2019-07-06
咖哩蛋包飯一向都係我最愛,今日約咗舊同事係旺角,上openrice 搵吓有咩好食, 偶然見到“桃子cafe”,見價錢合理,地點就腳,位於通菜街,一於試下。睇睇menu, 依家做緊兩週年限定“漢堡”餐$88(包飲品/餐湯)。 我叫咗日式咖哩煙肉漢堡蛋包飯,日式咖哩唔辣,但味道很香濃,煙肉漢堡好厚身,用料十足,食落啖啖肉,濃郁牛味👍,加埋翠玉瓜,薯仔,紅蘿蔔伴菜,好味健康!舊同事叫咗日式咖哩吉列魚柳蛋包飯, 魚柳炸得外脆內嫩,配上香濃咖哩汁, 厚厚的蛋, 口感豐富,周邊一樣有蔬菜伴碟,舊同事覺得好正!😋飲品方便,叫了特飲薄荷朱古力, 薄荷味好清新,上面仲舖了薄荷朱古力碎,有d咬口, 合晒我心意。舊同事叫了熱朱古力,佢覺得有濃郁朱古力味, 飲完個人都開心啲。這裏位置方便, 食物質素高, 服務也不錯,可以列入我旺角區嘅飯堂名單