2023-02-03 969 瀏覽
服務非常好,會非常及時換盤撤盤上菜,這裡人都很好。但是放題的肉很難吃,不是一般的難吃。我的評價是只有cocoberry的冰淇淋好吃……來都來了推薦這個菠蘿椰子味的吧,自選的東西很少,肉也沒得什麼好吃的,有很失望。
服務非常好,會非常及時換盤撤盤上菜,這裡人都很好。
但是放題的肉很難吃,不是一般的難吃。
2022-12-23 774 瀏覽
環境尚算寬敞,整潔。每張枱都有一包家庭式面紙整體感覺比漢和好食物質素一般般,當中生菜值得一讚,洗得比其他餐廳乾淨員工收吉碟收得快,亦有禮貌,更會主動提出更換燒盤。(食過幾間其他韓燒,當表示想換盤時,職員會俾說話我聽)
環境尚算寬敞,整潔。
每張枱都有一包家庭式面紙

整體感覺比漢和好
食物質素一般般,當中生菜值得一讚,洗得比其他餐廳乾淨
2022-12-23
慶祝紀念
聖誕節
2022-12-13 621 瀏覽
首先第一樣嘢早起食物類別少,擺盤核突,啲肉好似用手拿出嚟俾你咁。唔講唔知以為係上一台食剩嘅。其次就係,湯同埋炸物仲有菜完全係唔新鮮同埋凍哂。冧嘅,涼嘅,未熟嘅。最後都係因為個死人服務態度,搞到我咁鬼嬲。入到去一個餐廳得兩枱,仲有幾十個座位,但係佢哋就好似好鬼忙,咁樣完全唔俾人哋問嘢。我想問吓個份量,就喺度窒住晒話,得啦你叫啦。仲有就係佢哋得閒傾偈,完全唔會服務我哋,我想叫佢換咗個爐等咗成10分鐘。仲有就係韓國餐廳,以為會有啲韓國嘅味道,結果全部都係普通話。
最後都係因為個死人服務態度,搞到我咁鬼嬲。
凍嘅人蔘雞湯
五花肉
2022-12-13
2022-10-23 814 瀏覽
午巿去食,今日個門口装修差d以為佢唔開 miss 左。人唔多比較舒適,服務都好好,個人最中意牛肋骨雞軟骨,其他燒落都好好味,本身醃製得唔錯。然後重點表揚個冬陰公湯,真係正,好合口味
2022-10-12 849 瀏覽
我沒有預期想去到韓國吃韓燒,我也沒有預期吃到韓國人主理的韓燒。在這裏吃韓燒實在是一個全新的經驗。我吃的是韓燒午飯放題。首先經理會告訴,你什麼都要加錢,如果你不加錢,你可以吃到的就是雞翼和腸仔。當你覺得好吧,加就加吧。來的時候卻是一碟一碟從“佳寶”買回來的冰鮮肉。基本上沒什麼調過味,燒完之後你發覺,咦,為什麼什麼韓式醬料都沒有?飲品方面:有罐裝的茶,罐裝的汽水,罐裝的啤酒,完了。好像有兩三本像馬豆糕的甜品,雪糕欠奉。埋單兩個人460多元。再細心想一想,哦,原來這是北韓……
2022-06-08 1733 瀏覽
疫情下兩年冇得飛,除了日本鄉下外,隔年總會去南韓一轉,食買玩都不錯選擇。今日例假就跟老婆大人來懷念一下首爾情。東大門韓燒開業30年,每次經過旺角,一出地鐵站便經過,但咁多年來卻沒有上過去打咭試菜,漢X就試得多。閒日中午,食客不多。冷氣夠凍,座位都濶落,由大媽阿姐招呼,都幾親切。這類的肉類是剔紙的,優點是較衛生,但缺點是冇得摷囉!與漢X的分別是肉類款式不同,東大門款式不算多,但有原條豬腩肉,用較剪剪下剪下,有地道韓國Feel。熟食區就欣賞豬腳薑和冬蔭功湯。其他食物品質就大同小異啦!值得一讚是無時限,食飽飽後飲下野Hea下,都好休閒。

2022-06-08
🥢涼拌小菜🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀 一共4款涼拌小菜比客人挑選,分別有芽菜、泡菜、白菜仔🥬同薯仔🥔,客人可揀2款,頭大揀左芽菜同泡菜🤤,芽菜好爽口😋,有麻油既香味同黑胡椒味,而泡菜味道偏酸,辣辣地,幫助消化👍🏻🥄石頭什錦鍋飯💵62🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀 有豬🐷、牛🐮、雞🐔3款揀,頭大同朋友揀左牛,石頭鍋飯除左主角牛肉,仲有芽菜、白菜仔、生菜🥬、蘿蔔絲同蛋黃🥚,店員勁好服務幫我地加埋碟辣醬撈勻,多數出面餐廳都係要自己撈🤪事關太多菜會有出水,令到飯質變得有啲濕,牛肉本身有醃過所以有啲味但飯偏淡,建議加多碟辣醬同豉油先夠味~🥢韓式炒粉絲💵52🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀 朋友揀左炒粉絲,原來配埋牛骨湯🤪,不過頭大略嫌湯偏淡不過有啲蘿蔔既甜味,而粉絲用椰菜,蘿蔔絲🥕,洋蔥絲🧅,蔥,白芝麻,冬菇仔去炒,食落有胡椒味同麻油味並帶啲甜,質感都好軟腍腍👍🏻🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼☀️整體而言,店內環境令頭大覺得好舒服,間格設計令到空間感大,燈光既色調都不錯👍🏻,重點頭大覺得店員既服務態度好好👍🏻,而食物好大碟😂,同埋每樣都有好多菜,感覺好健康🤣,真係食到超級超級飽,~

🥢涼拌小菜

🥄石頭什錦鍋飯💵62

🥢韓式炒粉絲💵52
🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼

2022-01-02 1118 瀏覽
可能是星期日的原因,十張台有9張是工人姐姐們的,食物非常一般,沒有網上寫的呢麼好,不會有下次,,啦啦啦啦啦啦啦啦啦啦啦啦啦啦啦啦啦啦啦啦啦啦一定要我寫夠80字才可以
可能是星期日的原因,十張台有9張是工人姐姐們的,
食物非常一般,沒有網上寫的呢麼好,不會有下次,,
啦啦啦啦啦啦啦啦啦啦啦啦啦啦啦啦啦啦啦啦啦啦
一定要我寫夠80字才可以
2022-01-01 802 瀏覽
很久沒有吃韓燒了, 新一年就一齊去試新嘢! 雖然食物和飲料沒有太多選擇, 但都足夠, 還有熟食, 湯和糖水供選擇。地方乾淨, 座位寬闊 , 沒有太大油煙。員工服務態度良好, 主動提出幫我們換燒板, 更經常幫我們收拾檯面。總括來說 都可算是新一年好開始
總括來說 都可算是新一年好開始

• 三文魚刺身
  • 五花腩
  • Korean BBQ
2021-09-21 1868 瀏覽
我一個人都比張6人枱我,正座位夠闊夠光猛服務都唔錯,友善helpful既,收野都快手 通風都唔錯,唔會好大陣油煙味湯唔錯,足料,咸度適中,但應該有味精涼菜4選2我要了青瓜,夠酸唔鍾意酸嘅朋友可以唔試薯仔好好食🤩🤩🤩😍😍😍我叫左 豬扒,咖哩雞,牛肉肉 全部 醃過曬,唔洗點醬就夠哂味豬扒有骨,薄身,味ok既雞肉有咖哩香味,唔錯牛肉好一般飯大大碗,麥茶任飲甜品2選1,涼粉 或 腐竹我要左涼粉,足料,夠甜本食評只針對當日餐廳質素
我一個人都比張6人枱我,正

座位夠闊夠光猛

服務都唔錯,友善helpful既,收野都快手
通風都唔錯,唔會好大陣油煙味

湯唔錯,足料,咸度適中,但應該有味精
涼菜4選2
我要了青瓜,夠酸

唔鍾意酸嘅朋友可以唔試

薯仔好好食🤩🤩🤩😍😍😍

我叫左 豬扒,咖哩雞,牛肉

肉 全部 醃過曬,唔洗點醬就夠哂味

豬扒有骨,薄身,味ok既

雞肉有咖哩香味,唔錯

牛肉好一般

飯大大碗,麥茶任飲

甜品2選1,涼粉 或 腐竹
我要左涼粉,足料,夠甜

本食評只針對當日餐廳質素
2021-06-22 2247 瀏覽
服務態度真係好好,$128 一位,再加一,不過韓國燒烤嘅食物選擇實在太少,比起以前嘅東大門,依家D嘢食同牛肉,真係差咗好多,自助午餐款式實在太少選擇,仲少過漢和,再咁落去,好快可以收皮
2021-06-20 1734 瀏覽
今日父親節到旺角搵午市放題,匆匆忙忙怕稍遲找不到位,一出旺角地鐵站便看到東大門招牌,便上去碰運氣。當時12時多,上到去仍有兩三張吉枱,心下怕質素差,少人幫襯;但見店員態度唔錯,就鼓起勇氣一試。結果,整體感覺滿意。第一、食物種類選擇可以接受,最重要味精唔多,唔使食完狂飲水,漲到食唔落。第二、座位寬濶,人唔多反而唔會太嘈雜。第三、薄切牛舌、牛肋條最值推介,以百餘元價錢,算是物有所值。第四、店員服務態度幾好,換幾次鐵板都冇怨言。值得一試
結果,整體感覺滿意。
第二、座位寬濶,人唔多反而唔會太嘈雜。
第四、店員服務態度幾好,換幾次鐵板都冇怨言。
值得一試
  • 牛舌,牛助條
2021-05-12 2187 瀏覽
星期二諗緊去邊食,見呢間新裝修應該乾淨企理兼好食,所以去試試17:00上到去零客,任揀座位環境真係好乾淨,唔會黐笠笠,而且好光猛。19:00離座$178一位,另外有得加$28單點食物 / $88升級任食食物,不過我地食量細加上職員哥哥冇推銷所以冇加湯:冬陰公,人蔘雞,蘿蔔湯冷盤醃菜:泡菜 - 唔夠酸同辣,鹹度比較低涼拌白菜仔涼拌芽菜涼拌大豆芽麻辣豬耳 - 個味正,不過好多係皮加脂肪酸青瓜+白蘿蔔麻辣蓮藕白雲鳳爪壽司熱盤:春卷 - 好食嘅,不過厚皮炸饅頭炒粉絲 - 少少甜炒飯西蘭花炆薯仔煎堆韓式煎餅 - 其實唔知食緊乜炆雞腎 - 炆得軟淋魚仔乾浸粟米豬腳薑甜品:腐竹糖水,涼粉,水果,啫喱,糕點蝦蜆係送嘅,蝦唔梅爽亂,蜆嫩滑多汁肉類多數係薄片,薄到同火鍋放題嘅一樣。。。肥牛片,羊肉,豬肉,牛舌等等,重點都係食牛肋骨同金菇肥牛卷其實仲有其他野食我冇影,多春魚,石斑片,魷魚都係唔錯,仲有個原條豬腩片唔錯另外提提大家有「三文魚刺身」,食嘅話要自己出去吧頭問佢攞,職員係提都冇提過,反而走果刻淨係聽到佢不停推其他客人$88升級,話個豬腩好正,出面叫一份都唔平之類,其實本身都有原條豬腩片食!

17:00上到去零客,任揀座位

湯:冬陰公,人蔘雞,蘿蔔湯

冷盤醃菜:
泡菜 - 唔夠酸同辣,鹹度比較低

涼拌白菜仔
涼拌芽菜
涼拌大豆芽
麻辣豬耳 - 個味正,不過好多係皮加脂肪
酸青瓜+白蘿蔔
麻辣蓮藕
白雲鳳爪
壽司

熱盤:
春卷 - 好食嘅,不過厚皮
炸饅頭

魚仔乾
浸粟米
豬腳薑

甜品
腐竹糖水,涼粉,水果,啫喱,糕點

蝦蜆係送嘅,蝦唔梅爽亂,蜆嫩滑多汁

肉類多數係薄片,薄到同火鍋放題嘅一樣

2021-05-11
2021-04-17 1951 瀏覽
本身行過旺角想食韓燒,見平昌無位唯有四圍行下搵下有無好野食。上網見好多人話東大門價錢同咪道都一般,係無咩選擇既情況下只好trytry 佢啦。初頭入到門口見佢都有啲人諗住應該唔差啦。埋到位見佢hard sell 緊+$88有靚牛任食,咁一生人一次無理由唔去盡佢架,結果轉個頭個碟野,重硬過呀叔條命,厚切牛脷凍到硬晒,舊厚切五花直頭令我諗起肥妹仔後頸編潮文。(連豉油都可以無味個啲真係不能盡錄...睇過食評都已經無咩期望,估唔到佢既唯一放得入口既,係碟三文魚刺身。最後同老婆埋單兩個人食左$652,真係比錢買左個教訓,要食好野,去返單點啦....
2021-04-17
2021-02-27 2174 瀏覽
到了happy Friday ,一定要搵間好野食下獎勵自己☺️ 冇book到餐廳,諗住周圍睇吓去邊度有位就食乜嘢,誇張到🤢 漫無目的咁行行吓嚟到呢間餐廳樓下,就打上去問吓有冇位,唔知好彩定唔好彩有喎,咁咪上去試下😂揀咗個$243任食套餐,仲有埋出邊自助吧可以出去夾嘢食帶住好餓既肚仔滿懷希望咁出去睇,都有幾款熟食加甜品揀下,雖然賣相唔係好靚,冇乜興趣,但係見佢會keep住換新野,都算有盛意🤗韓燒方面,食品選擇比較少,每樣叫咗啲黎試下,總括來講除咗個羊肉之外,其他都好普通,啲肉同魷魚醃得唔入味🥱
揀咗個$243任食套餐,仲有埋出邊自助吧可以出去夾嘢食