餐廳: 校長燒肉日韓料理 (觀塘廣場)
資訊:

2023-12-26 183 瀏覽
呢間燒肉放題午市好抵食,百零蚊已經有得燒肉+打邊爐+刺身兩個鐘任食👍👍食物選擇好多,肉類同埋蔬菜類都有十幾款,整齊擺放,可以自己出去夾。特別推薦燒孜然雞軟骨同埋五花腩,夠惹味好好味😋 另外刺身區都有差唔多十款揀,赤貝、馬刀貝、赤蝦、虎蝦都有😙,全部都幾新鮮,呢個價錢黎講質素都好唔錯!仲有沙律、炸物、麵類、甜品、飲品等。熟食區推薦麻辣三文魚鰭,好多骨膠原夠肥美😛麻辣豬紅同埋照燒雞扒都ok~!

2023-12-24 122 瀏覽
位於觀塘廣場樓上的一間燒肉店,在這寒冷的天氣實在太適合了。很寬敞以及景色開揚的環境讓人倍感舒服。來到就當然要先吃熟食!壽司有幾款,先來滿足一下。飲品總類亦繁多,吃燒肉絕不怕油膩!令我最驚喜是醬料選擇也多,有最愛的柚子醬,蜜糖汁和千島醬。燒肉不外乎牛丸,腸類和牛肉等等,配上不同醬料是會刺激到味蕾。腸也有大腸小腸芝士腸,喜歡吃腸的人會感到很滿足😌除了燒肉,還可以有火鍋,餐廳有幾款湯底提供。清淡的豬骨湯加上米線烏冬,沖淡燒肉的油膩感。這間可以火鍋和燒肉並存的店鋪十分推介,為這冬日添上暖意!
位於觀塘廣場樓上的一間燒肉店,在這寒冷的天氣實在太適合了。

2023-12-17 254 瀏覽
星期六的校長燒肉,夜晚自選2小時只是$258+10%,地方大,選擇多,有烤肉,火煱,壽司,沙律,餐前小食,熟食,甜品及飲品,好抵食。餐前小食有涼拌,炸物,連點心都有。熟食都多選擇,refill得幾快,還會轉款式,當中麻辣東風螺最為吸引,好惹味。壽司刺身都算新鮮。烤肉有不同口味的豬,牛,羊,雞,魚,蔬菜等,大約三十多款,並清楚列名每一樣食物,肉類醃得都很入味,推介蒜蓉豬扒,麻辣雞扒,咖哩雞軟骨,孜然雞翼等。除了燒烤,仲可以一邊火煱,有三款湯底可選,火煱料相對會比較少,有丸類,菜類,菇類及麵類。甜品選擇多,除了雪糕雪條,還有啫喱,布丁,奶涷,寒天等,仲有一些生果冰,食完燒烤食就最適合了。另外糖水有椰汁西米露,仲可以自己配撘涼粉,正。飲品有汽水,啤酒及花茶,當中花茶款式更多達16 款。

餐前小食有涼拌,炸物,連點心都有。

壽司刺身都算新鮮。

飲品有汽水,啤酒及花茶,當中花茶款式更多達16 款。

2023-12-16
2023-12-11 226 瀏覽
今日就嚟咗食校長燒肉,譚校長就搵唔到啦🤣🤣但係iron man都揾到個喺門口💁🏻‍♀️🖐🏻✨整體評分:7/10✨味道:7.5/10✨服務:7/10✨環境:7/10✨人均消費:~$250✨自選2小時時段 (黃金時段) 成人每位都係收緊$238 ,星期一至五 (生日優惠適用)👍🏻👍🏻老實講,呢度性價比幾高,全自助😁要食咩要飲咩自己出去攞。佢呢度係可以一次過滿足曬你兩個願望,打邊爐同埋燒肉一齊進行✨😚佢啲嘢食係多度都唔知食咩好🤣🤣🤣以下就同大家粗略講下其實有啲咩食,咁想詳細啲睇嘅話呢就睇圖片啦🔻✨熟食類✨熟食就一定有炸物:炸雞、 紫芋丸、炸蝦片、炸🍌年糕,好多款式。仲有salad🥗任君選擇, 仲有一堆前菜選擇👍🏻✨刺身類✨所有大路刺身都有:三文魚、赤蝦🦐八爪魚🐙魷魚🦑希靈魚等都有,仲有旁邊有其他壽司可以選擇🍣千祈唔好睇少佢以為放題任食呢啲就質數定好差喎,其實佢每款刺身都幾新鮮,幾厚肉地嘅👍🏻✨肉類/火鍋配料/蔬菜✨啲肉係多到完全我係已經記唔清,有扒類、有火鍋薄片、有腸類,仲有各式各樣嘅丸類。基本上你諗到嘅嘢佢呢度都會存在,簡單地講下我覺得有幾樣嘢係必食嘅:🔻香草魚柳:佢係勁香嘅香草味🌿而且魚柳

✨整體評分:7/10

✨熟食類✨

刺身類✨

✨肉類/火鍋配料/蔬菜✨
🔻香草魚柳:
佢係勁香嘅香草味🌿而且魚柳好厚肉地,係好滑,好入味
🔻咖喱雞軟骨:
其實係喺出面我食燒烤係真係唔多食到雞軟骨,佢呢度方便呢就係好多食材都已經醃製好,醬料都唔使點👍🏻👍🏻每一粒雞軟骨都已經有好濃既咖喱味
🔻孜然香辣 厚切豬肉片:
呢個本身見到佢勁大條啦,覺得一啲都唔吸引啦,好驚佢會好韌,夾咗條返去之後嘩,覺得超好食🤣🤣🤣佢係燒完之後兩邊都好香脆,脂肪比例好平均,食落口少辣但係超惹味👍🏻食到我都不停encore
🔻雞翼:
有分香蒜雞翼同埋咖哩醃製嘅雞翼,我都覺得各有千秋嘅,鍾意食濃味少少你可以選擇咖哩雞翼,清淡少少嘅話呢就可以選擇香蒜雞翼🐔

甜品類✨
甜品就離不開都係好多嘅唔同種類嘅雪條,而且係有布丁類 或者係一啲佢哋自家製嘅糖水放題嚟講 類別都幾多嘅👍🏻

✨飲品類✨
飲品就超級多,唔同種類嘅罐裝 茶類 奶類都有 ,鍾意養生嘅你 可以喺度沖埋花茶都有😁😚最重要一提就係呢度都有酒飲嘅🍺🍻呢度仲有梅酒同清酒任飲🤣酒鬼一定要嚟飲😁仲有好多餃子呀🤩

2023-12-09 139 瀏覽
大家諗吓,如果有一日,你自己想食韓燒,朋友又想打邊爐,咁點算好,校長燒肉就一次過滿足晒兩個願望,就算加多個想食日本嘢嘅朋友都唔怕,一樣有提供校長燒肉位於觀塘廣場15樓,由港鐵觀塘站B出口行1分鐘就到, 搭𨋢上15樓就到,非常咁方便門口大大個招牌,加埋Iron Man ,一定搵得到自助式取食物,應有盡有,打邊爐食肥牛食得多,呢度多個選擇,可以選擇鐵板燒同一款食物,都有唔同嘅醃法, 十分講究推介多春魚同埋魚柳,個人非常鍾意食朋友鍾意打邊爐,呢度提供三款湯底,有辣有唔辣;食物方面,多款丸類肉類任君選擇鍾意養生嘅朋友,仲有花茶供應,不過自己嚟講,熱辣辣,都係揀返凍飲算了當然唔少得甜品,都係無限量供應

門口大大個招牌,加埋Iron Man ,一定搵得到

同一款食物,都有唔同嘅醃法, 十分講究

推介多春魚同埋魚柳,個人非常鍾意食

當然唔少得甜品,都係無限量供應
2023-12-07 168 瀏覽
OpenRice可以買券上去用,先比百幾蚊,上到去埋單比多五十蚊,咁就可以任飲任食,冇圖片嘅生蠔,刺身每人每次淨係可以揀三款,八點幾已經冇糖水,其他嘢食嘢飲大致上都滿意,環境都坐得舒服。
2023-12-05 128 瀏覽
好耐都無食過燒肉放題,但係又想打邊爐喎,真係貪心,上網搵吓資料原來呢間校長燒肉,可以一路食燒肉一路打邊爐~呢度嘅種類非常之多~燒烤/打邊爐;有豬頸肉、五花腩、雞扒、肥牛、紅腸、香草腸、蟹柳、餃子、魚柳…..等等~刺身;三文魚、甜蝦、赤貝…..等等~沙律;都有幾款選擇~甜品;榴槤布甸、提子啫喱、抹茶慕絲、芋頭西米露…..等等~熟食方面;章魚小丸子、茶葉蛋、蟲草花燒賣、滷水豬耳紅腸…..等等~飲品;多款啤酒、汽水選擇,仲有花茶可以自己調配~大滿足嘅一餐,好飽呀~

呢度嘅種類非常之多~
刺身;三文魚、甜蝦、赤貝…..等等~
沙律;都有幾款選擇~
甜品;榴槤布甸、提子啫喱、抹茶慕絲、芋頭西米露…..等等~
飲品;多款啤酒、汽水選擇,仲有花茶可以自己調配~

大滿足嘅一餐,好飽呀~
2023-11-29 108 瀏覽
天氣轉涼,跟友人一起來一個大滿足放題,我們選了校長燒肉,有齊燒肉,打邊爐,壽司刺身還有熱食,滿足了我們所有慾望。餐廳環境很寬敞,被安排座大大張卡位,沒有壓迫感,沒有油煙味,乾淨整潔。首先,我們出去拿飲品,飲品櫃超多選擇,更是無限飲,我選了韓式飲品,友人選了啤酒。食物先來一點青瓜開胃,青瓜十分新鮮,清爽鮮甜,自己加點喜歡的沙律醬,然後就是刺身,三文魚很新鮮,還有是巨型刺身蝦,甘甜有鮮味。主角燒肉,最愛便是燒肉,豬,牛,羊,雞,蔬菜都應有盡有呀,每樣都拿一點,肉類多汁鮮嫩,每款醃得都很入味,燒出來芬香撲鼻,香脆可口。 更值得一讚是燒爐上放一張牛油紙,這樣不怕燒久了會粘底,隨時還可以叫服務員更換油紙,很貼心。燒肉吃膩了,便可以吃火鍋滾蔬菜,菜類很新鮮,爽脆。我們還吃了一點熱食,炸物,點心,很愛蝦片,超級脆卜卜。最後沖杯自製花茶,熱茶消滯,茶料自己配搭,喜歡什麼便沖什麼。當然甜品是少不了,吃一點雪糕,一餐便劃試完美滿足的句號。

燒肉吃膩了,便可以吃火鍋滾蔬菜,菜類很新鮮,爽脆。

我們還吃了一點熱食,炸物,點心,很愛蝦片,超級脆卜卜。
當然甜品是少不了,吃一點雪糕,一餐便劃試完美滿足的句號。
近期天氣已有秋意感覺,下午有好友突傳訊息想約晚飯在校長燒肉,並且是觀塘區的分店;位於觀塘廣場15樓的校長燒肉,門口擺放了標誌性的真人等高Iron Man公仔;入場前我們選擇了C套餐,隨後侍應生帶領我們在走廊旁的餐枱坐下來;場内依舊是熟悉的環境,其裝潢是將本地情懷與迷彩元素結合,在燈光配合下更顯本色;食材與食物及飲品集中在場內中間位置,十分方便;在安頓好隨身物品後,好友與我馬上起行去拿取食材,展開120分進的美食之旅!分了數個大類的食材區,由生肉鮮蔬到熟/食湯羹,到各式飲品再到醬料區,食材食物款式十分豐富!有不錯質素的肉類食材中,一口牛肉與鴨胸是當中的表表者;其次是五花腩及牛五花,而雞中翼及魚柳各有不同醃製味道可選......選好首輪食材後,先將五花腩及牛五花放在鋪上隔油紙的滾熱的煎鍋上,翻弄了幾下已開始釋出本身的油脂,跟看顏色的轉變,伴隨著煙燻及本身的香氣,灑上海鹽,即磨黑胡椒粒,少許七味粉,美味的食物就是這般煉成的!因場內免收開瓶費,用自帶的意大利'Barolo紅酒,配上最快煎熟的兩款薄片紅肉,鹹香及黑椒味的恰到好處,酒中的酸度及果香,加上五花腩的豐腴爽彈,牛五花的油潤嫩滑,即時開啟
五花腩
香草魚柳
香辣雞中翼
因場內免收開瓶費,用自帶的意大利'Barolo紅酒,配上最快煎熟的兩款薄片紅肉,鹹香及黑椒味的恰到好處,酒中的酸度及果香,加上五花腩的豐腴爽彈,牛五花的油潤嫩滑,即時開啟了味蕾,留下美好的印象!
五花腩及牛五花
之後通過烹煎將一口牛的油脂逼出,入口除卻充滿肉味及肉汁外,也更添嫩滑!
一口牛
接著是將一口細嚼油潤嫩滑的煎鴨胸,再配上意大利紅酒,融和了鴨皮鴨脂及鴨肉的香氣,化成果香酒香肉香那繾綣的纏綿,瞬間就令人沉醉!
香草魚柳經過煎煮後,拿捏到準備的熟度,入口即可嚐到嫩滑的質感,鮮甜的滋味!
其時香辣雞中翼放在旁邊適時慢煮在空氣中已散發出熟成的味道,加上外皮帶點焦香,趁熱來品嚐,皮脆肉嫩,香氣十分濃郁,襯上紅酒,留下的餘韻更綿長!
八爪魚片
冬菇吸收了肉類的油脂,加上本身濃郁香氣,煎熟的滋味沁人心肺!
刺身類的三文魚,又如之前的方法煎煮;其實將刺身級的海鮮來煎煮,吃到了幾近鐵板燒的美味,也令人吃得更安心!
三文魚/螺肉刺身
三文魚的油脂豐富,且富含對人體十分有益的奧米加3,煎到半熟後,只保留中間層的胭脂色,品嚐起來十分油潤嫩滑,三文魚的濃鮮本味佐以餐廳供應的冰凍清酒,更覺甜美!
鴨胸
八爪魚片煎煮後略為收縮,但質感更厚實,風味亦更濃郁集中,帶著煙燻氣息外更多一份甜美!螺肉煎熟後海洋氣息依舊,咀嚼起來也很爽彈,基本上與刺身吃起來差不多,但多了一份安全感,尤其配上冰凍清酒,亦是互相提升!泰式生蝦煎至五至七成熟,根本上就是自己動手版的鐵板燒,其美味程度自然不言而喻!

到了此刻,又想來點蔬菜類滋潤一下,所以決定了加上火鍋;
赤蝦
餐廳有三款湯底可供選擇,最後選了日式豬骨濃湯;
牛五花
開了大火,然後好友與我分別揀取了蟲草花,娃娃菜,金針菇,秀珍菇,蕃茄以及蘿蔔等蔬菜,加上刺身的赤蝦(主要取其鮮味);
在這些食物當中,最有驚喜的是赤蝦,除鮮甜可口外,質感也頗為彈牙!金針菇與秀珍菇菇是火鍋中的百搭食材,當然很易討喜味蕾!此店的娃娃菜也有一定質素,吸收濃湯及海鮮甜味後就更美味了!而蘿蔔除卻吸收了湯汁顯得更滋味外,也有飽肚作用!
當然,校長尚有熟食類食物及甜品雪糕之類,很適合大胃王一族;而好友及我就在燒肉類及火鍋類食物中已得到大大的滿足了!
2023-11-06
三文魚/螺肉刺身
鴨胸
牛五花
2023-11-07 188 瀏覽
朋友話想食韓燒,今日去開觀塘就去呢間解決我地嘅午餐啦呢間係以放題嘅形式進行,有好多食物可以揀,不過今日想主要介紹幾款我覺得最好食嘅。包括:豬五花、黑椒一口牛、麻辣豬排、日式小甜薯、香辣豬頸肉、麥樂雞、鹽酥雞和芒果啫喱豬五花肉帶著豐富的油脂,在烹煮過程中讓肉質更加鮮嫩多汁。它的香氣撲鼻而來,入口後豬肉的鮮甜味道在舌尖綻放,配上燒肉醬,令人回味無窮。黑椒一口牛將牛肉的鮮嫩口感和黑椒的辣勁完美結合。牛肉切成一口大小,保持著肉質的嫩滑,而黑椒的香氣和辣味則為整道菜帶來了深度和層次感。每一口都散發著濃郁的牛肉香味和黑椒的辛辣風味。麻辣豬排保持了肉質的嫩滑,並帶有一抹微辣的風味。每一口豬排都融合了麻辣的風味,讓人愛不釋口。日式小甜薯讓人驚艷於它的簡單和美味。小甜薯經過烤制,外層酥脆,內部柔軟甜美。它帶有淡淡的焦糖香氣,每一口都散發著濃郁的甜味。無論是作為開胃菜還是作為主菜的配菜,這道小甜薯都能為餐桌增添亮點。香辣豬頸肉是一道香辣可口的美食。豬頸肉經過特殊的調味和烹煮,肉質鮮嫩多汁。它的香氣和辣味充滿了整個菜餚,每一口都帶有辛辣的風味和豬肉的鮮美。這兩道雞肉菜餚絕對是美味的選擇。麥樂雞擁有酥脆的外層

朋友話想食韓燒,今日去開觀塘就去呢間解決我地嘅午餐啦

這兩道雞肉菜餚絕對是美味的選擇。麥樂雞擁有酥脆的外層和嫩滑的內部,每一口都帶來滿滿的雞肉香氣。鹽酥雞則以其特殊的調味和烹煮方式脫穎而出,外層酥脆,內部多汁。

芒果啫喱是完美的結尾。啫喱柔軟滑順,口感極佳。芒果的鮮甜和啫喱的清爽完美結合,每一口都散發著濃郁的芒果風味。

秋風起,下午天氣開始轉涼突然之間我好想去食燒肉我約了我的好朋友一起去位於觀塘的校長燒肉日韓料理午市成人2小時約200元,又有鐵甲奇俠擺設就可吃燒肉、火鍋、刺身壽司、自助花茶、沙律、台式甜品、熟食、甜品及任飲啤酒我最欣賞這裏的自取食物配料款式非常多自取的好處就是可以因應自己吃的份量而且醃肉也很新鮮,擺放得很整齊食物水準不錯,火鍋醬料選擇多而且更有火鍋配配多款湯底可選擇其次是令我相當有驚喜的刺身它的刺身款式竟然多過一般酒店而每次自取,最多可以取3款刺身今次我覺得最好吃的是肥美的吞拿魚那種肥美的程度令我想起拖羅其次,我推薦吃的是希靈魚、鳥貝、大蝦大蝦好新鮮純淨,又非常鮮甜我很喜歡這裏有多款冰凍罐裝啤酒選擇更有我最喜歡的台式甜品可以自行加入配料如椰果、芋圓、西米、水果及紅豆
秋風起,下午天氣開始轉涼
突然之間我好想去食燒肉

我約了我的好朋友一起去
位於觀塘的校長燒肉日韓料理

2060 瀏覽

午市成人2小時約200元,又有鐵甲奇俠擺設

就可吃燒肉、火鍋刺身壽司、自助花茶、沙律、台式甜品、熟食、甜品及任飲啤酒

我最欣賞這裏的自取食物配料款式非常多
自取的好處就是可以因應自己吃的份量
而且醃肉也很新鮮,擺放得很整齊

食物水準不錯,火鍋醬料選擇多
而且更有火鍋配配多款湯底可選擇
其次是令我相當有驚喜的刺身
它的刺身款式竟然多過一般酒店
而每次自取,最多可以取3款刺身

今次我覺得最好吃的是肥美的吞拿魚
那種肥美的程度令我想起拖羅
其次,我推薦吃的是希靈魚、鳥貝、大蝦
大蝦好新鮮純淨,又非常鮮甜

我很喜歡這裏有多款冰凍罐裝啤酒選擇

更有我最喜歡的台式甜品
可以自行加入配料

如椰果、芋圓、西米、水果及紅豆

想試這間燒肉火鍋店好耐~又係可以一餐食哂燒肉+火鍋✌🏻爸媽拍拖出去食飯就係咁貪心🤣位於觀塘廣場,地鐵站一出就到餐廳好大呢!多人聚會都唔洗分枱.食物有大量任食壽司刺身、前菜小食⋯湯、甜品、點心、超過20款飲品!驚喜地有DIY花茶🌸🍵、清酒🍶、梅酒😍另外,燒肉和火鍋食物區都非常多選擇!呢個價錢😆性價比超高!.食物方面,最喜歡燒 雞軟骨、一口牛、土匪雞翼、腸仔和菠蘿🍍encore咗幾次!記得要飲杯花茶,食完燒肉飲啖茶幾消滯~另外,刺身小食都唔錯,新鮮和款式多!.一邊打邊爐、一邊燒肉好忙😂要同老公分工先搞得掂!我見枱枱都3-4個人,咁就出去攞食物時都有時繼續燒🤣🤣早知叫多幾個朋友一齊食!
想試這間燒肉火鍋店好耐~
又係可以一餐食哂燒肉+火鍋✌🏻
爸媽拍拖出去食飯就係咁貪心🤣

位於觀塘廣場,地鐵站一出就到
餐廳好大呢!多人聚會都唔洗分枱

食物有大量任食壽司刺身、前菜小食⋯
湯、甜品、點心、超過20款飲品!
驚喜地有DIY花茶🌸🍵、清酒🍶、梅酒😍
另外,燒肉和火鍋食物區都非常多選擇!
呢個價錢😆性價比超高!

食物方面,最喜歡燒 雞軟骨、一口牛、
土匪雞翼、腸仔和菠蘿🍍encore咗幾次!
記得要飲杯花茶,食完燒肉飲啖茶幾消滯~
另外,刺身小食都唔錯,新鮮和款式多!

一邊打邊爐、一邊燒肉好忙😂
要同老公分工先搞得掂!
我見枱枱都3-4個人,咁就出去
攞食物時都有時繼續燒🤣🤣
早知叫多幾個朋友一齊食!
2023-10-28
2023-10-27 6593 瀏覽
同個老友行開觀塘有啲餓,講起話想食好嘢👏🏻,講講下先知原來佢唔食豬肉,又唔係好想食生冷野😑。不過又要想食牛又想食雞,可以嘅又想燒烤又想打邊爐,仲要問會唔會有甜品食埋😂,真係要求多多。依次真係要諗下🤔️,好在搵搵下都俾我哋搵到。一入到去見到嘅選擇真係多,佢都話估唔到可以一次滿足晒佢啲要求😂。睇睇下原來連沙律🥗都會有,啱晒佢要fit 嘅人食嚟打打個底,控制住個食量,原因係一時間有咁多唔同選擇喺眼前,一時間咩都想食嘅話真係食食下唔覺超哂錶😂。依度大致上可以分為生冷區😂,熟食區,炸物區,邊爐區,韓燒區同甜品區。有得邊爐區嘅時候又點少得邊爐醬料區🤩,拎完醬料之後緊係二話不說就去拎爐同湯底。無聽錯,完全自助,連湯底都有得揀,日式,韓式,辣同唔辣都有😂。打得邊爐就一定有丸又有肉,真係款款都有5,6樣揀。清清地菜,菇🍄都緊係唔少得。配埋湯底加醬料,真係一定啱口味。講講下都唔記得講生冷區😂,老友唔食生冷野,但係又食沙律打底,話食多啲菜健康啲😂。我就有理無理即去拎魚生食先🤩,大蝦🍤,三文魚🍣,吞拿魚,虎蝦,魷魚片,榮螺片,馬刀貝,真係樣樣有得揀,再配埋醬料絕對係無敵配搭👍。開始韓燒之前當然拎番啲熟食先,人總

開始韓燒之前當然拎番啲熟食先,人總係會心急啲😂,牛腩,豬肚,東風螺🤩,食番啲開胃🤤小食。食食下啲咁野味嘅美食嘅時候又點少得啤啤佢🍻🍺,即去飲品區拎埋。飲品區款式多到要啲時間諗諗飲咩好,有選擇困難嘅朋友要有啲耐性🤣。

拎完啤酒🍻行過見到炸物區😍,飲得啤酒又點少得香口野,炸芋丸,炸雞翼,炸年糕同蝦片,真係配酒無敵配搭😂🍻🤩。

打咗咁多底🤣🤣🤣,唔好講少,個肚都有啲輕微飽肚感😂。依個時候緊係要韓燒下先得👍。

韓燒區選擇多到要行幾轉先試得哂,腸仔都有4,5款,魚都有兩款你燒🤤。肉類直頭每樣試一款都餓😂。啱哂我唔食豬嘅朋友仔👍。燒出嚟熱辣辣,食落又停唔到口😂。

食咗咁多野都真係有啲飽😂,係時候出動第二個胃,又到甜品區嘅時候,講到甜品區都有凍同熱之分。奶凍,糕類,糖水,雪糕🍦,連生果冰都有😂👍。

第一時間緊係食番碗熱食西米露🤤,食完開咗第二個胃就緊係開始奶凍時間,再嚟又點少得雪糕🍦😍😋。

真係一餐食到飽飽又滿足😌。

2023-10-21
  • 刺身
  • 熟食
2023-10-25 123 瀏覽
最近和朋友們在觀塘區尋找美食的過程中,得知了校長燒肉日韓料理這家餐廳,於是我們決定來一場美食之旅。餐廳的裝潢簡潔大方,讓人感到舒適寬敞,客人們熱情洋溢的笑聲充滿了整個空間,仿佛預示著這裡的美食必然非常出色。多元風味的饗宴:校長燒肉日韓料理提供了多樣化的刺身選擇,包括鮮嫩多汁的三文魚、吞拿魚、赤蝦、仿鮑片和鮮美的魷魚。每一片三文魚都散發著誘人的鮮香,質感柔滑,讓人咀嚼後散發出淡淡的奶油香氣。吞拿魚肉質鮮嫩,口感鮮美,入口即化,散發出濃郁的海洋風味。赤蝦則帶著甜美的味道,質感鮮脆,令人愛不釋手。仿鮑片則具有鮮嫩的口感和濃郁的海洋風味,仿佛品嚐到了真正的鮑魚。爽口的沙拉搭配甜蜜可口的玉米粒,為整餐提供了一個清新的開始。我們無法抗拒椰汁芋頭西米露的誘惑,它的口感恰到好處,不過於甜膩。令人驚豔的亮點:蒜蓉炒蔬菜帶來了令人滿足的脆爽口感,燒烤雞肉片嫩滑細緻,帶來了一股清新的口感。多汁甜美的鳳梨、鮮嫩多汁的帶子、豬肉和梅肉片都給人留下了深刻的印象。香氣四溢、口感豐富的黑椒牛肉和韓式風味濃郁的牛肉片更是令人回味無窮。多樣選擇的飲品:餐廳提供了自助飲品區,包括各式罐裝飲品、啤酒和熱飲。此外,還有各種花茶

多元風味的饗宴:

令人驚豔的亮點:

多樣選擇的飲品:
餐廳提供了自助飲品區,包括各式罐裝飲品、啤酒和熱飲。此外,還有各種花茶可供客人自行選擇和沖泡,讓人愉悅的享受。

甜蜜的美點:
對於喜愛甜點的朋友,餐廳提供了各式各樣的泡芙、果凍、冰淇淋和冰棒,為整餐劃下了美好的句點。

細心的服務:
每張餐桌上都放置著鹽、黑胡椒和七味粉,讓客人可以根據個人口味調整風味。

結語:
總的來說,校長燒肉日韓料理 - 觀塘以其高品質的美食、慷慨的份量和多樣的選擇給我們留下了深刻的印象。從湯品和甜點到火鍋、燒肉和刺身,每道菜品都展現出獨特的風味和精心的製作。新鮮的食材和精湛的廚藝讓我們的味蕾得到了極大的滿足。特別是刺身的質感與味道,如三文魚的柔滑奶油口感、吞拿魚的入口即化、赤蝦的鮮甜脆爽以及仿鮑片的海洋風味,讓我們感受到了刺身的獨特魅力。餐廳的價格合理,服務態度友好周到,讓我們感受到了溫暖的接待和舒適的用餐環境
2023-10-23 111 瀏覽
放咗工,同事book佐 燒肉放題,一齊去食飽個肚先去行街。廣場有𨋢直達15樓,入門口有好大個 figure 擺設,好吸睛。入到去坐低,服務員立即替我地開電爐,每張枱有2個電磁爐,一個燒烤,另一個火煱,真係正。餐廳自助選擇超多,分哂區域以方便食客揀食物。有熟食,蔬菜,肉類有牛,羊,雞,魚,海鮮等….. 食材非常新鮮,而且餐廳週圍都有figure 擺設,可以同佢哋打卡影相。食到飽飽地,開始啟動第二個胃食甜品。甜品有不同口味既布甸,雪條,雪糕,冰水果…… 或者可以自己去花茶區 自己調製一壺花茶嘆下。*晚市燒肉放題

放咗工,同事book佐 燒肉放題,一齊去食飽個肚先去行街。廣場有𨋢直達15樓,入門口有好大個 figure 擺設,好吸睛。入到去坐低,服務員立即替我地開電爐,每張枱有2個電磁爐,一個燒烤,另一個火煱,真係正。餐廳自助選擇超多,分哂區域以方便食客揀食物。有熟食,蔬菜,肉類有牛,羊,雞,魚,海鮮等….. 食材非常新鮮,而且餐廳週圍都有figure 擺設,可以同佢哋打卡影相。食到飽飽地,開始啟動第二個胃食甜品甜品有不同口味既布甸,雪條,雪糕,冰水果…… 或者可以自己去花茶區 自己調製一壺花茶嘆下。

*晚市燒肉放題