2023-10-15 316 瀏覽
林香檸真的是味道極佳的手打檸檬茶,首先佢哋每杯檸檬茶都係用人手去打,之後,啲檸檬打到好出檸檬味,但係又唔會太酸。而且,林香檸有好多唔同嘅茶底任君選擇,啲茶底又濃郁又夠茶味。咁靚嘅茶底加埋咁好嘅檸檬,真係配合得天衣無縫。佢除咗有手打檸檬茶之外。仲有好多唔同嘅查飲,好似有奶茶,不過佢哋主打都係檸檬茶,所以其他嗰啲副產品,我就冇去試到啦。仲有一個好貼心嘅位置,就係佢哋門口放咗兩張凳,因為排隊嘅人真係太多,有凳坐下會好好多。
2023-10-14
其他
2023-09-25 466 瀏覽
見食完飯8:00冇人等,就滿心歡喜試吓買杯招牌手打檸檬茶。原來冇得走甜最少都要3分甜,叫左小冰試吓,飲落味道係幾清新解渴,但係完全冇檸檬嘅酸味,飲咗兩啖就冇,剩返成杯都係大粒冰,冇諗過小冰會變咗增多冰🙁
2023-09-23 407 瀏覽
雨神介紹話好飲叫我哋試吓,於是就試下,其實都唔多人點,咪試下囉!🍋林香檸渣男手打檸檬茶 $30呢次係第1次係香港飲,都滿心期待,點知茶味一般,香水檸檬唔夠香,好失望💔完全係「丘大叔」香港版2.0🥹同期望有落差~ 完~但早幾日同thaiholic飲到杯正嘢🍋下回分解~~如果大家中意俾個like支持下🤟🏽 𝗖𝗶𝗮𝗼🍋林香檸手打檸檬茶 (旺角)🍋旺角豉油街21B號昌記大廈地下A2號舖..
林香檸渣男手打檸檬茶

🍋林香檸渣男手打檸檬茶 $30

同期望有落差~ 完~

但早幾日同thaiholic飲到杯正嘢🍋下回分解~~

如果大家中意俾個like支持下🤟🏽 𝗖𝗶𝗮𝗼

🍋林香檸手打檸檬茶 (旺角)
🍋旺角豉油街21B號昌記大廈地下A2號舖

2023-09-11
8 分鐘 (堂食)
根本全部都係冰!飲都飲唔到😢😢近排好興「爆檸檸檬🍋茶」,旺角更加開多左好間呢類手搖店!見呢間好多後生靚仔,靚女幫襯!咁我都忍唔住幫襯,叫左 皇牌焦點嘅 手打檸檬茶🍋入面細細鋪位,連收銀有8位員工,出飲品都幾快,5分鐘就有 拎到杯野啦~都幾大杯,有啲期待!飲落第一啖,,,,,再飲第二啖,,,, 同「茶記檸檬茶無咩分別」,只係「多左少少🤏青檸味」唔緊要啦~ $28蚊/杯~ 繼續飲,,,,, 點解啜極都啜唔到既,,,,,飲筒咁粗啜極都係啜到半啖😱 ,,,,拎開紙杯硬卡睇一睇!明白了!杯入面全部都係粗粒冰塊🧊同好多細細舊青檸! 根本就無乜檸檬茶🍋就算sale夏天一飲就會好爽!但根本就飲唔到!啜到半啖半啖,嘥鬼氣!間鋪仲要講明 (冰塊同甜度比例經過悉心調配,如有需要調節可能會影響口感/味道的喔)睇完呢個我仲嬲!你既悉心調配就係咁樣?D冰好平咩?我寧願你俾無味水都唔想你俾咁多冰!!!根本就飲唔到!一世BlackList😡
根本全部都係冰!飲都飲唔到😢😢

咁我都忍唔住幫襯,叫左 皇牌焦點嘅 手打檸檬茶🍋

入面細細鋪位,連收銀有8位員工,出飲品都幾快,5分鐘就有

手打檸檬茶

拎到杯野啦~都幾大杯,有啲期待!

手打檸檬茶

就算sale夏天一飲就會好爽!但根本就飲唔到!
啜到半啖半啖,嘥鬼氣!

你既悉心調配就係咁樣?D冰好平咩?
我寧願你俾無味水都唔想你俾咁多冰!!!
根本就飲唔到!一世BlackList😡
2023-09-10 322 瀏覽
每杯都有幾舊大大舊嘅香水檸檬,睇住啲店員出盡力咁錘打啲檸檬🍋真係辛苦哂佢哋。🔸 招牌手打檸檬茶(💰28)🔸 渣男手打檸檬茶(💰30)我哋叫咗三分甜,健康啲嘛無咁甜,檸檬味會勁啲。不過如果要好飲啲,就應該叫五分甜。兩款檸檬茶都好味,茶底幾濃,不過渣男個茶底就好飲啲,但渣男唔知點解細杯啲喎。檸檬酸真係各花入各眼,我就好鐘意呢啲酸may may嘅飲品啦,睇黎我之後喜歡會成日飲林香檸啦✌🏻Overall評分: 8.5/10🍋

🔸 招牌手打檸檬茶(💰28)
🔸 渣男手打檸檬茶(💰30)

Overall評分: 8.5/10🍋
  • 招牌手打檸檬茶
2023-09-07 241 瀏覽
最近香港開咗好多手打檸檬茶專門店,熱度直迫手搖奶茶🤣 所以呢晚睇完戲都唔執輸走咗去買一杯試吓-鴨屎香手打檸檬茶 $32見到個名咁得意 所以就叫咗佢嚟試吓 其實鴨屎香嘅意思其實係講緊佢哋嘅特色茶葉 飲落果然係真係有少少唔同 佢嘅茶味都幾香濃 有一陣特殊嘅香氣 有少少好似香茅嘅味道 移除嘅檸檬係用咗香水檸檬 所以嗰個香味會更加出 因為想試真啲個茶底同檸檬 所以我哋揀咗三分糖 不過其實都夠甜 -雖然個茶底好特別,而且佢哋聲稱真係人手打嘅檸檬 不過要賣成$32嘅一杯檸檬茶 抵唔抵就真係見仁見智啦-📍林香檸手打檸檬茶 (旺角)旺角豉油街21B號昌記大廈地下A2號舖
鴨屎香手打檸檬茶 $32
📍林香檸手打檸檬茶 (旺角)
旺角豉油街21B號昌記大廈地下A2號舖
2023-09-06 134 瀏覽
而家市面上越嚟越多檸檬茶舖,作為檸檬茶控的我,有不同檸檬茶試吓真係好開心,檸檬茶有勁多款式,如果有選擇困難症就大鑊!🍹招牌手打檸檬茶自己製作嘅紅茶底🐤鴨屎香檸檬茶茶底偏向烏龍茶🙆‍♂️渣男檸檬茶味道類似招牌,但係會更加濃郁,所以會更加細杯。🙇‍♂️原諒檸檬茶本身加咗綠茶底,啱晒啲喜歡甜嘅朋友。第一次飲一定要飲招牌,冰無得減,甜到可以選10分5分3分,杯飲品都算足料,入面都有幾片香水檸檬,亦食得出有少少果肉喺入面,但係茶底偏淡,充滿香水檸檬嘅香,但係掩蓋了紅茶的香氣,不過亦冇無苦澀味,証明茶膽唔會擺得太耐,擺到過晒龍!下次可能渣男比較適合我🤣另外希望可以有得選擇減🧊冰🙏🏻Ps: 搖勻先好飲-

🍹招牌手打檸檬茶
自己製作嘅紅茶底

🐤鴨屎香檸檬茶
茶底偏向烏龍茶

🙆‍♂️渣男檸檬茶
味道類似招牌,但係會更加濃郁,所以會更加細杯。

🙇‍♂️原諒檸檬茶
本身加咗綠茶底,啱晒啲喜歡甜嘅朋友。

下次可能渣男比較適合我🤣另外希望可以有得選擇減🧊冰🙏🏻

Ps: 搖勻先好飲
  • 招牌手打檸檬茶
2023-08-28 154 瀏覽
新鮮即叫即整既手打檸檬茶🥳今日同同事食完午餐,想飲d清新既野飲,就去左買林香檸❤️我叫左個鴨屎香檸檬茶 3分甜同事就叫左招牌手打檸檬茶3分甜(2款分別據說是茶底不同)只能夠選擇糖度,冰量固定左既😝因為係即打,所以檸檬好新鮮,唔會乾哂身咁,好似仲有加埋西檸一起打,就更加香☺️☺️唔知店家係咪有撩走d核先,所以並沒有出現因為打爆粒核而有既苦澀味☺️推薦!雖然午飯時間都有唔少人幫襯,但係店員好快手,我地等左陣就有得攞
新鮮即叫即整既手打檸檬茶🥳

今日同同事食完午餐,想飲d清新既野飲,就去左買林香檸❤️

我叫左個鴨屎香檸檬茶 3分甜
同事就叫左招牌手打檸檬茶3分甜

(2款分別據說是茶底不同)

只能夠選擇糖度,冰量固定左既😝

2023-08-23 248 瀏覽
今日約咗朋友去旺角shopping, 經過見到有間100%手打檸檬茶飲品店,即刻去買返杯黎試吓。我哋叫咗二杯檸檬茶,都係店舖主打推介。下午時段都幾多人排隊買,落單之後要等一等。招牌手打檸檬茶 3 分甜茶底唔算好濃,檸檬用青檸檬,要了3分甜比較清淡,檸檬清香突出,飲落沒有澀味,味道清新鴨屎香檸檬茶鴨屎香係烏龍茶底,茶底比招牌檸檬茶底香濃,檸檬香味加上鴨屎香茶底,飲落味道好特別,酸甜度剛剛好,二者非常配合手打檸檬茶味道不錯,冰凍消暑,經過可以一試
招牌手打檸檬茶 3 分甜
鴨屎香檸檬茶

手打檸檬茶味道不錯,冰凍消暑,經過可以一試
2023-08-21 178 瀏覽
不嬲都麻麻地檸檬茶,朋友話頸渴想飲叫左杯鴨屎香檸檬茶比左啖我試,竟然唔錯喎😂新鮮榨出黎好清新,除左檸檬嘅香味茶底仲超級香濃,飲落少少澀,唔會好甜,超解渴👍🏻最後我自己都叫左杯😂
  • 鴨屎香檸檬茶
2023-08-20 344 瀏覽
而家手打🍋店開到成行成市 間間都好似差唔多咁 見到呢間成間黃色做主調 仲要標榜100%手打香水檸檬茶就買嚟試下❣️鴨屎香檸檬茶 $32採用自家香水檸檬果園特選嘅香水檸檬 檸檬果味濃郁 酸度適中 而且香味獨特💓難怪門口嗰度寫住「一口上癮,人間清醒」絕對唔係誇張❣️原諒檸檬茶 $32加入泰國香茅葉mix & match 配搭檸檬果肉果汁 經過精細拉絲工藝"2️⃣倒3️⃣拉"嘅完美融合 而且仲要即叫即整 每杯新鮮製造 認真當住你面100%純錘🔨打出嚟 怪唔之得mix得咁均勻❣️黃皮特調檸檬茶 $36搶先飲左呢杯新產品 基本招牌檸檬茶底 加左夏天盛果:黃皮同陳皮 成杯即刻變得冇咁單調經過多番調配 每杯茶冰有獨特嘅黃金比例 落單嗰時店員都唔建議少冰或者走冰 想試吓創新特別嘅你呢杯絕對唔好錯過

❣️鴨屎香檸檬茶 $32

2023-08-10
原諒檸檬茶
黃皮特調檸檬茶
2023-08-18 191 瀏覽
試過一次唔會再試😵飲落似蚊怕水 可能係我試果隻味出事 香水檸檬誤以為本土野原來係祖国開左幾百間既香港分店lolll送俾我都唔飲 究竟有幾港豬先會吹捧呢啲冇質素可言既東東另外冰太多😵‍💫唔俾人要求少冰 話咩黃金比例lollll唔想大家抱有期望我去茶餐廳好高 茶餐廳都十幾蚊有找唔建議花成30蚊去叫杯難飲版凍檸茶lolll
誤以為本土野原來係祖国開左幾百間既香港分店lolll
送俾我都唔飲 究竟有幾港豬先會吹捧呢啲冇質素可言既東東
唔建議花成30蚊去叫杯難飲版凍檸茶lolll
2023-08-11 193 瀏覽
好耐無飲,經過特登去買,點知飲落去個檸檬係普通檸檬,無左香水檸檬既味道. 而且又酸又澀,茶餐廳嘅檸檬茶仲沖得好飲過佢,質素完全下降. 檸檬完全唔合格. 係咪太多人幫襯搞到質素都唔可以咁「那西」? 唔會再幫襯
2023-08-09 186 瀏覽
之前啲人話呢間嘢好好飲,所以特登嗌外賣,本身好鍾意飲檸檬茶,就叫咗杯特濃手打檸檬茶,同埋招牌手打檸檬茶,仲有鴨屎香手打檸檬茶,嚟到成杯都係冰,飲兩三啖冇晒,真係唔值30幾蚊囉
外賣送餐
林香檸源自湛江市,全國已有超過370間分店。在旺角開業前,香港同事前往總店接受培訓。品牌最大特色是在廣西設有專門的檸檬莊園,使用香水檸檬,形狀像黃檸檬,外皮為青綠色,不酸不澀,香味濃郁。每杯茶用1個檸檬,採用中間皮少肉多、果汁最豐富的部分,檸檬味濃郁、酸度適中、香味獨特。每杯飲品堅持人工打檸檬新鮮製造,加入茶葉後手搖,不使用機器,以免搖晃過度流失檸香。茶葉講究,採用紅茶,每半小時煮一壺,超時倒掉以防苦澀味。還有其他茶類和配料可供選擇。檸檬果肉、果汁和經過精細拉絲工藝“兩倒三拉”的茶完美融合!我最喜歡的是鴨屎香檸檬茶,茶味香濃又清新!另外白桃檸檬茶也值得一試!

• 鴨屎香檸檬茶