2019-08-04 787 瀏覽
日日做到無停手,放咗工好肚餓! 問下老公食咩好? 老公提議去校長燒肉放題填飽我的肚子 未行到門口已經聞到陣陣燒肉香,店內座位非常多全部是卡位座(二至十二人座也可安排)一大班朋友去的話都可以坐在一起。店內是自助區不用落單,所以大家已經急不及待出去拎嘢食了。食物種類非常多選擇,有刺身區丶沙律吧、韓式小食丶壽司也有五款丶肉類肯定超過20款丶蔬菜也有七八款最特別是連韭菜都有丶炸物也有六款食物供應丶飲品有熱騰騰的菊花茶。最適合燒完烤清下熱氣,湯是人蔘雞湯味道香濃,最值得一題是海鮮,海蝦大大隻夠新鮮還有帶子,食多幾轉海鮮已經回到本,當日我7:00去到已經全場爆滿可想而知校長烤肉有幾爆👍🏻👍🏻最後兩個人埋單只係食咗四百幾👏🏼👏🏼
2019-08-02 750 瀏覽
上次食過一次覺得性比價唔錯, 今晚帶埋大食朋友一齊幫櫬多次~ 估唔到餐廳都滿座, 睇黎生意不錯! 安排好就座之後就岀去夾野食, 有刺身同壽司, 不過個人比較喜歡熟食, 肉類真係好多款呀, 講得岀都有, 而且盤盤都滿唔使擔心要爭 😂 燒物放牛油紙上面燒夠哂衛生, 燒到咁上下可以叫店員幫忙更換牛油紙! 燒緊之際可以拎一轉炸物先, 入面有唔同款嘅饀, 個人幾鐘意炸甜香蕉! 肉類醃得夠味, 海鮮有蝦同帶子大大隻抵食~ 除左肉類仲有菇,青紅椒, 燒菠蘿, 食到尾可以岀雪櫃揀雪糕,揀左沖繩海鹽雪糕, 又幾特別喎, 朋友第一次食話都幾公道, 多選擇之餘有質素 😊
上次食過一次覺得性比價唔錯, 今晚帶埋大食朋友一齊
幫櫬多次~ 估唔到餐廳都滿座, 睇黎生意不錯! 安排好
就座之後就岀去夾野食, 有刺身壽司, 不過個人比較喜
歡熟食, 肉類真係好多款呀, 講得岀都有, 而且
盤盤都滿唔使擔心要爭 😂 燒物放牛油紙上面燒夠
哂衛生, 燒到咁上下可以叫店員
幫忙更換牛油紙! 燒緊之際可以拎一轉炸物先, 入面有
唔同款嘅饀, 個人幾鐘意炸甜香蕉! 肉類醃得夠味,
海鮮有蝦同帶子大大隻抵食~ 除左肉類仲有菇,青紅椒,
燒菠蘿, 食到尾可以岀雪櫃揀雪糕,揀左沖繩海鹽雪糕
, 又幾特別喎, 朋友第一次食話都幾公道, 多選擇之餘
有質素 😊
2019-07-27 673 瀏覽
有朋友生日所以就一班人去食放題慶祝啦!今次揀左呢間日韓放題餐廳,真係好似食緊酒店自助餐呀!燒肉何其多,真係可以話應有盡有。而且食物都非常乾淨衛生,有店員都不停睇住肉類的新鮮度。當然要先試下熟食先,熟食有小龍蝦,小龍蝦是有少少辣的,但非常香口,蝦肉都好爽口,絕對值得推介。另外,竟然會有白切雞同酸辣湯,平時食放題都係好少見到,岩曬想一嚟就有野食的朋友。當然唔少得日本籌司、刺身啦!揀了幾夠壽司,其中玻璃蝦好爽口,而且新鮮。一邊燒就當然要一邊食下炸物啦!食肉獸出動啦!有好多肉俾大家任食,而且都好正呀!除左肉都有其他的配料,煎餃都唔錯的,非常香口。

燒肉何其多,真係可以話應有盡有。

而且食物都非常乾淨衛生,有店員都不停睇住肉類的新鮮度。

一邊燒就當然要一邊食下炸物啦!

食肉獸出動啦!有好多肉俾大家任食,而且都好正呀!

除左肉都有其他的配料,煎餃都唔錯的,非常香口。
2019-07-12 767 瀏覽
已經成年冇食校長燒肉,今次就約埋男朋友&佢屋企人一齊食。呢到依然冇變,員工友善,坐位舒適,全部都係梳化卡位。而通風系統做得非常好,食客唔洗俾濃濃白煙籠罩。驟眼望,食物種類冇減少到,門口位有刺身食,三文魚、魚等…醬料區同沙律區並列,有好多特色醬汁,如韓國柚子醬、韓國包飯醬。蔬菜、熟食、糖水一應俱全。炸物非常出色,即使小放一段時間都keep住脆同熱辣辣,魚手指大推!打邊爐最重要係個爐,咁燒肉最重要一定係張牛油紙啦!加牛油紙墊住燒冇咁易燶,可以無限次更換,最難得係侍應唔會黑面/唔願意幫忙。主角當然係燒肉啦!海鮮?有!蝦、龍利柳、多春魚、帶子等等,如果龍利柳冇咁咸就更好~小食?有!台灣腸、廚師腸、海鮮沙律丸、日本小蕃薯等等,快熟最岩first round,好快就食得!牛肉豬肉雞肉?有有有!當中我最鐘意牛肋條、豬五花、雞軟骨,醃夠味,唔洗點醬都得。同場加映飲品、甜品。種類多到花多眼亂,唔想飲罐裝飲品既話,仲有糖水揀啊~甜品都好多款(但我漏左影相),布丁、啫喱、仲有蛋糕仔。呢個價錢呢個質素,絕對值得encore啊!
已經成年冇食校長燒肉,今次就約埋男朋友&佢屋企人一齊食。

驟眼望,食物種類冇減少到,門口位有刺身食,三文魚、魚等…

蔬菜、熟食、糖水一應俱全。

主角當然係燒肉啦!

海鮮?有!
蝦、龍利柳、多春魚、帶子等等,如果龍利柳冇咁咸就更好~

小食?有!

牛肉豬肉雞肉?有有有!
當中我最鐘意牛肋條、豬五花、雞軟骨,醃夠味,唔洗點醬都得。

呢個價錢呢個質素,絕對值得encore啊!
見啲人成日話校長燒肉好好食又抵咪諗住試下囉點知咁鬼難食!首先講一講服務態度,啲態度又差又唔耐煩咁,而家要你換一張牛油紙好煩咩?咁燶咗就要換㗎啦!仲要收7蚊🤣西口西面咁咩意思啊?食物質素一般,啲牛肉出曬血水,仲好肥,好多油彈到周圍同手都係!不過個豚肉都一般,但好過牛!個薯格都可以嘅!但我唔明點解個小丸子可以咁難食,外表吸引,入面難食到我唔識形容!個粉漿係未熟定唔知點囉🙄同埋啲魷魚好腥!啲雞肉腸又好大陣雪味!成餐飯食魚年糕😃未試過咁食嘅燒肉放題囉!唔該改善下啲服務態度同食物🙂咁嘅態度都收65蚊服務費😆😆
見啲人成日話校長燒肉好好食又抵咪諗住試下囉
點知咁鬼難食!
成餐飯食魚年糕😃未試過咁食嘅燒肉放題囉!
唔該改善下啲服務態度同食物🙂
咁嘅態度都收65蚊服務費😆😆

2019-07-10
$91.5 (晚餐)
2019-07-07 748 瀏覽
今晚我約朋友食飯,我們選擇元朗校長燒肉日韓料理。進入店後,發覺侍應服務熱誠,有禮,我已經好耐無遇到,十分開心。他們的食物款式多樣化,有多款食品可供燒烤,肉類有:羊架、穀飼牛仔骨、穀飼牛肋眼心條、五花肉及雞軟骨粒等等;海產有:海蝦、帆立貝及多春魚等等,還有多款菜類,合共超過30多款。本人比較喜歡牛仔骨及雞軟骨,牛仔骨燒烤後肉質夠嫩滑、多汁,而雞軟骨就夠脆。海蝦都不錯夠新鲜,羊架又唔蘇。除此之外,還有魚生、沙律菜、熟食及甜品。沙律菜夠新鲜,配日式麻醬,好味!至於熟食有蒸魚、抄菜、青口、春捲及章魚小丸子,本人喜歡條魚,夠嫩。甜品有我想吃的腐竹雞蛋糖水及椰汁燕窩。這一餐我們食得十分滿足、滿意。

2019-07-01 739 瀏覽
因為想吃放題,剛好是晚上吃飯時間,原本想吃的店都要排隊等很久無意間看到這家,馬上就有座位就進去試試。燒肉的選擇算蠻多種,牛肉、豬肉、雞肉,有各種不同部位的肉,有些有調味好的,味道還可以。刺身的選擇種類很少,一個人一次只能挑三種,每種只有三塊,喜歡吃刺身的話要一直去排隊拿。飲料的選擇種類倒是蠻多的,除了有小朋友可以喝的以外,還有一些韓國啤酒可以喝,甜品種類不算多,但味道個人覺得都還算可以。總體來說算一般,晚上吃一個人加成快240,覺得價位不算便宜!
無意間看到這家,馬上就有座位就進去試試。
2019-06-30
2019-06-28 814 瀏覽
見佢咁平,差極都一定飽,即管入元朗試一試。星期日中午超多印傭光顧,但尚算有秩序,座位寬敞,唔算嘈,沒有影響氣氛。食物種類唔算多,但基本有齊,相信係因為多人光顧,食物流量快,食物完全冇解凍過再雪番嘅感覺,最大驚喜係竟然$98任食任飲竟然有Hoegarden Rose 同啤酒任飲,真係興奮到爆。注意事項 : 刺身得好少款式,唔啱食就唔好加錢食可以加$7任換隔油紙,唔錯,唔會痴底同燶咗就換,好方便。記得買團購或openrice coupon.
見佢咁平,差極都一定飽,即管入元朗試一試。

注意事項 : 刺身得好少款式,唔啱食就唔好加錢食

可以加$7任換隔油紙,唔錯,唔會痴底同燶咗就換,好方便。

記得買團購或openrice coupon.
2019-06-23
用餐優惠
團購
2019-06-19 808 瀏覽
友人話想食下燒肉,第一下就諗起校長。因為又近我地質素又唔太差。當日仲覆O 完T先去到,要個朋友等左勁耐真係勁唔好意思。無謂多講,燒左先講!想俾個胃熱下身就可以食下冷盤類既野食先,順便攞埋個汁陣間點燒肉用主食類有大家最期待既燒肉系列,牛肉粒,金沙骨,各種扒類等。想食輕盛d 既腸丸類亦都有。除左燒肉,亦有刺身滿足大家對日本菜既需要。刺身都幾大份架食到口乾,仲會有多種飲品俾大家選擇。凍飲又有,想飲熱湯既都有。食到最後,仲有泡芙,木槺布丁等甜品俾大家埋個埋個好尾。食左咁多野,筆者就食飽飽喇,你又幾時黎大飽口福呢?😉

無謂多講,燒左先講!

主食類

除左燒肉,亦有刺身滿足大家對日本菜既需要。

刺身都幾大份架

食到最後,仲有泡芙,木槺布丁等甜品俾大家埋個埋個好尾。

食左咁多野,筆者就食飽飽喇,你又幾時黎大飽口福呢?😉
2019-06-09 860 瀏覽
搬來元朗半年終於有機會試校長燒肉啦,因為工作關係就吃9:30pm的時段吧!兩個坐的坐位都挺闊落舒適,不錯。其實食物種類算是很多,淨肉類也不少,不同部位不同醃料都有。記得雞翼醃得不錯,不會很咸,最正的是有很多醬料可以自取,雞翼配蜜糖真的是永恒經典不會輸!還有我最愛的蒜蓉,這個蒜蓉令所有食物的好味度提升,這間燒肉店真的很聰明。有蜜糖同蒜蓉令我覺得猶如燒烤場的食物,但夏日炎炎,差不多的價錢,這裏有冷氣,有無限冷飲雪條刺身,不會吃得一身汗,這裡就是超值。記得牛五花非常深得我心,肉質軟滑又有些脂肪,平衡得宜。刺身我只食甜蝦,但質素不錯,有黏性。男朋友說有這啤酒都立即值回票價了。吃得肉多,可以清新的來些沙律前菜。吃飽飽後就食雪條,有非常香濃的榴蓮味,太爽了。如果夏天又想去燒烤的話,這裏確實是燒烤場的最好代替場所。

兩個坐的坐位都挺闊落舒適,不錯。

其實食物種類算是很多,淨肉類也不少,不同部位不同醃料都有。

記得牛五花非常深得我心,肉質軟滑又有些脂肪,平衡得宜。

刺身我只食甜蝦,但質素不錯,有黏性。
男朋友說有這啤酒都立即值回票價了。

吃得肉多,可以清新的來些沙律前菜。
吃飽飽後就食雪條,有非常香濃的榴蓮味,太爽了。

如果夏天又想去燒烤的話,這裏確實是燒烤場的最好代替場所。
  • 牛五花
  • 甜蝦
  • 雞翼
2019-05-16 1856 瀏覽
之前買了優惠卷$79張(包刺身) 平日吃所以只另加$29服務費 我們兩個人吃飯 時段5pm-7pm 不爆場 一坐下店員問要不要加$7要燒烤紙還是吸油紙 之前爬文好像要紙方便點 全部食物自取 有一把鉸剪和一個鉗 鉗只有一個有少許奇怪 但我們也沒有問店員多拿 刺身正常 不過不失 但切得較大舊 (注意用舊而不是片) 肉類有基本豬牛雞 大概每樣四五種 (我覺得有雞軟骨很神奇 可能是我井底之蛙) 鬆肉粉落得很重手 尤其是黑椒牛扒 肉質很軟非常軟十分軟 毫無肉味 亦有香腸餐肉等魚類有龍脷柳 多春魚 八瓜魚 不過不失 蔬菜較少 有南瓜 青椒 金菇 粟米 蘑菇 細細粒蕃薯等 但有冷盤沙津不知為何很多很多油 好像放一整塊牛油入口 而且一邊燒一邊噴油 可能是鐵板的關係吧炸物有六種 炸餃子 薯格 炸雞塊 章魚小丸子等 很不熱 但不至於凍 薯格的脆外皮硬 旁邊有一鍋鍋菊花茶 綠豆沙 湯 珍珠白飯飲品種類有十款左右 有酒精類飲品甜品有椰汁雪燕 兩種蛋糕 一黃一粉紅 不同味道的啫喱布丁之類雪糕有雲呢拿味及朱古力味雀巢雪糕 士多啤梨及益力多gelato 紅豆味雪條店員有禮貌 收碟會問 而且我說唔該 他回應唔洗外加淺
刺身正常 不過不失 但切得較大舊 (注意用舊而不是片)
魚類有龍脷柳 多春魚 八瓜魚 不過不失
旁邊有一鍋鍋菊花茶 綠豆沙 湯 珍珠白飯
飲品種類有十款左右 有酒精類飲品
店員有禮貌 收碟會問 而且我說唔該 他回應唔洗外加淺淺的笑容一個
但有一個店員對店舖運作不太熟悉 問他一張刺身通行證是否只可取一次 他說是 後來有另一個店員說剛剛搞錯了 其實可以無限領取 其實問題不大 反而要讚他們有更正錯誤珍惜的觀念
總括而言 如果$120一個人我覺得性價比ok 但如果$180以上 我就覺得不了
ps嘻嘻 掛住食無影相 但食評絕對係憑心
2019-05-15
用餐優惠
優惠券
2019-05-14 1313 瀏覽
依間燒肉放題選擇都算多食物:佢個到啲脆皮腸好好味,廚師腸都好好味!餃子都好好味,唔會好粉皮味,餡料都好多啲丸類就唔係好多,但有個蟹子丸好好味,蟹子味好濃肉類都有好多選擇,特別啲雞翼、牛扒、豬扒、雞腎都好好味,而且都好大件壽司類🍣就好少,而且都唔係太好味不過佢有個三文魚飯都唔錯格甜品類,佢有時都會換其他款,唔會永遠都得個幾款,佢個到啲苞芺好夠凍,粒粒都係硬的,唔會淋晒,佢個到仲會有唔同款嘅蛋糕仔,大部分都好好味炸物方面:小丸子入面都多餡料,唔會只得粉味,不過就有啲淋薯餅、薯格、薯條都唔會好淋,有少少脆蝦條都唔錯,不過蝦肉就好少熟食方面:佢啲炒飯都唔太好味,仲有啲淡,佢仲有碗仔翅,味道都係一般啲燒賣就同平時啲普通燒賣冇乜分別總括而言,依間燒肉放題都唔錯,去完一次都會再去
依間燒肉放題選擇都算多

食物:
佢個到啲脆皮腸好好味,廚師腸都好好味!
餃子都好好味,唔會好粉皮味,餡料都好多
啲丸類就唔係好多,但有個蟹子丸好好味,蟹子味好濃

壽司類🍣就好少,而且都唔係太好味

不過佢有個三文魚飯都唔錯格

炸物方面:
小丸子入面都多餡料,唔會只得粉味,不過就有啲淋
薯餅、薯格、薯條都唔會好淋,有少少脆
蝦條都唔錯,不過蝦肉就好少

熟食方面:
佢啲炒飯都唔太好味,仲有啲淡,
佢仲有碗仔翅,味道都係一般
啲燒賣就同平時啲普通燒賣冇乜分別

總括而言,依間燒肉放題都唔錯,去完一次都會再去

2019-05-07 1574 瀏覽
元朗愈黎愈多任食放題,今次黎到校長燒肉吃韓式燒肉放題!價錢合理,而且食物質素很好,性價比高!一入門口就可以看到的刺身櫃,有三文魚、帶子、希靈魚等等。刺身新鮮,而且可以任食。刺身旁邊就是沙律bar,客人可以自己隨意搭配不同類型的沙律菜和加上多款醬料。還有一些冷盤,例如泡菜和醃食。除了刺身,還有多種壽司選擇,例如,玉子、火炙三文魚、熟蝦等等。來到燒烤食材方面,有大量肉類供應,雞、豬、牛,羊均有不同部位的選擇。肉類食材新鮮,可按個人喜好選擇自己喜歡的食物!還有一些熟食,可以邊燒邊食,不用浪費時間!多種飲品和甜品提供!最後個人推薦五花腩,有入口即溶的口感!

肉類食材新鮮,可按個人喜好選擇自己喜歡的食物!

還有一些熟食,可以邊燒邊食,不用浪費時間!

多種飲品和甜品提供!

最後個人推薦五花腩,有入口即溶的口感!
2019-05-05 988 瀏覽
行過見到呢間燒肉店好似幾多人咁,就去食下入到去見到佢好多唔同種類既野食,有冷盤,凍肉,丸類,熟食…入到去即刻攞左唔同既肉燒下先,之後等佢燒個時再攞d熟食醫肚佢d熟食都唔馬虎,有d小菜,有飯,仲有好多炸物,仲有章魚燒,同埋佢都算係換得幾快,仲會換唔同款既小食,真係幾有心佢d肉多款到試唔哂,啱哂中意嘗新既嗜肉者最尾睇埋個雪櫃,有好多未見過既野飲甜品都好多特別既選擇,仲要有好少見既榴槤雪條,真係啖啖榴槤香😍呢間餐廳做緊學生優惠,好平就食到任食燒肉,係學生既真係可以試下

行過見到呢間燒肉店好似幾多人咁,就去食下

入到去見到佢好多唔同種類既野食,有冷盤,凍肉,丸類,熟食…

入到去即刻攞左唔同既肉燒下先,之後等佢燒個時再攞d熟食醫肚

佢d肉多款到試唔哂,啱哂中意嘗新既嗜肉者

最尾睇埋個雪櫃,有好多未見過既野飲

2019-05-04 913 瀏覽
今天家人想吃韓燒,便選了這間校長燒肉嚐嚐,價格很便宜,今天星期六,五時入座吃兩小時只須$118加一,如果加吃刺身也只需要$158加一,到達時看見有很多種類的食物,有燒烤的各種肉類,火鍋配料,熟食,炸物,還有甜品,但可惜肉類醃味不好,有些雞亦幾乎沒有味,咖哩雞亦又太咸,熟食和甜品味道也不佳!火鍋湯底有三種,選了豬骨湯底但完全沒有豬骨味,也有點可取的是甜蝦還算新鮮!飲料種類也夠多,但整體也感失望!所以一分錢一分貨也很現實吧!