濃郁🫶🏻仲加入咗生磨玫瑰🌹聞到令人有一種好舒服嘅感覺😙可以有助改善失眠添!🧊榴槤小丸子杏仁茶吸吸 $55唔知大家知唔知,小編其實係一個榴槤控嚟嘅呢🤫入面仲有唔小嘅榴槤肉😍勁足料🤩小丸子煙煙韌韌啱啱好😆食完都幾飽肚㗎😎整體來講,作為一個飯後甜品都唔錯㗎,又可以趁住呢個時機同朋友傾吓計食嘢下野😙如果減緊肥嘅朋友仔有多一個選擇啦!🥰人均消費💵: $50-$80性格比: 9/10好食程度😋:9/10回頭指數💓:8.5/10📍杏甜品 (新都會廣場) (葵芳)葵芳興芳路223號新都會廣場4樓477-478號舖

🧊 甜菊代糖燉雪燕 $88

🧊生磨玫瑰杏仁茶

🧊榴槤小丸子杏仁茶吸吸 $55

人均消費💵: $50-$80
性格比: 9/10
好食程度😋:9/10
回頭指數💓:8.5/10

📍杏甜品 (新都會廣場) (葵芳)
2023-05-14 39 瀏覽
杏甜品最近係葵芳開咗分店,既舒服又relax嘅環境氛圍,最啱就係係附近同朋友行完街之後坐低食個甜品架啦🤩~ 我地前排去咗附近,試咗佢地最新推出,標榜住低卡路里同零糖份嘅”點食都唔肥”系列🥳佢地呢個系列可以有唔同嘅combination, 我地就揀咗✅甜菊代糖燉雪燕+原盅雪梨桂圓肉燉紅棗,雪梨爽甜多汁,配合埋用甜菊代糖配雪燕,成個感覺既健康又滋潤~🥰我地仲order咗另一款甜品-✅養顏青鑽桃膠杏仁茶,桃膠好彈牙而且而且又係天氣食材,係一樣唔錯嘅美顏補品~依家一路飲野,仲可以一路養顏😍

新開張🎊食極都唔肥😍女士福音🍧杏甜品豬女成日話要食甜品,又要話怕肥🥲最近葵芳新都會廣場,開咗一間健康甜品店,一於帶豬女嚟,等佢瘦住食甜品🥰哩間甜品鋪門口有一隻好得意嘅杏仁仔,啱晒大人細路打卡~我地星期日嚟到已經全場爆滿,要排隊先入到去~哩間甜品舖有多款甜品,最特別係佢哋嘅點食都唔肥養生套餐🌱甜品採用日本甜菊糖,適合生酮飲食人士,減糖人士,而且甜品列明不同功效,好細心🥰🌸點食都唔肥養生套餐 $88 (A+B)✨A. 秘製椰汁杞子燉海椰子(全素)喺餐牌上,標明功效係利尿消腫🤗好清楚用心💕碗既造型好特別,是一個白色球狀🤣一打開蓋,椰汁味好香,好濃稠既椰奶口味,海椰子呈半透明狀態,海椰子爽脆得嚟帶點軟滑,煲得好夠時間😆好好味🤭✨B. 甜菊代糖燉本草銀耳150g(全素)銀耳非常濃稠,好似燕窩咁滑嘟嘟,好綿密嘅口感,食完皮膚都滑啲💕甜菊代糖好健康,甜得嚟,唔會有罪惡感🤣真正瘦住食甜品🥰✨呂宋芒椰木蓮凍(杏仔推介)$68木蓮凍好似仙草咁,味道回甘,好滑溜🤩喂中間係一個芒果味嘅雪糕,濃稠到好似食緊新鮮芒果,佢配料仲有好多,有新鮮嘅芒果肉、QQ椰果、芋丸、地瓜丸🤩口感好豐富,仲好飽肚添🤗
新開張🎊食極都唔肥😍女士福音
🍧杏甜品

🌸點食都唔肥養生套餐 $88 (A+B)
✨A. 秘製椰汁杞子燉海椰子(全素)

✨B. 甜菊代糖燉本草銀耳150g(全素)

✨呂宋芒椰木蓮凍(杏仔推介)$68

2023-05-07
20 分鐘 (堂食)
  • 呂宋芒椰木蓮凍
2023-05-12 41 瀏覽
🥥 點食都唔肥甜品?原來代糖都可以無怪味 🤭 最驚喜龍眼冰配「青鑽」 🤩拉➡️睇menu🐭 米奇老豬Vol. 345 🐷甜品 Almond Dessert]之前喺尖沙嘴、旺角插旗嘅 @almonddesserthk今次開到來葵芳啦~除左提供輕食同甜品之外最近仲新出左個「點食都唔肥」嘅糖水系列所以邀請左老豬去試試佢地嘅新品 🤭.🐖🐖《點食都唔肥功效甜品》🐖🐖 🛑 8/10 🛑 💰$88💰老豬揀左甜菊代糖燉雪燕➕秘制椰汁杞子燉海椰子 🥥雪燕微甜 代糖味幾自然 無怪味後勁椰汁暖笠笠 甜度略高 質地濃稠但撈埋雪燕就啱啱好 👍🏻一碗有大概7-8條海椰子 好爽脆老豬好鍾意呢個口感😍.🐖🐖 《杏汁波波爽冰木蓮凍》🐖🐖 🛑 8.2/10 🛑 💰$65💰龍眼波波嘅龍眼味好濃好似食緊真龍眼咁 口感似綿綿冰一粒粒米色果d係青稞 好有口感 🦷有d似煙韌版薏仁(?)而且好夾杏汁底 😍木連凍就似仙草芋圓細細粒都幾煙韌 不過就無咩味~本身老豬係好唔鍾意杏霜嘅 😳不過呢個只係有輕微杏霜味 而且偏流質 所以老豬接受到👌.❣️🐭總評分🐷❣️味道:8.1/10 服務:7.9/10環境:7.8/10 CP值:✴️ 中 ✴️ ENCO
拉➡️睇menu

🐭 米奇老豬Vol. 345 🐷
[杏甜品 Almond Dessert]
之前喺尖沙嘴、旺角插旗嘅 @almonddesserthk
今次開到來葵芳啦~
除左提供輕食同甜品之外
🛑 8.2/10 🛑 💰$65💰
龍眼波波嘅龍眼味好濃
好似食緊真龍眼咁 口感似綿綿冰
一粒粒米色果d係青稞 好有口感 🦷
有d似煙韌版薏仁(?)
而且好夾杏汁底 😍
木連凍就似仙草
芋圓細細粒都幾煙韌 不過就無咩味~
本身老豬係好唔鍾意杏霜嘅 😳
不過呢個只係有輕微杏霜味
而且偏流質 所以老豬接受到👌
❣️🐭總評分🐷❣️
味道:8.1/10
服務:7.9/10
環境:7.8/10
CP值:✴️ 中 ✴️
ENCORE:✅ (龍眼爽冰)

📍 杏甜品 📍

#米奇老豬_雪糕刨冰

用餐優惠
試食活動
2023-05-10 91 瀏覽
這間本地人氣甜品鋪的新分店選址葵芳,裝修同樣採用莫蘭迪綠色調,配合白色與淺木色,還有杏仁公仔陪伴,充滿悠閒感覺。點食都唔肥養生套餐 - $88秘制椰汁杞子燉海椰子濃稠的椰汁好清甜,一條條果肉細嫩透白的海椰子好有口感,加上滋補的杞子,好養生!甜菊糖燉雪燕(150G)雪燕美白補血,舀起來一絲絲晶瑩剔透,口感細滑帶彈性,另上的日本甜菊糖,自行控制份量,清甜可口,不會被人體吸收,適合生酮飲食及減糖人士。呂宋芒奶昔爽冰 - $59嚴選新鮮的菲律賓呂宋芒果製成,綿密細膩的沙冰充滿香甜的芒果味,更有多汁的芒果肉、爆珠及啫喱好豐富。
點食都唔肥養生套餐

點食都唔肥養生套餐 - $88
秘制椰汁杞子燉海椰子

秘制椰汁杞子燉海椰子
甜菊糖燉雪燕

甜菊糖燉雪燕(150G)
呂宋芒奶昔爽冰
呂宋芒奶昔爽冰

呂宋芒奶昔爽冰 - $59
2023-05-07
下午茶
杏甜品最近又開左新分店啦! 今次除左係開新店, 仲有新嘅素食menu, 向來係佢地粉絲嘅車車今日就特登去試下! 鋪頭嘅空間感比其他分店大, 坐得更舒服! 車車點左佢地嘅無肉素食套餐配日本宇治抹茶! 套餐可以+$38升級, 前菜+黃金香草素忌廉湯+指定甜品✨️日本宇治抹茶✨️韓式泡菜✨️Pesto意大利餃份量十足, 意大利雲吞配上上意大利最著名嘅醬料之一嘅 Pesto醬, 惹味又健康! ✨️黃金香草素忌廉湯濃郁香甜嘅南瓜湯, 口感幼滑幾好飲 ✨️指定甜品甜品係車車最愛嘅迷你版龍眼冰, 水準依然, 食落啖啖龍眼嘅味道, 一口接一口, 好快就食哂了

✨️日本宇治抹茶

✨️韓式泡菜

✨️Pesto意大利餃

✨️黃金香草素忌廉湯
濃郁香甜嘅南瓜湯, 口感幼滑幾好飲

✨️指定甜品
2023-04-28