2024-12-16 81 瀏覽
一向比較少出沒觀塘,上星期去開觀塘做嘢,然後就搵朋友食飯吹水,朋友帶我去呢間居酒屋,故唔到有意外驚喜,原來觀塘都有咁高質的居酒屋,啱晒我,以後東九龍又多一個選擇。餐廳裝修以深色木系為主,設計得好有日本feel,唔講真係以為去咗日本,超有氣氛。餐廳提供多款酒肴、串燒及料理,而且仲有唎酒師駐場,由佢介紹飲清酒就一定無錯,邊喝邊吃邊聊天就最開心😆🌟燒牛骨髓配法包($128)店員推介的一道菜,燒香的牛骨髓豐膄,充滿脂香,再配上香菇、蒜蓉及香草,配上法包一起吃,好吃又適合送酒。🌟雞皮/明太子玉子燒/燒秋葵/粟米店員推介的燒雞皮,雞皮燒得香脆,一點也不油膩;鹹香明太子,滿滿的加入玉子燒裏,超搭又美味🌟清酒煮蜆($128)蜆肉大粒,粒粒包滿,配上清酒,清香又鮮甜。🌟燒明太子雞翼($68)必食推介,雞翼釀滿明太子,雞翼表皮燒得甘香,內裏充滿鹹香明太子,啖啖肉超好味!🌟櫻花蝦三文魚子釜飯($208)呢個亦係必食推介,上枱時已經香氣撲鼻,面頭滿满的櫻花蝦及三文魚子,味道鹹香,口感層次豐富,好味道🌟炭燒黃花魚一夜干($188)大大一條黃花魚一夜干,師傅燒得甘香,帶微微的焦香,魚肉結實鹹香,送酒最正!🍶清酒任
🌟燒牛骨髓配法包($128)
🌟雞皮/明太子玉子燒/燒秋葵/粟米
🌟清酒煮蜆($128)
蜆肉大粒,粒粒包滿,配上清酒,清香又鮮甜。
🌟燒明太子雞翼($68)
🌟櫻花蝦三文魚子釜飯($208)
🌟炭燒黃花魚一夜干($188)
🍶清酒任飲($298pp)
餐廳有駐場唎酒師,可以按你喜好提供專業的建議,一定好過自己盲選,啱晒我地,唎酒師按我地的喜好介紹咗3款酒比我地:
🔺米鶴 純米大吟釀 雪女神
來自山形縣的米鶴純米大吟釀,用上自家開發的酒米雪女神,是超辛口風格,有濃郁的米飯味道,口感清爽,電串燒食最啱
🔺三連星 生酛純米
來自滋賀的三連星二黑土星,用上滋賀縣產的山田錦作酒米,入口帶微酸,但之後有果香甘甜味。
🔺磐城寿 純米大吟釀 山癈雄町
來自山形磐城寿的純米大吟釀,用上"雄町"米,口感細膩,風味層次豐富
🔺神亀 純米酒
最後特別比咗一款加熱的清酒比我地試,來自神亀的純米酒,經過2年的熟成,帶有濃醇的旨味,加熱飲用,米香味更濃。
🍧糖漬草海牛奶冰($98)
甜品當然不能錯過,呢度出名日式刨冰,所以特別點咗一份嚟食,超大份,2-3個人食都無問題,傳統草莓牛奶冰,香甜綿滑。
  • 燒明太子雞翼
  • 炭燒黃花魚一夜干
最近假期收工諗住同朋友食餐好嘢 就去咗呢間板神 食晚餐 呢度嘅環境真係一流 裝修好有氣派 有日式居酒屋嘅風格 餐廳亦都有吧枱及VIP房等🫶🏻今次食左佢地既居酒屋限定 性價比好高 想試就快啲過嚟‼️-🔸金澤鐵板一人前-$398/1位🔸(分別有沙津、前菜、麵豉湯、牛肉薄燒、龍蝦主食、刺身丼、同埋甜品、仲加配咗鮑魚同刺身)▫️前菜、沙律 關東煮蘿蔔鮮甜 裏邊有魚餅、竹輪 個湯都幾甜😍-▫️原隻龍蝦有咬口又唔會韌 面層加咗用龍蝦嘅蝦膏而做成嘅醬汁 食落好濃郁 鮮味十足😍-▫️蟹肉三色丼蟹肉就有蟹籽、蟹膏同蟹肉 食得出嘅鮮味 雖然細細碗但系都好飽肚 性價比好高💯-▫️美國牛肉(薄燒)牛肉燒至五成熟🔥香口重牛肉味 濃郁又好食 再包住大量蔥花同炸蒜粒 一咬落去好Juice 完全感受唔到牛肉係薄切🤣 口感極豐富!-▫️麵豉湯 ▫️甜品麵豉湯 加咗龍蝦頭入去煮 鮮味十足🫶🏻甜品係黑糖蕨餅 食落煙韌 好滿足‼️-▫️南非鮑魚(追加) ▫️刺身五味(追加)刺身方面每日都唔同 當日係深海池魚、牡丹蝦同吞拿魚、拖羅同帶子 新鮮厚身 深海池魚魚味重 牡丹蝦好爽口 吞拿魚更加係油脂感滿滿🙌🏻鮑魚爽口彈牙 大大隻 煎緊嗰陣仲識郁㗎🤣
🔸金澤鐵板一人前-$398/1位🔸
▫️前菜、沙律
關東煮蘿蔔鮮甜 裏邊有魚餅、竹輪 個湯都幾甜😍

▫️原隻龍蝦

▫️蟹肉三色丼

▫️美國牛肉(薄燒)

▫️麵豉湯 ▫️甜品
麵豉湯 加咗龍蝦頭入去煮 鮮味十足🫶🏻
甜品係黑糖蕨餅 食落煙韌 好滿足‼️

▫️南非鮑魚(追加) ▫️刺身五味(追加)
鮑魚爽口彈牙 大大隻 煎緊嗰陣仲識郁㗎🤣
2024-10-26
抵食平價優惠套餐✨板神屋酒屋🏮ʕ๑’ㅅ’๑ʔ‧˚ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ⸝⸝‪⸝♡板神屋酒屋推出左優惠套餐💛價錢都親民就去試下啦👀觀塘店內行日系風格 以木系裝修設計🤎༘♡ 金澤鐵板燒一人前$398套餐包括:▪️龍蝦(原隻)龍蝦好厚肉 醬汁用龍蝦膏調製而成🦞味道非常濃郁 好食🫶🏻▪️美國牛肉薄燒/黑豚腩串燒因為兩個餐 每款各要一份🖤美國牛肉薄燒 牛肉呈粉紅顏色 肉質鮮嫩牛肉包住蔥蒜 味道層次豐富🥩黑豚腩串燒更推薦!炭燒至剛好嘅黑豚腩肥瘦比例好好 唔會過肥又唔太瘦~入口肉質軟腍又帶有點油脂🐽加少少檸檬汁更解肥膩 好味🫶🏻▪️迷你刺身丼 (以下3選1)三文魚親子丼/火灸左口魚邊井/蟹肉三色井細細碗丼飯 飯粒用左軟熟珍珠米🍚刺身都非常新鮮 細細碗可以一啖飯一啖刺身✨▪️沙律 ▪️麵豉湯▪️甜品✨額外追加▫️南非鮑魚$88推薦💙南非鮑魚非常厚肉 而且鮮味十足!仲有鮑魚鮮甜味道慢慢係咀嚼時滲透出嚟👅▫️刺身盛合五品$98刺身擺盤都幾靚仔 正常發揮 最緊要新鮮✨⸝⸝‪⸝♡ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ʕ´•ᴥ•`ʔ ‧˚ 📍板神屋酒屋(銀八) 觀塘駿業街44號銀
抵食平價優惠套餐✨板神屋酒屋🏮
板神屋酒屋推出左優惠套餐💛價錢都親民就去試下啦👀
觀塘店內行日系風格 以木系裝修設計🤎

༘♡ 金澤鐵板燒一人前$398

套餐包括:
▪️龍蝦(原隻)
龍蝦好厚肉 醬汁用龍蝦膏調製而成🦞
味道非常濃郁 好食🫶🏻

▪️美國牛肉薄燒/黑豚腩串燒
因為兩個餐 每款各要一份🖤
美國牛肉薄燒 牛肉呈粉紅顏色 肉質鮮嫩
牛肉包住蔥蒜 味道層次豐富🥩

黑豚腩串燒更推薦!炭燒至剛好嘅黑豚腩
肥瘦比例好好 唔會過肥又唔太瘦~
入口肉質軟腍又帶有點油脂🐽
加少少檸檬汁更解肥膩 好味🫶🏻

▪️迷你刺身丼 (以下3選1)
三文魚親子丼/火灸左口魚邊井/蟹肉三色井
細細碗丼飯 飯粒用左軟熟珍珠米🍚
刺身都非常新鮮 細細碗可以一啖飯一啖刺身

▪️沙律
▪️麵豉湯

▪️甜品

✨額外追加
▫️南非鮑魚$88
推薦💙南非鮑魚非常厚肉 而且鮮味十足!
仲有鮑魚鮮甜味道慢慢係咀嚼時滲透出嚟👅

▫️刺身盛合五品$98
刺身擺盤都幾靚仔 正常發揮 最緊要新鮮✨

📍板神屋酒屋(銀八)
觀塘駿業街44號銀八7樓
2024-12-12 0 瀏覽
觀塘有間鐵板燒 - 阪神餐廳面積很大 有多間獨立包廂裝潢風格走日式居酒屋風情好適合三五知己相聚.餐廳有清酒放題 只需$298/一位 就可以試勻不同清酒🍶亦有駐場唎酒師 詳細介紹日本酒不懂喝酒的朋友 無負擔冷飲熱酒也有提供 🍶.🔸金澤鐵板一人前 (有優惠價)很豐富套餐 更可追加2款小食前菜、沙律關東煮前菜 有蘿蔔 魚餅 竹輪 😍.🦞原隻龍蝦以鐵板煎到甘香 龍蝦肉質彈牙 廚師再以龍蝦膏做醬汁 鮮甜濃郁 好濃郁 😍.🥩美國牛肉薄燒(2片)牛肉薄燒 剛好五成熟😆牛肉味香濃 包蔥花跟炸蒜粒 入口多汁 口感豐富!.🐟刺身五味(追加)有牡丹蝦 池魚 三文魚 拖羅跟帶子 刺身厚身 整體很新解🙌🏻.🍚刺身丼 火炙左口魚邊丼經火炙左口魚 油膩滿滿 很香呀! 😋.🥘麵豉湯 🍡黑糖麵豉湯 加入鮮味 鮮味十足🫶🏻甜品🍧黑糖蕨餅 食落煙韌 好滿足‼️.小食燒魷魚一夜干 燒味醂魚乾 雞皮餃子配酒小食 款款入味.🍧日式刨冰芒果丸子牛奶冰味🍧芒果🥭肉份量好多牛奶冰軟綿綿 正🥰.清酒🍶🍶榮光富士 純米大吟釀 2024甜身 好易入口.🍶 二黑土星生酛純米生酒帶典型生酛的高酸入口清爽 口感豐富.🍶寒菊 晴日 帶微氣泡感跟果香後
觀塘有間鐵板燒 - 阪神
餐廳面積很大 有多間獨立包廂
裝潢風格走日式居酒屋風情
好適合三五知己相聚
餐廳有清酒放題 只需$298/一位 就可以試勻不同清酒🍶
亦有駐場唎酒師 詳細介紹日本酒
不懂喝酒的朋友 無負擔
冷飲熱酒也有提供 🍶
🔸金澤鐵板一人前 (有優惠價)
很豐富套餐 更可追加2款小食
前菜、沙律
關東煮前菜
有蘿蔔 魚餅 竹輪 😍
🦞原隻龍蝦
以鐵板煎到甘香 龍蝦肉質彈牙
廚師再以龍蝦膏做醬汁
鮮甜濃郁 好濃郁 😍
🥩美國牛肉薄燒(2片)
牛肉薄燒 剛好五成熟😆
牛肉味香濃 包蔥花跟炸蒜粒
入口多汁 口感豐富!
🐟刺身五味(追加)
有牡丹蝦 池魚 三文魚 拖羅跟帶子

口感酸甜 帶濃濃肉桂香
甜味較大
🍶 大嶺3粒米
山田錦純米 人氣清酒產品
甜味、酸味與旨味的極緻平均

🌟金澤鐵板燒一人前 $398🌟.🔸沙律+前菜用料新鮮,清新! 前菜係關東煮,味道清香甘甜,清一清味蕾好開胃😗🔸龍蝦(原隻)醬汁有好濃厚蝦味,龍蝦好彈牙,加埋一齊食鮮味十足🤗🔸美國牛肉薄燒雖然話薄燒但一啲都唔薄,牛肉肉香濃郁,帶有少少咬口,點埋醬汁更加惹味🤤🔸迷你刺身丼 (3選1)有三文魚親子丼、火灸左口魚邊丼、蟹肉三色丼,我同朋友揀左三文魚同火灸左口魚,一樣咁高水準,鮮味👍🔸麵豉湯+甜品好有誠意,加左蝦特別好飲;甜品係蕨餅,唔太甜,推介👏🔸芒果小丸子日式刨冰 $98意猶未盡加咗個刨冰,鮮甜芒果,再加煙靭小丸子好食~✨今晚仲特登加埋清酒free-flow $600,試左幾種唔同種類嘅清酒,駐場唎酒師就好似一本行走嘅清酒字典,幫我地揀到最適合嘅清酒,配鐵板燒唔同菜式,飲得好滿足!✨🔸榮光富士 Leap Year 愛山 純米大吟醸口感醇厚、圓潤紮實。帶有新鮮果香花香,酸度細膩,配前菜飲清甜~岩岩好 😌🔸米鶴 純米大吟釀 雪女神 超辛使用山形縣自家開發酒米,帶一點穀物味道,係清爽嘅口味🫶🔸農口尚彥 本釀造 無濾過生原酒偏清爽口味,酒體順滑,有清新的梨香味👍.🔸寒菊銘釀 晴日純米大吟醸山田錦×赤
🌟金澤鐵板燒一人前 $398🌟
🔸沙律+前菜

🔸龍蝦(原隻)
醬汁有好濃厚蝦味,龍蝦好彈牙,加埋一齊食鮮味十足🤗

🔸美國牛肉薄燒

🔸迷你刺身丼 (3選1)

🔸麵豉湯+甜品
好有誠意,加左蝦特別好飲;甜品係蕨餅,唔太甜,推介👏

🔸芒果小丸子日式刨冰 $98
意猶未盡加咗個刨冰,鮮甜芒果,再加煙靭小丸子好食~

🔸榮光富士 Leap Year 愛山 純米大吟醸

🔸米鶴 純米大吟釀 雪女神 超辛
使用山形縣自家開發酒米,帶一點穀物味道,係清爽嘅口味🫶

🔸農口尚彥 本釀造 無濾過生原酒
偏清爽口味,酒體順滑,有清新的梨香味👍
🔸寒菊銘釀 晴日純米大吟醸山田錦×赤磐雄町生原酒
帶有微氣泡感同果香,果香同酸度非常平衡😍

🔸大倉 特別純米 爆辛+22 山廢純米 無濾過生原酒
是日最深印象嘅清酒,我叫佢做水瓶座之清酒,因為獨特,多變~辛、酸層次分明,餘韻回甘,係過癮之選,熱飲更有風味‼️
🔸翔空 Alcoholic Strawberry
是酒造首款使用水果為副原料嘅作品,帶濃郁士多啤梨香氣,好似飲緊smoothie咁,甜度適中,士多啤梨風味和米味好和諧,同甜品特別夾🤩
2024-12-05 453 瀏覽
今日去咗板神鐵板燒旗下嘅 #板神居酒屋我一定推介$298/人嘅 Sake Free Flow Package唎酒師會因應你要求去揀選唔同嘅清酒俾我地飲同埋佢會自己先試咗酒確保有清酒無問題先會俾客人飲── ✦── ✦ ── ✦ ── ✦ ──ʚ #清酒任飲 🍶 $298/人 ɞ 平時叫一杯抵極都$98 - $128呢到竟然係$298/人 任飲我酒量淺都試咗5-6款ʚ #A5和牛壽喜燒(1人前) ɞ 🐂牛肉好嫩 我最鍾意係佢唔會太咸仲有啲菇 菜 粉絲等配菜 1人份量都夠哂飽肚ʚ #鰻魚 $88/串 ɞ1串2件 啖啖肉 不過自己衰 掛住傾計凍哂ʚ #炸雞軟骨 $48/碟 ɞ炸雞軟骨基本上我都會必叫唔算好厚粉 熱辣辣好香口好味 😋ʚ #燒油甘魚鮫 $128/碟 ɞ落咗小小鹽去燒已經好夠味我覺得連個醬汁都可以唔洗點ʚ #茄子 $58/條 ɞ我覺得個茄子最出色嘅係佢去咗皮有時我會覺得啲茄子皮好韌呢到可以一啖放哂入口 加哂分 👍🏻💯ʚ #芒果丸子牛奶冰 $98/碗 ɞ酸酸甜甜 乳酪雪糕同刨冰一齊食中和返乳酪酸酸地嘅感覺── ✦── ✦ ── ✦ ── ✦ ──
今日去咗板神鐵板燒旗下嘅 #板神居酒屋

酸酸甜甜 乳酪雪糕同刨冰一齊食
中和返乳酪酸酸地嘅感覺

── ✦── ✦ ── ✦ ── ✦ ──
2024-12-02 398 瀏覽
收工經過見到板神居酒屋做緊櫻島二人前優惠,成塊牛肉鋪晒金箔,會員價先係998!! 身為會員嘅我又點可以錯過,即刻就約人去試下!上到去發現仲有清酒放題,都係298蚊一位咋, 作為愛酒人士點都唔可以錯過!▪️前菜 沙律清清爽爽,好開胃。 仲有合桃小女子,香口惹味,好岩送清酒!▪️刺身五點有甜蝦,吞拿魚,立魚,秋刀魚等, 鮮味十足,而且店員仲好貼心推介左一款清酒同刺身做配搭,抵讚!▪️鐵板大蝦蝦肉鮮甜彈牙,調味用左蝦膏去做個汁,吊出蝦嘅鮮味。▪️比目魚大蜆湯超級鮮味,係大海嘅味道! 忍唔住問經理用左咩魚煲,原來係將大量唔同魚頭魚骨同埋洋蔥一齊煲,飲落好清甜。 比目魚同大蜆個火喉都控制得岩岩好,仲係好滑!▪️金箔美國牛打卡必備!一塊玫瑰鹽承托住一塊發光嘅牛肉! 牛肉用左美國牛,牛味香濃,而且咬落去鮮嫩多汁,冇因為外表而忽略內涵,每一塊忍唔住咬多幾下先食落肚,CP 值爆燈!記得叫店員簡返杯sake 配返個牛肉,日本餐都有wine and food pairing, 成個體驗好完整。最後就係炒飯同麵豉湯,連一向大食嘅朋友都話食到好飽,金黃完炒飯蛋香十足,粒粒分明,飲埋個麵豉湯,成個人好滿足。飲飽食醉之後,忍

▪️前菜

▪️刺身五點

▪️鐵板大蝦
蝦肉鮮甜彈牙,調味用左蝦膏去做個汁,吊出蝦嘅鮮味。

▪️比目魚大蜆湯

▪️金箔美國牛

最後就係炒飯同麵豉湯,

飲飽食醉之後,忍唔住加多個甜品,宇治抹茶紅豆雪花冰,先食面頭個抹茶雪糕, 再將綠茶醬同埋紅豆撈埋雪花冰一齊食,大滿足!

✨板神居酒屋 (銀八) (觀塘)
📍觀塘駿業街44號銀八7樓

有排都冇得飛 又係香港搵下D飲SAKE既地方意外發現板神原來係觀塘開左間鐵板燒X居酒屋 裝修風格極具日式風情 環境寬敞舒服 好似置身日本咁呀🇯🇵餐廳內有駐場唎酒師詳細介紹日本酒有FREE FLOW SAKE亦可以單飲有得冷飲亦有得熱酒 🍶感受到店家用心經營☺️除左吧枱 仲有多個獨立包廂高私隱度 好岩三五良朋友係到飲酒相聚😎食物好豐富 刺身壽司串燒炸物鐵板燒應有盡有難得係居酒屋都有鐵板燒 就叫左一個鐵板一人前套餐 有哂沙律 前菜 味噌湯 牛肉薄燒 龍蝦主食 刺身丼 甜品另外再散叫左D送酒小食 串燒飲住酒 好CHILL☺️💥枝豆💥熒光魷魚沖漬💥鐵板一人前套餐🔸沙律 🔸前菜 關東煮蘿蔔鮮甜多汁 入面仲有魚餅 竹輪 蛋好豐富又入味😊🔸味噌湯 用龍蝦頭熬煮 好鮮甜🔸牛肉薄燒 燒到5成熟 牛味香濃搭配大量蔥花炸蒜 好惹味😎🔸龍蝦主食 原隻龍蝦 肉質鮮嫩緊緻醬汁係用龍蝦膏整成 啖啖鮮味不油膩😁🔸刺身丼 火炙左口魚邊丼 好多片火炙左口魚 魚邊燒過油香滿滿😋🔸甜品 黑糖蕨餅煙煙韌韌 有口感💥串燒特別推介佢地既串燒 炭火燒 即叫即燒燒到出黎樣樣都岩岩好 調味又夠 送酒一流😀🔸青椒仔 🔸日本南瓜🔸雞翼🔸雞胸軟

有排都冇得飛 又係香港搵下D飲SAKE既地方

一次過試左幾個溫度 可以比飲
其實日本酒真係好多玩法
熱酒都好正
2024-11-18 562 瀏覽
板神居酒屋 📍觀塘駿業街44號銀八7樓━板神好似次次食都有優惠 次次食都被性價比震驚~今次板神居酒屋推廣的金澤鐵板燒一人前 只需$398便能吃到7 courses晚餐 仲有鮮活龍蝦! 也太佛心ps 這裡是板神居酒屋 超多清酒 除了鐵板燒也有其他菜色選擇哦!━🥗 沙律 (今日份膳食纖維)🍢 前菜 (第一次係鐵板燒食到關東煮!)━🐟 刺身盛合五品 +$98 ▶︎ 五款刺身都很新鮮 個人最愛牡丹蝦與拖羅~━🦞 龍蝦 ▶︎ 原隻龍蝦搭配蝦膏醬汁 龍蝦肉超鮮超彈牙 $398物超所值!!━ 🐮 美國牛肉薄燒▶︎ 牛肉薄燒包裹蔥與炸蒜片 牛肉香口之餘 蔥又很解膩~🐮 日本A5和牛厚燒 +$108▶︎ 果然是和牛 入口油脂香四溢 熟度剛好 柔嫩爆汁!━🍚 火炙左口魚邊丼 (超油香魚邊配飯一流)🍚 蟹肉三色丼 (蟹肉蟹膏蟹籽三重享受)━🫕 麵豉湯▶︎ 龍蝦蝦頭在內格外鮮甜━🍡 甜品▶︎ 黃豆粉黑糖蕨餅作結~━

板神居酒屋
📍觀塘駿業街44號銀八7樓

板神好似次次食都有優惠 次次食都被性價比震驚~

🥗 沙律 (今日份膳食纖維)

🍢 前菜 (第一次係鐵板燒食到關東煮!)

🐟 刺身盛合五品 +$98
▶︎ 五款刺身都很新鮮 個人最愛牡丹蝦與拖羅~

🦞 龍蝦

🐮 美國牛肉薄燒
▶︎ 牛肉薄燒包裹蔥與炸蒜片 牛肉香口之餘 蔥又很解膩~

🐮 日本A5和牛厚燒 +$108
▶︎ 果然是和牛 入口油脂香四溢 熟度剛好 柔嫩爆汁!

🍚 火炙左口魚邊丼 (超油香魚邊配飯一流)

🍚 蟹肉三色丼 (蟹肉蟹膏蟹籽三重享受)

🫕 麵豉湯
▶︎ 龍蝦蝦頭在內格外鮮甜

🍡 甜品
▶︎ 黃豆粉黑糖蕨餅作結~

1K
2024-11-17 462 瀏覽
最近訂了板神居酒屋🏮, 觀塘店位於甲級寫字樓上,環境超舒服,仲可以坐窗邊時看看街外景色,而且食物真心有誠意, 屬極高分的鐵板燒日式料理餐廳!板神的多款時令高級食材好吸引!例如美國牛肉薄燒套餐 還可追加日本🇯🇵生蠔 🦪呢牛油果藜麥沙律米紙卷紙卷外型超可愛,包裹著牛油果🥑藜麥等健康清新牛肉壽喜燒肉質軟腍又濃郁,配料豐富白酒🍶煮蜆蜆肉帶著的白酒香味四溢肉粒鮮味十足!日式刨冰🍧超愛這款士多啤梨🍓日式刨冰,有多粒日本士多啤梨🍓包圍著,啖啖刨冰有厚厚的奶香汁,少女心爆發還有品嚐不少日本特色酒好難忘!
板神的多款時令高級食材好吸引!
例如美國牛肉薄燒套餐 還可追加日本🇯🇵生蠔 🦪呢
牛油果藜麥沙律米紙卷
紙卷外型超可愛,包裹著牛油果🥑藜麥等健康清新
牛肉壽喜燒
肉質軟腍又濃郁,配料豐富
白酒🍶煮蜆
蜆肉帶著的白酒香味四溢肉粒鮮味十足!
日式刨冰🍧
還有品嚐不少日本特色酒好難忘!
2024-11-14 446 瀏覽
觀塘GINZ8雲集多間美食,其中七樓板神居酒屋以懷舊的日本居酒屋風裝修吸引眼球,環境寬舒適有空間感,霓虹燈招牌同和風裝飾布置,度度都係打卡位,充滿濃厚的日式氛圍。餐廳設有鐵板吧枱,可以睇到師傅現場表演烹製過程。松葉蟹甲羅燒配薄脆將豐富嘅松葉蟹膏釀入蟹殼中,經過燒烤後,蟹膏嘅鮮香與蟹肉相結合,蟹膏口感綿密,蟹肉鮮嫩,搭配薄脆的口感,口感層次豐富。西京燒銀鱈魚賣相出色,銀鱈魚肉質滑嫩,同西京燒醬汁好夾。海鮮炒飯香氣四溢,海鮮新鮮,飯粒分明。燒明太子雞翼外脆內嫩,明太子的風味恰到好處。另外原條穴子壽司、帆立貝壽司、金龍卷、牛油果軟殼蟹卷,食材高質,口感新鮮,帆立貝鮮甜大粒。日式刨冰有草莓、抹茶、芒果三款可以選擇,充滿日式風格。我哋揀咗芒果口味。雪花狀刨冰口感輕盈,入口即化,口感清涼舒爽。搭配芒果果肉同糖漿及煉乳,賣相出色,出適合打卡。

餐廳設有鐵板吧枱,可以睇到師傅現場表演烹製過程。

松葉蟹甲羅燒配薄脆

西京燒銀鱈魚
賣相出色,銀鱈魚肉質滑嫩,同西京燒醬汁好夾。

海鮮炒飯
香氣四溢,海鮮新鮮,飯粒分明。

燒明太子雞翼
外脆內嫩,明太子的風味恰到好處。

日式刨冰

2024-11-01 623 瀏覽
於觀塘的板神餐廳,😍今晚品嘗了他們新推出的5週年套餐。套餐內容豐富,在這麼多美食中,✨我最喜愛的是南非鮑魚,其味道新鮮,口感彈牙且爽口。香草牛油鱈魚都唔錯,🐟廚師將魚的兩面煎得香氣四溢,❤️與牛油汁的搭配,吃起來有一種絲滑細膩的感覺。食物的數量和分量充足,🔥吃到炒飯時就已經感到相當飽足。炒飯,🍚飯粒粒分明,我好喜歡。在結賬時我才得知,💰原來目前餐廳正在進行活動,有買100送400現金券的優惠。下次我和朋友再來這裡用餐時,🥳可以享受到400元的減免!
於觀塘的板神餐廳,😍今晚品嘗了他們新推出的5週年套餐。

2024-10-08 896 瀏覽
我哋叫咗兩個金澤鐵板一人前✨($398@1) 分別有沙津、前菜、麵豉湯、串物、龍蝦主食、刺身丼、同埋甜品、仲加配咗鮑魚同和牛🥩 🔹關東煮蘿蔔冇揸‼️唔錯👍🏻個湯都幾甜✨ 🔹麵豉湯加咗龍蝦頭入去煮✨增加鮮味 🔹美國牛肉薄燒🥩黑豚燒食落有炭燒味 食嗰陣加檸檬會令到個燒烤味更出🔹黑豚腩串燒🐷 牛肉薄燒係薄切再卷埋一齊加啲炸蒜同蔥去提味另外仲俾咗個燒汁醬你點 提升牛肉嘅味道~~ 🔹原隻龍蝦🦞有4舊燒到啱啱好~有咬口又唔會韌 面頭加咗用龍蝦嘅蝦膏做成嘅醬汁 配合返龍蝦自己本身嘅鮮🤩互相配合💜 🔹三文魚刺身丼有三塊厚切三文魚刺身係水準以上‼️亦都加咗好多三文魚籽🤩.🔹蟹肉三色丼 蟹肉就有蟹籽、蟹膏同蟹肉 鍾意食蟹嘅朋友 依碗蟹肉丼啱晒你🤭🦀 🔹加配▪️南非鮑魚切片炭燒上 厚實彈牙😍 ▪️日本A5和牛最有驚喜‼️‼️初頭都驚煮到埋嚟會韌 但一咬落去鬆軟,啲牛肉香泌晒出嚟 仲可以夾埋塊麵包做和牛治😍 🔹蕨餅 煙煙韌韌 好有咬口✨ 🔹芒果丸子牛奶冰 ($98) 最上係柚子雪糕配牛奶冰同芒果🥭再鋪咗啲碎餅☺️☺️另外仲有芒果醬 食幾多可以淋幾多~ 個冰本上就有牛奶味😚市面好多冰都係冰還冰 醬還醬🥲但佢啲冰
我哋叫咗兩個金澤鐵板一人前✨($398@1)
🔹關東煮
食嗰陣加檸檬會令到個燒烤味更出

🔹黑豚腩串燒🐷 牛肉薄燒係薄切再卷埋一齊
加啲炸蒜同蔥去提味
另外仲俾咗個燒汁醬你點
提升牛肉嘅味道~~
🔹原隻龍蝦🦞
有4舊燒到啱啱好~
有咬口又唔會韌
面頭加咗用龍蝦嘅蝦膏做成嘅醬汁
配合返龍蝦自己本身嘅鮮🤩互相配合💜
🔹三文魚刺身
有三塊厚切三文魚刺身
係水準以上‼️亦都加咗好多三文魚籽🤩
🔹蟹肉三色丼 蟹肉就有蟹籽、蟹膏同蟹肉
鍾意食蟹嘅朋友 依碗蟹肉丼啱晒你🤭🦀
🔹加配
▪️南非鮑魚
切片炭燒上 厚實彈牙😍
▪️日本A5和牛
最有驚喜‼️‼️初頭都驚煮到埋嚟會韌
但一咬落去鬆軟,啲牛肉香泌晒出嚟
仲可以夾埋塊麵包做和牛治😍
🔹蕨餅
煙煙韌韌 好有咬口✨
再鋪咗啲碎餅☺️☺️
另外仲有芒果醬 食幾多可以淋幾多~ 個冰本上就有牛奶味😚
市面好多冰都係冰還冰 醬還醬🥲
但佢啲冰本身有牛奶味 所以食到尾都唔怕淡🥳 仲有一樣加分位‼️‼️
兩個空碗送上嚟係凍㗎🤩🤩
俾你食住冰唔會咁快融😎
2024-09-16 928 瀏覽
記得疫情時光顧,付了$1700吃藍龍蝦鐵板燒,竟然在最後尾把我的藍龍蝦頭湯送到隔籬枱,然而把隔籬枱的普通龍蝦湯給我,最後送了4塊垃圾麵包給我道歉, 最搞笑食咗飲咗我碗靚龍蝦湯嘅隔離枱都獲贈個4塊垃圾麵包!事隔數年, 歷史又重演。中午去吃飯已經是頭五枱入餐廳, 叫了兩個午市龍蝦鐵板餐, 尾二的一道菜係迷你丼飯,等了足足1個半鐘, 催咗最少五次,女經理明知我們催, 但就叫啲細嚟應酬我地,最有趣係比我們遲來的顧客都已經有丼及壽司拼盤吃, 而且都已埋單離開。 最後送了4塊垃圾麵包作為道歉。或許嚟個真係點解飲食業走向衰退嘅原因,板神將會永久進入黑名單!

垃圾道歉麵包
2024-09-11 748 瀏覽
職員態度相當差特別係穿黑色衣服的職員用手在食客面前把收據撕破完全不尊重食客作為食客也許我真的錯了,最錯就係唔應該去食。咁就唔需要被不尊重的對待以後我都唔會再去食物方面是ok, 份量也可以環境也是合格
職員態度相當差
特別係穿黑色衣服的職員
用手在食客面前把收據撕破
完全不尊重食客
作為食客也許我真的錯了,最錯就係唔應該去食。
咁就唔需要被不尊重的對待
以後我都唔會再去
食物方面是ok, 份量也可以
環境也是合格