《板上 》呢間餐廳坐得都幾舒服✨同食快餐店一樣,都係order完之後,等叫number拎野食! 食物款式種類都算幾多!▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️🔸鵝肝和牛飛碟堡套餐 ($68)(另外配凍意大利咖啡額外加$5,總數$73)又鵝肝又和牛又芝士🤤食完feel到又肥咗🥲不過味道真係冇得批評,煎過既和牛同埋鵝肝既油香,再加理加熱後又少少溶既芝士實在無法抗拒!😋不過套餐入面既薯條就炸得唔算太脆🧐而咖啡就略嫌太甜🥲🔸蒜香三文魚配黑豚飯 ($64)黑豚醬汁非常入味,配飯食簡直一流🤪而且飯本身質素非常高,完全唔會有痴埋一舊或者太冧既情況😆不過蒜香三文魚就相對一般,蒜味唔算太突出~🔸大拇指雞翼(套餐額外加$8)呢個係單骨雞翼,食落去非常方便🥰 不過食落口略嫌有啲乾▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️地址: 今次幫襯📍荔枝角長義街9號D2 Place一期3樓304號舖📍九龍灣展貿徑1號E-Max國際展貿中心2樓📍深水埗桂林街36B號地舖
《板上 》
▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
🔸鵝肝和牛飛碟堡套餐 ($68)
(另外配凍意大利咖啡額外加$5,總數$73)

🔸蒜香三文魚配黑豚飯 ($64)

🔸大拇指雞翼(套餐額外加$8)
呢個係單骨雞翼,食落去非常方便🥰 不過食落口略嫌有啲乾
▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
📍九龍灣展貿徑1號E-Max國際展貿中心2樓
📍深水埗桂林街36B號地舖
2021-08-19
2022-06-07 266 瀏覽
每次去親D2都好少上3樓但朋友推薦呢間三文魚照燒雞蓋飯🤩($64)本身以為雙拼會係細細件結果黎到魚同雞既份量大大份俾得好足 絕對唔係hea你照燒雞一啲都唔柴魚都煎得好香跟餐仲會附送飲品 好抵食
每次去親D2都好少上3樓
但朋友推薦呢間

三文魚照燒雞蓋飯🤩($64)
本身以為雙拼會係細細件
結果黎到魚同雞既份量大大份俾得好足
絕對唔係hea你
照燒雞一啲都唔柴
魚都煎得好香
跟餐仲會附送飲品 好抵食
2022-03-01 539 瀏覽
🍖醬燒無骨燻蹄 Soy Sauce Smoked Pig’s Hoof $56燻蹄滷煮得入味,吃起來肉爽中帶細,沒有瘦肉的乾柴,加上厚厚、不會過韌的豬皮。中華沙律爽口煙韌,食落有小小辣味。惟烏冬偏焾,而且要冷吃,缺乏撈烏冬的關鍵——醬油,要另外蘸芝麻醬,不太好吃。我會建議大家點珍珠飯。整體水準普通🙈🙈🙈推介程度:🐰🐰/5≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※板上荔枝角長義街9號D2 Place一期3樓304號舖≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※

推介程度:🐰🐰/5

板上
荔枝角長義街9號D2 Place一期3樓304號舖

2022-01-14 427 瀏覽
之前老婆要做無飯主婦時,試咗佢嘅外賣,覺得都唔錯。今次就黎試下佢嘅堂食堂食嘅形式就好似快餐店咁,係門口先落 order,之後量體溫,安心出行後就入去搵位坐,不時留意下個 mon就知有得攞未。相對之前試過嘅飯餐,今次選擇咗一口牛捲餅。捲餅嘅皮比想像中硬身少少(我原本以為好似墨西哥捲咁)不過都好味嘅,捲餅中嘅配菜,牛肉比例適中,再加埋薯條,真係 prefect 因為收工先去食,太肚餓,淨係影咗相「全相」就鯨吞咗落肚

因為收工先去食,太肚餓,淨係影咗相「全相」就鯨吞咗落肚
一口牛捲餅
2021-12-25
一口牛捲餅
2021-12-31 369 瀏覽
Ok 幾 一個人黎食都好okay 餐廳店面係cashier order 食物後自助取餐工業風店面好多枱比你自己㨂中意坐邊就坐邊 我都黎過幾次 係D2 place 做完野的個人飯堂。 餐點方面捲餅幾好食 試過三文魚捲餅同一口牛捲餅 都唔錯 有得加十蚊跟特飲 都抵 店員nice 黎之前打電話問問題都樂意答 有次搭地鐵黎緊荔枝角知自己八達通唔夠錢 即刻係地鐵打去餐廳問係咪收Alipay 因為見OpenRice hai gum write, waiter is like quick response and nice 👍🏻
Ok 幾 一個人黎食都好okay
餐廳店面係cashier order 食物後自助取餐

雪花一口牛捲餅
雪花一口牛捲餅
餐廳係自助形式,門口收銀落單,自己揾位同出櫃枱拎嘢食。型格工業風裝潢,空間寬敞,仲有電視機睇足球⚽️煙三文魚捲餅🌯類似墨西哥捲餅,餡料份量頗多,有大量生菜、蕃茄粒、洋蔥、煙三文魚,加入沙律醬,整體感覺唔算太乾,係一份飽肚且清新健康嘅捲餅!男朋友個飛碟堡雖然同圖片有啲出入,但我覺得幾得意,望落去似叮噹豆沙包多過似UFO🤣

煙三文魚捲餅🌯

2021-12-05
下午茶
無影相都想寫下 叫左柚子醬黑豚肉便當同一個牛肉漢堡 成60幾蚊 唔算平所以都有少少期待。勁失望 個飯真心離譜 諗住係豬扒或者腩肉 點知係薄薄嘅豬肉片 勁乾身無油脂佳寶果種。柚子醬少到近乎無味。重點係 得4塊 係4塊 我去食丼飯成70蚊可以擺滿一碗嘅豬肉片啦!洗唔洗咁孤寒?省食材嘅食店係最蠢 我寧願你貴兩蚊落多幾塊。牛肉漢堡份量正常 但包係凍同乾 無烘過。牛肉又係過哂火 唔知係煎太耐定返煎啦 好似一塊厚左嘅巨無霸牛肉咁 食紙咁最嬲係見到其他人啲一口牛便當仲大份過我一半 有成十幾粒 依加啲豬咁q貴咩?無下次!

2021-11-20
2021-10-08 562 瀏覽
老婆話要做無飯夫婦,為有出去搵食 。今次試呢間想試一段時間嘅板上,餐牌有好多選擇,差 d 比佢考起我。快:真係好快手,點完餐望下樣,望下個樣,轉個頭已經 ready抵:真係超級抵食,我呢隻食肉獸都覺得好多肉,六十幾一個set,有飯有肉有嘢飲,仲有88折(外賣)仲唔抵?多:好多選擇,鐵板便當,Pizza,Burger,捲餅,仲有好多特飲本來打算叫兩個飯,一份捲餅,但因為我自己嘅選擇困難問題,揀到頭都大,最後變咗叫三個飯外賣返屋企食
老婆話要做無飯夫婦,為有出去搵食

三板上雪花一口牛
蒜香三文魚  +  板上照燒雞
柚子醬油燒極黑豚
2021-10-06
10 分鐘 (外賣自取)
三板上雪花一口牛
蒜香三文魚  +  板上照燒雞
柚子醬油燒極黑豚
2021-08-02 857 瀏覽
最近成日喺𝑫2出沒搵食😎呢間主打鐵板燒肉嘅餐廳都食過幾次🍴每次經過都大排長龍 確實有啲人氣🤩如果趕時間嘅上班族就唔建議嚟 因為係即叫即整 都要等幾耐吓💼.📌雙拼便當 $65除咗雙拼 佢地仲有提供好多款單拼嘅便當~不過貪心嘅我想試兩款🐶今次揀咗一口牛同照燒雞🥳原本便當跟珍珠米飯🍚但係天氣熱唔想食熱野 +$10轉咗做冷烏冬😍啲肉真係激多唔係講笑🤣一口牛真係好好食🐮肉質嫩滑又𝒋𝒖𝒊𝒄𝒚 完全唔韌唔鞋 仲要好濃牛味🤤佢個汁係酸酸地 好開胃😚板燒雞就普普通通 就係雪藏雞扒嘅味🐔但勝在夠大塊 份量夠🤑配菜係生菜沙律同粟米🥗粟米有驚喜喎 佢係用牛油撈過 好香口🌽
📌雙拼便當 $65

2021-07-27 510 瀏覽
2021/07/24外賣落單時間19:07,行了商場25分鐘後,返去食店取食物,外賣number 沒有顯示,向門口收銀查詢,她回答:「未有,要等。」再等咗5分鍾,電視仍然未有我的number, 不對路,行去bar台問,原來已做好了。我取了食物離開,向門口收銀表示食物已經做好。門口收銀沒有經驗,唔識回應,卻露出腰果笑眼。。。。匪夷所思的服務門口真喺只識收銀撳掣落order,對於前線客戶服務及與廚房溝通方面,絕對唔識唔知唔做唔跟唔理唔曉唔明唔用心。。外面很多做得比你出色,不單食物,服務更用心,不像貴店欠缺邏輯,一塌糊塗。

我取了食物離開,向門口收銀表示食物已經做好。

2021-06-24 744 瀏覽
Weekend黎到D2 到到都係人餐廳大多數要等位 今次就試左呢個快餐形式既板上💁🏻‍♀️💁🏻‍♀️💁🏻‍♀️雖然係快餐 但佢食物選擇都算多😮有便當 漢堡 PIZZA WRAP同小食板燒照燒雞便當👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻便當套餐已經包左一杯飲品、粟米同沙律價錢係D2黎講都算平 雞肉既份量都算多 算係平價選擇❗️雪花一口牛捲餅👍🏻👍🏻👍🏻反而捲餅既size唔算太大份 女仔食岩岩好 男仔就未必夠飽~但一口牛係高質既 完全唔韌 都唔算有太多舊係捲餅到下次可以試下雪花一口牛便當😊
Weekend黎到D2 到到都係人

雖然係快餐 但佢食物選擇都算多😮
有便當 漢堡 PIZZA WRAP同小食

板燒照燒雞便當👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
便當套餐已經包左一杯飲品、粟米同沙律
價錢係D2黎講都算平 雞肉既份量都算多 算係平價選擇❗️

雪花一口牛捲餅👍🏻👍🏻👍🏻
但一口牛係高質既 完全唔韌 都唔算有太多舊係捲餅到
下次可以試下雪花一口牛便當😊
2021-06-16 629 瀏覽
星期六D2 Place One人流非常多,特別是下午1:00後,可能附近放工啲人去行街。而泊車方面亦爆滿,因車位不太多,一、二期都要排隊,所以揸車去的朋友要留意,消費$300有2小時免費,$500就有3小時,最多夾2張收據。(星期一至四之泊車優惠可能有分別的)餐廳主要集中在一樓及3樓,"板上"就在3樓。座位舒適度一般,而燈光方面比較偏暗。餐牌就在水吧的頭頂,收銀處亦有餐牌,顧客可先搵位,再到收銀處買餐,然後等叫number取餐。雖然餐的種類不算多,但品種都很合適香港人的口味,而且價錢亦大眾化, 所以餐廳都坐滿人,亦有很多外賣。蒲燒鰻魚定食,飯都是用珍珠米, 味道上算ok,鰻魚質感就"梅"咗少少,但都可以接受,飲品選擇咗特飲紅豆抹茶奶茶,所以要加多$10。板上雪花一口牛,餐稱高級,但牛肉就無牛肉味,飲品都是選擇特飲柑桔青檸梳打。大拇指雞翼是另加的,$8一份,一份4件,其實一隻雞翼在中間分開😏,炸得香口,都算抵食。定食的套餐份量不算大份,但以這價錢來說尚算ok,所以都好多人光顧。

,所以要加多$10。
蒲燒鰻魚定食

板上雪花一口牛,餐稱高級
,但牛肉就無牛肉味
,飲品都是選擇特飲柑桔青檸梳打。
板上雪花一口牛定食

大拇指雞翼

2021-06-12
蒲燒鰻魚定食
板上雪花一口牛定食
2021-05-22 686 瀏覽
適合喺附近工作嘅打工仔女首先喺餐廳門口排隊叫餐落單畀錢攞咗張單之後坐低等一陣 好快就有得食餐廳上菜速度好快 需自行取餐 自助吧有各種燒汁以供選擇 另有紙巾餐具等提供食物質素唔錯 叫咗燒三文魚燒雞便當另外再加10蚊杯紅豆抹茶奶茶一級棒💕內部環境幾闊落 坐得舒服嘅午餐時間可以喺度唞一唞 同其他同事吹下水都不失為一個好選擇 適合勁肚餓嘅各位 唔想等太耐 想好快有得食🥰快靚正😍唯一可能就係價錢偏貴咗少少💸Lunch set 大約係50至70蚊不等💰
適合喺附近工作嘅打工仔女
唯一可能就係價錢偏貴咗少少💸
Lunch set 大約係50至70蚊不等💰

• 燒雞三文魚便當
2021-05-11 512 瀏覽
煙三文魚卷餅 $62呢個三文魚卷餅呢,打開咗就係咁嘅樣子,個人認為果醬好似太多,煙三文魚都係三舊小少少地,如果想食到7分飽呢呢個就唔錯嘅,感覺健康啲囉。蒲燒鰻魚飯 $85咖喱牛肉可樂餅$8你一年上去就可以叫個飯嘅,起碼你嘅份量都唔多過得去啦,啲茄子都面幾好食,至於個可樂餅都係新鮮即炸嘅。

煙三文魚卷餅 $62

蒲燒鰻魚飯 $85
咖喱牛肉可樂餅$8

帶小朋友去D2 place玩諗食咩都係一門學問🤔見到Griddle Top比佢個門口個一人火鍋牌吸左注意力當然最後冇食到火鍋"但佢好得意有好多唔同嘢食😛緊有一款啱啲小朋友~最後叫左鐵板便當同埋Pizza小朋友個個都食得津津有味😋不過好老實咁講鐵板燒嘅餸真係好少🙈加上有冇咩汁去餸飯。。都幾齋🥺所以我覺得Pizza係幾好~仲見到佢有啲套餐有Pizza+小食+兩杯生啤行完街黎 #chill 下都幾好😎
帶小朋友去D2 place玩
諗食咩都係一門學問🤔

見到Griddle Top比佢個門口個一人火鍋牌吸左注意力
當然最後冇食到火鍋"
但佢好得意有好多唔同嘢食😛
緊有一款啱啲小朋友~
最後叫左鐵板便當同埋Pizza

小朋友個個都食得津津有味😋
不過好老實咁講鐵板燒嘅餸真係好少🙈
加上有冇咩汁去餸飯。。都幾齋🥺
所以我覺得Pizza係幾好~
仲見到佢有啲套餐
有Pizza+小食+兩杯生啤
行完街黎 #chill 下都幾好😎
意大利辣肉腸薄餅+洋蔥圈
題外話/補充資料: 最緊要係Griddle Top係洗手間隔離 🏻🏻想去洗手間隔離就係!唔洗搵勁方便便🏻 *有小朋友嘅人應該會明點解🤣
2021-05-02
10 分鐘 (堂食)
意大利辣肉腸薄餅+洋蔥圈
  • 意大利辣肉腸薄餅