前兩日過來打卡最近火爆的圍爐煮茶花園餐廳,森野薈。雖然最近日頭比較熱,我地去到的時候係下晝四五點鐘,天已經開始涼了。四周圍幾多花花草草,打卡位置好多。有花圃,有鞦韆,食下燒烤然後行下都幾舒服。到佐夜晚的時候四周圍有波波燈,好浪漫。店主話最近改佐營業時間,之前係10:00am至8:00pm,依家係10:00am至9:30pm,好多人都唔知,所以呢度夜晚人唔多。小朋友放電的遊樂場有攀爬架,大型沙池,彈床,波波池,我覺得比較適合2歲~10歲之間的小朋友玩。同埋帳篷呢邊有兩個充氣游泳池,裡面好多玩具都係可以隨便拿來玩。如果想過來玩沙或者玩水,就一定要帶身衫過來玩。我兩個仔仔玩到全身濕。野飲我推薦桂花烏龍冰茶,10蚊一杯,夠清香!同埋檸檬益力多,12蚊一杯,小朋友好鐘意!
前兩日過來打卡最近火爆的圍爐煮茶花園餐廳,森野薈。

早排IG發現呢間森野薈,搵緊一間新地方想帶狗狗去,發現呢間有得嘆茶啦,仲有得燒嘢食啦,兩個人只係$136,$136已經有埋雞煲,仲包好多野,例如番薯,芝士腸,棉花糖,牛扒,肥牛,肉丸等等嘅小食,唔夠嘅話呢仲可以自費追加好多食物嘅,我自己都有追加金菇同埋生菜同試試佢個糖水,不過糖水真心麻麻地😂,最正係你自己帶海鮮或者其他食材入嚟燒都得,只需另外每人比$15非常合理,個到既職員都非常有禮貌同貼心,意外入面唔多蚊,唔知係咪大大個風扇吹住定係佢哋做防蚊措施做得好,我出去等車咬到成腳都係蚊爛,交通我就call的士入嚟嘅,走嘅時候呢建議大家預15-20分鐘call定先出去!
有多久沒有慢慢地喝一杯茶?錦田「森野薈」圍爐煮茶可以讓你試試慢活,在佈置得像營地一般的地方一邊歎茶,一邊燒烤位於元朗鄉村俱樂部的「森野薈」,行田園露營風格,為全港首間圍爐煮茶親子農莊,開業半年一直爆紅!場地設有透明波波屋、稻草傘及木系露營椅等,還有大量綠色植物包圍,環境清幽有度假感覺,週末最啱約上三五知己來踏青相聚,慢慢坐下聊天,遠離繁囂!農莊是由店主夫妻及一位幫手打理,所以拿食物等事情需要自己動手,自助就對了🙌場內茶飲供應有玄米茶、玫瑰花茶、大麥茶、桂花烏龍等🫖;零食主要有紅棗、桂圓、棉花糖、花生和橘子。亦可以叫「煮茶+燒烤豐盛套餐」,除了一壺茶和零食外,還有主食和肉類,主食有番薯、薯仔、栗米、年糕和牛油吐司;而肉類則有雞翼、肉丸、香腸、牛扒和魷魚絲。此外,店家也歡迎客人自備喜歡食物到場。客人可以一邊煮茶,一邊燒烤,享受田園鄉郊愜意場內設有兒童樂園設施,如沙池、滑梯、攀爬架等,適合帶埋小朋友來放電;亦設有超大片多肉植物及盆栽區域,有興趣種菜的朋友們,亦可以留意店方的菜地租用服務!食客可以在森野景致下,享受片刻愜意時光,可謂是香港難得一見的世外桃園!愛犬人士不妨帶同小狗打卡留念!🐶

2023-06-25
  • 煮茶豐盛雙人套餐
趁天氣好到郊外走走享受大自然環境吃火鍋燒烤啊😎#圍爐煮茶😋#打卡一流體驗田園風味結合火鍋兼燒烤於一爐#新玩意 仲可以自己揀自己鍾意嘅配料煮茶😆我哋今次揀咗紅棗玫瑰花茶及二人餐$136 ~一邊享受陽光同時一邊享受花茶(當舒緩平日都市人嘅壓力也不錯👍)另外亦都容許自行外帶食物燒烤🍗(另+$15收費)方便與三五好友一起享受食物同時又可以帶毛孩/小孩到戶外走走⋯場地亦都設有兒童玩樂設施如波波池、彈床、沙池、滑梯、鞦韆⋯小朋友都算玩得盡興😙又多一個親子好去處選擇👏不過留意返始終郊外地方會比較多蚊⋯提提記得要搽定蚊怕水!(唔記得都唔緊要~場地都有免費提供)

朋友介紹既一個景點,但夏硬黎真係要諗清楚,因為而家天氣真係太熱😂😂(10分為滿分:🌕)味道:🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑🌑🌑夏日冰飲鐵板燒套餐($136/2位)其實本身都知道呢到係出名炭爐同圍爐煮茶,但因為夏天去天氣太熱喇🫨,比呢個套餐有凍飲同甜品吸引左,而且因為熱所以5:30先去當食晚餐就叫個飽啲既套餐,點知個爐黎到先知品係用炭爐😂😂呢個餐主要有啲雞翼,豬頸肉,牛肉同埋丸等等🤪其實就好似平時食燒肉但去左戶外燒咁,食物質素冇咩特別,但以呢個價錢黎講都唔會期望好高😂😂反而2個甜品分別係桃膠同埋雪耳加椰果,天氣熱凍冰冰咁食落就透心涼🤗美國肉眼牛排($38)呢塊肉眼排都算幾大塊,同埋燒完出黎都唔會話好韌,但佢本身係冇特別用調味料去調味🧂,所以唔算話好入味🤫魷魚($25)呢個係推介推介,佢$25有2串,每串3舊所以total有6舊🤑呢個燒完之後勁香口,完全唔韌,勁易咬開同埋都好爽口,食完一碟其實仲想Encore叫多碟😂😂😂龍利魚柳($20)呢塊魚柳就以量取性,大到成塊鐵板既Size,不過同樣都係因為冇調味所以味道差啲啲,建議下次自己拎啲調味料塊醃下,同埋會比較痴底,最好食到最後先燒😄😄蕃薯($10/3舊)

(10分為滿分:🌕)
味道:🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑🌑🌑

夏日冰飲鐵板燒套餐($136/2位)

美國肉眼牛排($38)

魷魚($25)

龍利魚柳($20)

蕃薯($10/3舊)
如果叫圍爐煮茶個餐就會包埋,但我地2個人叫唔到2個餐,就象徵式咁叫啲蕃薯食下,$10黎講有3舊都算唔錯呀😂😂

價錢:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑
$136一個2人餐真係係香港好難搵到,雖然野食唔算話好多好飽,但起碼呢個價錢可以有個位置同朋友hea下傾下計,小朋友去到又有地方玩,又有免費泊車,其實都真係好抵玩😆😆你仲可以自己拎野入去燒,都係加$15,但我地覺得就算係佢到單點價錢都唔算太貴,雖然係差左啲調味,但呢個價錢玩到幾個鐘的確係唔錯👍🏻

交通:🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑🌑🌑
呢個地方真係隔涉都不得了😂😂揸車入去都要行啲村既單程路,入到去森野薈係有專用停車場🅿️,雖然唔使比錢都唔限時,但啲位其實係有啲難泊,大車要比啲心機😂😂如果冇車,村口都有架小巴,不過要行番出去都可能要5-10分鐘,天氣熱真係寧願比多啲錢call taxi/Uber 🫨🫨

環境:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑
呢個場地黎講都算幾好,位置其實好多,同埋都有瓦遮頭,天氣曬/落雨都唔會話影響到,同埋都有好多植物/擺設比人影相,小朋友又有波波池/玩具玩下🤗🤗惟一係啲櫈好矮,坐得瓦有啲辛苦😓個人覺得5點左右去到最好,日頭太陽猛影相靚啲,但日落之後開左波波燈又係另一番味道😆😆但記得要帶蚊怕水🫨

性價比:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑
呢到以價錢取勝,消費唔高可以消磨到一個下午/一個晚上,岩曬諗唔到放假去邊既人,不過食物質素就唔好話期望太高,主要係享受個環境同過程,想食好啲既就強烈建議自己帶野食入去喇🤗🤗🤗
2023-05-25 1661 瀏覽
一直都未同過湯圓BBQ 今次先黎個簡單入門級 圍爐煮茶 有炭爐 有人起爐 環境相對亦無咁污煙瘴氣😎💰收費方面:大人低消$50 兩位小朋友12歲以下免低消 食玩時間3小時🫖用餐方面 先去取餐處報到 職員就會俾張QR Code紙你 自助揾枱 揾好就自己落單再去取餐處取餐 我地叫左 兒童套餐 $38 都算抵食 有:飯團🍙 OERO餅 黑糖小蛋糕 子母奶 仲有支甜筒圍爐煮茶豐盛套餐 $136 食物質素正常啦 用黎打卡呃like👌 茶葉都有各種選擇 我地揀左 桂花烏龍🫶 下午茶黎講夠飽 湯圓最鍾意無得輸系列:燒賣 多士 棉花糖😂都可以 自帶食物 (加收每人$15)~合理價👍⚡️玩樂方面 場地唔算大但夠玩既 沙池與玩具 攀爬架🧗 小車仔 彈床 波波池 小滑梯🛝 小搖橋 有兩個洗手位 一個正常去水有洗手液 🧴另一個就堵塞成盤泥水😅🌸場地前身為一組廢棄多年既水培温室 現時經裝修改良 都保留到 綠植栽培 既特點🚽有兩格座廁 從場地往停車場走1分鐘左右到 衛生情況⋯見仁見智啦 無昆蟲既唔算有異味既 但垃圾桶爆滿 🈵 廁板應該就咁揾花灑🚿掃射所以好濕 洗手液🧴亦只剩空樽🙃🚘免費泊車 🅿️位置在錦田鄉村俱樂部停車

桂花烏龍

圍爐煮茶豐盛套餐 $136

都可以 自帶食物 (加收每人$15)~合理價👍

🚘免費泊車 🅿️位置在錦田鄉村俱樂部停車場跟指示駛入少少就到 車位先到先得 據湯圓爸講 劃分既車位有點窄 係時候鍛鍊下泊車技術😛

整體感覺:無想像中咁chill咁靚 假日亦感覺吞吐唔到咁多人流 聽到有人預約左但都揾唔到枱要等 場地唔夠餐具🥄爐具提供 期間職員不停每枱穿梭問收得爐收得餐具未😅

不過平平地有得食有得玩都係個開心同值得嘗試既體驗~
2023-05-01
下午茶
2023-05-01 592 瀏覽
一直想來這裡,但星期六真的太難訂位(我哋人多),這天終於來到了。由錦上路站行了大概半小時,穿過一些圍村,便到達了目的地-森野薈。因為晚上還有飯局,所以只選了最基本的煮茶基本套餐 (每人最低消費 50元)。套餐包括了一些小食和茶,茶有好幾種不同的選擇,如普洱,桂花烏龍,玫瑰花茶...坦白說,味道並沒什麼特別,但一班人圍著爐,邊飲茶,邊聊天,卻是滿有氣氛的,很快便渡過了一個下午。值得一提,這天天氣有點熱,好彩這裡有賣冰茶和雪條,剛到達時先用冰茶降一降温,再慢慢享受熱茶,實在十分舒暢。
一直想來這裡,但星期六真的太難訂位(我哋人多
),這天終於來到了。

內裡有大量花花草草 感覺好Chill總共有3個餐選擇 當中有埋兒童🧒🏻餐最後點左圍爐煮茶豐盛餐 $136當中包括芝士腸 花生🥜 燒賣 棉花糖番薯 紅棗 粟米 方包 娃娃菜 桔 鮮奶 等等唔夠可以再單點追加 (每份$10)人均都只係幾十元🤭包埋茶🫖可以無限refill茶☕️味香濃總共Refill左2次係一個唔錯既煮茶體驗側邊設有小朋友既遊戲區彈床/沙池/蕩千秋/攀爬等等👾另外必須網上預約:https://reurl.cc/d743lg-需要帶備蚊怕水📍 森野薈 (元朗)元朗水尾村230號錦田鄉村俱樂部地下停車場旁邊

內裡有大量花花草草 感覺好Chill
總共有3個餐選擇
當中有埋兒童🧒🏻餐

最後點左圍爐煮茶豐盛餐 $136
當中包括芝士腸 花生🥜 燒賣 棉花糖
番薯 紅棗 粟米 方包 娃娃菜 桔 鮮奶 等等
唔夠可以再單點追加 (每份$10)

人均都只係幾十元🤭
包埋茶🫖可以無限refill
茶☕️味香濃
總共Refill左2次

係一個唔錯既煮茶體驗
側邊設有小朋友既遊戲區
彈床/沙池/蕩千秋/攀爬等等👾

-需要帶備蚊怕水

📍 森野薈 (元朗)
元朗水尾村230號錦田鄉村俱樂部地下停車場旁邊
2023-04-20
長期大熱新興圍爐煮茶終於同朋友去到啦🧚🏻‍♀️價錢方面平 仲冇時間限制可以坐幾耐都得🙌🏻真正感受着慢活生活每枱都提供茶具🫖爐具☀️ 煮茶豐盛雙人套餐 $136($68/位)一壺茶🫖配一個炭爐零食🥜紅棗 棉花糖 花生 橘子 燒賣主食🌽番薯 土豆 粟米 年糕 吐司肉類🍖雞翼 肉丸 芝士腸 牛肉自帶食物加收成人人頭$15清潔費最低消費人頭$50👦🏻12歲以下小童不計環境比較偏 但更加寧靜遠離都市塵囂💚親親大自然既好選擇仲有大量小朋友玩樂設施真係大人細路都啱去☺️環境: 💗💗💗💗美味度:💗💗💗💗推薦度: 💗💗💗💗📍 森野薈 (元朗)元朗水尾村230號錦田鄉村俱樂部地下停車場旁邊營業時間:星期三至一 10:00-22:00人均消費:約$50-100
長期大熱新興圍爐煮茶
終於同朋友去到啦🧚🏻‍♀️
價錢方面平 仲冇時間限制
可以坐幾耐都得🙌🏻
真正感受着慢活生活

每枱都提供茶具🫖爐具
☀️ 煮茶豐盛雙人套餐 $136($68/位)
一壺茶🫖配一個炭爐

真係大人細路都啱去☺️

環境: 💗💗💗💗
美味度:💗💗💗💗
推薦度: 💗💗💗💗

📍 森野薈 (元朗)
元朗水尾村230號錦田鄉村俱樂部地下停車場旁邊
營業時間:星期三至一 10:00-22:00
人均消費:約$50-100
位於元朗錦田鄉村俱樂部的森野薈🌳最近人氣爆燈,為全港首間提供圍爐煮茶🍵的戶外燒烤場🔥,佔地約2萬呎,入場可任玩3小時,最平每位$50,性價比超高超抵玩。場地環境走森系田園露營風🏕路線,設有透明波波屋、稻草傘🌴、露營桌椅⛺️等,在綠色植物🌵🌿的包圍下慢慢地圍爐煮茶🍵和燒烤🔥,感覺好休閒和Chill😎! 假期的booking都超full,想去就要提前一個月網上預約💻,因而無法預知天氣☁️,還好這天沒有下雨,但因為長時間圍著炭爐,即使4月尾都覺得有點熱🥵,想去就要趁夏天來臨前去了。元朗森野薈🌳提供3款套餐,包括夏日冰飲鐵板燒套餐($136/2位)、 圍爐煮茶豐盛套餐🍵($136/2位)、圍爐煮茶基本套餐🫖($100/2位)!基本套餐附有一壺茶🫖、一個炭爐🫕、6款點心及4款主食。茶飲供應純茶,如玄米茶、玫瑰花茶🌹、大麥茶🌾、桂花烏薯龍等;點心有棉花糖🍬、燒賣、吐司🍞等;主食有蕃薯🍠、仔🥔、栗米🌽等。想食飽點,可以點豐盛套餐,會額外有一些肉類如雞翼🐔、肥牛🐮、肉丸、芝士腸🌭等。另可加錢追加各款食物,如圍爐燒春雞🐔($68/隻)、美國肉眼牛扒🥩($38/塊)、澳洲羊扒🥩($30/2塊)、肥牛🐮($20

元朗森野薈🌳提供3款套餐,包括夏日冰飲鐵板燒套餐($136/2位)、 圍爐煮茶豐盛套餐🍵($136/2位)、圍爐煮茶基本套餐🫖($100/2位)!基本套餐附有一壺茶🫖、一個炭爐🫕、6款點心及4款主食。茶飲供應純茶,如玄米茶、玫瑰花茶🌹、大麥茶🌾、桂花烏薯龍等;點心有棉花糖🍬、燒賣、吐司🍞等;主食有蕃薯🍠、仔🥔、栗米🌽等。想食飽點,可以點豐盛套餐,會額外有一些肉類如雞翼🐔、肥牛🐮、肉丸、芝士腸🌭等。另可加錢追加各款食物,如圍爐燒春雞🐔($68/隻)、美國肉眼牛扒🥩($38/塊)、澳洲羊扒🥩($30/2塊)、肥牛🐮($20/份)、豬頸肉🐷($20/4塊)、雞翼🐔($20/3隻)等,至於自帶食物則每位另收$15。

我們四人一共點了兩個豐盛套餐及追加了羊扒、肥牛、豬頸肉、龍利魚柳等,吃得超飽每人也不用$150,難怪吸引很多一家大小前往👨‍👩‍👧‍👦。

✧ ˚ · . *:・゚✧*:・゚✧・゚: *✧・゚:* .· ˚ ✧

🌳森野薈
📍元朗錦田鄉村俱樂部停車場旁邊
查詢:9403 4317(WhatsApp)
網上預約:https://junglefunclub.simplybook.it/v2/(逢星期一開放新一輪預約)
營業時間:星期一至日10am-8pm(星期二休息)
前往方法:
1. 地鐵錦上路站轉乘小巴601,於北圍村下車
2.自行駕駛,可免費停泊在森野薈停車場內(車位有限,先到先得)

✿ 味道 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡ ♡
✿ 服務 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡ ♡
✿ 環境 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡ ♡
✿ 價錢 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡ ♡ ♡
✿ 回頭率 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡ ♡ ♡

#圍爐煮茶 #森野薈 #foodiehk #hkfoodie #hkfood #hkrestaurant #hkcafe #hkfoodstagram #hkfoodblog #hkfoodblogger #hkbakery #hkdessert #hkfoodlover #hkfoodblog #hklife #hkphotography #hkdaily #hkgirl #hkig #hkigfood #hkiger #hkiggirl #hongkonger #hongkongfood #hongkongfoodie #hongkonginsta #香港美食 #香港打卡 #打卡 #香港好去處
2023-04-18 355 瀏覽
.森野薈 (元朗).位於錦田 遠離都市煩囂 可享受片刻田園風光的 的小度假天地🫶🏻🫂被植物和陽光包圍 佔地超過20000呎歡迎主子 🐶🐱更有好多小朋友玩樂區域👶.食物方面 很有田園味道選擇的set 不多..但基本上set裡面的東西 款式還是很多樣化的even 沒有說好好味但正常🤣 靠你烤功但.. 其實就係食一個「感覺」🥰.煮茶 + 燒烤豐盛套餐 $168(以下credit大幫手🤣)一壺茶+一個陶鍋肉類:肥牛、雞翼、肉丸、芝士腸主食:麵包、蕃薯、薯仔、粟米、年糕、燒賣零食:紅棗、花生、棉花糖、柑- 小tips-有咩需要都可以問店家 有部分隱藏調味料&用具.卡路里我分為鍋物 vs 非鍋物逐個計太密密麻麻 兩張圖加埋就係total卡路里⚠️如果外食估算 你就估自己食咗幾多% of total就ok!eg. 我當日大概食咗total嘅7成份量.. 我就total kcal x 0.7 以便我計算 和 紀錄🫶🏻.價錢其實好均真環境 體驗都好chill & 舒服如果🚗可以泊門口位(但如果當日太多人🚗就可能要等位 或者泊鄰近停車場)呢到parking就free嘅 🫶🏻.短暫的來個偽旅行吧 阿門🫂🐾.#
森野薈 (元朗)
被植物和陽光包圍
佔地超過20000呎
歡迎主子 🐶🐱
更有好多小朋友玩樂區域👶
食物方面 很有田園味道
選擇的set 不多..
但基本上set裡面的東西 款式還是很多樣化的
even 沒有說好好味
但正常🤣 靠你烤功
但.. 其實就係食一個「感覺」🥰
煮茶 + 燒烤豐盛套餐 $168
(以下credit大幫手🤣)
一壺茶+一個陶鍋
肉類:肥牛、雞翼、肉丸、芝士腸
主食:麵包、蕃薯、薯仔、粟米、年糕、燒賣
零食:紅棗、花生、棉花糖、柑
- 小tips-
有咩需要都可以問店家 有部分隱藏調味料&用具
卡路里我分為
鍋物 vs 非鍋物
逐個計太密密麻麻
兩張圖加埋就係total卡路里
⚠️
如果外食估算
你就估自己食咗幾多% of total就ok!
以便我計算 和 紀錄🫶🏻
價錢其實好均真
環境 體驗都好chill & 舒服
如果🚗可以泊門口位
(但如果當日太多人🚗就可能要等位 或者泊鄰近停車場)
呢到parking就free嘅 🫶🏻
短暫的來個偽旅行吧 阿門🫂🐾
#香港美食 #港式餐廳 #卡路里 #飲食記錄 #飲食控制 #營養 #健身 #健康飲食 #無添加 #減脂 #增肌減脂 #增肌 #減肥餐單 #減脂餐 #myfitnesspal #fitnesshk #hkfitness
#calorieswithmic日本餐 #calorieswithmic元朗
2023-04-18 272 瀏覽
新開半年左右,環境清幽,地方乾淨舒服,有一點點日式園林境緻,當日誤打誤撞 Walkin 入去,原來平常係要預約,但又好彩我地一早出去同 BB 游車河曬太陽,所以 10 點幾就到呢度,入去問問先知一陣 LUNCH 時間 FULL BOOKING,只可以畀我地坐兩個鐘,咁我地都冇所謂,兩個鐘頭都可以慢慢歎。呢度有好多兒童設施,又爬架又繩梯又車仔小沙灘咁,好多野可以畀小朋友放電,而入口果邊就有個田園區可以租地方種吓農作物,所以呢度真係好啱放假幾家人幾個小朋友一齊黎玩,小朋友有小朋友放電,大人又可以成班吹吓水 HEA 吓飲吓茶飲吓酒 CHILL 吓,真係幾舒服。好喇,我地先出去 COUNTER 點餐,我地揀左“茶”餐,坐低就有個炭爐、茶壺、同小牛肉鍋畀我地,仲有個蔬菜架,佐茶小盤,茶葉有 7 種選擇,我地就揀左茉莉花茶。開頭以為個爐係用黎㷫住壺茶,原來唔係,係用黎燒烤同火鍋😅,不過之後好似都見有人咁做🤣野食就冇乜特別好講,不過不失,始終佢唔係太差唔新鮮,你炭火燒香或者火鍋都唔會衰得去邊,一個餐唔夠食仲可以加餸既,餐牌都仲有廿幾款可以選擇,咁我地就只係叫多兩件羊架,嗯,我都係冇咩好講,一塊冇醃既
野食就冇乜特別好講,不過不失,始終佢唔係太差唔新鮮,你炭火燒香或者火鍋都唔會衰得去邊,一個餐唔夠食仲可以加餸既,餐牌都仲有廿幾款可以選擇,咁我地就只係叫多兩件羊架,嗯,我都係冇咩好講,一塊冇醃既羊架,咪羊騷味攞,羊肉燒香左就香口 D 咁攞。
之後我地見到越黎越多人入黎,咁我地都差唔多食完,BB 都要返去食奶,咁就交番張枱出黎,見走果陣見到人地燒緊餐牌上面冇既野,原來係可以自携食物,但就每位收多 $15,咁都唔算過份,最後走果陣就見到人帶啤酒,我諗都可能係要每位加錢先得喇掛
2023-04-16
2023-04-15 374 瀏覽
復活節咁多日假期, 當然要約朋友仔見下面, 放下電喇! 好難得預約到呢排好 hit 既圍爐煮茶主題親子農莊 - 森野薈, 仲唔去試下咩🤭呢度地方唔大, 但非常適合好帶小朋友放電, 有滑梯🛝 / 沙池 / 攀爬 / 彈床 / 🚲單車仔.. 仲有好多綠色植物🪴除左小朋友放電, 大人就可以坐低煮下茶, 🔥炭爐燒下烤, 🥘打下邊爐.. 大人小朋友有得食有得玩, 價錢仲要超值!!!😱$100 兩個人就可以玩全日🤩(12歲以下小朋友仲免費添!)✨價錢視乎你叫咩套餐 (貴啲都係 $136 兩個人)另外煮茶有6️⃣-7️⃣類茶葉選擇, 野食方面又可以單點, 仲有好多調味料添! 如果自帶食物都係每人加收人頭 $15, 真係勁抵!👍🏻⚠️場內有沖腳設施⚠️極度建議帶多套衫褲襪俾小朋友換⚠️黃昏期間比較多蚊, 要帶蚊怕水, 蚊貼-----------------------------森野薈🏬地址 : 元朗水尾村230號錦田鄉村俱樂部地下停車場旁邊⏰時間 : 必須網上預約🚗交通 : 港鐵錦上路站轉的士 / 小巴 601 北圍村站下車

$100 兩個人就可以玩全日🤩
(12歲以下小朋友仲免費添!)
✨價錢視乎你叫咩套餐 (貴啲都係 $136 兩個人)

⚠️場內有沖腳設施
⚠️極度建議帶多套衫褲襪俾小朋友換
⚠️黃昏期間比較多蚊, 要帶蚊怕水, 蚊貼
-----------------------------
森野薈
🏬地址 : 元朗水尾村230號錦田鄉村俱樂部地下停車場旁邊
⏰時間 : 必須網上預約
2023-04-12
2023-04-07 266 瀏覽
捉緊冬天的尾巴 襯仲未熱要黎打下卡圍爐煮茶係近年新興 係錦田鄉村俱樂部入口附近既森野薈就有得試餐廳環境好大 佈置成森林園野風 加卡一流 而且仲有小朋友玩樂場地真係岩晒唔同年齡層 菜單選擇就唔算多 不過除左套餐仲可以再追加 或者自己帶野食黎燒 但今次揀左豐盛二人餐 份量黎講我都覺得夠 味道就普普通通 冇乜特別 畢竟係黎打卡為主🤭係呢度可以同朋友打下卡 飲下茶 傾下計 係一個適合消磨一個下午既地方不過如果天氣熱啲就真係冇咁享受 要襯涼涼地先舒服😌

捉緊冬天的尾巴 襯仲未熱要黎打下卡
真係岩晒唔同年齡層
不過如果天氣熱啲就真係冇咁享受 要襯涼涼地先舒服😌
話說我早一日上網博下仲有無位五月前既星期六日都而經Full曬a叫竟然比我book到聽日星期六既13:30黎到既時候無乜人 自己揀位坐呢到環境好舒服 😌一開頭覺得有小小熱坐坐下好舒服 ,另外有小朋友遊玩區域我地叫左$136 既餐 有雞翼,番薯🍠,粟米🌽,麵包,棉花糖,花生 ,芝士腸,娃娃菜,桔 🍊,薯仔,牛肉,紅棗,燒賣☕️普洱茶味道比平時飲既特別 fill左四五次熱水食物水準平常之上 番薯好甜整體感覺比平時燒烤場乾淨如果唔夠食可以再加其他嘢食 有醬汁提供最後坐左三個鐘,性價比十分高👍🏻影咗好多靚相 好開心既體驗👅提提大家記得要帶蚊怕水Btw露營鄧⛺️好好坐係郊遊的好地方⭐️CP值;⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️👩🏻回頭指數;👩🏻👩🏻👩🏻👩🏻📸打卡比分;📸📸📸📸📸
話說我早一日上網博下仲有無位
五月前既星期六日都而經Full曬a叫
竟然比我book到聽日星期六既13:30
黎到既時候無乜人 自己揀位坐
呢到環境好舒服 😌一開頭覺得有小小熱
坐坐下好舒服 ,另外有小朋友遊玩區域
我地叫左$136 既餐

有雞翼,番薯🍠,粟米🌽,
麵包,棉花糖,
花生 ,芝士腸,
娃娃菜,桔 🍊,薯仔,
牛肉,紅棗,燒賣

☕️普洱茶
味道比平時飲既特別 fill左四五次熱水
食物水準平常之上 番薯好甜

整體感覺比平時燒烤場乾淨
如果唔夠食可以再加其他嘢食 有醬汁提供
最後坐左三個鐘,性價比十分高👍🏻
影咗好多靚相 好開心既體驗👅
提提大家記得要帶蚊怕水