2020-09-22 6172 瀏覽
打電話去問至知已開番自助餐 客人唔多 可能都唔知 原來有優惠會員優惠 $158 連加一超抵食唔係會員 都有其他信用咭優惠熱葷多款式 ~ 好味道 酒店級數蒜味牛仔骨 白汁蘑菇青紅黃椒雞球 豉汁鮮尤 炸薯餅 冬陰功海鮮 白菜仔切件煎豬扒 ……粟米白汁魚塊~ 粟米汁香但魚塊有啲腥味豉油皇炒麵 夠香唔肥膩忌廉湯 鮮茄旦花湯 夠大熱 飲後冇頸渴白飯任裝 法包餐包配牛油 &菓占x2款云吞湯虾子味香 但 水餃皮厚少餡料鐵板燒 日日唔同主題 今日好好係羊鞍肉嫩 鮮味 唔騷 爐夠鑊氣面金黃肉粉紅魚生 凍虾 青口 壽司 都鮮沙律凍盤 放埋一齊 少咗幾款 都係多選擇煙三文魚 Parma ham蜜瓜 凍雞莎樂美腸芝士片 凍西冷牛扒片 多款生菜雜鮮菓沙律…… 鮮果 糖水 甜品 疍糕……飲品 蘋果汁橙汁 但 西柚汁較酸澀咖啡機沖杯靚咖啡 完滿結尾Hea食到2:30pm 好滿意滿足嘅1餐
打電話去問至知已開番自助餐

客人唔多 可能都唔知 原來有優惠
會員優惠 $158 連加一超抵食

唔係會員 都有其他信用咭優惠
熱葷多款式 ~ 好味道 酒店級數

蒜味牛仔骨 白汁蘑菇青紅黃椒雞球
豉汁鮮尤 炸薯餅 冬陰功海鮮 白菜仔
切件煎豬扒 ……
粟米白汁魚塊~ 粟米汁香但魚塊有啲腥味

煙三文魚 Parma ham蜜瓜 凍雞
莎樂美腸芝士片 凍西冷牛扒片 多款生菜
雜鮮菓沙律……
凍盤沙律

鮮果 糖水 甜品 疍糕……

飲品 蘋果汁
  • 白汁雞皇飯羊鞍白菜
  • 冬蔭功海鮮蒜味牛仔骨粟米汁魚塊
  • 炒麵豬扒炒白菜仔
2020-06-16 4234 瀏覽
三歲就住在土瓜灣,當年連標誌性紅蘋果大樓都未有,想睇書,一係去九龍城既小童群益會,一係老遠去到窩打老道。而睇得書耐都會悶悶地,對而就係保齡球場,好多時都會走過去睇人打波。時移世易,原址已變成了維景酒店,而相信記得起的朋友不多吧!可能酒店位於旺角邊沿,幾個月來的活動都甚少波及,加上近日的疫情,生意受影響是免不了。有危就有機,逆境中更加要自強不息,就趁近月放鬆了「限聚令」,幾位朋友可以輕輕鬆鬆食餐飯。畢竟是酒店,對衛生有一定要求,客人都吃得安心。近日餐廳推出龍蝦戀上鵝肝海鮮自助晚餐,原價 成人$478 小童$328 長者$408,而優惠淨價 成人$378 小童$268 長者$328特別推介 法式海鮮紅花濃湯其實話法式又真的莫名其妙,但都幾甜同埋都有不少海鮮料,每碗都係熱辣辣煮,感覺良好。酸辣海鮮羹飲落飲酸辣湯,可能要遷就大眾口味,酸辣程度輕盈,玻璃芡埋得算薄,幾好。自助餐其中一個焦點,係每位奉送香檳汁龍蝦一客,體形不算大,但香檳汁帶出了肉質甜美彈牙,吃得出的新鮮。香煎法國鵝肝即煎的鵝肝那有不好吃的道理,外脆內軟而富油香,必食。羊扒及老虎蝦如果不怕羊肉的羶味,不妨試試羊扒;而老虎蝦煎得蝦殼

時移世易,原址已變成了維景酒店,而相信記得起的朋友不多吧!

畢竟是酒店,對衛生有一定要求,客人都吃得安心。

特別推介

法式海鮮紅花濃湯

酸辣海鮮羹

香煎法國鵝肝

即煎的鵝肝那有不好吃的道理,外脆內軟而富油香,必食。

羊扒及老虎蝦

如果不怕羊肉的羶味,不妨試試羊扒;而老虎蝦煎得蝦殼脆卜卜好惹味。

刺身

三文魚、吞拿魚及原條章紅魚

冰鎮海鮮

長腳蟹爪、扇貝、青口、翡翠螺、紅龍蝦仔與及灼海蝦

熱葷

最吸引一定係星洲辣椒醬炒蟹,辣度幾澎湃,而且並非用上細蟹,好啱用黎送酒。

另一道荷蘭汁焗扇貝,雖然較細隻,但荷蘭汁幾甜美,正好吊起鮮味。

加上宮保雞丁、酥炸海鮮、香草烤羊髀、香芒炭燒排骨、白灼蝦及忌廉雜椒蘑菇意粉,熱葷的種類不算多,但好合胃口。

前菜及冷盤

自己一向都少食,不過有瑞士芝士、意大利莎樂美腸、燒牛肉、雜錦凍肉腸、煙三文魚、巴馬火腿及哈蜜瓜

沙律

青瓜片沙律、田園沙律、醃雜椒沙律、粟米火腿沙律及番茄沙律,想清清地無問題。

本身壽司吞拿魚及蟹籽,而三文魚手卷是即叫即包,紫菜不會吸收過多水份而變腍。

水果杯

好喜歡水果杯的設計,大家無須東翻西摷的,把食物弄得一塌糊塗。

Movenpick雪糕

有最常見的草莓、香草及瑞士朱古力味道,全都是迷你杯裝,夠衛生。

飲品

冰凍果汁有橙汁、蘋果汁及西柚汁

甜品

德國芝士餅、法式雜餅、雜果啫喱杯、栗子蛋糕、藍莓芝士餅、香芒布甸、涼粉、拿破崙、Cupcake、水果撻及雙皮奶

個人比較鍾意栗子蛋糕及雙皮奶,前者鬆軟,後者幼滑。

其實家陣出街食飯閒閒地都一二百,加多少少食好點都不錯吧 !

2020-06-15 2782 瀏覽
每次搭車返屋企都會經過嘅一間酒店,相信大家對呢間酒店一定唔會陌生。不過講開香港好抵食嘅自助餐,呢到一定係其中一員。$400鬆啲又有龍蝦又有鵝肝食,相信外邊都唔會有太多自助餐可以做好到。九龍維景酒店出呢個龍蝦戀上鵝肝海鮮自助晚餐,可能你食完未必會超讚好嗰種,但係坦白講以一個相對平嘅價錢,都算可以接受。尤其係屋企人最鍾意呢啲平靚正嘅選擇,就好似屋企人有一班退咗休嘅朋友勁鍾意童軍總會自助餐。當然你話呢啲係好正嘅自助餐就一定唔係,但係一班人食得開心都幾好。睇下有乜好食,朋友話法式海鮮紅花濃湯好飲,呢個相對來講都係幾特別嘅,未飲過呢個味嘅海鮮湯。奉送香檳汁龍蝦一客,呢個絕對係今晚主角,都幾大隻,又幾好肉。香煎法國鵝肝都不錯,愛鵝肝的我如可以吃多舊就好。刺身方面,種類唔可以話係好多,但係質素不錯,又有吞拿魚、蟹籽、三文魚手卷等等。冰鎮海鮮吧有大部份平時見到嘅蟹腳和蝦之類。熟悉種類唔算話好多,有菜有肉有意粉,一定有一款啱你心意。甜品少不了Movenpick雪糕,又係食兩杯都值回票價。而家優惠淨價,成人一位 $398 ,小童$268而長者$338,價錢非常之適合一家人嚟食。

香煎法國鵝肝都不錯,愛鵝肝的我如可以吃多舊就好。

冰鎮海鮮吧有大部份平時見到嘅蟹腳和蝦之類。

熟悉種類唔算話好多,有菜有肉有意粉,一定有一款啱你心意。

甜品少不了Movenpick雪糕,又係食兩杯都值回票價。

2020-06-09 2850 瀏覽
上星期去窩打老道維景酒店試新推出的龍蝦戀上鵝肝海鮮自助晚餐,聽個名都知,又有龍蝦、鵝肝、海鮮樣樣齊,而且仲有法式海鮮紅花濃湯,雖然不是大堆頭,但全是精選美食,都算過得去。 每位一份鮮味十足的「香檳汁龍蝦」。 芝士焗蒸扇貝任你食。 甜品選擇都不少,還有一系列甜品,Mövenpick雪糕及免費冰凍果汁任你享用,總之能滿足不同的朋友。 依家推廣期優惠淨價:成人每位HK$398;小童每位HK$268;長者每位HK$338(免加一服務費),而且酒店在旺角更設有免費穿梭巴士直逹酒店,不過一個鐘一班,要來試試呢個自助餐記住訂位時問清楚時間,記住夾啱時間呀!

每位一份鮮味十足的「香檳汁龍蝦」。

芝士焗蒸扇貝任你食。

2020-06-01
  • 芝士焗蒸扇貝
  • 香檳汁龍蝦
  • 凍龍蝦、凍蝦、人氣爆燈的日本長腳蟹及青口等
2020-06-08 1763 瀏覽
31/5 食午自助餐 爐燒羊鞍 牛仔骨 豬扒 芝士旦糕羊鞍排隊都值得 真係好好味 但7/6 再幫襯 就有種伏嘅感覺食物1點已冇refill 連餐包都冇 蘋果汁沽清投訴至跟進 ……餐湯~ 洋蔥湯勁咸 唔夠熱粟米旦花羹~ 湯羹好味 爐燒“多春魚“係主菜 其實得1款 醬汁太甜煎咗20幾條倒 但都有剩 唔吸引冇人睺冇羊鞍失望嘅 但多春魚就算擺冇牛仔骨 冇豬扒 ……照燒雞扒~汁濃香美味 之後refill咗啲白雞燒鵝 ~ 皮唔脆 皮硬肉實 唔香多宝魚~ 肉滑 但遲遲至refill 白汁海鮮 ~虾肉魚肉尤魚下欄 都煲到淋晒甜酸青紅椒牛肉 ~ 牛冧肉夠淋 淡牛味凍盤 生菓~ 煙三文魚 火腿 美味沙律~ 多選擇甜品 ~ 旦糕仔 啫喱 冇豆腐花涼粉酒店廚房出品質素算高嘅 細節希望可以改善
31/5 食午自助餐

爐燒羊鞍 牛仔骨 豬扒 芝士旦糕
羊鞍排隊都值得 真係好好味

7/6 再幫襯 就有種伏嘅感覺

食物1點已冇refill 連餐包都冇 蘋果汁沽清
投訴至跟進 ……

餐湯~ 洋蔥湯勁咸 唔夠熱
洋蔥湯

粟米旦花羹~ 湯羹好味

粟米旦花羹

爐燒“多春魚“係主菜 其實得1款 醬汁太甜
煎咗20幾條倒 但都有剩 唔吸引冇人睺
爐燒 多春魚

冇羊鞍失望嘅 但多春魚就算擺

冇牛仔骨 冇豬扒 ……
照燒雞扒~汁濃香美味 之後refill咗啲白雞

信用卡優惠
粟米旦花羹
凍盤
2019-12-23 4154 瀏覽
又再來維景這店吃自助餐,可能是(冬至)看來座位是全部爆滿^_^!之前看到食評說沒了鵝肝,這天去到大約7時也沒有看到;跟著問店家正在製作煎蝦員工,他說有《只是一批批出品不同》。也有跟店其他員工問會否那天沒有出《鵝肝》?他微笑著回答:《這樣是《這自助餐主打菜》^_^!》。問這天沒有送《海胆》,他說:這是季節性食品《夏季菜式》。其實在這店試過有一次吃到8時多《蝦沒有了》,問了後便再度上碟。(這兒比較親客,也感覺這兒真的比較多附近居住客;所以每次有問題,只要有客人題問也會作答原因;也好有禮貌,收碟也快^_^!)其實這店食品不算多選擇,但真的是貴精不貴多😊!昨日可能是節日,甜品特別多;那聖誕裝飾下那蛋糕和放在雪櫃中的《伯爵茶(不知是否稱:蛋糕)》非常香又不太甜,對於怕吃太甜又想吃可試試《但記着不要吃了太甜的雪糕才吃,這樣會《感覺無味》^_^!》。喜歡吃糕點者,可試試這店;上次吃到一款榴槤做也好好吃,平均來說:這兒糕點水準不錯^_^!還有一樣特別是《開飯這價是實價,訂位後不會左加右加費;真的明碼實價,這也最值得再幫襯點😊!》
2019-12-22
優惠券
2019-11-24 2873 瀏覽
鵝肝無,唔緊要,本身都唔好依味;海膽無,都啦緊要,亦唔係為左佢;懷舊雙皮奶都無,好傷心💔生蠔成枱人食到一隻,燒蠔細粒苦澀,長腳蟹乾身,好似無曬水分,放左好多日,其他海鮮都已經唔敢試🤦🏻‍♀️甜品曲奇皮淋曬,燉蛋又係得一個,七點幾八點已經無野食出咁濟。本身想氹下屋企人,點知嚇親佢地,好彩佢地都無咩要求,話啲菜都好甜,燒蝦都大隻⋯⋯
鵝肝無,唔緊要,本身都唔好依味;
海膽無,都啦緊要,亦唔係為左佢;
懷舊雙皮奶都無,好傷心💔
2019-11-23
生日
2019-09-24 3670 瀏覽
好耐冇食過酒店buffet啦~心思思見yahoo團購有平(平日$592~2位)加一服務費另計襯住生日週~就比自己放肆下啦😈😈揀哩間主要係比佢一人送一板海膽吸引住雖然細細板咁~不過質數唔差bor👍👍十分鮮甜~唔夾紫菜就咁食最正!!!生冷野最吸引係哩條原條上既池魚刺身🐟望落已經知夠哂新鮮~蟹腳都夠哂鮮甜~仲有哩個黑松露野菌帶子湯~如果你鍾意食黑松露的話一定好鍾意飲🤤熟食方面~烤鵝肝,虎蝦,羊架哩d即叫即整既都好好味~雖然要排隊拎~不過當日唔太多人~唔使排好耐就已經拎到啦!!食物味道不錯~其實都算抵食~不過係略嫌食物款式唔夠多~酒店自家製既甜品我覺得麻麻地😔😔好彩仲有movenpick雪糕補返數
好耐冇食過酒店buffet啦~
心思思見yahoo團購有平
(平日$592~2位)加一服務費另計
襯住生日週~就比自己放肆下啦😈😈
揀哩間主要係比佢一人送一板海膽吸引住

雖然細細板咁~不過質數唔差bor👍👍
十分鮮甜~唔夾紫菜就咁食最正!!!
生冷野最吸引係哩條原條上既池魚刺身🐟

望落已經知夠哂新鮮~
蟹腳都夠哂鮮甜~

仲有哩個黑松露野菌帶子湯~

如果你鍾意食黑松露的話一定好鍾意飲🤤
熟食方面~烤鵝肝,虎蝦,羊架哩d即叫即整既都好好味~

雖然要排隊拎~不過當日唔太多人~
唔使排好耐就已經拎到啦!!
食物味道不錯~其實都算抵食~
不過係略嫌食物款式唔夠多~
酒店自家製既甜品我覺得麻麻地😔😔

好彩仲有movenpick雪糕補返數
2019-09-18
團購
  • 刺身
  • 鵝肝
2019-09-17 2397 瀏覽
今日同兩個朋友一齊去旺角維景酒店一樓個間自助餐廳,book左6:30三位去到吾駛等位就入得。一入到去拎左最愛刺身,種類都齊全,三文魚,希靈魚,吞拿魚,甜蝦....佢地放晒出後俾我地任夾,呢樣有好有吾好,好就客人可以自己夾幾多都得,吾好既係吾夠冷藏會令食物質素變差,所以食落刺身麻麻地😌跟住拎熟食,首先去拎鵝肝,因為出面自助餐廳都吾係間間有得食,羊架,燒牛肉都是師傅即場整,我全部都試晒,跟出面放題質素差不多。呢間酒店式的餐廳自助餐賣點係一啲平時係其他酒店要排隊的食物,呢度吾駛排隊都食到;同埋每位客人送一板海膽刺身,一客三文魚子沙律;甜品生果種類係多既,飲料有蘋果,橙汁,西柚汁,同埋自助熱凍飲料區。有一個不得不提既係雙皮奶,全量大量供應,食左三碗仲想再食。總結: 以價錢黎講係抵食既,所以當晚7點都坐滿晒人,吾會限時坐耐啲都得。地點會偏左少少,400頭食到呢啲食物都吾係好多選擇,本人會再去或推介朋友去食!
2019-09-15
紀念日
2019-09-13 8104 瀏覽
”棕櫚閣“ 多年常客 9月2日極讚 but 9月12日劣食熱食實在差別太大 忍唔住要講吓●9月2(一) 美味熱食甜品旦糕羊鞍 牛仔骨 牛扒 雞扒 豬扒 多宝魚 滑旦虾仁 粟米魚肚 …………4小煲: 白汁海鮮 日式尤魚 蝴蝶意粉 焗薯尤魚圈 煎肉包 炸薯角……●9月12日(五)餐湯 : 鮮茄旦花湯鹽水 + 茄汁水冇茄鮮味 冇旦香 青蔥已黃晒感覺加水重煲 雞粉都唔落冇羊鞍 冇牛仔 冇豬牛雞扒 冇蒸魚鐵板燒~ 提供 日式(齋)煎餅粟米白汁魚柳 ~ 味好 魚嚡硬 1盤到尾都有剩 啲汁乾晒冇處理似 冬蔭功草菇海鮮 ~ 罐頭草菇未入味炸豆腐 乾硬 木耳炒翠肉瓜 清爽 冇配料白汁燴長通粉 都係主盤4小煲: 紅酒炆牛尾~ 好味 好膩 好快清 都有refill 之後轉咗 花生芹菜炒豬肉粒 (賣相唔吸引冇試)韓式炸雞粒 焗薯木耳蠔汁鴨掌 ~ 蠔汁好味 鴨掌未夠腍有白飯軟熟 炒蜆冇沙 肉嚡凍盤 甜酸齋 ~ 硬 冇汁旦糕 ~ 細細件 圓型酥皮撻 撻底黐住個盤 攞倒但爛晒最欣賞 焦糖燉蛋/布甸尾段冇refill真懊惱 水準咁參差 今次咖啡/茶檔 連熱水都冇refill
”棕櫚閣“ 多年常客

9月2日
極讚 but 9月12日
劣食
熱食實在差別太大 忍唔住要講吓

●9月2(一) 美味熱食
甜品旦糕

羊鞍 牛仔骨 牛扒 雞扒 豬扒 多宝魚
滑旦虾仁 粟米魚肚 …………
4小煲: 白汁海鮮 日式尤魚 蝴蝶意粉 焗薯
尤魚圈 煎肉包 炸薯角……

扒爐羊鞍 牛仔骨

羊鞍 牛仔骨 炒蜆

清炒白菜 牛仔骨

雞扒 多宝魚

豬扒

粟米魚肚羹 滑蛋蝦仁

煎肉包 魷魚圈

●9月12日(五)

餐湯 : 鮮茄旦花湯

木耳炒翠肉瓜 清爽

冇配料白汁燴長通粉 都係主盤

4小煲: 紅酒炆牛尾~ 好味 好膩 好快清
都有refill 之後轉咗
花生芹菜炒豬肉粒 (賣相唔吸引冇試)
韓式炸雞粒 焗薯

豬扒
粟米魚肚羹 滑蛋蝦仁
煎肉包 魷魚圈
2019-08-30 1723 瀏覽
之前團購見到平平地就買左。星期四晚個場都坐到八成滿,侍應既服務態度幾好又主動。餐廳樓底比較矮,食物既款式比較少。每人都會送一小板海膽,比想像中出色,甜甜地,唔腥臭即場燒既有大蝦 / 羊架 / 鵝肝併煎麵包片,大蝦無蝦屎,煎得岩岩好,入口 d 蝦肉好爽,又唔爛 羊架值得一讚,熟度剛好,唔會韌,好香,惹味,啪左 4 枝第一次食鵝肝,鵝肝唔係我杯茶,我唔鍾意太油膩,但片煎麵包就好好食。元貝無沙,白汁夠香。即切既薄切牛肉都好正,剛剛好!其他熱盤都正常發揮既水平,除左一款類似係牛仔骨既熱盤,我次次都會夾,佢好軟熟,唔癡牙,入味!串燒都發揮都好好,廚師對於食物既熟度都掌握得唔錯甜品方面,全部都係正常發揮。無乜特別令人驚喜,亦無令人想再食一件既慾望。任食 Movenpick 係大亮點,有雲尼拿 / 朱古力 / 草莓。三隻色都一如以往地非常出色又美味~仲有麵包布甸同埋豆腐花,係正常既味道,唔記得影相。用光波爐做出黎既甜品,有奶味,都 ok ! 整體來說,性價比高!晚市 buffet $300 就食到確係抵食。雖然甜品比較失色,但其他野加埋拉上補下都對得住個價錢。另外,我覺得唔太好既就係刺身類。因為全部
之前團購見到平平地就買左。
星期四晚個場都坐到八成滿,
侍應既服務態度幾好又主動。
餐廳樓底比較矮,食物既款式比較少。

每人都會送一小板海膽,
比想像中出色,甜甜地,唔腥臭

即場燒既有大蝦 / 羊架 / 鵝肝併煎麵包片,
大蝦無蝦屎,煎得岩岩好,
入口 d 蝦肉好爽,又唔爛

羊架值得一讚,熟度剛好,
唔會韌,好香,惹味,啪左 4 枝

第一次食鵝肝,鵝肝唔係我杯茶,
我唔鍾意太油膩,但片煎麵包就好好食。
元貝無沙,白汁夠香。
即切既薄切牛肉都好正,剛剛好!
其他熱盤都正常發揮既水平,
除左一款類似係牛仔骨既熱盤,
我次次都會夾,佢好軟熟,唔癡牙,入味!
串燒都發揮都好好,
廚師對於食物既熟度都掌握得唔錯

甜品方面,全部都係正常發揮。
無乜特別令人驚喜,亦無令人想再食一件既慾望。
任食 Movenpick 係大亮點,
有雲尼拿 / 朱古力 / 草莓。
三隻色都一如以往地非常出色又美味~
仲有麵包布甸同埋豆腐花,
係正常既味道,唔記得影相。

用光波爐做出黎既甜品,有奶味,都 ok !

整體來說,性價比高!
晚市 buffet $300 就食到確係抵食。
雖然甜品比較失色,
但其他野加埋拉上補下都對得住個價錢。

另外,我覺得唔太好既就係刺身類。
因為全部既刺身就係就咁擺曬出黎一堆堆咁,
令我覺得好似好快室温會滋生細菌,
所以我一舊都無食到,但係睇賣相係相當肥美的,只係自己唔敢食接近室温既魚生。
對我黎講甜品&刺身佔分都幾重,
所以就算羊架,蝦,牛唔錯,
都令我畀唔到好評。。。
2019-07-28 1963 瀏覽
今日book左枱兩個人黎撐下枱腳,12點鍾就來到呢到食lunch, 得幾枱食客,不過去到12點半開始坐滿,始終weekend係人多。一黎就食最喜愛的sashimi, 三文魚質素正常,其他魚生就麻麻地,tuna唔肥美,另外兩種魚都唔係我鍾意食既,某些高質素既日式放題會好食過呢到。Melon 唔錯,都幾甜,pineapple 有點酸。。。到最鍾意既雪糕環節啦,dreyer’s既甜筒無得輸呀!!!!!!!!!!

Melon 唔錯,都幾甜,pineapple 有點酸。。。

2019-07-21 1551 瀏覽
之前到九龍維景酒店試了晚市自助餐,小妹表示性價比還可以,大家想在旺角區找個地方安靜地享受晚餐,這是個不錯的選擇。九龍維景酒店位於窩打老道75號,位置稍為隔涉,其實旺角東站走過去,也不是很遠。酒店自己也有穿梭巴士來回朗豪坊,相對方便。食物方面,一坐下侍應生便為我們奉上每人一客的海膽刺生。品嚐過前菜,當然需要探索一下sea food bar 及一眾美食。當初就是因為酒店吸人眼球的海參和鵝肝,特意前來一試,怎麼可以錯過!鐵板燒鵝肝非常甘香;產地直送刺身亦不停有refill ;冰鎮海鮮選擇滿滿,長腳蟹、海蝦和各款貝類等。各國美味佳餚外,當然不能錯過甜品!琳瑯滿目的甜品區有即叫即製香芒燕窩班戟、榴槤燕窩班戟外,還有無限量供應的Mövenpick雪糕!超過30款中西式甜品,絕對能滿足女生們的甜品胃~雖然整個自助餐區不算很大,但勝在麻雀雖小,五臟俱全。大家在旺角閒逛時,不妨叫上朋友一試。

2019-06-12
  • 燕窩雙皮奶
2019-07-16 1107 瀏覽
有朋友想食自助餐,今次揀咗旺角慨九龍維景酒店試下,餐廳內燈光柔和有調,座位亦寬敞舒適。晚市自助餐$458起,任食沙律、海鮮、安格斯牛扒、串燒、甜品等,只係海膽刺身每人限取一份!海膽刺身蟹籽沙律,海膽甘甜,質感細膩。香煎鵝肝,鵝肝外脆內嫩,也不會太膩。安格斯牛排,牛排外表焦酥,入口有豐富油香同牛味。海鮮刺身,也有好多選擇,不過味道就很一般啦!甜品方面選擇就很少啦,我們點咗雙皮奶,脆脆嘅外皮,還不錯。同朋友行到累嚟食自助餐聊天也不錯喔!
2019-07-05 1771 瀏覽
原來已近一年沒來吃自助餐,記憶中這店員工服務和食品也不錯;這兒應該形容是【貴精不貴多】,最喜歡這兒魚生是大大方方《任取》;而且是有補貨,不是食完沒有!今次酒店也改進了,就是把糕點甜品和切好水果放入雪櫃內。最接客人歡迎食品應該是那《鵝肝》和羊扒,製作員工真的開場後2小時沒有停;雖然對着熱爐,但那姊姊好好問配醬汁也會教《一點都不會對客火😊直得讚》!其實員工們都非常好,收碟和為客人加枱上清水也好勤快!加上這次可用《開飯優惠價,而且是一個實實在在【淨價】;不需左計右加才知真實付款價,還有一讚好環保【不用《迫客》要交列印優惠券出示】😅!值得讚賞的店^_^!
2019-07-04
優惠券