2024-04-04
自選3餸,$88秘製蕃茄牛腩(另加$8)真係秘製啊,先唔講份量少,啲牛腩其實咪就係牛肋條,凍肉店最平果啲,問題係我食唔到又蕃茄味,就咁似係攞啲醬油去炆煮,另外佢真係唔知點整,啲筋膜部位就冧,但係肉嘅部位就可以硬到不得了,真係好難有地方食到呢啲口感,估計佢係用大火去煮,煲晒啲牛肉味出嚟,然後令到啲肉好柴,係非常之柴,雖然香港大部份人食雞都係覺得要冧軟先好食,但我作為一個喺香港食雞要食有咬口走地雞嘅人,我都覺得佢啲牛肉好硬!仲要加8蚊!招牌腐乳鹽酥雞完全食唔到有腐乳味,我而家打返食評先知原來佢寫話佢舊雞有腐乳味,係可以接受一啲餐廳係預先整熟啲雞,然後客人叫嘅時候先返炸,但佢嘅雞,首先係完塊雞扒去炸熟,然後有客人嘅時候將啲雞斬做一粒粒,再攞去炸,咁冇包住粉嗰啲位咪乾晒囉?係啦,嗰舊雞係完全乾!又冇落鹽酥雞粉嗰啲味。仲有,佢個粉漿係硬到飛起,完全唔知點可以整到咁醬油漬蛋,加12蚊,完全唔值!個飯都好麻麻。。。飲品,加18蚊,正常水準同行食左個吉豬,正常發揮,價錢偏貴!真係行過隔離貓cafe或者餃子仲好!好難得食到台式野係難食㗎,台式野好多都做到正常水準。佩服佢哋嘅廚藝啊!能夠將呢啲煎炸,炆煮嘅
秘製蕃茄牛腩(另加$8)
招牌腐乳鹽酥雞
仲有,佢個粉漿係硬到飛起,完全唔知點可以整到咁
醬油漬蛋,加12蚊,完全唔值!
個飯都好麻麻。。。
飲品,加18蚊,正常水準
同行食左個吉豬,正常發揮,價錢偏貴!
真係行過隔離貓cafe或者餃子仲好!
好難得食到台式野係難食㗎,台式野好多都做到正常水準。
佩服佢哋嘅廚藝啊!能夠將呢啲煎炸,炆煮嘅嘢煮到咁難食!