2024-08-16
哩個名聽咗好耐,終於都book位去食喇🤭大排檔係時代嘅回憶,餐廳裝修還原度極高,同細個媽咪帶我去嘅差唔多,不過而家有冷氣舒服好多🌬👑楚撚豬油撈飯 $25好少喺出面見到有哩隻飯,一定要試吓!砵仔飯當然有別於一般白飯,好似煲仔飯咁多咗啲焦香,飯粒亦更加粒粒分明,加埋豬油同豉油就更香更滑,就算知道好邪惡都抵擋唔到😈✨七味黃金炸一口金磚豆腐 $78一上枱就見到粒粒金黃色🤩 外皮香脆內裡豆腐滑捋捋,一口size夠方便,一啖一粒😋 加埋七味粉同椒鹽調味,味道一流👍🏻✨古法涼瓜炆魚雲煲 $138涼瓜炆得好入味而且唔苦,份量都唔少,可惜魚雲有啲啲乾,美中不足。✨香煎黑松露手打蓮藕墨魚餅 $118一咬落去就係香濃黑松露味,墨魚餅好彈牙,入面仲有粒粒爽脆蓮藕粒,口感豐富🤤✨蜜椒薯仔牛柳粒 $118牛柳粒肉味香夠腍滑,薯仔一樣好入味,黑椒味濃再加少少甜味,食多啲都唔會膩😆✨家鄉炒銀針粉 $86係我好喜歡嘅銀針粉,唔係好多地方有得食。份量唔少,炒得好香好惹味,我自己食咗半碟🤭🔍整體感覺:裝修好有氣氛,還原傳統大排檔感覺,環境乾淨衞生,仲重要哩度係有冷氣嘅大排檔😌 上菜速度好快,食物質素同味道都好好,餸菜夠鑊氣
🔍整體感覺:裝修好有氣氛,還原傳統大排檔感覺,環境乾淨衞生,仲重要哩度係有冷氣嘅大排檔😌 上菜速度好快,食物質素同味道都好好,餸菜夠鑊氣,份量仲幾大碟,仲有 糖水送💜 紅豆沙中嘅陳皮味香濃,食落仲好沙,超正😍 性價比超高👍🏻