2023-11-12 214 瀏覽
筲箕灣外賣自取半價手打檸檬茶 最近呢間越來越多分店 又試試呢間好唔好飲 同樣係app有半價 中環銅鑼灣尖沙咀葵芳都有分店.呢次試試⭐️招牌手打檸檬茶👍🏻同樣都係偏甜嘅設計 用左香水檸檬 👍🏻檸檬味幾重 唔會酸到爆炸 飲得好舒服整體ok啦 都唔錯如果喺店舖買$28 用app買$34 ‼️但半價完$17 會比較平 抵飲.如果鍾意酸d檸d 可以叫⭐️特濃手打檸檬茶如果我鍾意茶香味重啲 可以叫⭐️渣男手打檸檬茶.不過對比其他嘢食 佢哋芫荽燒賣好似仲吸引如果有朋友想睇 下次再去試啦.#hkfunfoodrecord窮遊香港#hkfunfoodrecord_筲箕灣#hkfunfoodrecord正野分享.#林香檸手打檸檬茶 (景輝大廈) (筲箕灣)地址:筲箕灣筲箕灣東大街98-112號景輝大廈地下I號舖.⭐評分:味道:4/5環境:-/5 服務:-/5抵食:4/5 半價抵飲...#飲食 #美食 #優惠 #抵食 #hk #food #foodphotography #foodstagram #hkfood #hkfoodie #foodiehk #hkfoodblogger #hkblogger #hkf
呢次試試⭐️招牌手打檸檬茶
如果有朋友想睇 下次再去試啦
#hkfunfoodrecord窮遊香港
#hkfunfoodrecord_筲箕灣
#hkfunfoodrecord正野分享
#林香檸手打檸檬茶 (景輝大廈) (筲箕灣)
地址:筲箕灣筲箕灣東大街98-112號景輝大廈地下I號舖
⭐評分:
味道:4/5
環境:-/5
服務:-/5
抵食:4/5 半價抵飲
#飲食 #美食 #優惠 #抵食 #hk #food #foodphotography #foodstagram #hkfood #hkfoodie #foodiehk #hkfoodblogger #hkblogger #hkfoodies #香港美食 #食評
#香港旅遊 #筲箕灣美食 #旺角美食 #週末好去處 #檸檬茶 #筲箕灣必食 #飲品 #珍珠奶茶 #外賣 #半價
2023-11-05 128 瀏覽
試一杯渣男手打檸檬茶見到menu呢杯飲品,同個一同試試!係用上手打檸檬製成,飲落適中味道,今次冰係多左D!檸檬更有助美白、排毒之用,啱哂而家天氣飲(下午仍然29度),相當舒爽,透心涼!如果配個小食莞茜燒賣就正,得6粒,但香氣十足,熱辣辣,令人回味!店內員工努力整茶!
試一杯渣男手打檸檬茶

見到menu呢杯飲品,同個一同試試!
係用上手打檸檬製成,飲落適中味道,今次冰係多左D!

如果配個小食
莞茜燒賣就正,得6粒,但香氣十足,熱辣辣,令人回味!

店內員工努力整茶!

外賣自取
終於等到林香檸喺港島區嘅分店 。其實唔係咁突出,因為咁岩喺一間店舖入面分拆出嚟嘅一個區域。 雖然唔突出,但係行近啲望到招牌黃色都會見到 呢間嘢。個人認為必要買嘅嘢絕對係原諒檸檬茶,我絕對係我買咁多間手打檸檬茶必有嘅嘢。 呢一間嘅原諒檸檬茶正正就係「泰涼」 ,間間個名都唔一樣主要都係用英文來區分😂除咗依杯之外今次仲試左朋友推介嘅白桃檸檬茶「原諒檸檬茶」($32): 一如既往既清新,飲落去有啲糯香味, 岩哂熱辣辣想要清爽口感既人 飲落去比薄荷易入口。 「白桃檸檬茶」($29) : 飲落去其實冇乜特別味道 ,其實唔係飲得出白桃味道,反而檸檬嘅味道會偏重。

原諒檸檬茶

白桃檸檬茶
白桃檸檬茶
午餐
原諒檸檬茶
2023-08-31 278 瀏覽
最近好似多左人講,見到新開即刻試😍點了它們的signature -招牌檸檬茶(要求了微糖)少點冰,林香檸已經係香港開左好幾間分店,主打係「手打檸檬茶」,用的是100%香水檸檬,標明「一口上癮,人間清醒」,講到好強勁,佢地堅持人手「二倒三拉」將檸檬汁檸檬肉融入茶中。好似個介紹好勁,而且即場製作,即刻比錢欣賞下😎飲到茶濃濃的,先是一陣茶澀味再,再來了檸檬🍋的天然酸味二者mix 埋一齊,非常之清新開胃,同茶餐廳檸檬茶又好唔同。覺得好適合夏天,如果佢做到少點冰會更喜歡🍋🍋🍋🍋🍋林香檸手打檸檬茶 (筲箕灣)筲箕灣筲箕灣東大街98-112號景輝大廈地下I號舖@lamheungling.lemontea 5🐰為滿分回購指數:🐰🐰🐰+1/2 好飲指數:🐰🐰🐰抵食指數:🐰🐰
最近好似多左人講,見到新開即刻試😍

好似個介紹好勁,而且即場製作,即刻比錢欣賞下😎
飲到茶濃濃的,先是一陣茶澀味再,再來了檸檬🍋的天然酸味

林香檸手打檸檬茶 (筲箕灣)
筲箕灣筲箕灣東大街98-112號景輝大廈地下I號舖
@lamheungling.lemontea