2024-12-12 562 瀏覽
今晚朋友帶我黎尖沙咀既樓上居酒屋探店, 食高質串燒! 餐廳主打Yakitori BBQ (燒鳥/雞肉串燒),  更採用開放式設計, 可以見到廚師精心炮製串燒,設有吧枱和四人枱, 環境舒服, 燈光柔和,好適合同朋友飲下野食串燒!我哋今晚就選擇左坐四人枱, 方便擺放戰利品, 哈哈~店員先送上前菜鱈魚白子, 口感滑嫩, 配埋微酸的柚子醋汁, 更加鮮味, 好喜歡~ 太多野想試, 所以就揀左套餐, 咩都可以試下又唔駛點諗~梵師傅精選Bon Omakase Set ~ 燒鳥10串 $480*雞翼 *雞腎 *豚肉紫蘇卷 * 雞髀肉 *雞頸肉 *免治雞肉軟骨棒 *秋葵 *蘆筍 *鰻魚 *和牛野菌各款串燒即叩即燒, 用心製作, 十分香口惹味和juicy, 推介!另外我哋再叫咗*照燒銀鱈魚 ~ 外皮煎得好香, 魚肉食落非常嫩滑, 富魚油香, 魚肉帶有甘甜味道, 推介~*照燒鵝肝 ~ 煎得外脆內軟, 很香濃的鵝肝味, 不會有油膩感~*辛子明太子 ~ 第一次燒黎食, 小小辣, 幾特別最後特別推介特製燒飯團, 外層燒至脆, 入面仲係熱, 感覺食緊飯焦, 包埋紫菜一齊食, 真的很有口感和層次~*梅酒 ~ 富士山杯

太多野想試, 所以就揀左套餐, 咩都可以試下又唔駛點諗~

另外我哋再叫咗

*辛子明太子 ~ 第一次燒黎食, 小小辣, 幾特別

*梅酒 ~ 富士山杯好靚

*海鹽味雪糕 ~ 雪糕非常香滑,為這道晚飯畫上完美句號!
2024-12-07
2024-12-05 657 瀏覽
餐廳由日本師傅坐鎮, 主打Yakitori (燒鳥/雞肉串燒), 大部分食材都係來自日本🇯🇵, 還原日本當地風味🎏!餐廳營業到凌晨5am㗎!採用開放式設計, 坐喺吧枱可以近距離睇住師傅即製日式串燒, 佢同時要處理多款串燒但都無難度, 火候、調味都掌握得好好👍🏻!師傅燒完會馬上放喺你碟上, 可以品嚐到最新鮮熱辣嘅串燒!師傅仲會同客人傾偈💬, 成個氛圍好舒服!一坐低, 店員會先送上前菜, 係我鍾意食嘅鱈魚白子!口感豐厚滑嫩, 配上微酸嘅柚子醋汁, 令鮮味更突出! 𓌉⸝⸝ 免治雞肉軟骨棒雞肉口感嫩滑, 裏面加入蔥粒、雞軟骨, 咬落有少少爽脆嘅口感。另外加咗生蛋黃🥚, 蘸上蛋汁更滑溜!𓌉⸝⸝ 雞髀肉串燒串燒燒得均勻, 保留肉汁🐟照燒銀鱈魚推介👍🏻 非常嫩滑, 富魚油香, 魚肉帶有味噌嘅甘甜風味~𓌉⸝⸝ 和牛沙朗串燒推介👍🏻 肉質非常嫩滑, 油脂分布均勻, 肉味香濃, 油香豐富, 幾乎有入口即溶嘅口感!𓌉⸝⸝ 牛脷串燒牛舌外焦內彈牙, 調味剛好🥗溫泉蛋野菜沙律沙律菜份量多, 一共有兩隻溫泉蛋🥚, 溫泉蛋撈埋沙律菜一齊食, 口感更有層次~

𓌉⸝⸝ 免治雞肉軟骨棒

𓌉⸝⸝ 雞髀肉串燒
串燒燒得均勻, 保留肉汁

🐟照燒銀鱈魚
推介👍🏻 非常嫩滑, 富魚油香, 魚肉帶有味噌嘅甘甜風味~

𓌉⸝⸝ 和牛沙朗串燒

𓌉⸝⸝ 牛脷串燒
牛舌外焦內彈牙, 調味剛好

🥗溫泉蛋野菜沙律
2024-12-04
和朋友慶祝生日,知道她很喜歡食日式串燒,特意找尋一間高質的串燒居酒屋。見到「梵日本燒鳥」人氣十足,非常適合慶祝之用。餐廳的設計採用開放式格局,我們可以近距離觀賞到廚師們的精湛燒烤技巧。環境亦非常舒服,坐在Bar枱旁,廚師燒完後馬上放在面前的碟上,有種Omakase 的感覺。餐廳基本上所有食材都來自日本,能夠體驗出日本原味道。➺ 1. 燒半生熟柚子胡椒雞胸半生熟柚子胡椒雞胸外皮烤得金黃酥脆,裡面卻保持著鮮嫩的口感。柚子胡椒的香氣在雞肉中浸透,少少甜又帶點微鹹,讓雞肉的原味得以突顯。➺ 2. 燒雞髀肉雞髀肉外層的醬汁帶著微微的甜味,烤得亦恰到好處,每一口都能感受到雞肉的彈性,食材絕對高質素。➺ 3. 燒免治雞肉軟骨棒雞肉軟骨經過精心處理,口感做得滑嫩,而又可以吃到微骨的爽脆口感。➺ 4. 燒雞胸軟骨純燒雞軟骨則是嚼勁十足,亦有別於平時食到的細細粒軟骨,是真真正正的一條完整軟骨片,整個口感截然不同。➺ 5. 燒和牛肉眼和牛肉眼肉質極為嫩滑,油花分布均勻,烤至中等熟度後,肉汁四溢,入口即化。➺ 6. 燒牛舌經過慢火烤製,牛舌外焦內嫩,口感豐富。搭配少許鹽和檸檬汁,更能提升牛舌的鮮味。➺ 7.
餐廳基本上所有食材都來自日本,能夠體驗出日本原味道。
➺ 1. 燒半生熟柚子胡椒雞胸
燒和牛肉眼
➺ 6. 燒牛舌
燒牛舌
➺ 7. 燒鰻魚
鰻魚魚肉鮮嫩,表面燒得光澤誘人,非常好食。
燒鰻魚
➺ 8. 燒魷魚一夜乾
魷魚一夜乾則是另一種風味。魷魚經過長時間的醃製和烘烤,口感彈牙,味道濃郁,用來配酒一流。
燒魷魚一夜乾
➺ 9. 燒豚肉紫蘇卷
豚肉的油脂與紫蘇葉的清香互相配合,味道非常平衝。
燒豚肉紫蘇卷
➺ 10. 燒海膽鹽辛
燒海膽鹽辛的鮮甜令人驚喜,海膽非常滑順濃郁,入口在口裡爆發的味道,令人回味無窮。
➺ 11. 燒忌廉芝士牛油果
這道小食結合了芝士和牛油果,口感豐富,將兩樣最喜歡的食物融為一體,非常出色。
燒忌廉芝士牛油果
➺ 12. 牛腸鍋(もつ鍋)
性價比最高絕對是牛腸鍋(もつ鍋)。湯底非常濃郁,廚師亦將牛腸煮得彈牙,搭配日本野菜,非常滋味。
➺ 13. 前菜
前菜就有無花果和柚子雞皮。
串燒店,「梵日本燒鳥」真的可以食出日本原味道。
2024-11-10
燒魷魚一夜乾
燒豚肉紫蘇卷
燒忌廉芝士牛油果
牛腸鍋
其實日式串燒燒鳥一直都係我其中一樣最鍾意食既日本料理,今次就去左位於尖沙咀厚福街既【梵日本焼鳥】,餐廳定位係比較高級既串燒燒鳥居酒屋。餐廳位置唔算太多、但完全唔會覺得好逼。前菜—鹵牛舌、parma ham 芝士無花果:鹵牛舌好軟霖、無牛騷味、特製醬汁不錯。parma ham 芝士無花果鹹甜搭配,好開胃。關東煮—蘿蔔、蒟蒻、白魚板、年糕福袋、炸雜菜魚餅、椰菜卷:應該係秋冬限定,湯底比較清甜。個人最推薦蒟蒻、年糕福袋、同椰菜卷。蒟蒻唔會無曬口感、但又入味;年糕福袋吸曬D湯、入面年糕超級流心;椰菜卷爆曬汁!薯仔沙律:加左青瓜、蛋同火腿、非常有口感。鷄翼:非常juicy、皮脆肉嫩忌廉芝士蛋卷:蛋超級鬆軟、加左高湯非常入味、裏面再加左超多cream cheese,非常creamy。美中不住唔係甜味蛋卷。鷄胸軟骨:本身怕鷄胸會乾同柴、點知連呢個位都好juicy,軟骨位置非常脆口。燒味琳魚乾:燒得比較乾身、比較香。炭燒薩摩赤鷄腿肉:炭火味十足、薩摩赤鷄比較少脂肪、但完全唔會覺得乾。豚肉溏心蛋:呢個好特別、好考師傅手勢、因爲有機會隻蛋會爆開。裏面溏心蛋好流心、豚肉鹹鹹甜甜。免治鷄肉軟骨棒:呢個非常好食

薯仔沙律:加左青瓜、蛋同火腿、非常有口感。

鷄翼:非常juicy、皮脆肉嫩

燒味琳魚乾:燒得比較乾身、比較香。

免治鷄肉軟骨棒:呢個非常好食、最後要叫多一串!肉同軟骨既比例岩岩好、肉質緊實。就算無蛋黃都非常好食。

鷄湯素麵:比較清淡暖胃既一個主食。

梵特製滑蛋鷄肉飯:呢個喜出望外,無諗過親子丼都好食、蛋非常嫩、醬汁好食。

餐廳食物整體都非常好、好高質、氣氛不錯,而且服務態度好好,不過就會另外收每人$40既茶水同前菜費。
🔥好味指數:8.5/10間唔中食吓串燒真係好過癮🥳知道尖沙咀有一間樓上居酒屋望住靚景 坐喺吧枱睇住廚師即叫即製串燒😆🏮.🌟特別推介半生熟柚子胡椒雞胸(雞胸外焦裡嫩,搭配清香的柚子胡椒,帶來微微的辣感和爽口的酸味,好有口感🥳).免治雞肉軟骨棒(肉質滑嫩,內裡的軟骨增加左層次感).雞腎🥳(每次必叫😋)鰻魚(外脆內嫩好味😆).關東煮(叫左蒟蒻,年糕福袋,竹輪卷)比較少串燒店有關東煮,係高湯中煮至入味 蒟蒻彈牙加上年糕的Q彈感 啱晒秋冬天食暖笠笠🔥.半生熟雞肝😋(可以揀全熟或半生熟,雞肝滑順如絲).牛舌😋(厚切片外焦脆內嫩,搭配特製醬汁,非常juicy).梅子醬芝士紫蘇雞肉卷👍🏻(創意十足的菜品,雞肉卷中包裹著芝士與紫蘇,搭配梅子醬的酸甜,風味獨特).雞胸軟骨(口感嚼勁十足,肉質鮮美).餐廳雖然唔係好大,但係都係好有氣氛,啱晒同情人黎食野浪漫下 或朋友三五知己來聚會放工chill下🔥🔥😆.
🔥好味指數:8.5/10

間唔中食吓串燒真係好過癮🥳
知道尖沙咀有一間樓上居酒屋
望住靚景 坐喺吧枱
睇住廚師即叫即製串燒😆🏮

🌟特別推介
半生熟柚子胡椒雞胸
免治雞肉軟骨棒(肉質滑嫩,內裡的軟骨增加左層次感)

雞腎🥳(每次必叫😋)
鰻魚(外脆內嫩好味😆)

關東煮(叫左蒟蒻,年糕福袋,竹輪卷)
半生熟雞肝😋(可以揀全熟或半生熟,雞肝滑順如絲)

牛舌😋(厚切片外焦脆內嫩,搭配特製醬汁,非常juicy)

雞胸軟骨(口感嚼勁十足,肉質鮮美)
餐廳雖然唔係好大,但係都係好有氣氛,
2天前 0 瀏覽
開放式廚房,可近距離欣賞廚師功架👩🏻‍🍳供應兩款套餐及單點仲有香港較少食到嘅牛腸鍋!!✨Bon Omkase Set $480-十款串燒-特製迷你滑蛋雞肉飯-雪糕以下係我嘅私心推薦🤓雞頸肉:口感香滑鰻魚:外層焦香,入口即化雞腎:彈牙兼鹹香滿滿~梵特製滑蛋雞肉飯 :滑蛋同米飯融為一體!✨牛腸鍋 $88 (+$30拉麵)豚骨或醬油湯底之間選擇左前者本身好怕飲落去似公仔麵湯點知入口順滑,香氣濃厚仲有淡淡既蔬菜甜味,好暖胃🤍同拉麵完全係絕配!-牛腸係一口size,有嚼勁吸收晒湯汁,值得一試!!
開放式廚房,可近距離欣賞廚師功架👩🏻‍🍳
供應兩款套餐及單點
仲有香港較少食到嘅牛腸鍋!!

✨Bon Omkase Set $480
-十款串燒
-特製迷你滑蛋雞肉飯
-雪糕

以下係我嘅私心推薦🤓
雞頸肉:口感香滑
鰻魚:外層焦香,入口即化

雞腎:彈牙兼鹹香滿滿~

梵特製滑蛋雞肉飯 :滑蛋同米飯融為一體!

✨牛腸鍋 $88 (+$30拉麵)
豚骨或醬油湯底之間選擇左前者
本身好怕飲落去似公仔麵湯
點知入口順滑,香氣濃厚
仲有淡淡既蔬菜甜味,好暖胃🤍
同拉麵完全係絕配!
牛腸係一口size,有嚼勁

吸收晒湯汁,值得一試!!
哩間主打日本燒鳥,可以近距離欣賞師父燒烤的功架,而且材料高質,雞肉是自家農場養殖的刺身級別,均由日本直送,師父燒得好好食🥰仲要開到凌晨五點😍😍推介❤️🍱梵師傅精選套餐包10串燒鳥,仲有特製燒飯團,梵特製雞湯素麵,梵特製雞肉滑蛋飯(3選1)同雪糕👍🏻👍🏻燒鳥味道好香好好食, 價錢亦好高cp值🥚豚肉溫泉糖心蛋用新鮮的豚肉片包覆著濃郁的溏心蛋,甜甜地🤤🤤每一啖都能感受到蛋香和豬肉的完美結合🍢九州免治雞肉棒用新鮮的雞肉為主要原料,雞肉棒子經過精心調味和烤製,可沾上糖心蛋内部半生熟的溫泉蛋蛋黃,一定要試試哩個組合😍😍🐷紫蘇豚肉卷用日本豚肉搭配上香氣撲鼻的紫蘇葉,再燒烤至外脆內嫩,每一啖都散發著豐富的口感和紫蘇葉的香氣另外推介💕🍗炭燒九州走地雞脾肉🐔雞脾肉🐮和牛沙朗🐔雞頸肉➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ 好味指數:😋😋😋😋😋環境指數:🪴🪴🪴🪴🪴回頭指數:💖💖💖💖💖🔖 梵日本焼鳥 (尖沙咀)尖沙咀厚福街8號H8 22樓#lifeistooshortforbadfood#hkfood#香港好去處#食好西#foodiehk#吃貨#打卡#hkfoodblog#

推介❤️

🐔雞頸肉

好味指數:😋😋😋😋😋
環境指數:🪴🪴🪴🪴🪴
回頭指數:💖💖💖💖💖

🔖 梵日本焼鳥 (尖沙咀)
尖沙咀厚福街8號H8 22樓

#lifeistooshortforbadfood#hkfood#香港好去處#食好西#foodiehk#吃貨#打卡#hkfoodblog#hongkongfood#hkfoodieblogger#hkfoodie#hkfoodshare
#香港美食#香港旅行#香港打卡#香港美食指南#香港必吃 #香港必食
#尖沙咀好去處 #尖沙咀 #尖沙咀美食
#bon_yakitori #BONjapaneseyakitori #梵日本燒鳥#梵#居酒屋 #grillchicken #japanesefood #tsukune #TST #chicken #焼鳥#焼き鳥
係香港都體驗到正宗嘅日本燒鳥及和牛料理,每道菜品材料都係來自日本🇯🇵,展現佐廚師嘅用心同對食材嘅尊重!去日本食嘅燒鳥都不及呢間味道好呀😍特別推薦鰻魚、和牛、牛腸鍋、牛俐、雞肉軟骨棒、豚肉溫泉溏心蛋🔸鰻魚新鮮嘅鰻魚經過精心烤製,外焦內嫩,搭配特製嘅醬汁,鰻魚嘅油脂同醬汁相互交融,好入味🤤🔸和牛和牛質量上乘,肉質鮮嫩多汁,經過簡單嘅調味後,熟度燒得剛好,好juicy!🔸牛腸鍋新鮮嘅牛腸經過精心處理,搭配豐富嘅湯底,讓整個鍋品更加醇厚。每啖都能感受到牛腸嘅彈性同湯底嘅香氣交織一齊~牛腸仲要唔會太肥膩🤤🔸牛俐經過簡單調味後燒烤而成,肉質鮮嫩且帶有微微的煙燻香氣,唔會好煙韌!非常適合搭配啤酒或清酒。🔸雞肉軟骨棒雞肉軟骨棒外脆內嫩,口感獨特,每啖都可以感受到軟骨嘅Q彈同雞肉嘅鮮美~🔸豚肉溫泉溏心蛋豚肉薄切後包裹著溏心蛋,口感滑順,搭配醬油更添風味!呢道串燒不僅色澤誘人,更係味覺上嘅享受😋

🔸鰻魚

• 免治雞肉軟骨棒
  • 牛腸鍋
  • 豚肉溫泉溏心蛋
5天前 36 瀏覽
Still two weeks to go until my upcoming trip to Japan but desperately needed a yakitori fix. Stumbled upon BON in H8. The all-you-can-drink beer promotion was still available! Since my previous visit, they had added tons of new menu items such as oden, sashimi and motsunabe. ◆ポテトサラダ Potato Salad ◆兵庫相生牡蠣 Aioi OysterFor starters, we picked the creamy potato salad mixed with ham and chopped eggs, and a freshly opened oyster from Hyogi which was sweet and earthy without being overpowering.◆せせり Chick

◆ポテトサラダ Potato Salad
◆兵庫相生牡蠣 Aioi Oyster

◆せせり Chicken Neck
◆つくね Minced Chicken
◆手羽先 Chicken Wing
◆レバー Liver
◆豚とろ玉巻 Pork Belly w/ Onsen Egg Roll
Requested chef Ray to grill the liver to medium rare to achieve an extra smooth texture. Tsukune coated in a rich and savory tare didn't come with an egg yolk - instead, the staff asked if we'd like an onsen tamago, which was actually the pork belly egg roll with a runny egg yolk. Chicken wing was a standout with crispy skin and juicy meat.

◆しし唐 Green Pepper
◆アスパラ Asparagus
◆特製焼きおにぎり BON Grilled Rice Ball
Concluded the chicken feast with some veggies and their signature onigiri which was piping hot with a crackling layer of okoge served with nori.
上星期和朋友在尖沙咀吃晚餐,找到這間位於厚福街H8的梵,是主打吃日式燒鳥串燒的。這裡可以選擇bar 檯,可以看著師父燒鳥,風味十足!我們選擇了套餐:梵精選 $400套餐包括,前菜,焼鳥-8串,主食及甜品①柚子醬雞胸肉 雞胸肉是半生熟的,有肉汁,口感很鮮嫩②雞翼 Chicken Wing調味剛剛好外面燒得很焦脆,火侯十足③雞腎 Chicken Gizzard有肉汁之餘很有口感!④雞尾 Chicken Tail和外面的雞尾有點不同,雞尾完全去骨,燒製後的油香讓人想一吃再吃⑤雞頸肉 Chicken Neck雞頸肉是每次吃燒鳥必叫的,很喜歡彈牙的肉質,亦帶點點肉汁,不錯!⑥免治雞肉軟骨棒 Kyushu Special Chicken Minced Stick吃得出是餐廳自製的免治雞肉軟骨棒,用醬汁燒過後外面香脆,裡面的免治肉和軟骨非常有口感!⑦青椒 Green Pepper蔬菜的熟度是很難控制的,這裡的師父很有經驗,把青椒燒的剛剛好⑧香菇 Mushroom非常Juicy! 一度以為在吃肉呢~主食:特製燒飯團 /梵特製迷你滑蛋雞肉飯這是我第一次吃燒飯團,用紫菜包著飯團吃可以增加飯團的香氣,飯團口

我們選擇了套餐:梵精選 $400
套餐包括,前菜,焼鳥-8串,主食及甜品

①柚子醬雞胸肉
雞胸肉是半生熟的,有肉汁,口感很鮮嫩

②雞翼 Chicken Wing
調味剛剛好外面燒得很焦脆,火侯十足

③雞腎 Chicken Gizzard
有肉汁之餘很有口感!

④雞尾 Chicken Tail

⑤雞頸肉 Chicken Neck

⑦青椒 Green Pepper

⑧香菇 Mushroom
非常Juicy! 一度以為在吃肉呢~

主食:特製燒飯團 /梵特製迷你滑蛋雞肉飯
這是我第一次吃燒飯團,用紫菜包著飯團吃可以增加飯團的香氣,飯團口感十足。

吃過燒鳥之後吃一碗滑蛋雞肉飯真是非常滿足!雞肉很嫩滑,甜甜的醬汁配搭滑蛋雞肉很好別!

甜品:焙茶雪糕 / 海鹽雪糕

整體來說,這裡的燒鳥很有質素,整間餐廳都很有氣氛,會再次來訪!

📍 梵日本焼鳥 (尖沙咀)
尖沙咀厚福街8號H8 22樓
2025-01-04 0 瀏覽
🌟Bon Omakase Set ~ 燒烏10串1️⃣前菜:鱈魚白子口感滑嫩,配埋微酸的柚子醋汁,更加鮮味。2️⃣和牛野菜連串:入口柔軟‼️ 搭配野菜清新。3️⃣紫蘇豚肉卷:豚肉捲起紫蘇葉,香氣撲鼻。4️⃣雞脾肉:產自德島縣,肉質鮮嫩,燒至外脆內軟。5️⃣雞頸肉:產自宮崎縣,肉質結實,頗有咬囗。6️⃣免治雞肉軟骨:產自宮崎縣,柔軟雞肉加入軟骨,頗有咬口,口感豐富。7️⃣雞翼:產自德島縣,雞皮香脆,入口多汁。8️⃣雞腎:產自兵庫縣,口感爽脆有嚼勁。9️⃣金菇豚肉卷:豚肉燒至焦香,添加金菇、香蔥,味道富層次感!🔟鰻魚汁燒鰻魚:超大件‼️無骨‼️ 口感柔軟,鮮美多汁。1️⃣1️⃣蘆筍:新鮮蘆筍,爽脆可口。1️⃣2️⃣秋葵 :燒至軟腍1️⃣3️⃣主食可選:燒飯團/雞湯素麵/雞肉滑蛋飯。✅特別推介特製燒飯團,外層搽上香濃醬汁後燒至焦香,飯焦香脆可口,而内裡飯粒保持濕潤口感,再包上紫菜享用,真係超絕‼️😍✅雞肉滑蛋飯蛋味香濃,雞肉夠滑嫩,配上日本珍珠米,經典搭配絕不出錯✅雪糕雪糕有多款口味,試佐原味、冧酒提子都好食。而冧酒提子味道突出,仲有提子乾單點:牛舌✅餐廳環境舒服,燈光柔和,好適合同朋友飲下野、食串燒。
🌟Bon Omakase Set ~ 燒烏10串

1️⃣前菜:鱈魚白子
口感滑嫩,配埋微酸的柚子醋汁,更加鮮味。
2️⃣和牛野菜連串:入口柔軟‼️ 搭配野菜清新。
3️⃣紫蘇豚肉卷:豚肉捲起紫蘇葉,香氣撲鼻。
4️⃣雞脾肉:產自德島縣,肉質鮮嫩,燒至外脆內軟。
5️⃣雞頸肉:產自宮崎縣,肉質結實,頗有咬囗。
7️⃣雞翼:產自德島縣,雞皮香脆,入口多汁。
8️⃣雞腎:產自兵庫縣,口感爽脆有嚼勁。
🔟鰻魚汁燒鰻魚:超大件‼️無骨‼️ 口感柔軟,鮮美多汁。
1️⃣1️⃣蘆筍:新鮮蘆筍,爽脆可口。
1️⃣2️⃣秋葵 :燒至軟腍

1️⃣3️⃣主食可選:燒飯團/雞湯素麵/雞肉滑蛋飯。

✅雞肉滑蛋飯
蛋味香濃,雞肉夠滑嫩,配上日本珍珠米,經典搭配絕不出錯

✅雪糕

單點:
牛舌

✅餐廳環境舒服,燈光柔和,好適合同朋友飲下野、食串燒。
2024-12-03
  • 燒鰻魚
  • 免治雞肉軟骨棒
2025-01-04 0 瀏覽
坐落尖沙咀厚福街 好方便 頂樓景觀開揚~由兩個日本人廚師坐陣 可以揀坐bar枱睇住佢地精心炮製串燒 小酌一杯🍶火喉同調味都掌握得好好 烤好就放到你面前 店員服務都好好👍🏻好似omakasae咁既體驗~✿ 啤酒任飲 $100 ✿Happy Hour 5:30pm~7pm有$100啤酒任飲😆🍻-單點推介-✿ 和牛野菜連串 $38 ✿✿ 照燒鵝肝 $120 ✿ 係炸!鵝!肝! 巨驚喜🤤外皮脆卜卜入面鵝肝細膩 加上外皮既焦糖醬 真係好好食~✿ 關冬煮 ✿① 蘿蔔 $20 ② 蒟蒻 $18 ③ 年糕福袋 $25 ④ 魷魚餅 $18蘿蔔吸晒湯既精華 味道清甜-串燒-✿ 雞頸肉 $32 ✿ 彈牙爽口🤪✿ 雞皮 $32 ✿ 醬汁味重 油脂感剛好✿ 雞肝 $40 ✿ 雖然只燒至半生熟 但都冇內臟腥味 配上啤酒一流🍺✿ 大蔥雞肉串 $36 ✿ 大蔥焦香 雞肉燒得剛好軟嫩~✿ 牛脷 $40 ✿ 肉質爽口有嚼勁✿ 鰻魚串燒 $40 ✿ 蒲燒過後好有光澤 鰻魚超厚肉!!! 冇骨啖啖肉🤤-燒烤-✿ 炭燒九州走地雞脾肉 $90 ✿ 同上面個普通雞脾肉唔同 依個就燒到面頭香口 再撒上大量香蔥同檸檬汁 我就prefer

坐落尖沙咀厚福街 好方便 頂樓景觀開揚~
火喉同調味都掌握得好好 烤好就放到你面前
店員服務都好好👍🏻好似omakasae咁既體驗~

✿ 啤酒任飲 $100 ✿

蘿蔔吸晒湯既精華 味道清甜

-串燒-
✿ 雞頸肉 $32 ✿ 彈牙爽口🤪
✿ 雞皮 $32 ✿ 醬汁味重 油脂感剛好
✿ 大蔥雞肉串 $36 ✿ 大蔥焦香 雞肉燒得剛好軟嫩~
✿ 牛脷 $40 ✿ 肉質爽口有嚼勁

✿ 香菇 / 蘆筍 $34 ✿

-飯麵-
✿ 特製明太子燒飯團 $50 ✿
燒到面頭乾身 掃上醬油 飯焦脆口 咸度剛好
用紫菜包住 咬落入面軟熟!🍙 要襯熱食喔!
2024-12-29 0 瀏覽
豚肉溫泉溏心蛋 薄薄一層豚肉包住溏心蛋,溏心蛋一咬落去就有半生熟既蛋汁流出,口感順滑豐富,幾特別。免治雞肉軟骨棒 雞肉裏面加入雞軟骨,咬落有爽脆嘅口感。而且都幾Juicy。味道甜甜地。食完想再encore。和牛沙朗 肉質柔軟多汁,好濃郁既和牛味。雞軟骨燒雞軟骨好爽脆,原本以爲係平時個種細細粒既軟骨,但其實係一塊完整軟骨片,呢個好有驚喜。牛俐 經過慢火烤製,牛舌外焦內嫩,爽口彈牙。忌廉芝士蛋卷 玉子燒熟度啱啱好,做出鬆軟柔嫩仲多汁口感,仲食到濃厚蛋香,再加埋忌廉芝士更加香口。牛腸鍋牛腸份量都幾多,咬落爽嫩彈牙,搭配日本野菜,湯底都幾清甜。雞腎 豚肉紫蘇卷梵特製滑蛋雞肉飯 北海道豚肉芫荽鍋 梅子醬芝士紫蘇雞肉卷
豚肉溫泉溏心蛋

免治雞肉軟骨棒

和牛沙朗
肉質柔軟多汁,好濃郁既和牛味。

雞軟骨

牛俐
經過慢火烤製,牛舌外焦內嫩,爽口彈牙。

忌廉芝士蛋卷

牛腸鍋
牛腸份量都幾多,咬落爽嫩彈牙,搭配日本野菜,湯底都幾清甜。

雞腎
豚肉紫蘇卷
梵特製滑蛋雞肉飯
北海道豚肉芫荽鍋
梅子醬芝士紫蘇雞肉卷

👨‍🍳 梵日式燒鳥專門店 | 燒鳥控必試!🔥佢哋專門做日式燒鳥,師傅現場即燒,超新鮮又好味!🍖 燒雞頸作為燒鳥專門店,梵嘅雞頸必試!肉質鮮嫩多汁,咬落滑唔滯口,食到好滿足!🔥 燒雞肝好多人可能都唔太鍾意雞肝,但相信試左梵嘅雞肝就會改變想法!表面焦脆,入口即溶,仲有股濃郁嘅肝香,真係味道絕倫!🐓 燒雞尾依家好多燒鳥店都有呢道,咬落皮脆肉軟,又唔會太乾。🍖 燒雞軟骨呢個真係好有驚喜!外面焦脆,內身軟軟的,最啱配多啖凍啤酒,真係絕配!🍳 豚肉溫泉流心蛋除咗燒鳥,梵仲有呢道溫泉蛋嘅特式料理!個蛋個個都流心,配埋香滑嫩滑嘅豚肉,正🍜 梵特製素麵未試梵嘅素食選擇就唔算完整!佢哋嘅秘製素麵清清地,可以減少油膩感
👨‍🍳 梵日式燒鳥專門店 | 燒鳥控必試!🔥
佢哋專門做日式燒鳥,師傅現場即燒,超新鮮又好味!

🍖 燒雞頸
作為燒鳥專門店,梵嘅雞頸必試!
肉質鮮嫩多汁,咬落滑唔滯口,食到好滿足!

🔥 燒雞肝
好多人可能都唔太鍾意雞肝,
但相信試左梵嘅雞肝就會改變想法!表面焦脆,
入口即溶,仲有股濃郁嘅肝香,真係味道絕倫!

🐓 燒雞尾
依家好多燒鳥店都有呢道,
咬落皮脆肉軟,又唔會太乾。

🍖 燒雞軟骨

🍳 豚肉溫泉流心蛋
除咗燒鳥,梵仲有呢道溫泉蛋嘅特式料理!
個蛋個個都流心,配埋香滑嫩滑嘅豚肉,正

🍜 梵特製素麵
未試梵嘅素食選擇就唔算完整!
佢哋嘅秘製素麵清清地,可以減少油膩感

2024-12-28 84 瀏覽
近排去咗呢間人氣滿滿嘅串燒店食飯,食得好滿足!店內串燒都會講明係用咩產地嘅材料,喺食材方面做到透明,始終食落肚嘅,都係知道來源比較安心🙈和牛肉眼 $70用嘅係岩手県和牛沙朗,油脂感比較香,做到入口即融嘅感覺,呢個價錢嚟講係相當唔錯!.牛舌 $40牛舌每舊都有返咁上下厚度,食落質感有爽口彈牙嘅感覺。豚肉金菇卷 $38呢個比較有特色,用咗豚肉包咗金菇,整成一個波形嘅串燒,第一口咬落去同時食到豚肉嘅肉汁同埋金菇嘅味道。下面仲配咗紫蘇葉,去中和heavy感覺。鰻魚 $40燒得好金黃,本身舊鰻魚已經好肥美,燒嘅方式令到舊鰻魚更香口,呢個價錢十分抵!
近排去咗呢間人氣滿滿嘅串燒店食飯,食得好滿足!

和牛肉眼 $70
牛舌 $40
牛舌每舊都有返咁上下厚度,食落質感有爽口彈牙嘅感覺。

豚肉金菇卷 $38

鰻魚 $40